2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
canım çok haklısın pimpiriklilik eşimden bulaştı bana hep onun suçu:)

doğru canım çok hareketli abisi kılıklı:) ondan olabilir

bende aç kalmasından korkuyorum biraz da ondan endişem

canım korunma için sanırım ben üç aylık iğne düşüyorum ama hala düşünüyorum icraata geçemedim:)

canım sizin kolik krizi gündüz tutuyor demek ki, bizimki akşam altıdan sonra başlıyor, sakinleştirmek için ney açıyorum kolik müziği hoplatma zıplatma:)

hoş geldin duham canım benim:) elini emmesi normal benimkide öyle açlıktan değil canım elini tanıyor ilerde de sorun olmaz korkma

kanama için dr a git uzun sürmüş

canım memlekete geldi ya bebek görmeler başlamıştır yoğundur

aynen canım:) ama diğer aşılar böyle ağır olmuyor merak etme

inşallah canım işte annelik gr hesabı yapıyoruz

canım senin evde rutubet var mı?

ah canım sürekli okuyorum zaten birde yazdırıp üstüne asmam lazım sanırım, aminnn

canım illa ateşi çıkacak diye bir şey yok mesele büyük oğlum ne huysuzlanırdı ne ateşlenirdi gayet rahat olurdu

ayyy ütü nefret ediyorum desem yeri, eşim takım giyiyor sürekli gömlek pantolon ütülüyorum

canım nasıl oldu bebeğin?

geçmiş olsun canım

normal canım

iyi olmuş canım sağolsun kv den, ayy bebeğinin durmaması iyi olmuş yoksa nazar ediyorlar

canım 3 gün yaptırılmıyor

hadi inşallah şifanızı bulursunuz

aynen uykusuzum başım ağrıyor o yüzden

canım işleri bozukmuş o da istemez emin ol çok pişman oluyordur, bu aralar elinden geldiğince sen ilgilen bebeğinle eşinden pek yardım isteme, sonra daha büyük tartışma yaşarsınız

canım benim bebeklerin uyku düzeni en az 1 yaşından önce oluşmaz, aşı olur düzeni değişir diş çıkarır düzeni değişir, büyüme atakları var mesela düzeni değişir, yani üzülme bir bakmışsın eskisi gibi olmuş

canım bak dediğim gibi madem çok stresli bu dönem idare etmeye çalış, anlıyorum seninde yardıma ihtiyacın var haklısında ama sizin için biraz kendi başına halletmeye bak bu dönemde

canım ya yanlış anlama hep maşallah diyorum ama bebişinin fotosunu koyma öyle nazar olur benden söylemesi

canım muadilin yazarmısın

ayy bunların hepsi aynı mı kopyala yapıştır gibiler!!

ha hay benim eşimde öyle ağlıyor bu diye getiriyor hadi canım gerçekten mi:)

hayırlı olsun canım tam adını yazarmısın modelin

geçmiş olsun canım, o demiyorsa sen uyandır canım huuu kalkta bir zahmet sende bak de

evet canım büyüme ataklarında aynen öyle oluyorlar

neyse ki benim odun yardım ediyor yoksa iyice dellenirim, evi yeterince dağıtıyor çünkü!

kesinlikle katılıyorum anneliğine laf söylemesi çok yanlış

oyy maşallah benim bıdıkta yavaştan dönüyor

canım calpolda minosette parasetemol ihtiva ediyor, minosetin bebekler için şurubu mu varmış?
Canım muadilinin tam adını bilmiyorum ama neo gripe gibi bişey olabilir eczacı bilir yani
Resim konusunda da haklısın bi ben koymuşum zaten sazan gibi kaldırıyım bari :)

uğraşmak istemiyorsan, yazma o zaman,,,,
ortaokul muhabbetini de yaratan sendin sanırsam,,,
ben sana yazmazdım zaten ama baktım ki 5-6 haftalık bebeklere reçel verin bal verin falan diyorsun tutamadım kendimi,,,
birde bunun üstüne benim yazdığım yorumun altına, kendince ama benim düşüncelerime saygı göstermeyerek yorum yapıyorsun,,,,
burada ilk zamanlar millet sütüm yok diye ağlanıyor sen ''benim sütüm var ama taşsın istiyorum diyorsun, artık kime niye nispet yapıyorsan,,,,
bence sen cahil bir insansın,,,, zaten kendi çocuğuna burada vurduğunu da açıkca söylüuorsun,,,, buda senin seviyeni gösterir,,, kendini koruyamayan 2 yaşında ki bir insana vurabiliyorsun,,,,
burada millete laf yetiştşrşcem derken bebeğinin sarılığını bile fark etmiyorsun,,,,
bence burası ile bu kadar ilgileneceğine çocuklarına vakit ayır,,,
çocuklarından kalan boş zamanlarında buraya gel,,buradan arta kalan boş zamanlarında çocuklarınla ilgilenme,,,
Yazmıyım diyorum duramıyorum, nedir senin bu kasıntı halin, ben bilirim havaları, şu kadar dr a sordum böyle dedi şu kitapta şöyle dedi
Tecrübe diye de bir şey var biraz saygı duysan

O ortaokul muhabbetini açan sendin yanlış hatırlamışın üstelik pınarla ilgili değil benle ilgiliydi

Reçel verin dedi de sanki kaşık kaşık yedirin dedi, emziğin ucunu batırın dedi,kimsenin alnına silah dayamadı, eskinden annelerimiz sütü gelmeyince şerbet verirmiş ne olmuş bizlere

Bende yazdım şekerli su verin doğunca diye I imspecial da yazdı, tecrübe oluyor bu, ilk bebeğimde annemi dinleyip verseydim oğlum açlıktan havale geçirip yoğun bakımda yatmazdı

Burada laf yetiştirince çocuklara zaman ayırmamış mı oluyor nerden biliyorsun onla mı yaşıyorsun, yerden yere vurmuşsun anneliğini, çocuklarına nasıl vakit ayırdığını gözünle mi gördün

Benden de sana tavsiye annelikle ilgili kınadığın ne varsa yaşarsın!

kizlar aralik annelerini okurken birisi gazla ilgili bir cozum yazmis. Denemek isteyen arkadaslara gelsin:) alintiladim. Asagidadir:)

""Gaz problemi yasayan arkadaslar ayni sorun bizdede var tavsiye uzerine bisey denedik bize iyi geldi denemek isteyenlere yazayim oncelikle cay kasiginin ucu ile kimyonu bir cey bardagina koyup uzerine bir parmak kadar kaynar su koyuyoruz o bi kenarda demlenirken 20 cc kadar sut sagip kimyonlu sudan 2 tatli kasigi koyup ister biberonla ister kasikla veriyoruz yaklasik bir saat sonra gazini cikarip cisini yapiyo korka korka doktorumuza sorduk zarari varmi diye ama doktorumuz en zararsiz baharat kimyon verebilirsin ama abartma gunde iki defayi gecmesin dedi ben cok faydasini gordum simdi 44 gunluguz rezenesine de karistip veriyorum bu arada ben biraz emziriyorum bunu verip ustune az daha emziriyorum benim dusuncem ilactan iyidir diye dusunuyorum""

kizlar aralik annelerini okurken birisi gazla ilgili bir cozum yazmis. Denemek isteyen arkadaslara gelsin:) alintiladim. Asagidadir:)

""Gaz problemi yasayan arkadaslar ayni sorun bizdede var tavsiye uzerine bisey denedik bize iyi geldi denemek isteyenlere yazayim oncelikle cay kasiginin ucu ile kimyonu bir cey bardagina koyup uzerine bir parmak kadar kaynar su koyuyoruz o bi kenarda demlenirken 20 cc kadar sut sagip kimyonlu sudan 2 tatli kasigi koyup ister biberonla ister kasikla veriyoruz yaklasik bir saat sonra gazini cikarip cisini yapiyo korka korka doktorumuza sorduk zarari varmi diye ama doktorumuz en zararsiz baharat kimyon verebilirsin ama abartma gunde iki defayi gecmesin dedi ben cok faydasini gordum simdi 44 gunluguz rezenesine de karistip veriyorum bu arada ben biraz emziriyorum bunu verip ustune az daha emziriyorum benim dusuncem ilactan iyidir diye dusunuyorum""
sağol canım bu yöntemi duydum ama cesaret edemedim yapsam mı acaba

Yazmıyım diyorum duramıyorum, nedir senin bu kasıntı halin, ben bilirim havaları, şu kadar dr a sordum böyle dedi şu kitapta şöyle dedi

O ortaokul muhabbetini açan sendin yanlış hatırlamışın üstelik pınarla ilgili değil benle ilgiliydi

Reçel verin dedi de sanki kaşık kaşık yedirin dedi, emziğin ucunu batırın dedi,kimsenin alnına silah dayamadı, eskinden annelerimiz sütü gelmeyince şerbet verirmiş ne olmuş bizlere

Bende yazdım şekerli su verin doğunca diye I imspecial da yazdı, tecrübe oluyor bu, ilk bebeğimde annemi dinleyip verseydim oğlum açlıktan havale geçirip yoğun bakımda yatmazdı

Burada laf yetiştirince çocuklara zaman ayırmamış mı oluyor nerden biliyorsun onla mı yaşıyorsun, yerden yere vurmuşsun anneliğini, çocuklarına nasıl vakit ayırdığını gözünle mi gördün

Sekerli suyu ben her firsatta soyledim :-) valla benim iki cocukta cok ise yaradi hic sarilik olmadk annemin tecrubelerine kitaplardan cok guveniyrm :KK66:

uğraşmak istemiyorsan, yazma o zaman,,,,
ortaokul muhabbetini de yaratan sendin sanırsam,,,
ben sana yazmazdım zaten ama baktım ki 5-6 haftalık bebeklere reçel verin bal verin falan diyorsun tutamadım kendimi,,,
birde bunun üstüne benim yazdığım yorumun altına, kendince ama benim düşüncelerime saygı göstermeyerek yorum yapıyorsun,,,,
burada ilk zamanlar millet sütüm yok diye ağlanıyor sen ''benim sütüm var ama taşsın istiyorum diyorsun, artık kime niye nispet yapıyorsan,,,,
bence sen cahil bir insansın,,,, zaten kendi çocuğuna burada vurduğunu da açıkca söylüuorsun,,,, buda senin seviyeni gösterir,,, kendini koruyamayan 2 yaşında ki bir insana vurabiliyorsun,,,,
burada millete laf yetiştşrşcem derken bebeğinin sarılığını bile fark etmiyorsun,,,,
bence burası ile bu kadar ilgileneceğine çocuklarına vakit ayır,,,
çocuklarından kalan boş zamanlarında buraya gel,,buradan arta kalan boş zamanlarında çocuklarınla ilgilenme,,,
Bence soykediklerin agir olmus, bende pinar45 in soylediklerine cogu zaman katilmiyotum, arastirarak tavsiye verdigini dusunmuyorum, ama yargilayamam onu sadece isime gelmezse tavsiyesini uygulamam olur biter..
Burda kimse kimsenin ev halini, psikolojik durumunu bilmiyor, arkadasin soyledigi kadariyla iki kucuk cocugu var ve esi hic ilgilenmiyor ustune ustluk gezip tozuyor, kayinvalidesi surekli basinda.. Ve yasi daha genc.. Sana gore tecrubesiz oldugu icin evet cahil.. Oda cocuguna vurdugu icin pisman uzgun, evet cok yanlis bisey hakli vurur demiyirum ama demekki ustunde fazla stres var. Karsimizdakinin neler yasadigini bilmeden yargilamamaliyiz..

Selam kizlar hepinize oglum donme isini masallah ilerletti yastikarsa sirt ustu iken yuz ustu oluyor artik cok tehlikeli kanepeye yalnz koymamak gerek anakucagina besigune ve yere koymaktan baska care kalmadi:KK43: bu hareketle yandm ben kizim sakin bi cocuktu bunda cekecegim var sanirim:-)
Canim masallah ne guzel, benim kizim fazla hareketli degil, kollarini ve bacaklarini cirpindirip duruyor :). Bakalim bizimki ne zaman donmeye basliyacak.

Acillll cevapp !!!!

Kızlar 2 aylık olduk aşıları mızı yaptırdık ateş düşürücü olarak minoset vermış doktor ben carpol un mor olanini duymuştum küçük bebekler için minoset ağır olmaz mi ? İlacı vericem bugün lütfen yardimci olun.
BIzede minoset verdi daha kullanmasik ama ben yıne de calpol alacam evde bulunsun

ayyyy,,,,
verin canım ne istiyorsanız onu verin ama tehlikeli olabilecek tavsiyelerde bulunmayın,,
ben bir şey biliyorum demiyorum,,sadece oğlum doğunca bebek hemşiresinden bir dönem yardım aldım,, ki bebek altı almayı bile bilmiyordum oğlum doğunca ve hala da sıkıntılı olduğum dönemde yardım alıyorum , danışıyorum bebek hemşiresine,,,
ben kimseyi kınamıyorum, herkesin kendi anneliği, kendi çocuğu,,,ben sadece yazdıklarını hatırtlattım,,,

Nego Nego canım ağlamaları kesildi dünkü gibi değil çok şükür ama sabah 6 dan beri ayakta ayağımda sallıyorum şekerleme yapıyor gözleri kapanıyor 5 dk sonra yine aynı..dalamıyor..
Canım aşı travma yapıyor bebeklerde düzenleri bozuluyor, canları yanarken yanlarındayız ama bir şey yapmıyoruz, annem beni niye kurtarmadı diyorlardır, benimki bana o gün boyunca baktı baktı dudağını büzdü mesela

Gaz problemi yaşayan biri olarak bunu korka korka denedim ama süt katmadan.kimyonu demlendirip suyundan 3 çay kaşığı verdim üstüne de emzirdim o gün hakikaten rahat etti.ertesi gün 2 kaşık verdim sonra korkup bıraktım ne de olsa baharat diye.yaşamayan bilmez gaz sancısı cidden çok büyük problem ne uyuyor ne emiyor.Düşününce nurse harvey gibi damlaların içeriği de kimyon özütü.kullanmakta demekki bir sakınca yok.

m

kesinlikle katılıyorum canim benim.okuduğumda yazmamak icin zor tuttum kendimi.pınar arkadaşı da heniz tanimiyrum ama ne olursa olsun olgun bir insan cocuk gibi karsindakini aşağılamaz alayci laf etmez.heleki yeni dogum yspmis taze anneye hic etmez.ben sütünun azalmasindan uzulmesinin vebalinden korkarım.

Bence soykediklerin agir olmus, bende pinar45 in soylediklerine cogu zaman katilmiyotum, arastirarak tavsiye verdigini dusunmuyorum, ama yargilayamam onu sadece isime gelmezse tavsiyesini uygulamam olur biter..
Burda kimse kimsenin ev halini, psikolojik durumunu bilmiyor, arkadasin soyledigi kadariyla iki kucuk cocugu var ve esi hic ilgilenmiyor ustune ustluk gezip tozuyor, kayinvalidesi surekli basinda.. Ve yasi daha genc.. Sana gore tecrubesiz oldugu icin evet cahil.. Oda cocuguna vurdugu icin pisman uzgun, evet cok yanlis bisey hakli vurur demiyirum ama demekki ustunde fazla stres var. Karsimizdakinin neler yasadigini bilmeden yargilamamaliyiz..
sen yanlış olduğunu biliyorsun, bende biliyorum ama bilmeyen insanlar olabilir,,,bunu uygulayan kişiler olabilir,, benim takıldığım nokta bu,,,
ben kendisinin bir yazısını haftalar önce çok kibarca yanlış yazdığını söyleddim,,, açıkladım,,ama böyle tuhaf tuhaf konuşmalar,,,anlamadım,,,
tecrübesizlikle cahilliği aynı kefeye koymuyorum ben,,, bence kendisi benden senden daha tecrübeli, bebek bakımında,,

m

kesinlikle katılıyorum canim benim.okuduğumda yazmamak icin zor tuttum kendimi.pınar arkadaşı da heniz tanimiyrum ama ne olursa olsun olgun bir insan cocuk gibi karsindakini aşağılamaz alayci laf etmez.heleki yeni dogum yspmis taze anneye hic etmez.ben sütünun azalmasindan uzulmesinin vebalinden korkarım.
yani nasıl göründüğünü biliyorum,, ama bu kişi bir kaç ay önce resmen bu formdan atıldı,, o zaman demişdim ki çok üstüne geliyorlar bu kişinin,,,
ama o kişilere hak verdşm,,, beni bir kaç ay sonra anlarsınız,,,

Slm kizlar.ben 24 YASINDA bir ev hanimiyim.ikicocugum war..sukur sagligim yerinde....evlatlarimindaoyle...
Bazen yawrularima yetisemiyorum. O zamn diyorum Allhim biz nasil buyumusz..
Annm bn ve 3 kardesimi sulanmis sut sulanmis pekmez ile buyutmus.mdaha 3 HAFTALIK bile degilmisim emzigi tutayim diyr pekmeze bandirmis...ac kaldigim icin cok aglarmisimm..ANNEM CAHIL YAAA bana sekerli su vermis sutu yetmedigi zamn.
Mama nerde..babam sut alirmis ... halmlar bekar ayni evde kaliyolar hep onlar icermus.BNM CAHIL annem bisi diyemez.nsekerli su verirmis..
Bn onu icip uyurmusm..
Iki yasindatkn kiz kardesim dunyaya gelmis.annem bni bebegi sallamadim diye dovmus....(24 yasindatim.hala anlatirken hickira hickira aglar bana bakarak)
Annem ortaokullu bile degil....ilkokul mezunu..
Biz 4 kardesiz.annem 2 kayin 4 bekar gorumce kv kp icinde bizleru bu kadar bakabilmus..
O hala vicdan azabi cekiyo evlatlarima vakit ayiraamdm die...ole bi hayat yasamis ki babamin parasitla aldigi yumurtaya bike karsrlarmis...bn haslanms yumurta yi cok seviyorum diye gece bna has yumurta yapip yediritomusssm..daha neler neler....
Annmden bana kalan bana verdigi sabir merhamet mutavazi olmak hakedene sevgi herkese saygi...vs vs
Biliyomusunuz ben bi hayvan olsam annemin kapisina kopek olurum..15 yasinda annelige adim atmis...yeri gelmos dovmus yeri gelmis bagrina basmis...hicbir anne evladina isteyerek vurmaz.vursada bunu kimse yrgilaymaz.
Ben tartismaya girmek istemedim.ama arkadaslar okumak herseyi bilmek dwgil..kimse burda bizler gibi ozel dr istedikleri zaman arayipta dert yanamaz.bazilarimiz evde esimize katlanamzken o kv de ile birlikte yasiyo daha cok genc.benlede tartisti...herkes hatalidir.herkesherseyi bilemez.kimsenin mukemmel bi hsyati yoktur..ona gore degerlendiripte burda suslu laflara insano ezmek okumusluktan kaynaklaniyo veya veya veya yasinin buyuk olmasindan kaynaklaniyosa ben bunda yokum arkadas.
Yeri gelicek hepiniz sinir aninda cocuga fiske aticaksiniz.atmicam diyen buyuk konusur.
Allah askin herkes isine baksin
.kimse kimsenin anneligine laf solemesin...

Daha gecenlerde bir arkadas burdan ismini ermim dediki watsapta konusutoruz.gexe olmus sutu yetmemis stresten uzuntuden oglum agliyo mamada yok..esimde uzakta iste...napayim dedi..ver dedinsekerli su o kan sekeri yukseltr tok tutar o arada sende bool sivi al uyu sutun olr..sabah kalkti Allahrazi olsun..parcaliyodu kendinh diyo...sekerli su icince uyudu diyo...
Hee ama cahillik ama degil........bilemem kardeslerin siz ne derseniz....

Sekerli suyu ben her firsatta soyledim :-) valla benim iki cocukta cok ise yaradi hic sarilik olmadk annemin tecrubelerine kitaplardan cok guveniyrm :KK66:
ah işte canım ilkte dinlemedim nasıl inat ettim tersledim annemi, halbu ki kadın doğumcum bile demişti teyze benden duymuş olma şekerli su ver demişti göz kırparak, neyse bunda yaşamadık hamdolsun o sıkıntıyı
Gaz problemi yaşayan biri olarak bunu korka korka denedim ama süt katmadan.kimyonu demlendirip suyundan 3 çay kaşığı verdim üstüne de emzirdim o gün hakikaten rahat etti.ertesi gün 2 kaşık verdim sonra korkup bıraktım ne de olsa baharat diye.yaşamayan bilmez gaz sancısı cidden çok büyük problem ne uyuyor ne emiyor.Düşününce nurse harvey gibi damlaların içeriği de kimyon özütü.kullanmakta demekki bir sakınca yok.
ayy denemekte fayda var sende işe yaradı diyorsun, aynen diğer bitkisel gaz damlalarıda o mantıkta
Acıktığım zaman en kolayı tost biraz fastfoodcuyum :)
ya tostu çok severim ama benim makinayı küs olduğumuz bir gün eşim çöpe atmıştı:mad: tostu unutmuşum yanmış ona kasıtlı yaptım sandı heralde :mad: hala alacak, makine neyse ki sinboydu yoksa kurtulamazdı dilimden:KK53: hoş oan rağmen kurtulamadı:KK53:
m

:KK60:

X