- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
ben istanbuldayom, ama burada tanıdığım falan yok, onun için bütün gün bebekle evdeyim, işte arada bir dışarı yürüyüşe çıkıyorum anca, benim de çekindiğim şeylerden biri bebeğimin ileride geç konuşması ve antisosyal olması,,
ben bebeğim doğduğu günden beri sanki her dediğimi anlıyormuş gibi, konuşuyorum,, evi anlatıyorum, arkadaşlarımı anlatıyorum, babasını anlatıyorum, eşimle olan maceralarımı anlatıyorum,, genelde yatırıyorum yüzüne bakıp anlatıyorum, oda pür dikkat ağzımın ve dilimin şekline bakıyor,,, birde oğlum yavaş yavaş a sesini çıkarmaya başladı, bende o seslerii çıkardığında o sesleri taklit ediyorum, çok hoşuna gidiyor,, aslında buda bir konuşma yöntemi,,,
antisosyal olmasından korkuyorum onun içinde 6 aylıkken müzik kursuna götürmeyi planlıyorum,, maksat müzik öğrenmek değil de öteki bebeklerle iletişimi olsun,,
birde yurtdışında sağlık merkezlerinde anne klubleri olabiliyor, oradan diğer anneler ile iletişime geçip, oyun grupları kurabiliyorsunuz,,
birde yurtdışındasın, buraya göre kursdur, sosyal etkinlikdir daha şanslı olabileceğini düşünüyorum,,,
Leble mygym diye yerler var çocuklar oyun jimnastik yapıyor grupla ve de bence anne baba Nasılsa çocuk da öyle oluyor. Çocukluğumdan ber kalabalık ve çeşitli ortamlardayım ama annem Çekingen sakin yapıdadır ben de Öyleyim.. Sen antisosyal değilsen çocuğun da olmaz inş benim korkum da tembel ve antisosyal olup evde sunulan imkanların tv tel vs çocuğa Yetmesi ve kurslara bile gitmek istememesi ( aynı tedirginlikler bende de var.
Bir de çocuk doktorunu paylaşır mısın benimle? Özelden de sorabilirim buradan yazmak istemezsen..iyi bi çocuk doktoru bulamadım tam birini araştırıp bulmuştum Meğerse on gün önce vefat etmiş Allah rahmet eylesin.. Neyse çok konuştum aşı önermeyen doktor arıyorum da...