Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Selam güzel anneler yaşadığım bi sorunu paylaşmak istiyorum benzer problemleri olan vardır diye aklınızda olsun.geçen hafta bebeğimi emzirdikten sonra çok şiddetli bir şekilde öğürdü 2 kez ama kusma yoktu ertesi gece emzirme sonrası yine 2 kez öğürdü ve aynı şey 3.kez tekrarlandı reflüden şüphelendik doktora gittik anlattım,aynı zamanda emerken hırıltılı emiyordu meğer burun tıkanıklığından oluyormuş.hatta kusma bile yapar dedi hiç aklıma gelmemişti.aynı zamanda emzirirken hafif eğimli olsun tam düz yatmasın doğan bebeklerin yüzde 60 ı reflülü dedi.burun açmak için deniz suyu aldım serum fizyolojikler uzun kullanımda geniz eti yaparmış.soğuk buhar makinası var ama bi işe yaramıyor kettle ı açtım ağzını açık bırakınca harika nem yapıyor bugün çok rahatladı uykusu bile değişti aklınızda olsun :)
Kizlar bebeginin gobegi hala iyilesmeyen var mi? Benimki hala sari akintili, batikonla pansuman fonle kurutma ise yaramadi, sirada rif ampul dokmek kaldi ins bu gecirir.
Normal dogum yapmistim. Hasta bezi kullanmamin sebebi kanama degil, idrarimi tutamiyordum ben. Epey duzeldi ama hala devam ediyor. Bu arada 13 ocakta dogum yaptim. 1 ayi gecti yani. Umarim biran once duzelir.Niye hala hasta bezi kullaniyoraun kac gunluk olldunuz benimde kanamam coktu baaya sikintili bi dogum sobrasi oldu dogumdan sonra iki defa kurtaj gibi temizleme olayi oldu ona ragmen ped kullandim olmaSa baska bi dr git
Sıcak su torbası suyu kaynamış olarak baya sıcak mı koyuyosun ayaklarının altına mi yoksa topuklarina mı dayiyosun ne kadar duruyor ve ne kadar sürede degistiriyosunOglum dun gunduz uyumamsti gece bi uydu 5e kadar ilk defa 5saat demekki 5saat yetiyor emdigi ama gunduz saat basi emmisti siz kac saatte veriyorsunux bugunde guzel uyuyo masallah yalnz gaz damlasi dun ise yaramadi vermicem ogluma iyi gelen sicak su torbasiymos dun kaybetmistm esim yatagin altina koymus sabah soylefi benim oglanda kavustu arkadasina
canım alacakta iki dk lık işlem sen bilirsin tabi ama bence çok önemli hem hamileyken de alıyorlar radyasyon sürekli giriyoruz ultrasona, benim minik böbreği içinde iki kere girdi
ultrason şöyle canım, bebişin alt kıyafetini sıyırıyorusn diz kapağına kadar bezinin cırt cırtlarını açıyorsun sadece, dr bir sağa doğru hafif yatırıyor bebişi bir sola, o arada yan taraf kalçasına tutuyor cihazı, toplamda iki dk sürmemiştir çabuk bakılıyor, yaptırın derim kalça çıkığı çok görülüyor özellikle normal doğumlarda diye biliyorum
canım çok doğru bilgiler bende imzamı atıyorum:)
canım 40 ı çıktı benimkinin aynı, en az 3 ay diyelim:)
Canim bende kare ince bi havlu var onu uzunlamasina 3e katliyorum uzun bi dikdortgen oluyor, sonra onuda ortasindan ikiye katliyorum, kisa dikdortgene donusuyor ve kalinlasmi soluyor, badisini citcitladiktan sonra bacak arasina yerlestiriyorum, pantolonunu giydoriyorum. Normal elyuz havlusu buyuk gelir bendeki onun yarisi kadar bisey, ozellikle geceleri alt ddegistirmedigimiz icin daha rahat. Eger yaptircaksaniz fazla gec kalmayn burda 4-6 hafta arasi kalca muayenesi yapiliyor, bi arkadasim 8 haftalikken goturmus doktor kizmis bisey olsaydi is isten gecmisti niye vaktinde getirmedin diye..
Gamze cvp verir ama benim taktik sevdirmeden yakınına koymak ve yatırmasan evvel yatağında koyarak ısıtmak sonra ayaklarına doğru koyuyorum ama değdirmitorjm o bile ısıtıyor çünküSıcak su torbası suyu kaynamış olarak baya sıcak mı koyuyosun ayaklarının altına mi yoksa topuklarina mı dayiyosun ne kadar duruyor ve ne kadar sürede degistiriyosun
Hep vary
yeni bi yontem kesfettim ama sanirim dev gibi meme gerek benmki gibi yataga uzaniyiruz yattigi yerde emziriyorum cok keyifle emiyo yatar pozisyonda oldugu icin uykuya kolay daliyo
Gittik canim antibiyotik kremle batikon verdi onlarla gecmedi, ebe de batikonla pansuman yap fonle kurut dedi, o da fayda etmedi yakilacak diye endiseliyim.Bizim göbek 1 hafta sonra düştü, hafif kanaması da 1 hafta daha srdü bitti.. Doktora gittiniz mi allah korusun bişey olmasın bebişe biz babusol göbek bakım seti kullandık, gazlı bez veya içinden çıkan beze alkollü fısfısı sıkıp hafifçe sildik hep, kullanmadıysanız önerebilirim
Aynen benimki de oyle gaz cikarinca rahatliyor ben sab simplex damlaya basladim dun daha iyiyiz.Kızlar bebek emerken kendini itiyor ve bas bas bağırıyor yay gibi duruyor emmicek mi bu bebek gazdan olabilirmi gaza çözümü ne yardım edin lütfen
Benimde akıntı ve kanama vardı doktorumuz yaktı geçti canım yakma dediğim krem sürüyor yani ona yakma diyorlar bence doktoruna götür baksın canım allah korusun göbek çok önemliKizlar bebeginin gobegi hala iyilesmeyen var mi? Benimki hala sari akintili, batikonla pansuman fonle kurutma ise yaramadi, sirada rif ampul dokmek kaldi ins bu gecirir.
Ben kızıma yaptırmıştım 2 kere yapılıyor doktorumuz kanlı ishal demişti allah korusun olursa hastanede yatıyormuş bebek çokta tehlikeliymiş oğlumada yaptırırım ilk kontrolümüze gidelim söyler sanırım bu arada sarılık yokmuş çok geçmiş olsun cnmDr dan geldik.
Çok şükür sariligimiz yokmuş.
3640 olmusuz.
2850 doğmuştu. Dr yaklasik 1 kilo almis normal dedi.
Çoğu kişinin doğurduğu kiloya biz 1 ayda ulastik. Rabbim saglik versin.
Dr rota virusu için asidan bahsetti.
90. Ve 120. Günler yapiliyirmus.
Eczaneden sorduk 157 TL dedi.
Sizler yaptiracak misiniz ?
Anlsdim canım zor ya düzelir inşallahNormal dogum yapmistim. Hasta bezi kullanmamin sebebi kanama degil, idrarimi tutamiyordum ben. Epey duzeldi ama hala devam ediyor. Bu arada 13 ocakta dogum yaptim. 1 ayi gecti yani. Umarim biran once duzelir.
Cnm benim dr.ozellikle 2. Ay yapalım dedi 1. Ay yapilan sonuçlarda tam net sonuc alınmıyor dedi..seninki de gec olur demiş kafam karisti..Canim bende kare ince bi havlu var onu uzunlamasina 3e katliyorum uzun bi dikdortgen oluyor, sonra onuda ortasindan ikiye katliyorum, kisa dikdortgene donusuyor ve kalinlasmi soluyor, badisini citcitladiktan sonra bacak arasina yerlestiriyorum, pantolonunu giydoriyorum. Normal elyuz havlusu buyuk gelir bendeki onun yarisi kadar bisey, ozellikle geceleri alt ddegistirmedigimiz icin daha rahat. Eger yaptircaksaniz fazla gec kalmayn burda 4-6 hafta arasi kalca muayenesi yapiliyor, bi arkadasim 8 haftalikken goturmus doktor kizmis bisey olsaydi is isten gecmisti niye vaktinde getirmedin diye..
cnm denedim onu tartida sorun vardi snrm olmadi o yuzden bebis tartisi aldim kafam rahat etti..Evinizde tartı varsa bi bebekle bi tek tartılıp bebeğin kilosunu öğrenebilirsiniz.
kizlar biz 45 gundur uyumuyoruz sizin yeni basladi snrm..@rappunzel aynı durumdayım uyumuyor
gece biraz uyuyordu o da yok
kv geldi öğlenden beri büyük oğlumla ilgilendi
kp gelmişti kv yi çağırdı
gel buraya kızın burnundan getiriyor torunlar diye:)
büyük oğlum geleni bırakmıyor benimle oynayın diye:)
küçük uyumuyor
kv sen nasıl baş ediceksin böyle
hiç uyumuyor diyor