2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kizlar masallah cocuklariniz erken yurumus konusnus, bizim burda arkadaslarin cocuklari nerdeyse 1 yasindalar tek kelime konusamiyorlar, yurtdisinda yasamanin dez avantaji iste :KK43: cocuk sosyal ortamdan aile ortamlarinda uzak kalinca gelisimi daha yavas oluyor, bi annenin ilgisi, baska konusan ilgilenen yok.. zaten burdaki arkadaslar hep der turkiyedeki cocuklar canavar diye..

Nego Nego ben corumluyum bizim orda cok olur cok severiz eaimin anlarali kayinvalidemin koyued cok oluyor toplar krutur her sene solsun buzluga da koyarim severim ot ve tirevini be :KK66: sen de vakit bulrsan yavastan yaparain ben sabahtan yapiyorum o yuzden rahat oluyor hem kizimda oglen aksam arkli farkli yemis oluyor bi onceden kalani esim emeyince biz yiyouz napalim :-)

R rosa85 bizde seni seviyoruz canim

kiz dur ilk bebeden perte ciktin sonra kardes yapacam diye koca ararsn bulamazsn o zanda o hasta yasli adam olur :-):-)

canim ilk cocuk ikinizde gerildiniz normal bunlar ama sende oyle soyleme cocuk onunda cocugu tehdit unsuru olmasin :KK43:

en son dogum yapanlardan biriydin sanirim canim sen o zamanlar bizde oyleydk gececek insallah :KK66:

canim bocalamalar normal bebekten sonra piskolog guzel fikir ama erkeklerden anne sefkati bekleme onlar zaten yapacak kapasitede olsa cennet bizim ayagimizn altinda olur muydu :KK66:
Evet tehdit ediyormuşum gibi oldu. İnşallah alışıcaz canım.

Sekerli suyu ben her firsatta soyledim :-) valla benim iki cocukta cok ise yaradi hic sarilik olmadk annemin tecrubelerine kitaplardan cok guveniyrm :KK66:
canım bnde vercektim dogdugunda sekerli suyu hemşire verdrtmedi .. Belkide verseydim bu kadar şiddetli olmazdı sarılıgı . İlk iki gun anne sutu gelmedgi için bebekler aç kalınca bilirubin açıga çıkarmış . Bebek aç oldugu içinde kakayla atılamadıgı için vucuda dagılırmış . Bebk beslenerek daha iyi atarmış bilirubni. Keske verseymişim çk pişmn oldum vermedgme sonradan.

Deneyimli annelee kizimla oynayabilegim oyunlar.
Boyama oyun hamuru yapboz haric...kafam calismiyo artik.
Beynim durdu sanki

Aynen katiliyorum sana.. Simdiki cocuklar malesef cok acgozlu, herkes hediyeler aliyor, cikolata seker her taraf, ama cocuklar huysuz mutsuz saygisiz.. Luks yasatmamak lazim herseyi tam olsun, en iyi yere ginderiyim, en pahalisini en iyisini alayim diyoruz ama cocuk kendini bisey sanmaya basliyor, simariyor. Benim kardesim oyle, evin en kucugu tekne kazintimiz bizim, her istedigi alinir. Ben ayri, abisi ayri annem babam, akrabalar.. Ama icimizde en huysuzu o, hep beklenti icinde yasiyolar, hep bi bana versinler alsinlar istegi oluyor..
ayyy benim oğlumu yazmışsın, canım oğluma iki yaşına kadar çikolata abur cubur türevi vermedim, sadece arada çubuk kraker verdim o da 1,5 yaşından sonra, tabi dedeleri amcaları herkes alıyor vermiyorum sağolun ben yerim diyordum:) alıyorsanız kuruyemiş alın kuru meyve getirin diyordum, sonra iki yaşı doldu ayyy millet bir başladı almaya birde eşim tarafından ilk torun 4 amcası var dedesi de tabi, benim babam eşimin babası kardeşleri tabi çikolata sever eşim sürekli almaya başladılar, iki sene engel olan ben önüne geçemedim resmen

oyuncak hele oyuncak aman Yarabbim eşim alır bir taraftan dedesi alır bir taraftan, ya kp oğlum iki aylıkken akülü araba aldı düşün:KK57::KK57: salıncağı bisikleti sallana fili çeşit çeşit arabası var, eşime alıyorsan yap boz al diyordum ne anlar diyordu bir aldı ooo bizim minik zehir gibi yapıyor tabi eşimin ağzı açık kaldı, en azından bolca yap boz aldırdım faydalı olsun diye ama hala eşim alıyor oyuncak dedesi alıyor, inan siyah büyük boy çöp poşetiyle oyuncaklarının çoğunu kaldırdım

sürekli sürpriz yumurta alıyorlar sırf oyuncağı için

eşime defalarca dedim yokluğu bilsin niye böyle yapıyorun para yok ne demek bilsin diyorum ama nafile dayanamıyor, ona çok büyük kötülük yapıyorsun diyorum

eşim akşam eve gelince direk eline bakıyor ne aldın diye almamışsa niye almadın baba git al diyor, oğlum her zaman olmaz her zaman alınmaz diyorum nafile

git odanda oyuncaklarınla oyna deyince sıkıldım ben onlardan diyor, alınan bir gün oynuyor tamam

ahh ahhh çok dertliyim, bu otorite sağlamış halim düşün ben salsam artık neler alır yaparlardı sen düşün:mad::mad:
oyy maşallah emir e.akıllı bıdık daha bebekken belliymis akilliligi.

yemek yetisyiremiyorum ben de doymak bilmiyorum yaa....yedigim abur cubur da cabası....bu arada makarnayi da cok severim hem hazır hem ev yapımı.. kurtaricim bu aralar....bir de.dogurdugundan beridir tahilli gevrekler e dadandim resmen her gun bi porsiyon ara ogun olarak yiyorum sütle tok da tutuyor.zarari var mi bilmem.

:) sağol canım

canım bende abur cubur yiyorum doymak bilmiyorum ama bugünlerde yemek yapmaya üşeniyorum:KK48: demek ki tahıla ihtiyacı var vücudunun ye canım zararı olmaz bende severim aslında aldırayım en azından yemek olmayınca yerim:)

canım çok haklısın pimpiriklilik eşimden bulaştı bana hep onun suçu:)

doğru canım çok hareketli abisi kılıklı:) ondan olabilir

bende aç kalmasından korkuyorum biraz da ondan endişem

canım korunma için sanırım ben üç aylık iğne düşüyorum ama hala düşünüyorum icraata geçemedim:)

canım sizin kolik krizi gündüz tutuyor demek ki, bizimki akşam altıdan sonra başlıyor, sakinleştirmek için ney açıyorum kolik müziği hoplatma zıplatma:)

hoş geldin duham canım benim:) elini emmesi normal benimkide öyle açlıktan değil canım elini tanıyor ilerde de sorun olmaz korkma

kanama için dr a git uzun sürmüş

canım memlekete geldi ya bebek görmeler başlamıştır yoğundur

aynen canım:) ama diğer aşılar böyle ağır olmuyor merak etme

inşallah canım işte annelik gr hesabı yapıyoruz

canım senin evde rutubet var mı?

ah canım sürekli okuyorum zaten birde yazdırıp üstüne asmam lazım sanırım, aminnn

canım illa ateşi çıkacak diye bir şey yok mesele büyük oğlum ne huysuzlanırdı ne ateşlenirdi gayet rahat olurdu

ayyy ütü nefret ediyorum desem yeri, eşim takım giyiyor sürekli gömlek pantolon ütülüyorum

canım nasıl oldu bebeğin?

geçmiş olsun canım

normal canım

iyi olmuş canım sağolsun kv den, ayy bebeğinin durmaması iyi olmuş yoksa nazar ediyorlar

canım 3 gün yaptırılmıyor

hadi inşallah şifanızı bulursunuz

aynen uykusuzum başım ağrıyor o yüzden

canım işleri bozukmuş o da istemez emin ol çok pişman oluyordur, bu aralar elinden geldiğince sen ilgilen bebeğinle eşinden pek yardım isteme, sonra daha büyük tartışma yaşarsınız

canım benim bebeklerin uyku düzeni en az 1 yaşından önce oluşmaz, aşı olur düzeni değişir diş çıkarır düzeni değişir, büyüme atakları var mesela düzeni değişir, yani üzülme bir bakmışsın eskisi gibi olmuş

canım bak dediğim gibi madem çok stresli bu dönem idare etmeye çalış, anlıyorum seninde yardıma ihtiyacın var haklısında ama sizin için biraz kendi başına halletmeye bak bu dönemde

canım ya yanlış anlama hep maşallah diyorum ama bebişinin fotosunu koyma öyle nazar olur benden söylemesi

canım muadilin yazarmısın

ayy bunların hepsi aynı mı kopyala yapıştır gibiler!!

ha hay benim eşimde öyle ağlıyor bu diye getiriyor hadi canım gerçekten mi:)

hayırlı olsun canım tam adını yazarmısın modelin

geçmiş olsun canım, o demiyorsa sen uyandır canım huuu kalkta bir zahmet sende bak de

evet canım büyüme ataklarında aynen öyle oluyorlar

neyse ki benim odun yardım ediyor yoksa iyice dellenirim, evi yeterince dağıtıyor çünkü!

kesinlikle katılıyorum anneliğine laf söylemesi çok yanlış

oyy maşallah benim bıdıkta yavaştan dönüyor

canım calpolda minosette parasetemol ihtiva ediyor, minosetin bebekler için şurubu mu varmış?
Evet canım zaten annemlerde kalıcaz 2 gün yükü hafifler.

Bence soykediklerin agir olmus, bende pinar45 in soylediklerine cogu zaman katilmiyotum, arastirarak tavsiye verdigini dusunmuyorum, ama yargilayamam onu sadece isime gelmezse tavsiyesini uygulamam olur biter..
Burda kimse kimsenin ev halini, psikolojik durumunu bilmiyor, arkadasin soyledigi kadariyla iki kucuk cocugu var ve esi hic ilgilenmiyor ustune ustluk gezip tozuyor, kayinvalidesi surekli basinda.. Ve yasi daha genc.. Sana gore tecrubesiz oldugu icin evet cahil.. Oda cocuguna vurdugu icin pisman uzgun, evet cok yanlis bisey hakli vurur demiyirum ama demekki ustunde fazla stres var. Karsimizdakinin neler yasadigini bilmeden yargilamamaliyiz..
canım aslında çok arastırıyorum ama internet yavas oldugu için genelde kk nın eski konularına bakıyorum : ) diger bilimsel sitelere girmesi çok zamn alıyor. O yuzden yani : ))) . Ama hersey o kitaplarda yazan seylerden ibaret degil tecrube edilip ogrenilir bazı şeyler.

Angelheart canim
Kizim 5.yind dis cikarmaya basladi.8 aylikken emekleme 12 aylikken yurumeye basladi..
7.ayda baba mama dede vs dfmeye basladi..
14 ayliktan beri konusmalar dewam ediyo...simdi bulbul susturamiyoz

Nego Nego canim benim kardesim oyle, evin arka balkonuna annem cam yaptirdi ici full kardesimin oyuncaklari ve hala istiyor, bi magaza girdikmi mesela saat bakiyoruz diyor abla cocuklar icin var mi, gunes gozlugu bakiyoruz cocuklat icin var mi, herseyden kendine pay cikarmaya calisiyor, kizim yeni dogdugunda kanguru aldik kardesimde bizleydi, anneme diyot bana bebekken niye almamistiniz :KK43: :KK43:. Bende babama cok derim ama o simarsin o benim canim filan diyor, zarar veriyor farkinda ama kiyamiyor, cocuk hayir kelimesini bilmeden buyuyor :KK43:

Deneyimli annelee kizimla oynayabilegim oyunlar.
Boyama oyun hamuru yapboz haric...kafam calismiyo artik.
Beynim durdu sanki
ben futbol oynuyrm cnm bebegm uyurkn oglumla saklambaç araba garajı filan ama erkek çocukla kız çocugun oyunları farklı olur . Evcilik oynayabilirsin girlboymom yazmıştı . Yemk yaparkn pazarcılık oynayabilirsin hayvan sesleri taklit ettirebilirsin . Ogretnecilik oynayabilirsn.

Ama hava iyi oldugu zaman mutlaka çık canım ev uçuyor olsa yok evi toplayım bebek uyurken falan filan deme çık bu zamanlar çok hassas dönemler depresyon kapıda bekliyor geçenlerde ben çok kötüydüm bunaltı falan şimdi günde 1 saat çıkıyorum.
aynen canım artık umurumda değil dağınık olsun ev, yarın güneşi görürsem dışardayım inşallah:)
Kizlar masallah cocuklariniz erken yurumus konusnus, bizim burda arkadaslarin cocuklari nerdeyse 1 yasindalar tek kelime konusamiyorlar, yurtdisinda yasamanin dez avantaji iste :KK43: cocuk sosyal ortamdan aile ortamlarinda uzak kalinca gelisimi daha yavas oluyor, bi annenin ilgisi, baska konusan ilgilenen yok.. zaten burdaki arkadaslar hep der turkiyedeki cocuklar canavar diye..
canım bizim büyük oğluşla resmen doğar doğmaz konuşmaya başladık biz hem de ne konuşma, ilk bebeğim gurbetteyim konuşacak kimse yok, alıyordum kucağıma oda oda gezdirip evi tanıtıyordum, boş zamanım çoktu:KK48: 3 aylıkken eşim oğlumla konuşurken videosu var ayy nasıl ses çıkarıyor izleyen hayret ediyordu, dediğin gibi ilgi çok önemli
şimdi bu miniğim ağzımın içine bakıyor konuşuyum diye ama abisi kıskanıyor diye o yokken anca konuşuyorum
Nego Nego ben corumluyum bizim orda cok olur cok severiz eaimin anlarali kayinvalidemin koyued cok oluyor toplar krutur her sene solsun buzluga da koyarim severim ot ve tirevini be :KK66: sen de vakit bulrsan yavastan yaparain ben sabahtan yapiyorum o yuzden rahat oluyor hem kizimda oglen aksam arkli farkli yemis oluyor bi onceden kalani esim emeyince biz yiyouz napalim :-)

R rosa85 bizde seni seviyoruz canim
canım bizim buranın has yemeği:) ben çok severim oğlumda seviyor, ben çiğden atıyorum buzluğa

canım artık bebeğim daha sakin oluyor vakit var eme ben tembelleştim:KK48:
Evet canım zaten annemlerde kalıcaz 2 gün yükü hafifler.
inşallah sizin için iyi olur canım
Bütün gün bebişlerinizi nasıl oyalıyorsunuz kızlar?

genelde oyun halısında oluyor, altını açık bırakınca sakin duruyor

Yazmıyım diyorum duramıyorum, nedir senin bu kasıntı halin, ben bilirim havaları, şu kadar dr a sordum böyle dedi şu kitapta şöyle dedi
Tecrübe diye de bir şey var biraz saygı duysan

O ortaokul muhabbetini açan sendin yanlış hatırlamışın üstelik pınarla ilgili değil benle ilgiliydi

Reçel verin dedi de sanki kaşık kaşık yedirin dedi, emziğin ucunu batırın dedi,kimsenin alnına silah dayamadı, eskinden annelerimiz sütü gelmeyince şerbet verirmiş ne olmuş bizlere

Bende yazdım şekerli su verin doğunca diye I imspecial da yazdı, tecrübe oluyor bu, ilk bebeğimde annemi dinleyip verseydim oğlum açlıktan havale geçirip yoğun bakımda yatmazdı

Burada laf yetiştirince çocuklara zaman ayırmamış mı oluyor nerden biliyorsun onla mı yaşıyorsun, yerden yere vurmuşsun anneliğini, çocuklarına nasıl vakit ayırdığını gözünle mi gördün

Benden de sana tavsiye annelikle ilgili kınadığın ne varsa yaşarsın!
Aynen katiliyorum bende soylemeden edemiycem herseyi ben bilirim havalarindaki konusmalari forumda hep dikkatimi cekiyordu..uslup onemli bence boyle seyler soylemeden once biraz kendi konusmalarina bakmalisin leble...

Kizlar ya ne yaptinizda bebeleriniz boyle erken konustu, ben korkuyorum kizim burdakiler gibi gec konusursa diye, bi arkadasin oglu mayista iki yasina gircek inanin sadece anne ve baba diyor.. Ben ne yapsam ya hergun cocukla konusuyorum anlatiyorum ama tek kisi olunca gercekten zor, turkiyede markete gidersin ordakiler laf atar, annanne babanne..
Burdaki cocuklar daha uslu oluyor, saat 8 oldumu yataktalar, yazin hava 10da kararir, 8de gunes filan var bildigin gunduz yani o zaman bile arkadaslarin cocuklari iyi geceler der yatar, esimde bende saskiniz bu duruma :))

O degilde eflamin yazısına yorumn başina canım diyerek başlamiş : ))) gayet mulayim yazmış . Ona çok guldum yaa : ))) aman neyse .. Ben çok sorumszm ilgszmya gidiym biraz çocuklarmla ilgileneyim.

Kizlar ya ne yaptinizda bebeleriniz boyle erken konustu, ben korkuyorum kizim burdakiler gibi gec konusursa diye, bi arkadasin oglu mayista iki yasina gircek inanin sadece anne ve baba diyor.. Ben ne yapsam ya hergun cocukla konusuyorum anlatiyorum ama tek kisi olunca gercekten zor, turkiyede markete gidersin ordakiler laf atar, annanne babanne..
Burdaki cocuklar daha uslu oluyor, saat 8 oldumu yataktalar, yazin hava 10da kararir, 8de gunes filan var bildigin gunduz yani o zaman bile arkadaslarin cocuklari iyi geceler der yatar, esimde bende saskiniz bu duruma :))
canım yazdım sana nasıl erken konuştuğunu yukarda mesaj:)

O degilde eflamin yazısına yorumn başina canım diyerek başlamiş : ))) gayet mulayim yazmış . Ona çok guldum yaa : ))) aman neyse .. Ben çok sorumszm ilgszmya gidiym biraz çocuklarmla ilgileneyim.
Canım herkes rahatsız olduğu şeyi yazdı, uzamasın artık olur mu, bebişlerden kocalardan konuşmaya devam edelim:)

X