2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Sekerli suyu ben her firsatta soyledim :-) valla benim iki cocukta cok ise yaradi hic sarilik olmadk annemin tecrubelerine kitaplardan cok guveniyrm :KK66:
ah ah.yavrumin hala sariligi geçmedi uzayan sarilk oldu.şekerli su vermedim başta annem kv de kimse de verin demedi:KK43: sonradan da ne fayda zaten sut iciyor. haklisiniz bu konuda

KıZlaaar yaa ilk bebişim bu bebekler ne zamann emekler dişleri cıkar anne baba der cok heycanlıyım bi emeklediğini görsemmmm:)
Emekleyince bu sozunu iyi hatirla canim :-) hergun ev silip supureceksin ki yerlerde mikrop kapmasn diye agzina aokmasn diye kucuk objeleri toplayacaksin:KK66: ayy dolaplara kilit takacaksn :-) canim ortalama 6ile 9ay arasi emeklerler benim kizim 7aylikken emeklemisti 11aylikken yuumustu yurudukten sonra 11aylikken dis cikardi :-) dis olayi genetik yuume falanda zayifliktan ceviklikten konusma deraen 9aylik biraktigimda nenne anne meme diyordu baba demeden anne dedirttim hedefim yine o anne deain ilk :KK66: ayy o kaar hizli olacakkki hersy emin ol ozleecegiz bu halleri :KK43:

sen yanlış olduğunu biliyorsun, bende biliyorum ama bilmeyen insanlar olabilir,,,bunu uygulayan kişiler olabilir,, benim takıldığım nokta bu,,,
ben kendisinin bir yazısını haftalar önce çok kibarca yanlış yazdığını söyleddim,,, açıkladım,,ama böyle tuhaf tuhaf konuşmalar,,,anlamadım,,,
tecrübesizlikle cahilliği aynı kefeye koymuyorum ben,,, bence kendisi benden senden daha tecrübeli, bebek bakımında,,
Canim evet cocuk konusunda bizden daha tecrubeli, oda kendi dogru bildigi seyi paylasiyor, demiyorki bu yanlis soyliyimde yapsinlar bebekleri zarar gorsun.. tecrubeninde insana kattiklari oluyor, mesela ben universite mezunuyum su kitabi okudum bu kadal dil biliyorum vs vs, gel gor ki benim okula bile gitmemis babannrm bana cahil der, cunku onun hayat tecrubesi var.. Sen belki stres altindayken onunla nasil basedecegini biliyosundur, yda insanlari nasil idare edecegini, ama pinar arkadas yasi daha genc oldugu icin henuz ogrenmemis olabilir, sinirini kontrol etmekte zorlaniyor olabilir..

@Mrv5534 hepimizin annesi oyle buyuttu canim ah onlarin cocugu olmak guzel esas sorun simdi her istedigini yapip dovmek degil kastm ama otorutesiz disiplinsiz yetistirip doyumsuz insanlar yetistirmek herkeste bi benim cocugum en iyi olsun mukkemmel harika havasi ya sonra hepsi mutsuz cocuk oluyorlar en ufak bisey elde edemeyince

Nego Nego benim gibi kocakari yemekleri yap hem pratik lezzetli yesil mercimek corbasii semizotu yemegi madimak kuru patlican fasulye biber gibi sen bana sor esim bi yedigini asla ikinci kez yemez sana secenel sunarim :KK66:

Gaz problemi yaşayan biri olarak bunu korka korka denedim ama süt katmadan.kimyonu demlendirip suyundan 3 çay kaşığı verdim üstüne de emzirdim o gün hakikaten rahat etti.ertesi gün 2 kaşık verdim sonra korkup bıraktım ne de olsa baharat diye.yaşamayan bilmez gaz sancısı cidden çok büyük problem ne uyuyor ne emiyor.Düşününce nurse harvey gibi damlaların içeriği de kimyon özütü.kullanmakta demekki bir sakınca yok.
Yok canim rahatca verebklirsin rahatlatiyor çocuğu

Ne olursunuz birbirimizi kırmayalım..Burdan yazıldıgında mimik yok jest yok insan farklı algılayabiliyor.isteyen başkasının fikirlerini begenip uygular istemeyen uygulamaz kulak ardı eder.Şimdi herkes hassas bir dönemde anlayış gösterelim birbirimize.Seviyorum hepinizi her şeyden önce ANNE oldugunuz için♡

KıZlaaar yaa ilk bebişim bu bebekler ne zamann emekler dişleri cıkar anne baba der cok heycanlıyım bi emeklediğini görsemmmm:)

canım oğlum 6 aylıkken emekledi, 9 aylıkken anne dede baba saat top diyordu,9 aylıkken diş çıkarı iki tane birden,9 aylıkken tutunup kalkıyordu tutunarak yürüyordu her yere gidiyordu o şekilde, 15 aylıkken tek başına yürüdü

hepsini tarihine göre not ettim ben, sizede tavsiye ederim

Nego Nego benim gibi kocakari yemekleri yap hem pratik lezzetli yesil mercimek corbasii semizotu yemegi madimak kuru patlican fasulye biber gibi sen bana sor esim bi yedigini asla ikinci kez yemez sana secenel sunarim :KK66:

canım sen madımağı nerden biliyorsun:) iki gün önce yaptım:)

dünden patlıcan çıkardım ama bu aralar yemek yapmak istemiyorum ilginç bir şekilde eriniyorum:)

bugün kırmızı mercimek çorbası ve patlıcan niyetim yapabilirsem tabi:) dünde öyleydi ama dışardan getirttim eşime:)

benim cahillikden kastım, okumuşluk falan değil,,, ben hep der,m ne üniversiteliler gördüm, bir şey olamamış,, ne ilkokul mezunu yada okula gitmemişler gördüm, üniversiteye gidenler eline su dökemez,,,,
herkes çocuğunu bir kuşak önce zor yetiştirmişdir,,,
bizim annemiz pekmez bulmuşdur, annelerimizin annesi ne pekmez nede süt bulabilmişdir,,,
benim dedem de annesinin sütünü katık yaparmış,,, çünk ekmeğe sürülücek bir şey yokmuş,,,
ama bu demek değil ki, eskilerin yaptığı hep doğrudur,,,
sütün yrtmezse mama takviyesi yaparsın, paran yoksa tabiki şekerli su verirsin,,,
yazdıklarım çaptırılmasın lütfennnn

8.5 ayda emekledi 10.5 ta yurudu 10.ayda disleri cikti gec cikti dislrrimiz 12 aylikken 20 kelime biliyordu. Tabi bu saydiklarim cocuktan cocuga degisir kimisi erken yurur kimisi gec konusur dislri erken cikar hiccc belli olamz anin tadini yaşa

Ahh canım al bendende o kadar eskiden döktüren ben çorbayı zor pişiriyorum.Geçecek canım hepsi inşallah
inşallah canım artık bebeğim uyusada yapasım yok sanırım bunaldım evde ondan:) tam dışarı çıkmaya niyetleniyorum yağmur yağıyor misal bugün olduğu gibi:)

@Mrv5534 hepimizin annesi oyle buyuttu canim ah onlarin cocugu olmak guzel esas sorun simdi her istedigini yapip dovmek degil kastm ama otorutesiz disiplinsiz yetistirip doyumsuz insanlar yetistirmek herkeste bi benim cocugum en iyi olsun mukkemmel harika havasi ya sonra hepsi mutsuz cocuk oluyorlar en ufak bisey elde edemeyince
Aynen katiliyorum sana.. Simdiki cocuklar malesef cok acgozlu, herkes hediyeler aliyor, cikolata seker her taraf, ama cocuklar huysuz mutsuz saygisiz.. Luks yasatmamak lazim herseyi tam olsun, en iyi yere ginderiyim, en pahalisini en iyisini alayim diyoruz ama cocuk kendini bisey sanmaya basliyor, simariyor. Benim kardesim oyle, evin en kucugu tekne kazintimiz bizim, her istedigi alinir. Ben ayri, abisi ayri annem babam, akrabalar.. Ama icimizde en huysuzu o, hep beklenti icinde yasiyolar, hep bi bana versinler alsinlar istegi oluyor..

canım oğlum 6 aylıkken emekledi, 9 aylıkken anne dede baba saat top diyordu,9 aylıkken diş çıkarı iki tane birden,9 aylıkken tutunup kalkıyordu tutunarak yürüyordu her yere gidiyordu o şekilde, 15 aylıkken tek başına yürüdü

hepsini tarihine göre not ettim ben, sizede tavsiye ederim
oyy maşallah emir e.akıllı bıdık daha bebekken belliymis akilliligi.
canım sen madımağı nerden biliyorsun:) iki gün önce yaptım:)

dünden patlıcan çıkardım ama bu aralar yemek yapmak istemiyorum ilginç bir şekilde eriniyorum:)

bugün kırmızı mercimek çorbası ve patlıcan niyetim yapabilirsem tabi:) dünde öyleydi ama dışardan getirttim eşime:)
yemek yetisyiremiyorum ben de doymak bilmiyorum yaa....yedigim abur cubur da cabası....bu arada makarnayi da cok severim hem hazır hem ev yapımı.. kurtaricim bu aralar....bir de.dogurdugundan beridir tahilli gevrekler e dadandim resmen her gun bi porsiyon ara ogun olarak yiyorum sütle tok da tutuyor.zarari var mi bilmem.

Cnm bu durumu her karı koca yaşar üzülme çok lafana takmaa:KK47: bizim odun da yardım eder sonra burnumdan getirir çok kötü kırılırım çok ağlarım ömür billah onunla konuşmam diye kafamdan silerim 5 dk sonra :) :) :) sanki o ben değilim bizim bu odun gönlümü almak için maymunluk yapar en sonunda güldürür e adam maymunluk yapacağına hiç kalbimi kırmasana e boşuna demiyoruz odunn diye takma boşver bence onlar çok ciddi konuşsalar bile içlerinden üzülüyorlar hatalarının farkına varıyorlar:KK51:
Haklısın canım. Çocuğa sesini yükseltince ben Deliriyorum. Annelik böyle işte.

Yazmıyım diyorum duramıyorum, nedir senin bu kasıntı halin, ben bilirim havaları, şu kadar dr a sordum böyle dedi şu kitapta şöyle dedi
Tecrübe diye de bir şey var biraz saygı duysan

O ortaokul muhabbetini açan sendin yanlış hatırlamışın üstelik pınarla ilgili değil benle ilgiliydi

Reçel verin dedi de sanki kaşık kaşık yedirin dedi, emziğin ucunu batırın dedi,kimsenin alnına silah dayamadı, eskinden annelerimiz sütü gelmeyince şerbet verirmiş ne olmuş bizlere

Bende yazdım şekerli su verin doğunca diye I imspecial da yazdı, tecrübe oluyor bu, ilk bebeğimde annemi dinleyip verseydim oğlum açlıktan havale geçirip yoğun bakımda yatmazdı

Burada laf yetiştirince çocuklara zaman ayırmamış mı oluyor nerden biliyorsun onla mı yaşıyorsun, yerden yere vurmuşsun anneliğini, çocuklarına nasıl vakit ayırdığını gözünle mi gördün

Benden de sana tavsiye annelikle ilgili kınadığın ne varsa yaşarsın!
boşver canım ya boyle yazınca çok havalı oluyor heralde . Bunları bana yazarken aslında bir çok kişiyi bilmeden incittiginin farkındamı acaba. Buraya girenler çocuklarıyla ilgilenmiyorlarmı . Burda biz geuik muhabbetimi ypıyoruz . Bebegine sekerli su içiren yada oneride bulunan cahilmi . Bi tutturmuş yok kitapta yazıyr yok doktorum soyledi . Tamamda her kitapta aynı seyler yazmaz kş seninkinde farklı yazar onunknde farklı yazar . Her sey senin gittgin uç beş doktrdan ibaret degilki . Bizde gidiyoruz . Bazen doktrlar bile birbirleriyle çelişirken çıkıpta benm doktrum sunu onerdi sunu okudum bu dogru demen burdakilere saygısızlık . Bizim gittgmz doktor degilmi . En iyşsini senmi biliyorsun . Tecrube denen birşey var . Nerden biliyrsun bnm çocuklarımla ilgilnmedgmi . Buraya geyik muhabbeti yapmak içinmi giriyoruz . Çocuklarımız giriyoruz . Birbirimize oneride bulunuyoruz çocuklarımz için . İşimize geleni uygularım gelmeyeni uygulamam . Kimseyede çıkıp senin yaptıgın oneri çok mantıksız demem senin gibi . Eflalim o degilde bu arkadas çok bilgili herseyin dogalı seviyrya çocugu hastalarsa filn antibiyotik vermez bagışıklık kazansn diye de donuşu olmyn yerlere gder ben çk tehlikeli gordum gidisatı.. Bırda çogunluk hemfikir oldu aşı konusunda herkes aynı seyi soyluyr surekli beni alıntılıyr hani kotu bişey desem . Senin çocugun ister yaptr ister yaptrma .. Çıkıpta burdan benim anneligimi yargılayamazsın . ALLAH ' ta gayli olmaz bu yazdıkların çok tehlikeli seyler .. Evet bnm bebegim sarılık oldu . Boyle birşey gelmedgi için basıma bilemedim ama hiç ihmalde etmedim bşz bir ay doktora işledik bu sarılık için sen nasıl kalkıpta ilgsz bbginin sarılıgını bile farkedememiş dersin. Hiç birşey tam tecrube edilmeden ogrenilemez . Şimdi sarılık konusunda bilmedgm hiç birsey yok . Neti darma duman ettim bu sarılıgı arastrcm diye nası geçiririm diye . Allahıma sukur iyi baktımki sarılıgınıda atlattık . Çocuga vurmaya gelincede kim vurmadıki kuçuk bi fiske kim vurmadı . Ne psikolojide oldgumu biliyormusn vururkn sen . Kimse isteyerek vurmz çocuguna . Hem zaten cahil ve sorumsz bi annenin burda işi olmaz sen bunun tersini duşunuyorsan . Sorumsz ve cahilsn bnce . Yazık yaşın buyuk ama çok tecrubesz ve CAHİL sin be guzelim..

inşallah canım artık bebeğim uyusada yapasım yok sanırım bunaldım evde ondan:) tam dışarı çıkmaya niyetleniyorum yağmur yağıyor misal bugün olduğu gibi:)
Ama hava iyi oldugu zaman mutlaka çık canım ev uçuyor olsa yok evi toplayım bebek uyurken falan filan deme çık bu zamanlar çok hassas dönemler depresyon kapıda bekliyor geçenlerde ben çok kötüydüm bunaltı falan şimdi günde 1 saat çıkıyorum.

X