Nego sürekli tartıyormusunuz bebişleri :) Bakın benden nacizane tavsiye çok pimpirikli olmak derlerya hani herşeyi inceleyen korkan endişe eden tiplerden olmayın arkadaşlar.Aylık kontrollerinde bebeklerin herşeyi normalse bir dahaki kontrolü bekleyin.Siz evde bunları yaptıkça evhamlanırsınız.Zannedersem sizlerdede gaz problemi,uyku problemi yada bazen aglama krizleri vardırki bu ilk 3 ay çok normal karşılanıyor,onun dışındakilere kafa yormayın her bebek farklı gelişiyor.Hem mama vermeye çokta karşı degilim ilk kızımı 13 ay emzirmiş biri olarak.Bende kızıma son 3 gündür 80cc veriyorum sanki gazı daha az gibi daha bir sakin uyuyor.Anne sütü biraz gazı arttırıyor bence.Tabi herkesin kendi bebegi kendi kararı :)
canım çok haklısın pimpiriklilik eşimden bulaştı bana hep onun suçu:)
@a_s_y_a iki ayiniz hayrli olsun bizimkinin cok hafid cikmaya bide inlemeye baslayinca bi cay kaaigi calpol vermistim saglik ocagindaki ebe demisti bizim oglanin biraz korkudan kaka problemi olmustu sukur gecri
@raindop26 hadi baka lim hayirli olsun ikinci ay ins ates olmazz
@ eflalim canim benim skma canini benimkise bu ay almams gorunuyor inan hareketlendiler onun etkisi boyu uzamistir artar kilosu
doğru canım çok hareketli abisi kılıklı:) ondan olabilir
Benim ilk aylar agriyodu cnm emzirmek ile alakali bi durum snrm...
bizde huzursuzluk ve hafif ates oldu cnm calpol verdim..
cnm snrm her gun ayni oranda kilo almıyorlar,ben de iki uc gunde bir tartiyodum kilo almamis gibi geliyodu simdi haftada bir tartiyorum genelde..
benim tartma nedenim beslenmiyorsa yeterli hemen mama vermek kontrole kadar kizimi ac birakmak istemiyorum..
oyle mi uzak sayılmayiz cnm babam da dokumada oturuyor o tarafta buyudum ben de..
bende aç kalmasından korkuyorum biraz da ondan endişem
kızlar birşey sorcam cilt altı implantı taktıran var mı ya da taktırmayı düşünen
canım korunma için sanırım ben üç aylık iğne düşüyorum ama hala düşünüyorum icraata geçemedim:)
Kizlar bizim sorunumuz uyku...
Gece cok sukur uyaninca geri dalabiliyor ama gunduz uykusu gelince yirtiyor ortaligi..
gözler kipkirmizi oluyor, esniyor ve uyuyamiyor. .Meme almiyor aşırı gerildiyse sakinlesebilirse alip siziyor..Uzun sureli uyumuyo gunduz hic kucağımdan indirdigim an uyaniyo hemen. .
isik varsa filan ayagimda sallarken uyumuyo yuzunu ortuyoruz..
Bi turlu anlamiyorum neden boyle oluyo..Gazı yok cok sukur ac mi diye bakiyorum gogsumden sut geliyo. .artik daha zor olmaya başladı bakimi..
canım sizin kolik krizi gündüz tutuyor demek ki, bizimki akşam altıdan sonra başlıyor, sakinleştirmek için ney açıyorum kolik müziği hoplatma zıplatma:)
merhabalar ocak anneleri...23 ocakta doğum yaptım.gec oldu araniza katılmak ama bundan sonra tecrubelrinizden faydalanmak isterim...bebeğim bikaç gündür elini emmeye başladı ve ağzına ne gelirse onlugu agiz bezi falan hep emiyor.neden aceba doymuyor mu ya da normal mi.ilrrde parmağını emmesi aliskanlik olur diye korkuyorum...bir de 55 günlük olduk ama kanamam henuz bitmedi cok sıkıldım benim durumumda olan var mi?.
hoş geldin duham canım benim:) elini emmesi normal benimkide öyle açlıktan değil canım elini tanıyor ilerde de sorun olmaz korkma
kanama için dr a git uzun sürmüş
@Mrssuperfine nerelerde acaba
canım memlekete geldi ya bebek görmeler başlamıştır yoğundur
Üst komşu çağırmıştı gittim, benim minik çığlık çığlığa ağlamaya başladı, hemen geri eve geldik, aşı günü gezmeye gidilmezmiş öğrenmiş oldum...
aynen canım:) ama diğer aşılar böyle ağır olmuyor merak etme
Canim canini sıkma insallah önündeki aylarda tam alır kilosunu benim oglumun ilk ay kilosu iyi değildi ama masallah ikinci ay topladik anne piskolojisine bagli sanirim benim ilk ay çok zorlu ve stresli geçti ben ona bagliyorum
inşallah canım işte annelik gr hesabı yapıyoruz
Canom benim bebiste öyle çözemedim gitti dùn abimlere gittim orda burnu hiç tıkanmadı eve geldim yine ayni benimki sìcakla sogukla alakasi yok sanirim ben suanda askìlı ve taytla evde geziyom acaba tam temizlik yapamiyom ondanmi
canım senin evde rutubet var mı?
Canım bebisinin üstüne nazar ayetleri ve ezbere biliyorsan 1ayetelkürsi 1felak 1nas 3 ihlas oku eminimki faydasını görecen bende nazardan ve hasetten kotkarim allah bebislerimizi kem gözlerden korusub.:-(
ah canım sürekli okuyorum zaten birde yazdırıp üstüne asmam lazım sanırım, aminnn
Kizlar asi sonrasi atesten bahsetmissiniz. Atesi hemen cikiyor mu yoksa aksama dogru mu cikiyor? Biz de bugun yaptirdik asilarini. Eve geldigimizden beri cok sakin ve normalden cok uyuyor. Atesi normal ama geceye kadar surekli kontrol mu etmeliyim? Bu sakinligi beni iskillendirmeye basladi. Uyusa bi dert uyumasa bi dert:)
canım illa ateşi çıkacak diye bir şey yok mesele büyük oğlum ne huysuzlanırdı ne ateşlenirdi gayet rahat olurdu
Saol cnm bitirdim bende yazliklarida cikardim hepsini bi anda yaptim ayda yilda topluca yapiyorum esimde kot giyiyor uniformasinida kendi utuluyor her isi yaparm tek uzak kaldigim is
ayyy ütü nefret ediyorum desem yeri, eşim takım giyiyor sürekli gömlek pantolon ütülüyorum
Kızlarrrrrrrrr
Acil yardıma ihtiyacım var!!
Pazartesi karma aşımız vardı o gün bbeğim huysuzlandı ama dün geçmişti bugün sabahtan bu yana inanın en fazla yarım saat uyudu tüm gün ağladı
((( aşının etkisi bukadar sürermi aşı yaptıranlar lütfen cvp yazın çok çaresizim elim evde yok doktora da götüremem yarına kadar fikir istiyorum.
Cvp yazanlardan Allah razı olsun
canım nasıl oldu bebeğin?
Kızlar spirali taktırdım ağrılı ve iğrenç bir andı . Şimdide biraz kanama var inş cok agrım olmaz
geçmiş olsun canım
kızlar benim oğlumun burun tıkanıklığı bir türlü geçmedi.
Acaba burnunda bir sorunmu var.
Bu konuda tecrübeli olanlar cevap yazarmı lütfen.
normal canım
Kizlar kv sagolsun Bugun dua okuttu kizim için epey kalabalikti, benim huysuz prenses yine durmadi gelenler bana sabir dilediler..
Kv zayiflamis geldi gozume dedi Allah'tan tartiyorum düzenli dedim anne kilo aliyo tartiyorum belki de biraz boyu uzamistir ondan oyle gelmiştir dedim kendi Kendime. .
iyi olmuş canım sağolsun kv den, ayy bebeğinin durmaması iyi olmuş yoksa nazar ediyorlar
İyi geceler kızlar bizimde aşımız yarın . Ebe aşı kartına banyo yapmış olsun diye yazmış ama hava soguk diye yaptrmadım . Sabahta aşımız var gidip gelirken banyonun etkisiyle uşutebilir diye yaptrmadım . Bu aşı sonrası kaç gun bayo yaptırılmıyrdu ki 3 gun diye hatrlıyorum ama.
canım 3 gün yaptırılmıyor
Ooo kızlar maşallah baya yazmışsınız bugün giremedim yarın için Marmara araştırma hastanesine randevu aldık dua edin sürünmeyelim hemen sonuca bağlansın tedavi olsun kuzum
hadi inşallah şifanızı bulursunuz
Kızım yine gece uyanmaya başladı, uyumadi hala, beşik sallamaktan yoruldum. Tam emzirirken uyudu dedim yerine yatirdim yine basladi mizirdanmaya, Allah bilir uyumasi icin daha ne kadar sallamam lazim, uykusuzluktan çok zor durumdayım
aynen uykusuzum başım ağrıyor o yüzden
Bu akşam bebeğimiz saatlerce ağladı uyumadı. Sonra sızdı yorgun düştü. Eşim sinirli oluyor böyle olunca. Omzunda gezdiriyor ediyor ama sesini de yükseltiyor. Üzülüyorum. Bebeğe de yükseltiyor arada sesini. Bu aralar işleri de bozuk. Ama genel anlamda sabırlı biri değil.
canım işleri bozukmuş o da istemez emin ol çok pişman oluyordur, bu aralar elinden geldiğince sen ilgilen bebeğinle eşinden pek yardım isteme, sonra daha büyük tartışma yaşarsınız
Ne guzl bir duzenimix vardi gece 12 de yatip 4 de kalkiodu 5 de tekrar uyuyp 6,5 da kalkiodu o 5,5 saatin 4,5 saati bn uyuyordym gun icinde yetiyordu
Bu aksam 10 da uyuduk bu sefer 1 de uyandik gunduz saniyo uyumadi
Tv de birsey yokk esneye esneye bi hal oldumm
canım benim bebeklerin uyku düzeni en az 1 yaşından önce oluşmaz, aşı olur düzeni değişir diş çıkarır düzeni değişir, büyüme atakları var mesela düzeni değişir, yani üzülme bir bakmışsın eskisi gibi olmuş
Söylüyorum ama dinlemiyor canım. Sonra da üzülüyor. Kendine Hakim olamıyor. Ben de çocuğu alır gîderim dedim. İyi git diyor. Artık inadından mı diyor bîlmiyorum ama küs uyuduk.
canım bak dediğim gibi madem çok stresli bu dönem idare etmeye çalış, anlıyorum seninde yardıma ihtiyacın var haklısında ama sizin için biraz kendi başına halletmeye bak bu dönemde
Canım aynen bizim duzenımızde tamamen böyle şaşırdım tıpatıp aynı olmasına :/
canım ya yanlış anlama hep maşallah diyorum ama bebişinin fotosunu koyma öyle nazar olur benden söylemesi
Canım ingiltereden gripe water diye bısey geldi turkiyede de var muadili . Sadece kriz anında veriliyor valla hemen rahatlıyo
canım muadilin yazarmısın
Bizde maddi bazi seneplerden kavga ettik dun banada git dio ama cocuk bnm demexmi :) cinler tepeme geldiiiii dedim senmi tasidinnn karninda senmi emxiriyorsun ne munasebett niye veriyim ki sonrada kalk deki coxuklu kadin cok zor evlenirsin dahada sinirlerimi bozduy
Dedimm manyak adamm seni bosasam neden dedim bi hata yapip baska bir adamla evleneyimki
Erkekler dedim siz hepiniz aynisiniz saniyolarki em ufak bi tartismada bizi begenmiyolar ayrilip iyisine gitmek istedimizimi saniyolarr neee
Esimle tartismalarimiz zaten cok sinir bozucu gecer hic ne demk istedigimi anlamazz 10 dk sonrada inuturuz zaten
ayy bunların hepsi aynı mı kopyala yapıştır gibiler!!
Bizimki de hemen hemen böyleydi iki gündür bozuldu bu düzen dün akşam saatlerce ağladı, bi gece önceden uykusuzum diye eşim sen uyu ben bakayım dedi akşam tam uykuya dalıyorum bebeği yanıma getiriyo uyuyup uyanmaktan daha beter oldum
ha hay benim eşimde öyle ağlıyor bu diye getiriyor hadi canım gerçekten mi:)
Kızlar araba almayı düşünürken hediye geldi sevindim baby hope markalı baston puset çok beğendim tam yatabiliyor tente de tam kapanabiliyor sürüşü de güzel ağırlığı 7 kilo sanırım rengi de çok hoşuma gitti hem kaliteli hemde fiyatı gayet uygun tavsiye ederim ben beğendim yavrumu içine aldığımda gülmeye başladı
hayırlı olsun canım tam adını yazarmısın modelin
2. ay aşıları bebeğimi de beni de mahvetti, gece çok yorucuydu, ateşi çıktı, kustu, uykusu olduğu halde dalamadı. Sabaha kadar başında bekledim, anne olmak çok zor gerçekten, o ağladı ben ağladım. Eşim de sağolsun bir kez kalkıp ne oldu bu çocuğa demedi, ilişkimiz bir türlü düzelmiyor doğumdan sonra sanırım psikoloğa gitme vaktidir.
geçmiş olsun canım, o demiyorsa sen uyandır canım huuu kalkta bir zahmet sende bak de
Ayyy aynen bizimde öyle her sabah 4 civarı başlıyor ütüyle havluyu ısıtıp karnına poposuna sarıyorum rahatlıyır biraz ama sonra aynı döngü bıktık şu gazlardan:/
Canım bir de aklımda olsun 12.hafta büyümede atak haftası.bugünlerde huyu değişebilir çok uyanma fazla emme gibi.tracy hogg'un kitabında yazıyor.
evet canım büyüme ataklarında aynen öyle oluyorlar
Kizlar siz yazdikca ben sinir oluyorum eslerinize, hic mi Allahtan korkmuyolar yahu, zaten 9 ay cekmisiz ustune dogum gibi bi olay yasamisiz, simdide azcik yuku paylasma zamani geldi beyfendilerin, haftasonu bi gecede onlar besik sallasin, bu ne acimasizlik boyle
. İse gidiyoruz diye bahaneleri var ama bizde gunduz bebek bakiyoruz uykuya bizimde ihtiyacimiz var.. Benimkide fena degil eh diyelim, yardim ediyor ama ilk firsatta hoop hemen bana, bebek kucagindayken aglayinca koltuga yatiriyor e orda daha cok aglar, alip baska pozisyonda tut ne biliyim evin icinde gezdir, biz her seyi deniyoruz oblar kolayina geleni
neyse ki benim odun yardım ediyor yoksa iyice dellenirim, evi yeterince dağıtıyor çünkü!
L leble tamam zamaninda hepimiz kizdik @pınar45 e herkes hata yapabilir bu kadari cok fazla olmus
kesinlikle katılıyorum anneliğine laf söylemesi çok yanlış
Selam kizlar hepinize oglum donme isini masallah ilerletti yastik varsa sirt ustu iken yuz ustu oluyor artik cok tehlikeli kanepeye yalnz koymamak gerek anakucagina besigune ve yere koymaktan baska care kalmadi
bu hareketle yandm ben kizim sakin bi cocuktu bunda cekecegim var sanirim
oyy maşallah benim bıdıkta yavaştan dönüyor
Acillll cevapp !!!!
Kızlar 2 aylık olduk aşıları mızı yaptırdık ateş düşürücü olarak minoset vermış doktor ben carpol un mor olanini duymuştum küçük bebekler için minoset ağır olmaz mi ? İlacı vericem bugün lütfen yardimci olun.
canım calpolda minosette parasetemol ihtiva ediyor, minosetin bebekler için şurubu mu varmış?