Sağol canım. İnsan bağırıyorsa korku ve çaresizlik vardır haklısın. Alışıcaz inşallah. Allah sana da kolaylık versin canım. Daha çok ufAklar ya nasıl sallıyorsun ayakta? Ben de denemek istiyorum bir gün.
canım ayakta sallamak bazen kurtarıcı evet ama iyi düşün alıştırmadan önce, benimki hiç bir şekilde uyumayınca artık çığlık çığlığa ağlayıp nefesi gidince mecburen sallıyorum hem de misafirlikte başka çarem yok, sadece bebeğime kullandığım yastık var hafif hafif sallıyorum öyle hızlı hızlı değil, birde başını yan çeviriyorum düz durursa sağa sola sallanıyor başı bu da doğru değil başını sarsar, yana doğru sabitleyince başını vücuduyla beraber hareket ediyor
kizlar gecmisi okumaya calisiyorum ama yetisemedimsabahtan beri hastanelerdeym iyiki gitmisim varis icin gittm ama o baslangc adamasindayms esas onemsemedgm faranjit buyumus orta kulak iltihabina cevirmis ins daha kotu olmaz 3tane damla verdi dr acilden girebildim ancak yarnda ozel hastaneye randevu aldik Allah hastaneye dusurmesin yoklugunu da vermesn ogluma sut sagdm biraktm halasina emmmemis beni beklemis bi iki cocukla hssta bile olamiyoruz
canım çok geçmiş olsun zor kulak ağrısı
Oyun halısı kullanan Annişler! !!!
Oyun halisina tepki veren bebekleriniz kaç günlük benim oğlum 54 günlük 15 Ocak doğumlu . Ana kucağı nin oyuncağına tepki vermiyor. O yüzden oyun halisi almadım. Konuşunca sevince gülümseyerek tepki veriyor. Sesler de dikkatini çekiyor bazı seslerden korkuyor falan ama ana kucagi nin oyuncağı na tepki vermiyor yaaa siz öyle yazınca endiselendim şimdi ben 3-4 aylıkken oyun halisi yla oynuyor sanıyordum
işte ana kucagımız bu
Eki Görüntüle 1448317 Eki Görüntüle 1448319
canım kıyaslama yapma hiç çünkü her bebeğin tepkisi farklı kimisi sever kimisi sevmez, benim büyük oğlum bayılırdı aynı yaştaki ablamın kızı sevmemişti, yani endişelenme sen konuşunca gülüyorsa tamamdır:)
slm kızlar bende 12 ocakta doğum yaptım kızım hep hasta çokta dikkat etmeye çalışıyorum bir iki gün düzeliyor sonra yine hasta midesinde süt kalmıyor ağzından burnundan fışkırtıyor felaket kusuyor ve hepside süt bazende balgam dolu çok balgamı var hırıltısı var nefes alamıyor hapşırıp duruyor daima ağlıyor uyumuyor yedikleri geri geliyor reflüsü var sanıyorum çünkü belirtileri aynı.. burnu da tıkalı okyanus suyu kullanıyorum ve bunlar son 3 haftadır var doktoruna götürüyorum abartıyorsun birseyi yok normal diyor sözde özel yani birşey anladıkları yok devletede gittim grip başlangıcı ve az enfeksiyonu var dediler birşeyde vermediler her hafta doktoruna götürüyorum bize tüm tahlillerini yaptırıyor 250 tl den aşağı çıkmıyoruz enfeksiyon çıkıyor takipte olacaz diyor ve ilaç dahi yazmadan gönderiyor ben ne yapayım çok çaresizim yavrum çok zor durumda
çok geçmiş olsun tek doktorla asla yetinme en iyi doktoru bulana kadar dr dr gez canım çocuk dr u çok önemli içine sinmesi lazım, en iyi hekim diye bir site var yaşadığın şehirde en iyi dr kim yazıyor orda
Slm kizlar...
Bugun evde temizlik vardi yazamadim ama okudum..
Internette okudum az once sekerli gidalar anne sutunu olumsuz etkilermis azaltir gibi bi sey okudum oysa ben cok fazla tatli tuketiyorum 1 kuru incir veya 1 yk pekmez tuketin yaziyodu kahvaltida..
onun dışında tomrisin emzirme kampını okudum tesadufen, uyuyun ve emzirin diyor 3 gun boyunca bi de beslenin..Isleri baska biri yapsın rica edin dio...Gercekten de uyudugum zaman sutum.oluyo benim onun disinda yediklerim pek etkilemiyo sanki..
Her aksam istisnasiz uyku yuzunden krize giriyo kizim 8-11 sorunlu saatler..Artik yanlis biliyorum ama 5 dk battaniyede salliyoruz ve uyuyo cok sukur..Gunduz sallamiyorum..
canım şekerli şeyle benim sütümü artırıyor o bilgiye katılmıyorum ama şu uyuma kısmı doğru kesinlikle arada iki saat uyuyor o zaman benimde süt artıyor
Of kızlar çok bunaldım ben
bebeğim daha 2 aylık bile değilken uyku sorunu yaşıyoruz doğru dürüst uyumuyor sallamaktan başka çarem kalmıyor .sabahtan beri ayağımda sallarken çok kısa süreli uyudu bırakınca uyandı bu saate kadar çabalamaktan yoruldum sinirlerim gerildi.dalamayınca o da ağlamaya başlıyor bi taraftan da gazı var çok yoruldum çok uykusuzm..
canım hiç germe kendini bazı bebekler maalesef böyle senin istediğin şekilde değil onun istediği şekilde uyutmak zorunda kalıyorsun
bana gelen giden pek yok zaten . Biliyorlar kaynanamın bebegi milletin gormesinden esirgedigini nazar deger diye o yuzden gelmiyorlar . Aslında kafa dengi kişiler gelse iyi olur benimde sıkıntım gecer ama gelen olunca çocuklar durmayınca çok strese giriyorum bilşyrm biri dursa biri durmayacak o yuzden sık gelinmesini istemem kendimde gidemiyorum zaten hem bebiş ufak hemde kaynanam delirir ufacık çocu gezmelere goturmuş diye . Boyle iyşyiz bakalım , bebiş biraz daha buyuyup havalar ısınsın durmayız ewde ineriz bahçeye parka inşllh.
canım aynen kafa dengi olsa tamam da ne başka çocuğa tahammülüm var ne de koca koca teyzelere bu aralar:)
Arkadaşlar merhaba
Pişik için ne kullanıyorsunuz? Ben doğmadan önce seba med pişik önleyici almıştım. Bepanthol krem de aldım sonradan. Ikisini de kullanıyorum ama altında kızarıklık ve zaman zaman kabarcıklar oluşuyor? Mustela pişik kremi iyi diye biliyorum ama kullanan var mı ya da başka önerisi olan?
canım nivea, bepanthol,hametan kullandım fayda etmedi, desitin kullanıyorum iyi geldi, pamukla sildiğim halde pişik oluyor bazen
Selam kizlar oglumun 2gündür burnu acayip tıkalı ara arada öksürüyor bu gün doktora gittim muayene etti birseyi yok sadece burnu tıkalı dedi ama ben burnunu aspiratörle çekiyorum tekrar ayni tıkanıyor
Aranizda bebegi böyle olan varmi varsa ne yapti tekrar doktora göstersemmi
bizimkide öyle
kizlar ne ecmise nede diger sayfaya bakabiliyor ins hastalar sifa bulr bebisler sutlu gunler gecirsin ins .sikayetlendikce daha kotuye gidiyorum bi garip oldum gecicek bunu biliyorum elhamdullilah gece boyu kulak agrisi cinlamasndan yatamadm kizlar kendiniZi ihmal etmeyn kizimda birden hasta olunca gece mwcburwn kendimi unuttum ooglum bi yandan agladi kizim bi yandan am bugun son gun esim duze cuikacak hLa kulaklarm cinliyor sizi sevyrm ins heryeri okumaya caliscm firat olursa tabi by
canım kıyamam çok geçmiş olsun kızına
Kızlar eldiven takıyor musunuz ben dün bıraktım takmayı ama yüzünü yolmuş sıpa
ben ilk bir haftadan sonra takmadım sık sık tırnaklarını kesiyorum
Kızlar eger hasta gibiyseler bebeklerinizi ihmal etmeetmeyin, dun gece 11 e kadar hastanedeydik,Allahtan kızımın dru nöbetçiydi,
tahliller yapıldı, kızım gribal enfeksiyon almış.
Uykusunda inliyor kuzum içim parçalandı ya, antibiyotik başladı drumuz, sürekli ateşini ölcüyorum, ayrıca bende babamızda cok hastayiz, bizde antibiyotik kullanıyoruz,
sizde iyi degilseniz muhakkak bir dra görünün, suan kizıma bakarken çok zorlanıyorum.
Annemi ccagiricam inşallah.
canım geçmiş olsun korktum şimdi yarını bekliyim dedim bugünde düzelmezse
Bende hep facebook ocak annelerinde ikinci bebekleri ola annelerin tavsiyesu uzerine molfixke basladik halen devam ediyoruz oglum sık sık ama az kaka yapar cok cis yapiyor gunde 10 bez harciyoruz,suan 4700 gr ve ben 2 nunara kullaniyorum elimde 80 tane bez kaldi yani 8 gun sonra 3 numaraya gecerim artik ta kafam karisik geceleri alti islak yada kakadan sebep hic aglamadi ac olunca agliyor,gun icinde zaten kakasini osuruk sesinden anliyorum o yuzden aciyorum ses yoksada 2 saatte bi beze bakiyorum cisli olunca bezi elimle beze dokunuyorum elime cok islaklik gelmiyo hic pisik olmadik cunku sudocreamden cok memnunum,ama aklim bazen acaba diorum primadami denesem diyorum halbuki memnunum adi var ya iste prima diye sanikiyoki daha iyi
canım ben ilktede bunda da molfix kullandım prima hiç görmedim bile:) memnunum gerçi bazen pişik olunca değişsem mi diyorum ama işte israil malını bile bile almak istemiyorum
:) benmkininde elleri zamn zamn soguk olsada dr umuz sakin taknayin dedigi icin hic takmadim ellerini cok seviyor daha cok kuvuk ama elimle ona allah 1 oglum yapiyorum oda yapmaya calisiyo bir bazen bi bakiyirum parmaklar 1 olmus,opuyorum sonra o parmarini,bilincsiz yapio belki hic anlamio ama elleri serbest kalsin istiyorum ellerini cunku namaz kilar gibi karninda ust uste koyuyo cogu zaman ama nadirde olsa elleri ck soguksq bende kiyamayip takiyorum
oyy yerim bende o parmakları ne güzel canım dün okudum bu mesajını bende Allah bir yaptırdım:) sürekli Allah diyorum ilk kelimesi o olmalıymış, büyük oğlumda bilmiyordum
Her süt yapan tavsiyesini denediğim gibi bunu da deneyeceğim :) teşekkürler
O kadar şey denedim ama mamayı bir türlü kesemedik. Hala umudumu kaybetmedim...
kaybetme zaten bencede mamaya gerek kalmayacak bir gün:)
Sevgili anneler bebeğin yüzündeki kızarık kabarcıklar (sanırım isilik) için ne yapılabilir? Sizin bebeklerinizde de var mı? Çok mu sıcaklatıyorum ondan mı oluyor, yoksa kendisi eliyle yüzünü çok ovuşturuyor ondan mı oluyor bilmiyorum.
ben her sabah pamukla siliyorum nasıl biz yüzümüzü yıkıyoruz ona niyet:) o yüzden fazla olmuyor isilik olunca hemen silip pişik kremi sürüyorum
Selam herkese gecmis olsun bi an once bebisler iylesir inşallah
sizin bebekleri giydirisini okuyunca benim kiz ciplakmis gibi hissettim ben bi citcitli badi ayagina corap ustune tulum giydiriyorum sadece oda sicaksa penye battaniyeye bile sarmiyorum bizim buralarsa havalar isidi gibi zaten ama cok mu az giydiriyorum
canım senin yaşadığın yer sıcak herkesin ortamı farklı
Desenize kat kat giydiriyoruz yawrum saclari terlio emerken uyaninca ben kisa kollu geziyim cocugu kat kay giydiriyim hmn cikardim suan icinde kisa kollu cit citli bady ustunde penye uzun kol ust altinda penye pantolonu ve penye yelek aslinda o yelekde gereksiz emzirirken uyurken cikariyorum ama ondan bebegimin boynu pisik olmus yaa kalin kat kat giydirmkten
canım ben kendim de hırka giydiğim için kendime göre giydiriyorum ama sen tişört giyiyormuşsun kendine göre düşününce fazla giydirmişsin bebeğine
gecmisi okudum geldim kizlar kizim kucagimda uyuyor oglum besiginde keske hasta olmasaydkta uyanik olsalardi ne kadar dert edilmiycek seyleri dert ediyoruz iki gun once piskolojim diyordm simdi de hastalik ne gerek varsa sikayetlenmeye polyanna olalim demiyorum ama iste insanoglu kendi adima cok nankorum tek elde edilmeyen seyin saglk oldugunu bilmek gerek iste ama bazen insan kendine soz geciremiyor bi oglum saglam suan demeye korkuyorum oda olmaz ins kulagm agryor ben koskoca insan dayanamyrm kiziminda kulagi agridi agri kesici verdim ins duEliriz ...birde surda bastan sona okuyunca sunu dusunuyorum hepimiz ne kadar mjukmmeliyetci olmusuz farkinda msnz annelik duygusu bu ama toplumda kadindan kusuruz olmasini istiyor ah ah bebislerimiz buyusede zor buyunesede onlarda ilerde gorwcekler bu dunyanin cok bos oldugunu
aynen bırakmalıyız şu mükemmeliyetçiliği
Kızlar bebegimn altını degiştrirken bi bakıyım dedim çatlak varnı diye tam makat deliginin altında yarık gbi bişey var için gozukuyor gibi kızarık bide . Acaba boyle bişeymi çatlak olması makatının biraz içinde . Normalde gunde dort sefer kaka yapan çocuk 25 gunden sonra yapmıyr Allahm çıldrcm kulak çopu durtukluyorum surekli . Devitide bi kaç gundr vermedim ondanmı diye yine yapmadı .. Bunun için hangi doktora gitmk gerekli normal çocuk doktrunamı çocuk cerrahınamı ?
canım çocuk cerrahına götür
Otribebe aldim bdnde bugun ama icindeki aparat tek kulanimlikdir diyor herdafasinda degistiriyoemusun
ben değiştirmiyorum içindeki süngeri çıkardım yıkayıp yıkayıp kullanıyorum, para tuzağı yedek uçlar
Mrb kizlar..
Bugun 5 saat suren ilk bayan bayana disari çıkmamız fena geçmedi Allah'a sukur..
Bugunku gezmemden cikardigim sonuc su oldu:bebis mizirdanip aglayabilir hepsi normal o agladi diye tedirgin olmayacaksin, emzirme onlugu mükemmel bi kurtarici, artik kızımla yalniz arac kullanabilirim..
ayy çok sevindim canım çok ihtiyacın vardı tek başına mücadele ediyorsun
Kizlar internette bebekler gunde kac saat uyumali konularini inceledim en az 7-8 farkli site 2-3 aylik bebeklerin 14 saat uykusundan bahsesiyor hele uyku egitimleri saka gibi aglayip cildirsada yatagina konulup hic alinmiycakmis oyle oyle kendi kendine uyumayi ogrenecek yaziyo bu mumkunmu sizce el kdr bebegim bazen aglio icim kaldirmiyorda nasil oyle bir uygulama yapayim amac ta hem anne babaya kolaylik hemde ilerde buyuyunce saglikli bir psikoloji kendi ayaklari ustunde durmayi bilen bilincli birey olmakmis valla daha 5 yasindayken annm ise giderdi erken okula yazilmisim ben daha o yasimda beslenmemi hazirlayip okula kendim gidiyordum ama bunun hicte coxukken ayri bir bebek odasinda yalnuz uyumaya mahkum edildigimden degil biz buna hayat sartlari diyoruz malesef skiysa kendin yapma
Birde gunduz en fazla 1 saat 1 saat 20 dk uyanik kalmali diyo,peee iste buna gulerim yeri gelio 7-8 saat uyanik valla ben zombi gibiyim onun gozleerr fal tasi gibi acik
olduuu yaaa bunun standartı yok her bebek şahsına münhasır
Arabada nerde oturdu cnm ana kucaginda ne yapti hmn uyudumu
Cok istyorum ama gcn pazar yasadigim o korkunc olaydan sonra psikolojim cok boxuldu allah korusun ya o olay ben tek olup arabada yalniz olsaydik ne yapardim ben dusunmesi bile korkutuyo o yuzden mart ayinin cikmasini bekliyorum hele bi nisan olsun hsvalar isinsin sansimi denerim
canım ol yaşadığın olumsuzluğu düşünme bir kere oldu diye bir daha olacak diye aklından geçirme, güzel düşün zehir etme kendine kısıtlama kendini
Ayyy o hatayi ynutup iki defa yaptimm bogulurken yakaladim allah korusun yaa sapka falan takmam ben daha tovbeler tovbesi
canım ben tam başına göre bere kullanıyorum o yüzden yüzüne inmiyor
Ben 2. HaftadAn sonra bere ve eldiveni biraktim..evde citcitli bodysi ustune tulumunu giydiriyorum tulumun icinede bir corap..yasam alanimiz 25 derece, yatak odamiz 24-24.5 arasi..cok fazla korumayacagim alissin diye karar vermistim, uygulamaya calisiyorum..
canım senin ortamın sıcakmış bizimki daha serin dün baktım 22 derece falan
Nego demek sıvastaydn kuzenım orda sıvastaydn devlet hastanesınde yenı doğan yoğun Bakım hemsıresı o kadar hastane sıkıntısı yasamıstn KEske bılseydm Dr tavsıyesı falan verırdı yaza belkı onu zıyarete gelınce cıfte mınarede karşılaşırız
Ahmet ve eymen tanışır
inşaallah canım :)
canim ya bizde aynı durumdayız burnu açılmıyor bebegimin ne yapacagımı bilemedim birtürlü uyumadi gitti
yok canım iki gündür çok hırıltılı
Allah bize yardim etsin cok degil bundan 1 yil evvel allahim hayirli ev nasip et diye dus ederken artik yeni duam Allahim hayirki deliksiz uykular ver ogluma diyorum
amiiiiiinnnn
Geçmiş olsun canım.. öksürük var mı bebiş te.. Yinede aksatmadan doktora git bence ilerliyorsa eğer.. huzursuzlugu ondandir.. kendine dikkat et çocuklar için onların bize ihtiyacı var.. benim minik kizda rahatsız huzursuzdu emmiyor meme ile kavga ediyordu doktora götürdüm ağzı yara olmuş boğaza kadar
hiç emmiyor goguslerim şişti çektim süt sagma makinesi yle ama sonra da yara oldu fena su topladı
canım çok yanıyor.. Bu arada sutum de azaldı ya.. ne yapacağımı şaşırdım kaç gündür bunlarla uğraşıyorum.. yardım edin kızlar tekrar nasıl arttırırım sutumu..
geçmiş olsun canım sizede, zor iş annelik çok zor
Kizlar ben saf kadin 1 haftadir gaz surubu vermiyorum ogluma nasil olsa kala yapio osuruyo diye bu cocuk uykusinda gerinip kizarip uyaniyorsa bu bariz gaz dir ve surup vermedigim icin boyle yapiyo degilmi
(
ben her gün veriyorum hem de iki tane vermesem hiç uyumaz heralde
sağol canım
hepinizi opuyorum saat onda kalca usgsi var ins bu halimle disari yagmurlu kiz hasta hicbisy almadan yanima kendimi arabaya atip zor doneegm dua edin
kolay gelsin canım
Cnm bnm keske yakin olsaydik hmn gezmege giderdik minnoslarida atardik arabaya,evdeki bi masa ortusu yada kullanmadigim bir esarp olabilir ortasina yuvarlak acip emzirme ortusu yapip onunlads emzirirdik disarda ne iyi gelirdi en azimdan burdan yazisip dertlesmekte yetio yinede,cok zor iki cocuk elbette bize gore sen belki 5 kat daha yorulucan nasil teselli edilir bilmiyorumki ilerleyen aylar daha mi zor bugunlermi aranicak o zmnda bilmiyorym ama Allah yardimcimiz olsun
ahh canım ahhh benim öyle sizin gibi çıkıp gezme özgürlüğüm bile yok, ablamla bile çıkamam ben dışarı
hangi derdimi yazayım ki ben.... ne güzel olurdu hayali bile güzel
Bugun randevum var sonunda 40 indan sonra gel demisti jinekolog gidemedim..
ordan da babaanneye gecicez kizlar, benim cadiyi yorucam yine...
Dun bu arada disarida altini değiştirmeye goturdum benim bebisi kadinin biri 2 aylik diyince annen nasıl cesaret edip seni çıkarmış dedi..Ah bu insanlar ah...
o kadına vazife ya sanki savaşa çıkarıyorsun bebeği!!! Her şeye bir yorum her şeye, iyi gezmeler canım