2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Yaa su dildeki beyazlik sizlerde de varmi kizlar cok kafayi tekiyorum bikac defa karbonatli su ile sildim oda cok tehlikeliymis egerki pamukcuk degilsede bosyere surmk istemiyorum
Dilinin ustunde beyax kalintilar var
Emin olamiyorum en iyisi h ici annem bi baksin evet derse hmn dr a gostereyim
Emmede sikinti yok @sarfansari sanirim sende oldu cnm nasil anlasiliyor
Benim bebeğimde de oldu beylik doktora goturdum yok denecek kadar az dedi hicbirsey yapma dedi ege dilin tamamını kaplarsa pamukcuk olmuş demektir dilin tamamını kaplamamiss a bir şey yapma dedi kaplarsa tülbenti karbonatli suya batırıp ağzınin içine sür geçer en doğal ve etkili yol bu dedi.
dilin tam ortasından geriye doğru beyaz yanları ve ucunda yok
unnamed.jpg

Benim oğlumun ki bu kadar beyaz değil bunun yarım ton açığı kadar beyazlik var. Ama beyazligin bulunduğu yer aynı.

Canım benim bebeğimde sürekli var o beyaz tabaka.aile hekimine gösterdim süt kalıntısı dedi.pamukçuk olursa da karbonatla silme .her emzirme sonrası bir çay kaşığı su verebilirisn pamukçuk olursa dedi
Bizim çocuk doktorumuz karbonatli suyu çekinmeden kullan pamukcuk durumunda dedi. İdrarında pembe leke olmuştu susadigi için oluyor dedi ama su içir demedi sicaklamistir kalın giydiyse falan olabilir yani sorun yok dedi sen suyunu iç ihmal etme dedi

kızlar siz bebeğinizi hangi pozisyonda yatırıyorsunuz benim bebeğim yüzüstü ancak uykuya dalabiliyor ve o pozisyonda uyuyor diğer şekilde rahatsız oluyor reflü sorunumuz var galiba yastığı yüksek olda da midesindeki süt geri geliyor midesi bulanıyor öğürüyor ve öksürüyor yüzüstü pozisyonunda rahat uyuyabiliyor ancak sizler nasıl uyutuyorsunuz başının altına yastık koyuyor musunuz
Ben yan yatırıyorum çünkü aniden kusabiliyor. Benim oğlum da yüz üstü yatmaya seviyor onun sebebi karnı sıcak oluyor o şekilde ağrısı gazı olduğu için öyle yatmak istiyor . Kusmasi da eğer kilosu iyi ise fazla gelen sütü cikariyordur. Bizim ki çok kusuyordu doktora sorduk öyle dedi. Direk sütün ağzından gelmesi de ya tok tur ya da emzirme pozisyon un da sıkıntı vardır yada hızlı emmistir.

Cnm eşim mama vermeme izin vermiyor bende duymuştum bun mama türünü doktor söylemişti reflüsü olan bebeklere özel diye kıvamlı olduğu için herhalde sadece anne sütü veriyorum şu bi kaç günde altını doğru düzgün ıslatmıyor ama kakasını yapıyor ben anlamadım nasıl oluyor bu çok sıkıntılı bir dönemden geçiyorum :KK43:
Anladım canım eger mama veriyorsan diye önermek istedim.inşallah geçer bu can sıkıcı durum

Cnm dediğin yüksekte tutsamda önleyemiyorum ayy çıldıracamm şimdi annemlerdeyim bugün eve dönüyoruz doktoruna götürecem artık inşallah normal demez yoksa bu piskolojiyle parçalarım onu ben böyle normallik görmedim ömrümde ona göre herşey normal:KK34:
onun yüzünden çocuğumda bende çekmiş oluyoruz belki bi rahatsızlığı vardır bilmediği için geç teshisten dolayı ya ilerlerse diye çok korkuyorum bronşit gibi :KK42:
cnm bizimde bi çocuk doktrumuz vardı çocuk hastalasa gotrsrk normal derdi dogru durust igne ilaç yazmaZdı. Sanki hastalarına normal demek için okumuş doktr olmş. Bebegimi gotrduk sarılk için normal dedi . Arttı diye yine gotrduk bn soyledim bilirubin olçumu yapın diye yapıldı 15,5 sınırda çıktı 16,5 tan sonra tedavi gerekiyomuş . Bana dedi artarsa getr iyide bn nası bilicem ki 1 2 ml artsa anlaşilmazki . Normalde boyle yuksek çıkan sarılıklar takip edilirmiş sarılık degerine gore uç gunde dort gunde vs. ama bizi çagırmadı . Bizde bilemedik tabi . Saglık ocagına ikinci topuk kanı için gittigimizde ordaki pratisyen doktr bu çocugun sarılıgı çok artmş hmn goturun dedi . Bi gittik fakulteye sarılı 19 a çıkmış . Allah korusun bir kaç gun daha bekleseydi bebegime zarar verebilirdi. Allah o doktrdan razı olsun o demese bilemedik biz . İşte bu olaydan snra o doktru degiştrdim bidahada asla gitmem .

Doktora gittim kızlar. Doktor yüzdeki kızarıklık ve kuruluk için egzama dedi. Advantan krem ve coresatin verdi. Sürmeye başladık. Biraz hafiflemeye başladı gibi. Coresatin iyi bir kremmiş. Araştırın isterseniz. Bebekler için üretilmiş. Cildi koruyormuş. Yüzü temas ettiği şeylerden öyle olmuş.

Doktora gittim kızlar. Doktor yüzdeki kızarıklık ve kuruluk için egzama dedi. Advantan krem ve coresatin verdi. Sürmeye başladık. Biraz hafiflemeye başladı gibi. Coresatin iyi bir kremmiş. Araştırın isterseniz. Bebekler için üretilmiş. Cildi koruyormuş. Yüzü temas ettiği şeylerden öyle olmuş.

Canım coresatini bilmiyrm ama advantanı eşim yıllardır kullanıyo kortizonlu ağır bi ilaç çok ağır bi atak olmadığı sürece kullanmazdım ben olsam çok geçmiş olsun

gazlı bi bebek uyumuyor canım. Bende sabaha kadar sallıyorum . Bi tek bugun sallamadım. Gece banyo yaptrdım saat 12 de. Banyodan snra gazınıda çıkardı. Sonra emzirip uyutup yatırdım sabah beşe kadar uyumuş. Beşte emmeye uyandı emzirip tekrar uyudu. Sekizde kalktı biraz uyanık kaldı şimdi uyuyor. Gaz damlasını duzenli kullanıyr. Faydası oldu gibi. Banyo gerçkten iyi geliyr uyumayan bebekler için.
Sab simplex mi kullanıyosun canım?ya hergünüm aynı kesinlikle öyle 5 saat kesintisiz uyumuyor gece gündüz gazlı hep ağlıyor.bak mesela şu an tam 1 saattir ayağımda sallıyorum yok uyumuyor ve gece uykusuz geçirdi durmadan kıvranıyor:KK43:uyuyamayınca haliyle huysuzlanıyor bu gaz mahfetti bizi

Benim bebeğimde de oldu beylik doktora goturdum yok denecek kadar az dedi hicbirsey yapma dedi ege dilin tamamını kaplarsa pamukcuk olmuş demektir dilin tamamını kaplamamiss a bir şey yapma dedi kaplarsa tülbenti karbonatli suya batırıp ağzınin içine sür geçer en doğal ve etkili yol bu dedi.
dilin tam ortasından geriye doğru beyaz yanları ve ucunda yok
Eki Görüntüle 1454606

Benim oğlumun ki bu kadar beyaz değil bunun yarım ton açığı kadar beyazlik var. Ama beyazligin bulunduğu yer aynı.
Tamamen biximkide anlattigin gibi bunun renk olarak daha acigi arkaya dogru ve yanlarda ve cok hafifi peki ilerlememesi icin ne yapmk gerekiyormus sonucta azda olsa var
Pinar45 in dedugi gibi iki gundur su veriyorum azar azar emmeden sonra bayagi azaldi

Kızlar bebek için araba almak istiyorum.. çok yer kaplamayan ve arabaya rahat siğacak bir şey.. önerileriniz var mı..?

Eski hayatımı özlüyorum bebeğim bir an önce büyüse sağlığına kavuşsa rahatlarım ama yok.. Allah evlattan sınamasın ne kadar zormuş onun hastalığını görmek Allah acılarını yaşatmasın ne biliyim çok tuhaf duygu karmaşası yaşıyorum ilk defa anne oldum artık hayatım tamamen değişti artık ben yokum çocuğum var ben kaybolmuş gitmişim gibi artık ben yokum gibi amaaan sizinde canınızı sıktım ben en iyisi psikiyatrist ablama gidip durumu anlatayım ama aynı şehirlerde değiliz malesef :KK43:
Oyle dusunme hem birde havalar kapali o yuzdende evlere kapandik cikamadik halbuki soyle nisan olsa havakar 18 derece olsa ohhhh bebisle sahilde yuruyus yapmk gezmk brnce ck gzl olacak
Ama suan hicbirswy yapamiyoruz
Mesala bugun ablam geldi onunda 15 yasinda kizi var dusun tecrubeli bir kadin
Sinemaya gidin bebegi bana birakin derdi hamileyken bugun belki sacimi kestiririm kuafore giderim derken ne mumkunn
Ac olmasa bile mizmizlik yapio aglio kizin eli ayagi karisti ne yapcagini bilemedi
Sutte sagip biraksan mamada verseler
Anne ile aradaki bag nasil bir hikmetse Allahim cok buyuksun sesimi duyasiya cirpiniyor kipie kipir yuxumu goresiye baslio gulmeye
O yuzden simdilik en azindan 1,5 ay kdr daha cok fazla cikamicaz disari
Hele benm o kdr aktif bir hayatim vardiki artik psikolojikmi skintidanmi yada memeler ck buyukmu diye ne,emzirirken terlemkten gogus altlarim pismis kirmizi kimizi ck kotu isilikler oldu gecmedigi gibi hizla yayiliyoo dus aliyorym hergun krem suduyorum kesinlikle penye emzirme sutyeni takiyorum yok yok yok duzelmiyor ,bu psikolojik sikinti cok kotu birssy umarim biran once cikariz

selam kızlar yazamadım

dün miniği götürdük hastaneye

öksürük için

iyiki götürmüşüz korktuğum oldu

maalesef ciğerlerine inmiş

biri antibiyotik iki şurup verdi

ilaç vermekten nefret eden ben hele hele antibiyotikten:KK43:

mecburen veriyorum

uyku bilmeyen oğlum ilaçlar yüzünden uyudu

bende hastayım

pc açacak halim yok

iyi olunca açarım inşaallah

Sab simplex mi kullanıyosun canım?ya hergünüm aynı kesinlikle öyle 5 saat kesintisiz uyumuyor gece gündüz gazlı hep ağlıyor.bak mesela şu an tam 1 saattir ayağımda sallıyorum yok uyumuyor ve gece uykusuz geçirdi durmadan kıvranıyor:KK43:uyuyamayınca haliyle huysuzlanıyor bu gaz mahfetti bizi
zinco gaz damlası kullanıyrm canım. Duzenli akıtınca faydası oluyr. Bide karnına hafif bstırrk masaj yapıyrm pıtr pıtr çıkaryr gazını.bugun iyiyz bklm .

Kızlar bebek için araba almak istiyorum.. çok yer kaplamayan ve arabaya rahat siğacak bir şey.. önerileriniz var mı..?
Cnm bana hediye geldigi icin acikcasi hayalimdeki arabayi alamadim
Malum suan cok ufaklar yaklasik 8. Aya kdr normal bebek arabalarinda yatamayacaklari icin travel sistem arabalarda biliosun ana kucagi arabada kullanilip hemde bebek arabasina takiliyor ama sonra onu cikartip 8. Aydan sonra normal hali cok yer kapliyor ve genelde o modwller eper buyuk lastikli yer kaplayan cokta pratik bulmuyorum ayrica cok yer kaplamasin cok kus gibi hafif olsun dersen en gzl arabalar bastonlar sonuc itibari ile hem bebekken kullanmaya bir araba hem hafif olsun 1 yas sonrari icin pratik dersen baston aliniyo buda iki etti
Ama bnm tavsiyem bir ilk olac casual storm baston travel sistem
Hem 680 lira hemde hem bebekken kafssi cikip ana kucagi oluyo hemde yaza dogru baston olarak kullanabilirsin kullanici yorumlarida hep olumlu
Ben dedigim gibi alamadim bnm suan elimdeki beni yaza kdr idare eder bnde uaza dogru maclaren marka baston almayi planliyorum bastonda cunku en iyi marka o

selam kızlar yazamadım

dün miniği götürdük hastaneye

öksürük için

iyiki götürmüşüz korktuğum oldu

maalesef ciğerlerine inmiş

biri antibiyotik iki şurup verdi

ilaç vermekten nefret eden ben hele hele antibiyotikten:KK43:

mecburen veriyorum

uyku bilmeyen oğlum ilaçlar yüzünden uyudu

bende hastayım

pc açacak halim yok

iyi olunca açarım inşaallah
Cok gecmis olsun cmm Allah sifalar versin ikinizede

Merhaba kızlar ben bebek araçları diye bi,siteden ustu tenteli beşik siparişi vermiştim 165 tl ye kapıda odemeli olarak . Bugun geldi ama istedim beşikten farklı bir urun çıktı . Markası aynı ama model farklı . Şimdi bn bu urunu geri iade etmek istiyorum . Kapıda odemeli urunler nasıl iade edilir ucret nasıl geri verilir. Ve iade formu diye bişeyden bahsettilee ama bilmiyorum. Bilen varmı aranızda kızlar yaa canım sıkıldı farklı gelince yaa iadede bi sorun çıkartırlarmıki. Elimde patladı beşik offf :KK43:

Canım coresatini bilmiyrm ama advantanı eşim yıllardır kullanıyo kortizonlu ağır bi ilaç çok ağır bi atak olmadığı sürece kullanmazdım ben olsam çok geçmiş olsun
ben de kullanmıştım hamileyken egzamam için canım. kortizon var evet ama çok ince ve az sürülüyor. bir zararı olur mu bilmiyorum. coresatin bitkisel bir kremmiş.
bir de canım advantanı 5 gün kullanıcam. sonra bırakıcam. uzun süreli kullanımlarda yan etki yapıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
X