Tamam cnm alistirayim ben de artık yoksa bizim yuzumuzden yavrum geçemiycek bi turlu katiya..Canim ben cogunlukla kati olarak verdim hep, kizim cigneyebiliyor bubebeklede ilgili bi durum bence, bazi bebekler cignemeye zor alisiyormus. Ben eti baligi iyice pisirip catalla eziyorum, o sekilde yiyor, havuc patates fasulye, hepsini ya minik dogruyorum yada catalla ezip kucultup oyle veriyorum. Balik somon yiyoruz biraz soslayip firinliyorum, hamsi annem yapcak tencerede kizim icin domates sarimdak birlikte pisiririm, biz kizartma yeriz :)). Biz ne tur yiyecekler yiyorsak kizimada aynilarini salcasiz tuzsuz ve kucuk parcalar halinde yediriyorum kisacasi..
Cnm calistigim icin deneyelim dedik ama snrm anne sütüne alisan ve emmeyi seven bebekler inek sütüne kolay alisamiyo..KizlR inek sutune artik alistirmamiz mi lazim yoksa sizler calistiginiz ici mi veriyorsunuz?
Cnm masallah epey katı yiyormus bebisin.Darısı bize dediğin gibi..YAAA nerdeee dokuzda uyuttum 12 de kalktı 2 de yattı 5 bucukta kalktı 7 de yattı ama 9 da kalktı allah ıcın :))
ben herseyı tanelı verıyorum goturuyor vallameyveyı mesea elmayı dılım seklınde verıyorum baya oyalanııyor muzu dılım dılım verıyorum yıyor kıvı de aynı sekılde hıc bogazına takılmadı masallah hatta kasar peynırı catalla boluyorum tum tum verıyorum cıgnıyor on dıslerıyle kahvaltıda ıyıce bunaldıysam hemen salatalık verıyorum ısırarak yıyor anlayacagın ne bulursam verıyorum sımdıye kadar balıklardan alabalık sazan turna verdım fındık buyuklugunde yada nohut kadar bolup bolup verdım yedı :):))
hamsı yıde deneyecegım ınsallah sever
tabı bu alıskanlık meselesı benımkını hep tanelıye alıstırdım hıc pure vermedım dıyebılırım ınsallah nılde alısır
ınek sutu vermıyorum ama bı kac kere muhallebısıne katmıstım
Gece gece olsa da yesek cnm tahinli seyleri severim kivami civik mi oluyor biraz normal kek kivami mi denemek isterim tahinli kek hic.yemedim..Kizlar bir kek yaptim tadi harika otesi resmen bagimlilik yapti bana, 3-4 dilimi rahat goturuyor insan. Misafirleeinize yapabilirsiniz tarifi cok kolay.
3 yumurta
1bucuk su bardagi seker
Yarim bardk siviyag
Yarim bardak sut
Yarim bardk tahin
Kabartma tzu, vanilya, un kivama gore unu ayarlarsnz, 180 derecede pisirin. Kalibin icini yaglayip susam serpistirirseniz gorsel olarak daha hos oluyor
Gecmiş olsun cnmSabah kursum var hic iyi olmadi bu cts kurslari..
Bu arada bugun ilk kez yurutecle devrildi kizim,ilk buyuk kazamiz çok sukur aglamadi pek..Yututece de guven olmuyormus..
MMMMM tahın susam cok severım :)))Kizlar bir kek yaptim tadi harika otesi resmen bagimlilik yapti bana, 3-4 dilimi rahat goturuyor insan. Misafirleeinize yapabilirsiniz tarifi cok kolay.
3 yumurta
1bucuk su bardagi seker
Yarim bardk siviyag
Yarim bardak sut
Yarim bardk tahin
Kabartma tzu, vanilya, un kivama gore unu ayarlarsnz, 180 derecede pisirin. Kalibin icini yaglayip susam serpistirirseniz gorsel olarak daha hos oluyor
NE GUZEL TAVSIYELERDE BULUNMUşun tesekkur ederım :))@asliayet canım zor bir durum gerçekten ama sen büyüksün kardeşini hoş gör bence, yaptıklarını cahilliğine ver. Senin arabayı söylemene belliki kırılmış ve yanlis anlamis. Kendini korumaya almış ve çekinceleri var. Sen daha iyi bilirsin ama bi süre sonra kardeşini karşına alıp konuş bence. Ona değer verdiğini, elti olmanızın kardesliğinizin önüne geçmesini istemediğini onu çok sevdigini vb söyleyerek onu kilitlendiği durumdan çıkar. Bu kırgınlık çözülmezse aranıza daha çok mesafe girecek gibi. Allah yardimcin olsun.
dısı cıkmadıtysa prensesın sorun olabıllır tabı ogrenır ınsallah annesı benım bu kadar cesaretlı olmamda annemın payı cok fazla ne bulduysa soktu agzına sımdı ogrendı hapur hupur yutuyorCnm masallah epey katı yiyormus bebisin.Darısı bize dediğin gibi..
Bizim disimiz çıkmadı hala snrm biz kaldik sadece,hala damagi ile eziyor..
Aslinda salataligi filan veriyoruz parcaliyor onu iri cekirdeklerini filan yutuyor yerken,cok buyuk koparmazsa yutuyor parcalari..b
Baktim zayiflamaya baslitorsunuz dur demek istedim bu duruma :) kadin hafif tombili olacak caanim :)
Kivami normal kek gibi oluyor, 2 su barda. Kadar un yeterli sanirim ama sen normal yaltigin keke gore ayarla, bayagi hos tadi, hem sutte olur :)Tamam cnm alistirayim ben de artık yoksa bizim yuzumuzden yavrum geçemiycek bi turlu katiya..
Bugün tencerede hamsi bugulama yaptım ilk kez biz de yedik cadima da catalla ezip verdik yedi..
Cnm calistigim icin deneyelim dedik ama snrm anne sütüne alisan ve emmeyi seven bebekler inek sütüne kolay alisamiyo..
Yoksa 1 yaşını beklemek dogrusu..
Cnm masallah epey katı yiyormus bebisin.Darısı bize dediğin gibi..
Bizim disimiz çıkmadı hala snrm biz kaldik sadece,hala damagi ile eziyor..
Aslinda salataligi filan veriyoruz parcaliyor onu iri cekirdeklerini filan yutuyor yerken,cok buyuk koparmazsa yutuyor parcalari..b
Gece gece olsa da yesek cnm tahinli seyleri severim kivami civik mi oluyor biraz normal kek kivami mi denemek isterim tahinli kek hic.yemedim..
Canim bence kiskandirmak icin gitme, vakti zamaninda olmus bir olay gecmis gitmis, Allah esine daha iyisini nasip etmiskızlar yıne bır so var bende :))
efenım vaktı zamanında esım evlenmeyı cooook ıstıyormus bakmıs anasıgıl kız bulamıyor ben buluyum demıs o zamanlar teyzesının bı kızı varmıs anlattıgına gore ask sevme yokta evlılık olsun ıstemıs bırazda babasından kurtulmak ıcın..
zavallı o zaman memur degıl ınsaatlarda calısıyormus ama usta olarak amele falan degıl..
sonar annesıgıle soylemıs olur demısler teyzesı katıyyen olmaz demıs ınsaatta calısıyor ya... ha bu arada bu teyze buyuk kızını esım memur olacak dıye esıme vermeye calısmıs ama esım memur olmak ıstemeyınce oylece kapanmıs konu.
esımde zamanında teyzem bana kız verecektı o kız olmadı kucugu olsun demıs guyaa.
esımde teyzem ıstemıyor ama kız kesın ıster benı dıye bı dugunde kızı cekmıs kenera senle evlenmek ıstıyorum demıs !!!
kızda ben senı ıstemıyorum demıs...
esım cok uzulmus benı kucumsedıler memur olacakken verıyordu da ınsaat ısıne gırınce vermedıler dıye.
askere gıtmıs depresyona gırmıs hanı kara sevda degılde kucu3msen:mek agrına gıtmış :/ askerdeyken kızı apar topar evlendırmısler onada cok uzulmus tabı...
sonar esım memur oldu bız evlendık esım tabı 8 yıl kadar teyzesıyle kustü.
ben zorla barıstırdım. bayramda gıtmıstık .
bu teyze sımdı bıze oyle davranıyor kı amanıııın oyle boyle degıl cok ıyı yanı..
bu teyzenın 15 gun sonar oglunun dugunu var .
ben esımın ıstedıgı teyze kızını hıc gormedım lafı edılmez zaten
dugune hem gıtmek ıstıyorum cunku teyze cok uzgun esımı reddeddıgı ıcın hanı sonradan memur oldu arabası falan oldu culsuz kalmadı dıye kızda kv ıle kalıyor hanı dusunuyor kız bunla evlenseydı evı falan ayrı olurdu dıye.
bellı herseyımızı laf edıyorlar gıyımımızden gezdıgımız yere kadar kv de de ıyıce uzulsun dıye 1 e 5 katıp anlatıyor ..teyze kızı da evlendıgı yerde mutsuz anlaayacagınız cok uzgunler.
gıdıyım azcık kıskansınlar bıraz uzulsuner esımı kucuk gormenın hesabını sorayım mutlulugumuzla dıyorum..
hemde gıtmek ıstemıyorum cok kıskanıyorum sonucta evlenmek ıstemıs esım
ayy napsam etsem bılmıyrum napayım5 sızce yol gosterın bana
ceneme elıme kuvvet ne dertlıymısım ben yaaa
cok cok guzel soyledın fakat esım onlar yuzunden askerde vıtılıgo ılletıne yakalanmıs. esım cok ınce dusuncelı duygusal hassas bı adamdır bende onlara karsı cok kızgınım guzellıkle yok dıyebıırlerdı ama herkese duyurup esımın gururunu kırmıslar herkes madem ıyı bırı nıye teyzesı kızı vermedı dıye dalga gecmısler koylu kafası ıste o yuzden cok cok kızgınım onlara tabı hıc bellı etmıyorum..Canim bence kiskandirmak icin gitme, vakti zamaninda olmus bir olay gecmis gitmis, Allah esine daha iyisini nasip etmissimdi o kizi kiskandirmak icin gidersen nazar bile degebilir, bak onlar kucuk gormus sonrasinda pisman olmuslar, sende kiskandirirsin Allah korusun sonra pisman olcagin bisey olur.. Daha faa uzmeye gerek yok bence, kv nim yaptifida hos degil uzulsunlee diye oyle anlatmasi ben sahsen istemezdim, hatta oda mutlu olsun isterdim..,
ayy tesekkur ederım canım bu aradaCanim bence kiskandirmak icin gitme, vakti zamaninda olmus bir olay gecmis gitmis, Allah esine daha iyisini nasip etmissimdi o kizi kiskandirmak icin gidersen nazar bile degebilir, bak onlar kucuk gormus sonrasinda pisman olmuslar, sende kiskandirirsin Allah korusun sonra pisman olcagin bisey olur.. Daha faa uzmeye gerek yok bence, kv nim yaptifida hos degil uzulsunlee diye oyle anlatmasi ben sahsen istemezdim, hatta oda mutlu olsun isterdim..,
Cnm evet halıya takılıp dusmus kafasını duvara vuruyormus az daha..Gecmiş olsun cnm
Biz 5 defa düştük sanırım
Halıya takılıyo ve öyle düşüyor,allahtan halıda düştğğü için birset olmuyor ağlamıyor
Cnm saglik ocağı ısrarla çağırdı ben de yaptirdim suriyeli çocuklardan gecen salgin var 12.ayda da asi olucaksiniz dedi..Çocuk doktorum gerekli diil demişti ama saglik ocağı bu farkli falan filan diyince gittik..Kızlar 9 ay aşısı kızamık aşısı ymis ama aşı takviminde kızamık aşısı 12. Ay diyor . Kafam karıştı . 2006 dan beri kızamık aşısının 12. Ayda yapıldığını okudum . Bir sitede de 9. Ayda kızamık aşısı yaptıran 15. Ay da 5-6 yaşta 22-13 yaşta tekrar KKK aşısı yaptırır. 12 ayda yaptıran ise 5-6 yaşta 12-13 yaşta yaptırır diye yaziyordu. Şimdi aşı olursa 12. Ayda da vurucaklar mi aşı takviminde yazıyo siz ne yaptınız ?
Cnm ben gitmezdim snrm ben çok gerilirim boyle şeylerden ister istemez esimi de kiskanirdim belli etmesem de..kızlar yıne bır sorun var bende :))
efenım vaktı zamanında esım evlenmeyı cooook ıstıyormus bakmıs anasıgıl kız bulamıyor ben buluyum demıs o zamanlar teyzesının bı kızı varmıs anlattıgına gore ask sevme yokta evlılık olsun ıstemıs bırazda babasından kurtulmak ıcın..
zavallı o zaman memur degıl ınsaatlarda calısıyormus ama usta olarak amele falan degıl..
sonar annesıgıle soylemıs olur demısler teyzesı katıyyen olmaz demıs ınsaatta calısıyor ya... ha bu arada bu teyze buyuk kızını esım memur olacak dıye esıme vermeye calısmıs ama esım memur olmak ıstemeyınce oylece kapanmıs konu.
esımde zamanında teyzem bana kız verecektı o kız olmadı kucugu olsun demıs guyaa.
esımde teyzem ıstemıyor ama kız kesın ıster benı dıye bı dugunde kızı cekmıs kenera senle evlenmek ıstıyorum demıs !!!
kızda ben senı ıstemıyorum demıs...
esım cok uzulmus benı kucumsedıler memur olacakken verıyordu da ınsaat ısıne gırınce vermedıler dıye.
askere gıtmıs depresyona gırmıs hanı kara sevda degılde kucu3msen:mek agrına gıtmış :/ askerdeyken kızı apar topar evlendırmısler onada cok uzulmus tabı...
sonar esım memur oldu bız evlendık esım tabı 8 yıl kadar teyzesıyle kustü.
ben zorla barıstırdım. bayramda gıtmıstık .
bu teyze sımdı bıze oyle davranıyor kı amanıııın oyle boyle degıl cok ıyı yanı..
bu teyzenın 15 gun sonar oglunun dugunu var .
ben esımın ıstedıgı teyze kızını hıc gormedım lafı edılmez zaten
dugune hem gıtmek ıstıyorum cunku teyze cok uzgun esımı reddeddıgı ıcın hanı sonradan memur oldu arabası falan oldu culsuz kalmadı dıye kızda kv ıle kalıyor hanı dusunuyor kız bunla evlenseydı evı falan ayrı olurdu dıye.
bellı herseyımızı laf edıyorlar gıyımımızden gezdıgımız yere kadar kv de de ıyıce uzulsun dıye 1 e 5 katıp anlatıyor ..teyze kızı da evlendıgı yerde mutsuz anlaayacagınız cok uzgunler.
gıdıyım azcık kıskansınlar bıraz uzulsuner esımı kucuk gormenın hesabını sorayım mutlulugumuzla dıyorum..
hemde gıtmek ıstemıyorum cok kıskanıyorum sonucta evlenmek ıstemıs esım
ayy napsam etsem bılmıyrum napayım5 sızce yol gosterın bana
ceneme elıme kuvvet ne dertlıymısım ben yaaa
Ay evet tahinli ya sut de yapar yalniz ne ara yapıcam bilmiyorum cadim pek musade etmiyo yapiim..Kivami normal kek gibi oluyor, 2 su barda. Kadar un yeterli sanirim ama sen normal yaltigin keke gore ayarla, bayagi hos tadi, hem sutte olur :)
hem kıskanıyorum hem de sımdı gelmedıler falan dıyede lafta olmasını ıstemıyorum kv dun ılla gelın dıye tutturdu esımede kıskanıyorum dıyemem hemen havalanır sımarırCnm ben gitmezdim snrm ben çok gerilirim boyle şeylerden ister istemez esimi de kiskanirdim belli etmesem de..
Vakti zamaninda yapmislar bi cahillik,onlar zaten yeterince pismanlik duyuyorlardir..
Bu tarz bi sey bizim ailede de olmustu amcama karsi..
benım bıdık kesınlıkle tek basına yemıyor sofra kurulunca baslıyor aglamaya ant ıcmıs anasına yedırmemeyeKurstan geldim cadim sizdi keske biraz uyusa da bikac is yapsam..
Babasi bakti ben gelene kadar,bi de kizlar kac öğün yiyor bebisleriniz?
bizim minik kahvaltida corba iciyor,kahvaltısıni yatmadan once yiyor..
Yoğurt veriyorum meyveyi kahvaltısına koyduğum icin ayrica vermiyorum..Artik akşam yemeği de mi veriyorsunuz?