2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
bu arada bayanlar bana pazar günü gelenler geldi,,,, eşime çok sıkıldım dışarı çıkalım dedim,, oda hastaydı biraz,,çıkmak istemedi ,, neyse aldım oğluşumu çıktık dışarı bir buçuk saat yürüyüş yaptım,,,,
ilk defa oğlumla tek başıma dışarı çıktım,,,,
hava rüzgarlıydı ondan yağmurlunu taktım arabasına,,, rüzgarda çok etki etmedi,,,,
kesinlikle tavsiye ederim,,, :)))

Kızlar eldiven takıyor musunuz ben dün bıraktım takmayı ama yüzünü yolmuş sıpa
47 günlük olduk hala takıyoruz eldiven. Hem elleri buz gibi oluyor ondan hem de çizmesin diye. Sabahları uyanınca en az yarım saat öyle bir geriliyor ki iki eli sürekli yüzünde gözünde, hatta eldivenleri elinden çıkıyor bazen. Geçen gün tüm eldivenleri yıkanınca bir günlüğüne evde çorap geçirdim ellerine :)

Evet mama kullanıyoruz maalesef sütüm yetersiz kaldığı için. Molfix almaya birkaç kez yeltendim en azından yerli malı diye ama olumsuz bazı yorumlar okuyunca cesaret edememiştim. Ben de deneyeyim o halde. Premium care i sadece geceleri kullanayınız diye düşünüyorum, çünkü çok pahalı bir bez. Gün içinde yeri geliyor daha bezin bantlarını yapıştırırken yenisini yapıveriyor. O şekilde bezi tekrar değiştirip çöpe atmak zor geliyor zaten :)
Bende hep facebook ocak annelerinde ikinci bebekleri ola annelerin tavsiyesu uzerine molfixke basladik halen devam ediyoruz oglum sık sık ama az kaka yapar cok cis yapiyor gunde 10 bez harciyoruz,suan 4700 gr ve ben 2 nunara kullaniyorum elimde 80 tane bez kaldi yani 8 gun sonra 3 numaraya gecerim artik ta kafam karisik geceleri alti islak yada kakadan sebep hic aglamadi ac olunca agliyor,gun icinde zaten kakasini osuruk sesinden anliyorum o yuzden aciyorum ses yoksada 2 saatte bi beze bakiyorum cisli olunca bezi elimle beze dokunuyorum elime cok islaklik gelmiyo hic pisik olmadik cunku sudocreamden cok memnunum,ama aklim bazen acaba diorum primadami denesem diyorum halbuki memnunum adi var ya iste prima diye sanikiyoki daha iyi

Kuru dutu yikayip bardaga koy uzerinede sicak su dok ic. acayip sut yapiyo benim oyle geldi simdi bir aydir mamayi kestim sabahlari iciyorum
canım sut sorunum olduğu için ayrıntı sorucam ne kadar dutu ne kadar suya atıcaz kaynıcakmı sadece suyunumu içecez dutları atacazmı ac mı tok mu eger açıklarsan sevinirim
çok soru oldu ama:oops::oops::oops:

47 günlük olduk hala takıyoruz eldiven. Hem elleri buz gibi oluyor ondan hem de çizmesin diye. Sabahları uyanınca en az yarım saat öyle bir geriliyor ki iki eli sürekli yüzünde gözünde, hatta eldivenleri elinden çıkıyor bazen. Geçen gün tüm eldivenleri yıkanınca bir günlüğüne evde çorap geçirdim ellerine :)
:) benmkininde elleri zamn zamn soguk olsada dr umuz sakin taknayin dedigi icin hic takmadim ellerini cok seviyor daha cok kuvuk ama elimle ona allah 1 oglum yapiyorum oda yapmaya calisiyo bir bazen bi bakiyirum parmaklar 1 olmus,opuyorum sonra o parmarini,bilincsiz yapio belki hic anlamio ama elleri serbest kalsin istiyorum ellerini cunku namaz kilar gibi karninda ust uste koyuyo cogu zaman ama nadirde olsa elleri ck soguksq bende kiyamayip takiyorum

Kuru dutu yikayip bardaga koy uzerinede sicak su dok ic. acayip sut yapiyo benim oyle geldi simdi bir aydir mamayi kestim sabahlari iciyorum
Her süt yapan tavsiyesini denediğim gibi bunu da deneyeceğim :) teşekkürler
O kadar şey denedim ama mamayı bir türlü kesemedik. Hala umudumu kaybetmedim...

kuru dut nerde olurki canım marketlerde satılırmı . Bende almak istiyorum sutum dahada artsın . Benim oglan biraz obur malum bide bebek buyudukçe fazla sute ihtiyacı oluyor .
aktarlardan alabilirsin,,, yalnız siyah kuru dut beyaz kadar iy değil,,,
yalnız biraz pahalı kilosu 55 tl ama 200 -250 gr alırsan yeterli oluyor bir hafta,,,

Kızlar hem hafif hem az yer kaplayan hemde kullanışlı bebek arabası öneriniz var mı travel system düşünmüyorum

Arkadaşlar merhaba
Pişik için ne kullanıyorsunuz? Ben doğmadan önce seba med pişik önleyici almıştım. Bepanthol krem de aldım sonradan. Ikisini de kullanıyorum ama altında kızarıklık ve zaman zaman kabarcıklar oluşuyor? Mustela pişik kremi iyi diye biliyorum ama kullanan var mı ya da başka önerisi olan?
Canım sudokrem kullanıyorum kızarık gibi olunca, arada da sebamed pişik önleyici kullanıyorum. Bunun dışında sürekli hazır ıslak pamukla silmek ve yanlış bez kullanımı da pişik yapabiliyor.

:) benmkininde elleri zamn zamn soguk olsada dr umuz sakin taknayin dedigi icin hic takmadim ellerini cok seviyor daha cok kuvuk ama elimle ona allah 1 oglum yapiyorum oda yapmaya calisiyo bir bazen bi bakiyirum parmaklar 1 olmus,opuyorum sonra o parmarini,bilincsiz yapio belki hic anlamio ama elleri serbest kalsin istiyorum ellerini cunku namaz kilar gibi karninda ust uste koyuyo cogu zaman ama nadirde olsa elleri ck soguksq bende kiyamayip takiyorum
Doktor neden takmayın dedi ki? Hava alsın diye mi?

Sevgili anneler bebeğin yüzündeki kızarık kabarcıklar (sanırım isilik) için ne yapılabilir? Sizin bebeklerinizde de var mı? Çok mu sıcaklatıyorum ondan mı oluyor, yoksa kendisi eliyle yüzünü çok ovuşturuyor ondan mı oluyor bilmiyorum.

Her süt yapan tavsiyesini denediğim gibi bunu da deneyeceğim :) teşekkürler
O kadar şey denedim ama mamayı bir türlü kesemedik. Hala umudumu kaybetmedim...
ozlemcim gece bigun gece yatmadan once karnını guzelce doyur ustunede bol sıvı tuket bitki çayı , boza , arkadasın dedgi gbi kuru dut suyu iç iki bardakta su iç ve bebeginide yatmadan once uzun sureli emzir . Gecede bebegin uyanmıyosa bir defa uyandırıp emzir . Sabaha goreceksin bol sutun olacak .

Sevgili anneler bebeğin yüzündeki kızarık kabarcıklar (sanırım isilik) için ne yapılabilir? Sizin bebeklerinizde de var mı? Çok mu sıcaklatıyorum ondan mı oluyor, yoksa kendisi eliyle yüzünü çok ovuşturuyor ondan mı oluyor bilmiyorum.
ben bir şey yapmıyorum kendiliginden geçiyor ama bir arkadasa doktru gül suyu ile sil demiş. Evin çok sıcaksa ayarını kısabilirsin . Mesela bnm oda derecem var ona gore ayarlıyorum sıcaklıgı.

Selam herkese gecmis olsun bi an once bebisler iylesir inşallah
sizin bebekleri giydirisini okuyunca benim kiz ciplakmis gibi hissettim ben bi citcitli badi ayagina corap ustune tulum giydiriyorum sadece oda sicaksa penye battaniyeye bile sarmiyorum bizim buralarsa havalar isidi gibi zaten ama cok mu az giydiriyorumo_O

Selam herkese gecmis olsun bi an once bebisler iylesir inşallah
sizin bebekleri giydirisini okuyunca benim kiz ciplakmis gibi hissettim ben bi citcitli badi ayagina corap ustune tulum giydiriyorum sadece oda sicaksa penye battaniyeye bile sarmiyorum bizim buralarsa havalar isidi gibi zaten ama cok mu az giydiriyorumo_O
bende öyle giydiriyorum,,,

X