Kızlar bebek çok ufakken göğsümde uyurdu veya kucakta.şimdi sürekli kucağımda taşımak zor olunca ayakta sallıyorum bazen 1 saati buluyor zor uyuyor.içim hiç rahat değil sallamak konusunda ama kendi başına uyuyabilen uykuyu seven bir bebek değil malesef.siz nasıl uyutuyorsunuz
benim bebeğim gündüz uykularını kucağımda uyuyor, çok nadir salondaki beşikde uyuyor,,, çünkü gürültüden çok rahatsız olan bir bebek ama benim kucağımda ise isterse top patlasın uyanmıyor,,, öğlenleyin de gürültüsüz olmak imkansız birde öğlen uykusunun gürültü olmasına alışmasını istiyorum,,
geceleri ilk önce kucağımda uyutuyorum sonra yatağına koyuyorum,, ilk başlarda saat 10 da başlıyorduk gece saat 2 yada 2,30 da uyuyordu,,,ama şu bir hafta 10 günden beri hergün 8 30 gibi banyosunu yaptırıyorum,, 1 saate yakın emziriyorum,, az konuşuyorum,,,uykusunun geldiğinin sinyallerini aldıkdan sonra bu genelde gözünü kaşıma şeklinde oluyor veya kafaını sola çevirip tepkisiz duruyor,,, saat 10 gibi uyutma çalışmlarına başlıyorum ama artık 12 yi geçmeden uyuyor,,, bugün 11,15 de uyudu,,,
bebek uyudukdan sonrada evde makina falan çalıştırmıyorum,,, pek gürültü yapmamaya çelışıyorum,,,
bu arada hiç ayağımda sallamadım, bebek yataklarımıda sallanmayanından aldım,,, kucağıma alıyorum,,, evin içinde yürüyorum,, hafifden ninni söylüyorum,,, yavaş yavaş uyutuyorum,,,
zaten bebekler genel olarak ilk 3 ay kendi kendilerine uyuyamazlar,,, onun için ağlıyorlar yani anne uyumama yardım et diyorlar,, yorgunluk ağlaması oluyor,,,
3. aydan sonra uyumayı öğrenicekler oda yavaş yavaş tabiki de :)))