2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ben 2. HaftadAn sonra bere ve eldiveni biraktim..evde citcitli bodysi ustune tulumunu giydiriyorum tulumun icinede bir corap..yasam alanimiz 25 derece, yatak odamiz 24-24.5 arasi..cok fazla korumayacagim alissin diye karar vermistim, uygulamaya calisiyorum..
Canim dereceyi nasil yapiyorsunuz

Kizlar internette bebekler gunde kac saat uyumali konularini inceledim en az 7-8 farkli site 2-3 aylik bebeklerin 14 saat uykusundan bahsesiyor hele uyku egitimleri saka gibi aglayip cildirsada yatagina konulup hic alinmiycakmis oyle oyle kendi kendine uyumayi ogrenecek yaziyo bu mumkunmu sizce el kdr bebegim bazen aglio icim kaldirmiyorda nasil oyle bir uygulama yapayim amac ta hem anne babaya kolaylik hemde ilerde buyuyunce saglikli bir psikoloji kendi ayaklari ustunde durmayi bilen bilincli birey olmakmis valla daha 5 yasindayken annm ise giderdi erken okula yazilmisim ben daha o yasimda beslenmemi hazirlayip okula kendim gidiyordum ama bunun hicte coxukken ayri bir bebek odasinda yalnuz uyumaya mahkum edildigimden degil biz buna hayat sartlari diyoruz malesef skiysa kendin yapma :KK43:
nerde o kadar uyku imkani yok uyumaz okadar gunduz iki saat uyusa sukrediyorum..

Canim sen bi cocuk cerrahina gotur bence bizimkiyle ayni sikintilari anlatiyosun bize cerrah bazi bebeklerde darlik olabiliyo ve bunun belirtileri 20 gunden sonra zor kaka yapma ve sizin desteginizle bikacgunde 1 defa bol adeta fiskirir gibi kaka yapmasi demisti..bizimde 25.gun baslamisti sorun..cok rahatsiz oluyodu yazik nasil aglayarak yaptirmaya calisiyoduk ceraahtan sonra duzene girdi cok sukur..simdi gunde 1 defa yapiyo ama kendi hic zorlanmadan yapiyo..
çok tesekkur ederim canım cevabın için . Aradıgım cevabı aldım . Yarın cerraha gotureyim . Bizimkide aynı canım ya fışkırtarak yapıyor kakasını ve çok ıkınıyor çocuk ya . Yapamadgı içinde çok huzursuz . Uç gundur gene yapmıyordu bugun kulak çopuyle durtukledim oyle yaptrdım bıraksam kendi kendine yapacagı yok . İyiki internet diye bir şey var yoksa doktorlar hiç bakmadan kabızmı kabız bi kabız ilacı hoop başka bişey yok ugras dur.

Kizlar internette bebekler gunde kac saat uyumali konularini inceledim en az 7-8 farkli sitistedolik bebeklerin . saat uykusundan bahsesiyor hele uyku egitimleri saka gibi aglayip cildirsada yatagina konulup hic alinmiycakmis oyle oyle kendi kendine uyumayi ogrenecek yaziyo bu mumkunmu sizce el kdr bebegim bazen aglio icim kaldirmiyorda nasil oyle bir uygulama yapayim amac ta hem anne babaya kolaylik hemde ilerde buyuyunce saglikli bir psikoloji kendi ayaklari ustunde durmayi bilen bilincli birey olmakmis valla daha 5 yasindayken annm ise giderdi erken okula yazilmisim ben daha o yasimda beslenmemi hazirlayip okula kendim gidiyordum ama bunun hicte coxukken ayri bir bebek odasinda yalnuz uyumaya mahkum edildigimden degil biz buna hayat sartlari diyoruz malesef skiysa kendin yapma :KK43:
Canim ben aglayip patlasada almayin mantigina sonuna kadar karsiyim, dusundukce icim gidiyor el kadar bebege ne uyku egitimi yahu oda insan istedigi zaman uyusun, tamam demiyorum hersey laylaylom olsun hik mik der demez kosalim, bende bekliyorum once kendi kendini sakinlestirsin vs. elbet bi duzen lazim ama cocuk aglayip aglayip yorgunluktan uyumasinin nesi guzel?? Burda almanlar oyle, kac kere gordum minicik bebegi agliyor arabasinda anne alisveris yapiyor :KK43::KK43: cok merhametsizce buluyorum, sonra o bebeklerde buyuyunce analari yaslaninca suratina bakmiyolar ayda yilda ziyarrt anck o. Bilmiyorum annelik sefkat demektir bana gore, bebegimin kendini yalniz hissetmesini istemem, her zaman yaninda oldugumu elimden geldigi kadar hissettirmeye calisiyorum..

Aynen bu balgamından kafayı yicem durmadan balgam üretiyor nefes alamıyor ağlıyor burnu tıkanıyor balgamını yutuncada reflüsü dışında kusmadan rahat etmiyor heralde midesini ağrıtıyor balgamı yavrum çok çekiyoruz balgamı ve kusmasından
canım balgamı kusarak atması daha iyiymiş yoksa bagırsaklar balgamı emip vucuda geri yolluyrmuş buda tekrardan enfeksiyon aldırıyrmuş . Burnunu surekli açık tut , başini yuksek tut yatarken , ateşine bak , kussada emzirmeye dewam et . İki damla sut bile girmesi çok onemli hastalıgı için. Cnm anlattıkların bronşit belşrtilerinede benziyor . Kardeşim bronşitti ufakkn ordan biliyrm . Bronşit baslangıcıda olabilir . Atesini surekli kontrol ederek bebegi sıcak tutmaya çalış .

Cnm bende temizliyorum yalnız yine aynı sütü durduğu yerden dik olsada geri geliyor çok balgamı var acaba ondan olabilir m ikustuğundada bazen çoğu balgam olarak kusuyor ne yapacam bilmiyorum doktorunun birşey yaptığı yok takip ediyoruz diye diye 1 ay oldu :KK43:
ha birde doktorunu degiştr canım . Bazıları bilemiyorlar canım benim oglum surekli idrar iltihabı olurdu kaç doktra gotrduk bi suru tahlil ve bişey yok dediler . En son dewlete gotrduk doktr bu çocugun pipisi dar çişi tam geçmiyr buda surekli iltihap yapıyr dedi. Oglum çok huzurszdu surekli bagırarak aglıyrdu bizde gaz sancısı sanıyorduk . Sekiz aylık olana kadar bagırdı hiç kilo almadı meger pipisnin ucundaki darlıkmış sebebi. Sunnet ettrdikte geçti.

Canim sen bi cocuk cerrahina gotur bence bizimkiyle ayni sikintilari anlatiyosun bize cerrah bazi bebeklerde darlik olabiliyo ve bunun belirtileri 20 gunden sonra zor kaka yapma ve sizin desteginizle bikacgunde 1 defa bol adeta fiskirir gibi kaka yapmasi demisti..bizimde 25.gun baslamisti sorun..cok rahatsiz oluyodu yazik nasil aglayarak yaptirmaya calisiyoduk ceraahtan sonra duzene girdi cok sukur..simdi gunde 1 defa yapiyo ama kendi hic zorlanmadan yapiyo..

Merhaba, benim kızımda 1. ayından beri aynı sıkıntıyı yaşıyor, gaz cıkarması da çok zor olduğu için doktorumuz gaz damlası verip, bu aralar kakasını 3-4 günde bir yapacağı zamanlar olacak o yüzden korkma demişti.Dediği gibi de oldu, 55 günlük olduk ama aynı sorun devam ediyor. Sabahlara kadar ıkınıyor, ve çok huzursuz oluyor yapmadan önce. Cerrahi bir müdahale mi oldu demek istediğinizi anlayamadım?Ben doktorun dediğine dayanarak sadece anne sütüyle beslendiği için böyle oluyor diye düşünüyordum

saol canım bahar gecmisi ya ondan bıraz depresyon hali oldu sanırım ama kulak ağrısı zorladı beni sımdıde ıyıyım ama şükür sen yönele vazgeçme ıkıncı Çocuktan :KK19:

saol canım.. anne şutu alan cocuklar kabız olmaz demıstı arkadaşlar 10 güne kadar yapmaya bılır mıssdley oğlu öyleyimıs hatta ama ıkı günden sonra bebek çok zorlanıyor huzursuz oluyor zaten ama kabız demıyor doktorlar tavsıyem Altını açıp bacak kaldırma harıcınde müdahale etme ona alıştırsa çok zor olur kızım oyleydık bundada baEn açıp beklıyorum masaj falan yaptığında kopuk kopuk mu yapıyor
yok cnm normal altın sarı yumuşak kaka yapıyor. Bugun yine çok ıkındı ikinci kez yaptrdım çok cıvık kaka yaptı yaparkende çok ıkındı zorlandı . Artık makatında bi sorun oldgna emin gibiyim . Yarın gotrcm inşllh.

canım balgamı kusarak atması daha iyiymiş yoksa bagırsaklar balgamı emip vucuda geri yolluyrmuş buda tekrardan enfeksiyon aldırıyrmuş . Burnunu surekli açık tut , başini yuksek tut yatarken , ateşine bak , kussada emzirmeye dewam et . İki damla sut bile girmesi çok onemli hastalıgı için. Cnm anlattıkların bronşit belşrtilerinede benziyor . Kardeşim bronşitti ufakkn ordan biliyrm . Bronşit baslangıcıda olabilir . Atesini surekli kontrol ederek bebegi sıcak tutmaya çalış .

Ya ciddi misin korktum şimdi bronşitin belirtileri ne :KK43:

Ya ciddi misin korktum şimdi bronşitin belirtileri ne :KK43:
cnm anlattıklarına gore dedim tabiki doktorun daha iyisini bilr birde baska bi doktra gotur bklm o ne diyecek. Balgam kusuyor diyorsun . Zaten enfeksiyonda çıkmış. Anlattıklarında bronşite bnzyr ama gribal enfeksiyonda da olabilir genzi midesine aktgı içinde olabilir . Burdan yorum ypması çok zor tahmnde bulunuyrm . Bnce sen bi doktra daha gt vakit kaybetmeden . Yazık bebişine cnm ya.

ha birde doktorunu degiştr canım . Bazıları bilemiyorlar canım benim oglum surekli idrar iltihabı olurdu kaç doktra gotrduk bi suru tahlil ve bişey yok dediler . En son dewlete gotrduk doktr bu çocugun pipisi dar çişi tam geçmiyr buda surekli iltihap yapıyr dedi. Oglum çok huzurszdu surekli bagırarak aglıyrdu bizde gaz sancısı sanıyorduk . Sekiz aylık olana kadar bagırdı hiç kilo almadı meger pipisnin ucundaki darlıkmış sebebi. Sunnet ettrdikte geçti.

Ah yavrum çok geçmiş olsun çok kızıyorum öyle doktorlara ne diye doktor oldun bilmen gerekli bide muayene falan etmiyorlar doğru dürüst e tabi anlamaz bilmez tahlile gönderiyorlar öylece konuşuyorlar bak bir muayene et bebeği adam akıllı da belli vucüdunda bi sıkıntısı vardır of off:KK57:

cnm anlattıklarına gore dedim tabiki doktorun daha iyisini bilr birde baska bi doktra gotur bklm o ne diyecek. Balgam kusuyor diyorsun . Zaten enfeksiyonda çıkmış. Anlattıklarında bronşite bnzyr ama gribal enfeksiyonda da olabilir genzi midesine aktgı içinde olabilir . Burdan yorum ypması çok zor tahmnde bulunuyrm . Bnce sen bi doktra daha gt vakit kaybetmeden . Yazık bebişine cnm ya.

Dua edin canım ya inşallah hemen götürecem :KK43:

Canim ben aglayip patlasada almayin mantigina sonuna kadar karsiyim, dusundukce icim gidiyor el kadar bebege ne uyku egitimi yahu oda insan istedigi zaman uyusun, tamam demiyorum hersey laylaylom olsun hik mik der demez kosalim, bende bekliyorum once kendi kendini sakinlestirsin vs. elbet bi duzen lazim ama cocuk aglayip aglayip yorgunluktan uyumasinin nesi guzel?? Burda almanlar oyle, kac kere gordum minicik bebegi agliyor arabasinda anne alisveris yapiyor :KK43::KK43: cok merhametsizce buluyorum, sonra o bebeklerde buyuyunce analari yaslaninca suratina bakmiyolar ayda yilda ziyarrt anck o. Bilmiyorum annelik sefkat demektir bana gore, bebegimin kendini yalniz hissetmesini istemem, her zaman yaninda oldugumu elimden geldigi kadar hissettirmeye calisiyorum..

Kızlar bende o yazıyı okudum dün dediğini yaptım ağlatmadım tabi ki ama benim hatam ıh mıh yapınca hemen koşup uykuya dalana kadar emziriyordum halbuki yeni emzirmiş olmama rağmen doyurup gazını çıkarıp altını aldıktan sonra dediği gibi ışığı loş ettim sessiz oldum onunla hiç konuşmadım yatırdım bide bizim tonton yüzüstü ancak uyuyor o da ayrı bişey zateno_Osırtını sıvazlıyorum biraz masaj yapıyorum sakinleşene kadar mayışana kadar sonra bırakıyorum dün baya hareket etti uyumaya çalıştı bende almamak için zor tuttum kendimi en sonunda kendi kendine uyudu 5 saat uyanmadı çok şaşırdım bugün de denemeye çalıştım bugün gündüz uykuyu fazla kaçırdık heralde uyku yok gözler fıldır fıldır:KK53: demek en ufak sesinde bebeği almamak gerekiyormuş ben onu anladım tabi başında bekliyorum bir sorun yoksa ağlamıyorsa almıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun :KK54:

Kızlar bu devit 3 ü kullanıyormusunuz ben birkaç yerden kabız ve gaz yaptığını okudum tesadüfende birkaç gün vermeyi unuttum ve oglum gerçketen düzenli kakasını yaptı normalde 3 günde bir yapıyordu ilacı vermediğim günlerde iki veyaüç kere kakasını yaptı birde huysuz değildi son iki gündürde veriyorum yine oglum huysuz ve kakasını yapamıyor kemiklerin geluşimi ve bıngıldagin kapanması için yararlı ama ne yapacagımı bilemedim versemmi vermesemmi

iyi geceler yazamadım bir türlü

artık o kadar yorgun uykusuzum ki

büyük öksürüyor

küçük gece ikiden sonra uyumuyor

şu an olduğu gibi ayağımda sallıyorum

beşiğe koyucam hop uyanacak

sabah beşe kadar sallıycam

beşte güne başlıycaz

ya kucağımda bile uyumuyor

emerken bile uyumuyor

burun tıkanıklığı arttı

az önce yine temizledim hala aynı

dr a götürmeyi düşünüyorum

pc açabilirsem alıntı yapıcam

öptüm diyemiyorum boğazım yanıyor hasta oluyorum

büyük öksürüyor

beşte güne başlıycaz

emerken bile uyumuyor

burun tıkanıklığı arttı

canim ya bizde aynı durumdayız burnu açılmıyor bebegimin ne yapacagımı bilemedim birtürlü uyumadi gitti

Kizlar birisi ay ay bebis resimlerini paylasmisti yaninda rakamlarla yaziyodu kacinci ay oldugu..
Nego Nego miydi acaba..
Ben bu ay bezlerinden yazdim rakamla ikiyi..Diger aylar icin yaratici fikirlere ihtiyacim var..
Selam canım mesajını tesadüfen gördüm, forumu takip etmekte zorlanıyorum. Cevaplar geldiyse de görmedim ama fikir vermek için birkaç resim paylaşıyorum. Çok yaratıcı şeyler var.
Ben de iki ay resmi için fikir arıyorum bu arada.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    170,3 KB · Görüntüleme: 100
  • image.jpg
    image.jpg
    207,8 KB · Görüntüleme: 85
  • image.jpg
    image.jpg
    141 KB · Görüntüleme: 77
  • image.jpg
    image.jpg
    196 KB · Görüntüleme: 108
  • image.jpg
    image.jpg
    126,6 KB · Görüntüleme: 88
  • image.jpg
    image.jpg
    176,8 KB · Görüntüleme: 80
  • image.jpg
    image.jpg
    144,8 KB · Görüntüleme: 86
  • image.jpg
    image.jpg
    135,8 KB · Görüntüleme: 79
  • image.jpg
    image.jpg
    125,9 KB · Görüntüleme: 77
  • image.jpg
    image.jpg
    141,7 KB · Görüntüleme: 71
Kızlar bende o yazıyı okudum dün dediğini yaptım ağlatmadım tabi ki ama benim hatam ıh mıh yapınca hemen koşup uykuya dalana kadar emziriyordum halbuki yeni emzirmiş olmama rağmen doyurup gazını çıkarıp altını aldıktan sonra dediği gibi ışığı loş ettim sessiz oldum onunla hiç konuşmadım yatırdım bide bizim tonton yüzüstü ancak uyuyor o da ayrı bişey zateno_Osırtını sıvazlıyorum biraz masaj yapıyorum sakinleşene kadar mayışana kadar sonra bırakıyorum dün baya hareket etti uyumaya çalıştı bende almamak için zor tuttum kendimi en sonunda kendi kendine uyudu 5 saat uyanmadı çok şaşırdım bugün de denemeye çalıştım bugün gündüz uykuyu fazla kaçırdık heralde uyku yok gözler fıldır fıldır:KK53: demek en ufak sesinde bebeği almamak gerekiyormuş ben onu anladım tabi başında bekliyorum bir sorun yoksa ağlamıyorsa almıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun :KK54:
Bir gun evvel 5 saat uyuyup ertesi gece uyumadigi zamanlarinizmi oluyor?
Ben cok saskinim cinku bnm bebegim geceyi gece bilirdi gunduz uyusun uyumasin gece 12 de yarar 3-4 saat uyurdu bu yaklasik 46 gundur boyleyken dun gece ilk defa uykularindan uyandi hep bide koca adam gibi hep geriniyo gerinmekten uykusu bozukuyo

büyük öksürüyor

beşte güne başlıycaz

emerken bile uyumuyor

burun tıkanıklığı arttı

Allah bize yardim etsin cok degil bundan 1 yil evvel allahim hayirli ev nasip et diye dus ederken artik yeni duam Allahim hayirki deliksiz uykular ver ogluma diyorum

X