2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Günaydın kızlar, bugün 50. günümüz ve lekelenme başladı bende, 20 gündür kanamam bitmişti şimdi adet mi olmuş oldum ben? Düzenli emziriyorum neden bu kadar erken oldu acaba? Var mı benzer durum yaşayan?

G gamzelinaa iyi ki misafirlerin görmüş

uyumadığını

yoksa nazar oluyor

tek bebeğim olsa amaaan diyicemde birde büyük var

raindrop26 canım normal olman

bende ilk oğlumda 3. ayda olmuştum

hatta sat tarihim 20 temmuzdu

hamilelikten sonra 20 temmuzda oldum yine

tam bir sene sonra

bakalım bu sefer nasıl olacak

Biz geldik kizlar tsmda tahmin ettigimgibi bisicigi yokmus brbegimin Allah o dr u bildigi gibi yapsin,dun dio akciger filmi cekilmeliydi dio o teshisi koymasi icin yooo dedim cekilmedi hmn cekin dedi sonuc hivbisi yokk tertemiz muhtemlen sutun genizinr kacti dedi,bu aylsr cok dikkatli olun dedi besik olumleri iste boyle oluyo dedi bundan sonra o uyudu bn uyuyum demk yok dedi nobet tutulcak dedi
Kafam karisti zaren gece 3-4 saat anca uyuyoruz baska uykum yok onuda nobetmi tutucamm,yataklarimizin arasi 1 karis zaten uykum cok hafig en hafif miklamasina kalkiyorum zaten

Ayni valla yuzumu bakiyo gozlerimin icibe baktikca agladimm bn seni kaybetseydim napardim diye dr muhtenelen sutun kacmis genizine dedi pazarin sabhinds erknden sokaklara cikarsaniz arabada sallanmktan olacagu buydu dedi

Her şeyin yolunda olmasına sevindim canım, şu acil doktorlarına uyuz oluyorum, eşinle nöbetleşe uyuyun bence, zaten birazcık daha büyüyünce bu tehlikeler ortadan kalkacak, sabretmemiz lazım.

minione belliydi bronşit olmadığı

dediğim gibi süt kaçmış

canım dr haklı aslında

uykuya hasretim ama

sık sık uyanmasına alışık olduğum için

fazla uyıusa hemen bakıyorum

korka korka bir şey mi oldu diye

Allah a emanet yavrularımız

Ayni valla yuzumu bakiyo gozlerimin icibe baktikca agladimm bn seni kaybetseydim napardim diye dr muhtenelen sutun kacmis genizine dedi pazarin sabhinds erknden sokaklara cikarsaniz arabada sallanmktan olacagu buydu dedi
cok şükür canım ikimizin adınada sevindim önemli bişey olmadıgına, bizde doktora götürdük hiç bişeyi yok iyi demişti, bronşiti iyi uydurmuş o doktor, 24-25 derecelik evde bebek bronşit olmaz canım korkma sen, haftasonu hava burda biraz guzeldi bebeğime mont giydirmedim, peluş tulumu var onu giydirdim birazda üşürse diye korktugum için, iki kat giydirdim, tayt üstüne eşofman üzerine tulum gibi.. acık havada gezcektik bi magazaya girdim çocuk aglıyor filan, emzirdin yok hala mızmız, eşim geldi diyor cocuk yanıyor, yanakları ateş gibi olmuş... katkat giydirmek iyi değil, biz bile bunalıyoruz ferahlık istiyoruz..
canım bende uyuyorum ama aynı senin gibi bi mıklamasına hemen uyanıyorum, cocuga bakmak için uyumamızda lazım, ben uykusuz yapamam.. Allaha emanet artık, bidaha olmasın inşallah hiç bir bebeğe..

Cnm ben de oyle hissediyorum niyeyse cocuk doktoru basladi mi diye sordu ben de pek yok dedim , muayenede gulumsedi bebisim bundan bahsediyorum dedi, daha ne yapsın cocuk dedi..
günaydın uyumuyor kızlar uyumuyor

hala saat başı emiyor

gece saat başı uyanıyor

gündüz en fazla 20 dk uyuyor

pilim bitti artık
Allah kolaylik versin bize..
Gece uyanmasi zor oluyordur cnm..

Bana da acıyor gelenler uyusak bi gerisi hallolur insallah.

minione geçmiş olsun cnm, Allah'a emanet bebislerimiz benim Uykum hafif degil mlsf miklamasina uyanmiyorum gece , gunduz zaten uyumuyoruz..
Acil doktorlari zaten bilgili degil cok da güvenmemek lzm..Ben de saglik ocagi doktoru ile sorun yasadim bu ay asi konusunda cocuk doktorum ile tamamen zit seyler soyluyolar..
Ben cok kalin giydirmiyorum kizlar ya gerci burasi fena diil isi olarak ama evde de Öyle iki kat giydirsem fena terliyo benim kiz hep Penye tulum var üzerinde dogdugundan beri..Soguk havalarda ince battaniyeye sardim hep odanin icinde o kadar...Kafasinda sac yok pek Ama sapka kullanmıyorum evin icinde banyo sonrasi takiyorum o kadar..

M miss_curious canım şimdi oyun halısına koydum

oyuncaklara gülüyor

alt pijamasını külotlu çorabını çıkardım

o zaman çok keyifli oluyor

ama elektrikli sobayı açtım

hemen hapşuruyor çünkü

oyun halısını deneyeceğib kimse yok mu

yani yakınında oyun halısı olan varsa

dene bir belki sever

ben bir çıtçıtlı body

bir külotlu çorap

üstüne alt üst takım giydiriyorum

bere takıyorum

çıkarınca hapşuruyor

üstünede şu nohut gibi kabarık şekilli

battaniyeler var ya ondan örtüyorum

ayağına da havlu çorap

bizim evin çocuk odası yatak odası soğuk

kış memleketi birde

doğalgaz 500 geliyor düşünün:)

birde gaz sancısı soğukta artıyor

çok giydirmiyorum değil mi

Canim bu oyun halisini kac ay kullanabiliyor bebekler

birde:) bebişimin kolay pırtlattığı iki yöntem var

biri alt pijamasını çıkarınca

hem keyifleniyor hem daha rahat yapıyor

diğeri ana kucağına koyunca

3-4 gündür kullanıyorum

gazı olunca onda daha rahat yapıyor

sizde deneyin belki işe yarar

İnsallah cnmm haklisin sicacik evdeyiz valla dun babamiz korktu daha ne resim koymuyosun evede kimse gelmesin sende gitmiosun yiksmakta yok dedi de o kdr da degil cocugunda yikaniP rahatlamasi lazim ben evdeykende 24 derece olsada penye kisa kollu ic atleti var agindan cit cit li onun usyune yine penye uzun kol bady ve altina penye oantolon ve en uste penye tulum giydiriyorumeger o ic pantolonu giydirmezsem iki cit cit arasi bacagi gozukuyo usur diye evham ediom aslinda erkekbebk kat kat giyinmeyi hicc sevmezmis ama napimm bn usudukce onu ortuyirm

Bizede ara sıra gülümsüyor ama ara sıra işte.. Oyuncakları iyi takip ediyor, birde göz kontağı pek yok.

Dafiduck canım büyük oğlum

2 aylıktı aldığımızda

akşama kadar onun üstündeydi

tabi haziran ayıydı

üç aylıkken dönmeye başlamıştı

onun sayesinde

6 aylıkken emeklediği için 4 ay kullanabildim

kaldırmamıştım ama bizimki

emekleyip kaçıyordu:)

şimdi bile halının üstünde oturur

koltukta duramaz alıştı yere

büyüklerimiz yerden kuvvet alsın der

bebekler için

şimdi yere koyamıyorum ev soğuk

minione canım külotlu çorap

daha güzel sarıyor ısıtıyor

minidamlanınki güzel

erkek bebişler için:)

sen bilirsi tabiki de ama sankin o en son giydirdiğin penye tulum çok gibi geldi :),,,,
benim evimde 24 derece genelde ben atletle geziyorum evde,,, bebişimede,, yarım kollu atlet üzeriine tulum,,, veya uzun kolllu badi, altına eşofman giydiriyorum,,,
sen ne giyersen onun bir kt fazlasını giydirmek gerekiyor,,,
bebeklerin üşüyüp üşümediğinide ensesine ve alnını elleyip anlayabilirsin, eğer oralar sıcaksa bebkler üşümüyordur,,, elleri ve ayakları soğuk oluyor çünkü kan dolaşımı henüz çok olgunlaşmadı,,, ama patik falan giydir tabii için rahat etmiyorsa,,,
bronşit genelde soğukdan ziyade, viruslerden kaynaklanan bir hastalıkdır,,, onun için eve gripli insan geldi mi bebeğini koru,, ve kesinlikle o kişilere verme,,,,
ne yAazıkki insanlar cahil evine hasta bir şekilde gelebiliyorlar,, bana oldu,, bende uyuyan bebeğimi aldım koynuma, öyle oturdum, evden çıkar çıkmaz da örtüleri yıkadım evi havalandurdım,,,
eşin yada sen grip olursa da,, evde maske ile dolaşın,,,,
birde terleyen bebeğin teri üstünde kurursa da hasta oluyor,,, onun için ben çok giydirmiyorum,,,
en son olarak odalar arasında derece farkı varsa da hasta oluyor,, soğukdan sıcağa, sıcakdan soğuğa geçişde,,,benim bebek odası küçük olduğu için kapısı kapalı olursa salondan 2 derece daha sıcak oluyor,,
ve kesinlikle elektrikli sobaları kullanma derim,,, ( kullanıyormusun bilmiyorum) çünkü onlar havayı çok kurutuyor,,,
benim bebişimin salondaki beşiği kendinden eğimli, odasındaki beşiğin altınada battaniye koyduk ki yatak eğimli,,, 30 derece kadar,,, bu kusma olaylarında çok etkili,,,
birde bebeklerin boğazına bir şey kaçarsa diye küçük ilkyardım dersleri var, onları al veya doktorundan sana göstermessini iste,,, misal ayak topuklarını bile sıkıştırman gerekebiliyor,,, ama doktorun uygulamalı göstersin,,
eğer bunlar da yeterli olmaz ben hala tedirginim diyorsan,, bebek yataklarına takılan alarmlardan var,, bebek hareket etmediği anda alarm çalıyor,,, yalnız bebeği her yatakdan aldığında alarmı kapatman gerekiyor,,,
burada satılıyor mu bilmiyorum,,
http://www.amazon.com/Safe-Sleep-Br...25893574&sr=8-5&keywords=bed+alarm+for+babies

Son düzenleme:
Canim bizim ev 20-21 derece oluyor, ben kizima soyle giydiriyorum iki kat uzun kollu badi-t shirt (uyudugu zamam kollarini ortmedigim icin uzun kolku atlet giydiriyorum) altina tayt ve esofman, ustunede yelek, benimkode biraz fazla mi yoksa sayinca simdi fazla gibime geldi :), bizim ev soguk sayilir sizinkine gore..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…