Gecen mustafa karatas hocaya biri baglandi sordu gunahim varmi diye suan 40 yasindaymis 6 yasindaykenAllah korusun gercekten ck dikkat etmek lazim hem misafirlikte hem evde anlık oluyor zaten böyle şeyler pınar sen kaka yapamiyor diye cocuk cerrahisine gidecektiniz naptiniz gittiniz mi merak ettim
dogru valla bak yine sinir oldummmcanım bence iyi oluyor bu erkeklere ben eşime iki dakka bebeğe bak desem bakmıyor sonra da benimle ilgilenmiyorsun diye şikayet ediyo oooooooh canıma degmesin vermicem vermicem
:)) o konuda ben sansliyim allahtan kendim aliyorum bugun saolsun bnm bidik hem supurge hem fon makinesinin sesini sevdigi icin bugun evide supurdum sacima fon bile cektimSende burda beni anlatmışsın sanki :) ben de dişlerime çok önem verirdim şimdi sadece uyumadan önce fırçalıyorum. Kaş bıyık aldırmaya bile kuaföre 1 ay sonra gidebildim. Çocuğum bana baba diyecek diyordum artık :)
yok cnm ter testi yaptrdıgımız hastanenin aciline gosterdi makatta bi sorun yok gibi dedi . Anne sutu ile beslenen bebekker kabız olmaz dedi . Yumuşak kaka yapıyrsa bir haftaya kadar normal yapmaması dedi. Bide karın rontgeni istedi ama bn yaptrmadım . Zaten çocugumda bi suru kan alındı ultrason çekildi mafoldu bide rontgen,çektrmk istemedim. Bugun uçuncu gun oldu kaka yapmadı hala. İki gun daha bekleyp yapmassa cerraha gotrcem . Her doktor anlamıyrki . Acil doktru oldugu için pk guvenemedim. Şimdilik bi mudahale yapmıyrm kaka ypması için beklicem. Bende seni sorcaktım. Senin bebeginde yapmıyrdu galiba degilmi ? Ne oldu son durum ?Allah korusun gercekten ck dikkat etmek lazim hem misafirlikte hem evde anlık oluyor zaten böyle şeyler pınar sen kaka yapamiyor diye cocuk cerrahisine gidecektiniz naptiniz gittiniz mi merak ettim
canım mamanın sindirimi geç oldugu için tokluk hissi uzun suruyr . O yuzden uzun uyuyolar. Bizim gazımız olmasın benm bebegmde uzun uyuyor 12 de yatıp 5 te kalkıyor emmeye. Benim sutum yaglı oldugu için baya tok tutuyr. Eger gazımz olmasın gunduzlerde hp uyur ama gaz rahat vermiyr çocuga. Sanki mamayla besleniyomş gibi gazı çok oluyr ve kaka yapmıyor.minione gecen ben de mama vermistim 60 cc yatmadan Once 6 saat uyudu tam.12-6 arasi uyudu..Snrm mama uyanmayi geciktiriyor..
bi de senin oglanla benim kiz huy olarak benziyo sanki birbirine...Anlattiklarinin cogu bizde var..
canım mamanın sindirimi geç oldugu için tokluk hissi uzun suruyr . O yuzden uzun uyuyolar. Bizim gazımız olmasın benm bebegmde uzun uyuyor 12 de yatıp 5 te kalkıyor emmeye. Benim sutum yaglı oldugu için baya tok tutuyr. Eger gazımz olmasın gunduzlerde hp uyur ama gaz rahat vermiyr çocuga. Sanki mamayla besleniyomş gibi gazı çok oluyr ve kaka yapmıyor.
Aman Allah korumuş, çook çok dikkatli olmak lazım, zaten küçücükler bebişlerimiz Allah daima korusun onları. Sende çok iyi yakalamışsın ya diğer türlüsünü düşünemiyorum bileck haklisin canim gecen arkadaslr gelmisti bebegini koltuga yatirdi diger arkadasin cocugu daha büyük orda battaniye var zannetti üstüne bi atladi cocugu havada yakalamaya calistim ama yinede ayaklarina oturdu bebisin aklımız cıktı resmen ck korktuk hepimiz allah korudu ya tutamasaydim da direk üstüne atlasaydı...
Yav benim bebis niye uyumuyo ki o zaman ben de mama veriyorum yatmadan önce hemde 75 cc en fazla uyuyo 2 saat sonra gozler fıldır fıldır sizin mamanın markası ne ondan mı acaba ben sma veriyorumminione gecen ben de mama vermistim 60 cc yatmadan Once 6 saat uyudu tam.12-6 arasi uyudu..Snrm mama uyanmayi geciktiriyor..
bi de senin oglanla benim kiz huy olarak benziyo sanki birbirine...Anlattiklarinin cogu bizde var..
Anladim canim evet aynı bizimkide kabız degil ama en az 5 gün bekliyor kaka yapmak icin o 5 gunde ıkına ıkına aglaya aglaya harap oluyo bebisim renkten renge giriyoryok cnm ter testi yaptrdıgımız hastanenin aciline gosterdi makatta bi sorun yok gibi dedi . Anne sutu ile beslenen bebekker kabız olmaz dedi . Yumuşak kaka yapıyrsa bir haftaya kadar normal yapmaması dedi. Bide karın rontgeni istedi ama bn yaptrmadım . Zaten çocugumda bi suru kan alındı ultrason çekildi mafoldu bide rontgen,çektrmk istemedim. Bugun uçuncu gun oldu kaka yapmadı hala. İki gun daha bekleyp yapmassa cerraha gotrcem . Her doktor anlamıyrki . Acil doktru oldugu için pk guvenemedim. Şimdilik bi mudahale yapmıyrm kaka ypması için beklicem. Bende seni sorcaktım. Senin bebeginde yapmıyrdu galiba degilmi ? Ne oldu son durum ?
sagol cnm.. Bna doktrm soylemişti anne sutu alan bbklern mama alanlara nazaran daha gaz sorunu yasadıklarını. Ama her bbgin bunyesine gore degişen bir durum . Bnm bbgm anne sutu ile beslenyr ama gazlı bir bebek . mama nın sindirimi zor oldugu için kabızlık olabiliyrmuş . Anne sutunun sindrimi kolaymş ama bnde tam tersi yani dedgm gbi gazlı ve kaka yapmayn bi bebek ama olagan bi durummuş buda. Artık bnde çok takılmıyrm. Doktrda dedi normalmiş . Sadece bekliyrm iki gun daha yapmassa gotrcem..Mamayla beslenenlerin gazi olduguna katilmiyorum pinarcim..gunluk 150-250 cc arasi aliyor bebegim..cok sukur yasamiyoruz gaz sorunu..kaka yapamama meselesine gelince mama alanlarin sıklikla yasadigi bir durum.. iki farkli doktor bana sadece anne sutu ile beslenen bebeklerinde kaka problemi yasamasinin normal olup bunun fizyolojik bir durum olduguni soyledi..ayrica bu durumun kabizlik olarak adlandirilmasinin dogru olmadigini, kabizlik denebilmesi icin ek gidaya gecilmis olunmasinin ve kakanin sert halde olmasi gerektigini soyledi..makatta catlak gibi bir durum yoksa fizyolojiktir..kuzenimin bebegide anne sutu ile beslenip 5 ay kaka yapamama sorunu yasadi..dr a gosterdikten sonra bir problem yoksa biraz rahatlamaya calis bence, akisina birak..bu surecte en iyi ogrendigim sey bi konuya ne kadar cok takilirsak boyle davranmanin bize cozumden ziyade daha cok bas agrisi getirdigi...
cnm kakası nasıl katımı ? Katıysa ve yaparken çok zorlanıyorsa ıkınıp sıkılıyosa kabızlık var demekmiş . Mama alan her bebekte kabızlık sorunun olmuyor belkide bunyeleri boyledir. Sen hiç doktra soyledinmi kabızlıgını . İstersen bide cerraha gotr belkide supe ettgn gbi bi darlık olablir.Anladim canim evet aynı bizimkide kabız degil ama en az 5 gün bekliyor kaka yapmak icin o 5 gunde ıkına ıkına aglaya aglaya harap oluyo bebisim renkten renge giriyorbenimde aklima makat darlığı geliyor ama insallah oyle olmaz bugun 5.günüydü sabah 1 saat karnına masaj yaptim ıkına ıkina ciglik cigliga kaka yapti sonunda
Yav benim bebis niye uyumuyo ki o zaman ben de mama veriyorum yatmadan önce hemde 75 cc en fazla uyuyo 2 saat sonra gozler fıldır fıldır sizin mamanın markası ne ondan mı acaba ben sma veriyorum
cnm kakası nasıl katımı ? Katıysa ve yaparken çok zorlanıyorsa ıkınıp sıkılıyosa kabızlık var demekmiş . Mama alan her bebekte kabızlık sorunun olmuyor belkide bunyeleri boyledir. Sen hiç doktra soyledinmi kabızlıgını . İstersen bide cerraha gotr belkide supe ettgn gbi bi darlık olablir.
sma mı kabızlık yapıyr yani ? Mamanın degiştrilmesi gerek o zaman .Sma nin en belirgin problemi..kakalarini yapamiyorlar ve kakasiz gecen 3.gunden itibaren gazlari anormal kotu kokuyor..
Katı degil ama diş macunundan biraz daha kıvamlı dr a soyledim o su vermedigin icin olmus dedi su ve zeytinyagi ver bi takip et dedicnm kakası nasıl katımı ? Katıysa ve yaparken çok zorlanıyorsa ıkınıp sıkılıyosa kabızlık var demekmiş . Mama alan her bebekte kabızlık sorunun olmuyor belkide bunyeleri boyledir. Sen hiç doktra soyledinmi kabızlıgını . İstersen bide cerraha gotr belkide supe ettgn gbi bi darlık olablir.
45 günlük canim bebegim gun icinde hem emziriyorum hem mama veriyorum ama sutum az oldugu icin genelde mama veriyorumMamanin markasindan ziyade gun icinde doyumu onemli..gun icinde doymuyorsa uyku oncesi 150 cc bile versen uyumaz bence..kac gunluk bebegin ??..marka istersen ben evolvia kullaniyorum..
Ayyy evet biz sma kullaniyoruz bugun bi kaka yaptı sanki tuvalet borusu patlamis gibi nasil bi koku 5 gun bekledigi icin boyle kötü kokuyor diye düşünmüştümSma nin en belirgin problemi..kakalarini yapamiyorlar ve kakasiz gecen 3.gunden itibaren gazlari anormal kotu kokuyor..
Sma similac aptamil i denemis biri olarak evolvia kotunun iyisi diyebilirim..sma mı kabızlık yapıyr yani ? Mamanın degiştrilmesi gerek o zaman .
hah benim bebegimnde oyle . Doktrlara bi turlu tarif edemedim . Gittgm zaman bnde oyle soyleyim . Bende su ve zeytnyagı veriyorum ama yine yapmıyor valla anlamadımki . Hiç yasamadgm bişey . Çunku ilk oglum emzrdgim anda alttan giderdi onada niye bu kadar yapıyr derdikKatı degil ama diş macunundan biraz daha kıvamlı dr a soyledim o su vermedigin icin olmus dedi su ve zeytinyagi ver bi takip et dedi