2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
benim doktorum tonimer diye minik tüplerden önerdi ,,, sonrada aspiratörü ile çekiyorum,,, ilk başta alırken aspiratörü ile beraber alıyorsun,, haftada 2 yada 3 kere yapıyorum,,,
ben çok faydasını görüyorum,, tabii doktoruna danışmadan kullanma derim ,,,,
Canim bende aspiratör kullaniyom deniz suyuyla ama 2 3gündur oda ise yaramiyo

47 günlük olduk hala takıyoruz eldiven. Hem elleri buz gibi oluyor ondan hem de çizmesin diye. Sabahları uyanınca en az yarım saat öyle bir geriliyor ki iki eli sürekli yüzünde gözünde, hatta eldivenleri elinden çıkıyor bazen. Geçen gün tüm eldivenleri yıkanınca bir günlüğüne evde çorap geçirdim ellerine :)
Biz iki aylik olduk hala eldiven takiyoruz benim bebisde süreklibeli yùzünde gazdan dolayi mecburum takmaya

Otribebe aldim bdnde bugun ama icindeki aparat tek kulanimlikdir diyor herdafasinda degistiriyoemusun
Canim bende otri bebe kullaniyom uclari 10 tlnin üstünde ben ilk aralar atıyordum şimdİ yöntemini buldum ucunu kullandiktan sonra tıgla süngerini çıkarıp atiyorum güzelce çok sıcak suyla yıkıyorum bir peçetenin üstüne kooyup kurutuyorum sonra süngerin oldugu yere biraz pamuk koyuyorum ayni islemi görüyor birkaç kere öyle kullandiktan sonra atarim artik

Her süt yapan tavsiyesini denediğim gibi bunu da deneyeceğim :) teşekkürler
O kadar şey denedim ama mamayı bir türlü kesemedik. Hala umudumu kaybetmedim...
Canim her saat basi tek gögsünü 3 kere sag bu sekilde diger gögsün de dolmus oluyor..süt üretimi de devsmli oluyor böylece.bir de bunu dene . insallah faydasini görürsün.

gecmisi okudum geldim kizlar kizim kucagimda uyuyor oglum besiginde keske hasta olmasaydkta uyanik olsalardi ne kadar dert edilmiycek seyleri dert ediyoruz iki gun once piskolojim diyordm simdi de hastalik ne gerek varsa sikayetlenmeye polyanna olalim demiyorum ama iste insanoglu kendi adima cok nankorum tek elde edilmeyen seyin saglk oldugunu bilmek gerek iste ama bazen insan kendine soz geciremiyor bi oglum saglam suan demeye korkuyorum oda olmaz ins kulagm agryor ben koskoca insan dayanamyrm kiziminda kulagi agridi agri kesici verdim ins duEliriz ...birde surda bastan sona okuyunca sunu dusunuyorum hepimiz ne kadar mjukmmeliyetci olmusuz farkinda msnz annelik duygusu bu ama toplumda kadindan kusuruz olmasini istiyor ah ah bebislerimiz buyusede zor buyunesede onlarda ilerde gorwcekler bu dunyanin cok bos oldugunu
Gecmis olsun canim aynen dedigin gibi saglikli oldunlarda durmasinlar herseyin basi saglik

cnm mesajları hızlı hızlı okuyorum atlamış olabilirim fazla vaktm olmadıgı için bazen atlayarak okuyorum . Altını açtıgımda bnm bebegmnde agzındn sut geri geliyr bu refluyle alakalı degil canm normal bi durum çunku ayaklarınndn kaldrnca mideye baskı oluyr norml kusması . İnşallah bişeyi yoktur geçecek inşallah sıkma canını tekrar geçmiş olsun.

İnşallah dediğin gibidir canım ama sadece öyle değil malesef durduğu yerden hiçbir baskı olmadan öğürüyo midesi bulanıyor sütü geri geliyor malesef yastığını yüksekte tut dedi doktor yüksekte yine öyle :KK43:

gecmisi okudum geldim kizlar kizim kucagimda uyuyor oglum besiginde keske hasta olmasaydkta uyanik olsalardi ne kadar dert edilmiycek seyleri dert ediyoruz iki gun once piskolojim diyordm simdi de hastalik ne gerek varsa sikayetlenmeye polyanna olalim demiyorum ama iste insanoglu kendi adima cok nankorum tek elde edilmeyen seyin saglk oldugunu bilmek gerek iste ama bazen insan kendine soz geciremiyor bi oglum saglam suan demeye korkuyorum oda olmaz ins kulagm agryor ben koskoca insan dayanamyrm kiziminda kulagi agridi agri kesici verdim ins duEliriz ...birde surda bastan sona okuyunca sunu dusunuyorum hepimiz ne kadar mjukmmeliyetci olmusuz farkinda msnz annelik duygusu bu ama toplumda kadindan kusuruz olmasini istiyor ah ah bebislerimiz buyusede zor buyunesede onlarda ilerde gorwcekler bu dunyanin cok bos oldugunu

Canım sen benim umut kaynağımdın 2. çocuğu düşünebilme sebebimdin şimdi bu yazdıkların hastalıktan belli ki acil şifalar diliyorum size ama şayet hastalıktan değilse yani iyileşince geçmezse lütfen bi psikiyatra git çünkü depresyonda gibisin.. Benim de başımdan ağır bi vaka geçti o yüzden söylüyorum yanlış anlama lütfen

pınar yapamayınca huysuz oluyorlar bılıyorum ama bosyere panık oluyoruz hem bebegın ırı oldugu ıcın vucdunun ıhtıyacı arttı o yuzden anne sutunu son damlasına kadar emıyor bırde bu aylarda gaz tavan yapıyormus gazdana zıyade bagırsak kasılmaları cocugu aglatıyor yanı kaka olayı o arkaya dogru kırmızı cızgı hafıf tahrıs olma gostergesı hem bu cocuk nasıl ıcınde tutsun elbet patlamak zorunda sen demıyormuydun kaka yapmazsa yarıyormus dıye:KK57:
hayatım gun içinde az kaka uç,dort defa yapınca yaradıgı için boyle yaparlarmış bebekler dedim . Kabız olan bebekler için demedim . Bnm bebegim başlarda gunde dort kez yapıyordu kilo alımıda iyiydi ama şimdi yapmıyor , kabızz .. Kabız olmak bi rahatsızlık cnm.. Ve bebegim çok huzursuz oluyor .. Evet ben mudahale etmesem kakasını yapmıyor.. Cnm sen degilmiydin sırf anne sutu alan bebeklerin kabız olması normal degil diyen . Bu arada geçmiş olsun..

Otribebe aldim bdnde bugun ama icindeki aparat tek kulanimlikdir diyor herdafasinda degistiriyoemusun

Canım bana sormadın ama görünce yaZmak istedim ben otribebe ile neredeyse hergün temizliyorum değiştirecek olsak ona para dayanmaz.ben ucu çıkarıp hem süngerini hem plastiğini sabunla yıkıyorum kulak çöpü yardımıyla tertemiz oluyor boşuna atma.tabi bebek hasta olur mukusun yapısı değişirse o başka..mikrop olmasın diye değiştirilir ama günlük kullanımda fazla bi pislik çıkmıyor zaten

hayatım gun içinde az kaka uç,dort defa yapınca yaradıgı için boyle yaparlarmış bebekler dedim . Kabız olan bebekler için demedim . Bnm bebegim başlarda gunde dort kez yapıyordu kilo alımıda iyiydi ama şimdi yapmıyor , kabızz .. Kabız olmak bi rahatsızlık cnm.. Ve bebegim çok huzursuz oluyor .. Evet ben mudahale etmesem kakasını yapmıyor.. Cnm sen degilmiydin sırf anne sutu alan bebeklerin kabız olması normal degil diyen . Bu arada geçmiş olsun..
Canim sen bi cocuk cerrahina gotur bence bizimkiyle ayni sikintilari anlatiyosun bize cerrah bazi bebeklerde darlik olabiliyo ve bunun belirtileri 20 gunden sonra zor kaka yapma ve sizin desteginizle bikacgunde 1 defa bol adeta fiskirir gibi kaka yapmasi demisti..bizimde 25.gun baslamisti sorun..cok rahatsiz oluyodu yazik nasil aglayarak yaptirmaya calisiyoduk ceraahtan sonra duzene girdi cok sukur..simdi gunde 1 defa yapiyo ama kendi hic zorlanmadan yapiyo..

İnşallah dediğin gibidir canım ama sadece öyle değil malesef durduğu yerden hiçbir baskı olmadan öğürüyo midesi bulanıyor sütü geri geliyor malesef yastığını yüksekte tut dedi doktor yüksekte yine öyle :KK43:
Mrb yazıyı görünce aklıma geldi benim bebeğimde bir ara öğürüyordu ama kusmuyordu doktorumuz burun tıkanıklığından olabilir hatta kusadabilir dedi.burnunu temizledik ve hergün devam ediyorum çok şükür geçti öğürmesi.burnunu düzenli temizleyin bakalım belki faydası olur tabi reflü değilse.

Mrb kizlar..
Bugun 5 saat suren ilk bayan bayana disari çıkmamız fena geçmedi Allah'a sukur..
Bugunku gezmemden cikardigim sonuc su oldu:bebis mizirdanip aglayabilir hepsi normal o agladi diye tedirgin olmayacaksin, emzirme onlugu mükemmel bi kurtarici, artik kızımla yalniz arac kullanabilirim..

Canım bana sormadın ama görünce yaZmak istedim ben otribebe ile neredeyse hergün temizliyorum değiştirecek olsak ona para dayanmaz.ben ucu çıkarıp hem süngerini hem plastiğini sabunla yıkıyorum kulak çöpü yardımıyla tertemiz oluyor boşuna atma.tabi bebek hasta olur mukusun yapısı değişirse o başka..mikrop olmasın diye değiştirilir ama günlük kullanımda fazla bi pislik çıkmıyor zaten
Bende ayni sekilde yikiyarak kullaniyorum hatta gecen ben onu isiyw dayanikli sandim kaynatiyim dedim hmn koku geldi meger biberonlar gibi isiya dayanikli diilmis

Sevgili anneler bebeğin yüzündeki kızarık kabarcıklar (sanırım isilik) için ne yapılabilir? Sizin bebeklerinizde de var mı? Çok mu sıcaklatıyorum ondan mı oluyor, yoksa kendisi eliyle yüzünü çok ovuşturuyor ondan mı oluyor bilmiyorum.
Cnm bizde azaldi bi ara kafasinin icinde bile cikmisti nedeni emerken cok terlemesiydi, su an daha kisa sure emdigi icin olmuyo pek..
Selam herkese gecmis olsun bi an once bebisler iylesir inşallah
sizin bebekleri giydirisini okuyunca benim kiz ciplakmis gibi hissettim ben bi citcitli badi ayagina corap ustune tulum giydiriyorum sadece oda sicaksa penye battaniyeye bile sarmiyorum bizim buralarsa havalar isidi gibi zaten ama cok mu az giydiriyorumo_O
aynen ben de oyle giydiriyorum cnm cocuk su gibi terliyo yoksa ben Antalyadayim..

Mrb yazıyı görünce aklıma geldi benim bebeğimde bir ara öğürüyordu ama kusmuyordu doktorumuz burun tıkanıklığından olabilir hatta kusadabilir dedi.burnunu temizledik ve hergün devam ediyorum çok şükür geçti öğürmesi.burnunu düzenli temizleyin bakalım belki faydası olur tabi reflü değilse.

Cnm bende temizliyorum yalnız yine aynı sütü durduğu yerden dik olsada geri geliyor çok balgamı var acaba ondan olabilir m ikustuğundada bazen çoğu balgam olarak kusuyor ne yapacam bilmiyorum doktorunun birşey yaptığı yok takip ediyoruz diye diye 1 ay oldu :KK43:

Cnm bende temizliyorum yalnız yine aynı sütü durduğu yerden dik olsada geri geliyor çok balgamı var acaba ondan olabilir m ikustuğundada bazen çoğu balgam olarak kusuyor ne yapacam bilmiyorum doktorunun birşey yaptığı yok takip ediyoruz diye diye 1 ay oldu :KK43:
Balgam midesini mi bulandırıyor acaba?
Bu kadar küçük bebekte de bu kadar balgam olması neden oluyor bilemedim ama sen ihmal etme başka bir doktora götür olmazsa 1 ay çok uzun çünkü.Allah şifa versin çok geçmiş olsn

X