Kizlar ya ne yaptinizda bebeleriniz boyle erken konustu, ben korkuyorum kizim burdakiler gibi gec konusursa diye, bi arkadasin oglu mayista iki yasina gircek inanin sadece anne ve baba diyor.. Ben ne yapsam ya hergun cocukla konusuyorum anlatiyorum ama tek kisi olunca gercekten zor, turkiyede markete gidersin ordakiler laf atar, annanne babanne..
Burdaki cocuklar daha uslu oluyor, saat 8 oldumu yataktalar, yazin hava 10da kararir, 8de gunes filan var bildigin gunduz yani o zaman bile arkadaslarin cocuklari iyi geceler der yatar, esimde bende saskiniz bu duruma :))
ben istanbuldayom, ama burada tanıdığım falan yok, onun için bütün gün bebekle evdeyim, işte arada bir dışarı yürüyüşe çıkıyorum anca, benim de çekindiğim şeylerden biri bebeğimin ileride geç konuşması ve antisosyal olması,,
ben bebeğim doğduğu günden beri sanki her dediğimi anlıyormuş gibi, konuşuyorum,, evi anlatıyorum, arkadaşlarımı anlatıyorum, babasını anlatıyorum, eşimle olan maceralarımı anlatıyorum,, genelde yatırıyorum yüzüne bakıp anlatıyorum, oda pür dikkat ağzımın ve dilimin şekline bakıyor,,, birde oğlum yavaş yavaş a sesini çıkarmaya başladı, bende o seslerii çıkardığında o sesleri taklit ediyorum, çok hoşuna gidiyor,, aslında buda bir konuşma yöntemi,,,
antisosyal olmasından korkuyorum onun içinde 6 aylıkken müzik kursuna götürmeyi planlıyorum,, maksat müzik öğrenmek değil de öteki bebeklerle iletişimi olsun,,
birde yurtdışında sağlık merkezlerinde anne klubleri olabiliyor, oradan diğer anneler ile iletişime geçip, oyun grupları kurabiliyorsunuz,,
birde yurtdışındasın, buraya göre kursdur, sosyal etkinlikdir daha şanslı olabileceğini düşünüyorum,,,