2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Önce yazayım sonra geçmişe bakayım:)

Evet hanımlar güzel anneler büyük gün yarın, inşaallah yarın bu zamanlar bebeğim kucağımda olmuş olacak sağlıkla huzurla

Dualarınızı esirgemeyin lütfen, hakkınızı da helal edin malum doğum ne de olsa, benden yana varsa helal olsun, başınızı çok ağrıttım dertlerimle :)

Hemen haber veremeyebilirim merak etmeyin, emizirme gaz çıkarma derken yazmam zor olabilir:KK48:

Bugün karnımda taşıdığım kuzum yarın göğsümde olacak Rabbim nasip ederse:KK61:

İyi ki tanıdım sizleri, veda gibi düşünmeyin öyle içimden geldi :) iki yavrumdan fırsat buldukça elimden geldiğince yazmaya çalışıcam, bir yeni anneye bile faydam olsa çok mutlu olurum :)

Rabb'im saglikla kavustursun bebegine. Insaallah dogum sonrasinda bobrekle ya da baska bisiyle ilgili hic bir sikinti yasamazsiniz. Hersey gonlunce olsun.. bol bol sutun olsun.. guzel haberlerini bekliyoruz.

Evet hanımlar güzel anneler büyük gün yarın, inşaallah yarın bu zamanlar bebeğim kucağımda olmuş olacak sağlıkla huzurla

Dualarınızı esirgemeyin lütfen, hakkınızı da helal edin malum doğum ne de olsa, benden yana varsa helal olsun, başınızı çok ağrıttım dertlerimle :)

Hemen haber veremeyebilirim merak etmeyin, emizirme gaz çıkarma derken yazmam zor olabilir:KK48:

İyi ki tanıdım sizleri, veda gibi düşünmeyin öyle içimden geldi :) iki yavrumdan fırsat buldukça elimden geldiğince yazmaya çalışıcam, bir yeni anneye bile faydam olsa çok mutlu olurum :)

Rabbim hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle sorunsuz bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip etsin canım.Bebişinin geleceği günü bilmek de garip olur değil mi?Bilmeyince de garip gerçi gece-gündüz mevhumu olmadığı için her zaman gelebilir minnoşlar.Her gece lavaboya kalktığımda çamaşırıma bakıyorum birşey var mı diye.Sonra bebeğimin hareketlerini dinliyorum azalma var mı diye.Bazen de çok hareket edip beni uyutmayabiliyor cimcime hareket etse dert etmese dert :KK55:
Yarından itibaren hayatına yeni bir ses gelecek,yeni bir nefes.Umarım eşin çok yardımcı olur,akrabalar sorun çıkarmaz,bir de onlarla uğraşmak zorunda kalmazsın.İnsan bunları düşünmekten hamileliğin,doğumun,bebeğin kısacası zamanının keyfini çıkaramıyor sanki.Sen öyle olma e mi.Hiç birşeyi takma kafana.Sallaaa gitsin :KK47:

Güzel haberlerini bekliyoruz canım.Bebişini benim yerime öp kokla.Allah'a emanet olun :KK19:

Dun kontrolumuz vardi. Bebek 35+4 te 2600 cikti şükürler olsun
Bebegin pozisyonu hala yukarıda
Bu saatten sonra zor döner dedi.
Dr çarşamba gel sezeryan tarihi belirleyelim dedi. Tahlilleri yapalim dedi.
Sabaha karesi ilk defa çok şiddetli sancilandik adet sancisi gibi. Sağ kasigimdan girdi. Yarim saat kivrandim.
Bu sanci neden olabilir kizlar ?
Senin Dr artık dönmez demiş benimki dönsün diye bekliyor hala. Boşuna mı bekliyoruz biz de acaba. Ayrıca ne tahlili yapılacak sana?

Ayy ıkı cocugu uyuttum bı keyıf yapcam sıze bıseyler yazıcam ahmet bı durmadı sımdı sustu ıns rahat durursa sıze bıseyler yazaym ... Kızlar bebıs dogunca hersey tecrubeyle ogrenılecek ama bı kac bısey hatırlayym dedım.. Ilk zamanlar bebıslern yanında su bulundurmak yuzlerını ortmek ıyıdır uyurken pek guzel olurlar nazarınz degebılır :) bebıslern sadece poposıu pişmez koltulkaltı kulak arkası boyun altlarını sık sık silip kremlemekte fayda var cok onemlı bu :) sonra ne yaparsanz ne önlem alırsanz alın arada bebişn kakası tasar kıyafetlerı bekletmeden sarı kakayı akıtın yoksa durursa guzelım elbıselerde her turlu vanish koslaya ragmen kalır en etkılı yontem hemen akıtmak :) sonra bı haftalık bebegımızn memislerıne dokununca sertlık hıssedeceksnz eskıler buna süt toplanması der hafıf hafıf saat yonunde masaj yapın :) bebıslern gobegıne bı kac damla saf zeytnyagı damlatmak ıyı gelıyor habernz olsn :) naçizane tavsıyem yanlıs anlamyn benım ılk cocuykta arayp annem kv soyledıler saolsnlar cogunu sonradan uygadm gecıkmelı ıkıncı cocukta tecrube oldu boylece yanında büyük olmayan arkadaslar ıcın bı kac öneri
Canım bunlar çok güzel bilgiler söylemek var söylemek var:KK66: bilmiş bilmiş yazmıyorsun ki sen gayet tatlı dille samimi bir şekilde yazıyorsun, bende özellikle iki kardeş arasında ki diyalog nasıl ona bakıyorum ne yazdı acaba diye :)
canım üzüldüm ya, benim de dün kontrolüm vardı, senin doktorunun hemen yanındaki odanın kapısı açıktı da çatalı görmüştüm içeride, içim bir garip olmuştu. ama her şeye rağmen mecburi sezeryan olmadığın için, normal doğum şansın olduğu için şanslısın. buna sevinmelisin bence. benim doktorum 15-20si arasına gün seçtirecek haftaya gittiğimizde. 40. haftaya geçmiş olacağız ama ben yine de üzülüyorum normal doğum ihtimalim olmadığı için. ha belki normal doğum diye gidip sezeryan olacaktım, ya da sen de olacaksın, kimse bilemez, ama bize düşen en hayırlısı için dua etmek. ağrıların da geçer inşallah bir an önce. anlayabiliyorum psikolojini.

Nego Nego sancı bebek için çok faydalı demişsin ya, ne faydası var ben hiç duymamıştım. benim Allah izin verirse 40. haftanın içinde sezeryan olacak ama planlı olacak maalesef. merak ettim o yüzden. bir de maşaallah yemek işleriyle uğraşmışsın bugün. harcamasana enerjini, yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz hoop kucağında inşallah bebişin, ona sakla bütün enerjini :KK70::KK51:
@askitotomsu , @undomiel86 , @Mrssuperfine, @Bdsayar ve hatırlayamadığım tüm doğum yapan anneler hepinize hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun :KK48: sütünüz bol, kuzularınız sağlıklı olsun inşallah. darısı da bizlere olsun en hayırlı zamanda.
kaç gündür okuyorum ama yazamadım bir türlü. daha çok kişi vardı aslında ama :KK64:

I imspecial maşaallah iki kuzuyla girip bir de bize tavsiye veriyorsun. benim sanki hiç vaktim olmayacak gibi geliyor ilk çocuk olmasına rağmen :KK48: annem kayınvalidem yanımda olacak inşallah ama söylediklerini yazdım aklımın bir köşesine. insanın kendisinin bildiğini uygulaması daha bir rahat ettirir herhalde içini :KK51:
Canım hem bebeğin ciğerlerinin alışması için faydalı hem sancı oldukça süt yapma hormonu çalışmaya başlıyor, faydası çok fazla, mecburen yaptım canım tırnağın varsa başını kaşı demişler :)
Kızlar
Mememe SOĞAN koydum burdan okuyup. Bebek memeyi tutarken kokusu kötü diyr şimdi kafa sallayıp almıyor :KK43: yıkadım alır vera krem sürdüm gene almıyor :KK43: kafasını sallıyor anlamış gibi

Canım son haftalar benim hep 50-60-70 sancım çıkıyordu ama düzenli Aralık'lar olmadıktan sonra bunlar yalancı Sancı veya hazırlık aşamaları olabilir.

Ben de Sancı doğum zamanı vs hep eşimi çektim uyurken:)) uyumadım diyr inkar ediyor ama uyumasına ben izin verdim doğum ıkınma anı Yanımda olsun diye kocana sorun yapmazlar canım inş niye olsun ki..
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş :)

Ben de muayeneye gitmek istemiyorum :)) korse giyemedim sürekli yatıyorum diyr yatarken giymeyin demişlerdi. Öyle mi gerçekten ?? Ben korkak bi insanım aslında eşim bile sende ne cevherler varmış diyor :)) inş sağlıkla atlatırız ben acı geçirici sprey diye bir şey varmış ondan Alıp sıkacağım :KK43:(

Benim eşim de öyle, fotosunu çektim hep uyurken :)) ama eşleriniz uyurken uyusun bebek gelince yrdmcılarımız onlar..

Florence çok iyi canım ben Orayı çok araştırdım oraya gidiyordum hemşireler ebeler çok güzel Acıbadem in ise Bakırköy Fulya dışında adı var..
hiç hesap yapma dene Gör.. Belki HIZLA açılacaksın belki sancını hissetmeyeceksin olumlu düşün. Belki sorun olur vs onlar ayrı ama sen hesap yapma en azından dene Gör dayanamıyorum istemiyorum Dediğin an sen kendi istediğin şekilde doğurursun zaten.. Ama önce bekle ve ne olacağını Gör..

Çatala sadece ıkınma zamanı çıktım ama anlamadım bile:)) ben çok korkak insanım ilk çatı öuayenemi doğum başlayacağı zaman oldum düşün artık.. Hani içimden bir şeyin çıkmasını Aklım alıyor ama gitmesini i ih.. Neyse ama ben kendime güvenmesrm bile vücuduma Allah'a ve bebeğime güvendim ben doğuramazdjm korkağım vs ama bebeğim doğmayı biliyor ve bana yol gösterecek dedim :)) sen de kendine güvenmiyorsan beneğine güven söyle ona..

süsü asamadık ama evde kullanırız artık :))
Valla doğumum 6 gibi diyeyim suyum geldi 10 buçuk doğurmuşum Çoktan kucağında ama saate vs bakamadım daha kayıtlara..
Ikınmaya geçiyoruz dediler be kadar Sürer bu süreç dedim sana bağlı 1-2 saat genelde dediler ve ben ilk okunmadan sonra hemşire Çığlık Attı Bebeğin başını eklemek ister misin dedi doktoru çağırdı o da on dk sürdü :)) Elhamdülillah.. Ama dikişleri fena:KK43:( gaz Kabızlık da öyle :KK43:

Canım benim de sütüm yok ama hiç sıkıntı yapma memişlerim yumoş yumoş ama dolacak. Kaldı ki seninkiler daha önce gelmiş pozitif düşün doğumdan sonra geleceğine inanıyorum ben:))
Bol dua et ibş her şey güzel olacak :)

Canım hiç Düşünme gerçekten. Ben tam orada öğle saati cuma saati iken Allah'ım kolay ve hızlı doğum olsun diyordum hop suyum geldi sonra dediler bebek geliyor hızlı olsun diye dua edemedim bir daha Allah'ım kolay acısız olsun dedim:)) hurma okumuştum Sancı gelir diye Hiçbirini yiyemedim sonradan vs:))) Çok korktum korkuyordum ama kendiliğinden oldu et şey .. Doğumumun hayalini kur o kolaylaştırıyor. Sancı geldiğinde Çığlık atmayacak nefes alacaksın gibi vs vs..

Hani doğar doğmaz bebeklerde gaz olmazdı ben sanki öyle hatırlıyorum:KK43:( ama bemim Bebiş de gazlı ve sğlak. Bu güzel bilgiler için Sağol canım bunları bilmiyordum kaldı ki bildiklerimi bile unutuyorum ben:KK43:
maşaallah canım gönlüne göre oldu doğumun senin adına çok sevindim, pozitif yüreğinin karşılığı oldu :)

Canım gazın için rezene iç hem süt yapar hem gazını rahat atarsın ben hazırladım eve gelince içicem inşaallah
Anneler,

Hani burada ne okusak etkileniyoruz ya yok Bebeğin Kafası, kakası, kordunu, yok komşunun zor Doğumu vs...

Benim yazdıklarımdan da etkilenin lütfen:) ben doğurmadım, çok korkağımdır ama Bebeğin her bebel gibi doğmayı biliyordu ve kendi geldi:) çok kolay ve kısa sürdü. Tıpkı hayal ettiğim gibi...
Hayallerimi doktora anlattığımda evet öyle Doğumlar var ama nadir diyordu ya da onun ilk Doğumu değildir diyordu.. Ama bakın oldu işte... Doğumunuzun her anını hayal edin, hayal ettiğiniz anları kolayca geçeceksiniz, bende öyle oldu.

Mesela kesiye gelince yaptırmak istemiyordum ama olursa da o olsjn diyordum taviz verdiğim bu vardı ve kesi oldu malesef.. Keşke onun üstünde de çalışsaymışım...

Yoga eğitmeni Değilim hamileliğimi malesef yatarak iyi beslenmeyip kırk hafta kusarak geçirdim. Korkağımdır, eşim de bana destekti ama doğuramauacağımı düşünüyordu.. Vs vs...
Ama oldu. Çok kolau ve hızlı oldu.

Hızlandırmak için topladığım dualar vardı onları bile okuyamadım korkudan. Vs vs

bıradaki her arkadaşa tek TKR dua ettim sağlık ve kolay doğum için
Sizin doğumlarınız kolay olacak deneyin görünn.
Zor olursa ALIN epidurali ya da gidin sezarhana skkıntı geri dönülmez diye bir şey yok ya..
pozitif annem çok seviyorum seni süpersin:KK60:
Leydiz en centılmın :KK70::KK70:
Halımız hala gelmedi. Ama fakat ben odamızın fotoğraflarını ciciler sayfasına ekledim.
Halıyı da artık çeksekte oluur çekmesekte olur :KK70:
Buraya eklemedim bu sefer :KK70:
Bakmak isteyenler buyrun.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...15-ocak-bebislerinin-cicileri.727423/page-289
ayyyyyyy:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Canım bakmalara doyamadım baktım baktım bir daha baktım maşaallah süphanallah tebarekallah, Rabbim sağlıkla ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin tek tek hepsini, eşinle çocuğunla neşeniz huzurunuz bol bol olsun, pis nefisler uzak olsun, emeği geçen herkesin elleri dert görmesin, çok şanslı bir çocuk şehzade mustafa :)

Sana anne diyebilir miyim :)

şuan hastanedemisin evdemisin bilmiyorum ama maşallahlar çekiyorum sana,şu halinle bile sen çok farklı bir kadınsın zaten,enerjik oluşun,güçlü kuvvetli oluşun,burdan kopmayışından belli,daha 1-2 günlük lohusasın halen k kulubundesin :KK48: maşşallah sana,Allah nazarlardan korusun:nazar::nazar::nazar: kendimide çok benzetiyorum sana,hep pozitif düşünüyorum,şıp diye 2 dk da doğuracakmışım gibi gelıyor,aynen dediğin gibi geçen dr kesi atabilirim rahimin değişik seninki yukarı bakıyor dedinde ona içimden peki demiştim,ama hayırrr onada pekı demıycem pozitif enerji göndercem,açılma olacak,ve bnm minik olum hemencecik akıp kayıcak kesi olmayacak diye pozitif bakıcam inşallah:KK9::KK9::KK9:
bu arada sütüm çok gelmıyor demişsin ya cnm,elektrikli göğüs pompoası almıştın sen,işe yaradımı kullandınmı
değil mi ya çok çok tatlı bir insan bende çok seviyorum kendisini:KK48:
evet, erken geldi bebiş
ayın 11inde bekliyorduk
sana da Allah kolaylık versin inşallah
canım şimdi iyi değil mi bebeğin, nasibinde o gün öyle doğmak varmış iyi olun da
I imspecial canim agrim cok hafif ama, sanci boyle mi oluyorki, sanmiyorum ya degildir sanci heralde, adet sancisindan bile hafif bu agri
canım sancının hissedilmesi kişiden kişiye değişir mesela bana kolay geliyor doğum sancısı o yüzden ihmal etme, şimdi nasılsın merak ettim?
iyi akşamlar kızlar

bugün ısıtıcı aldık bizde bebeği duş yaparken açarız dedik almıcaktık aslında doğalgaz ısıtır dedik ama havalar daha soğucakmış aldık işte
birde bizim ev 2+1 çamaşırı çocuk odasında kurutuyordum şimdiye kadar ama bebeğe zarar verir deterjan diye kurutma makinası almaya karar verdik balkon musait değil üstü açık evde musait başka yerde yok kurutcak
çok iyi yapmışsınız canım, kurutucu bende istiyordum ama hızlı kurutmuyor falan dediler
aynn o yüzden bebeğe zarr verir deterjanlar

canım su şarıl şarıl gelmesi gerekiyormuş
bende de geçen sarı bişi aktı iç çamaşırımla yatakta oturuyordum hatta yatağa bile geçmiş az olsa bile ama su değilmiş
yani farkedersin istemsiz kendiliğinden olan bişi sonuçta
yok canım sızıntı şeklin de de gelir su, şarıl şarıl olmuyor herkeste
İyi aksamlar kızlar..
Buraya dogurdugum gün evet bnde dogurdum sonunda yazmak istedim ama malesed olmadı... Neyse gelelim bana..
Carsamba günü kontrol için gidicektim hatta biliyosunuz gitmesem mi diye sizlere sormustum..eşim ogün gecikecegini ertesi gün gitsek olurmu diye dr sormamı istedi.. Dr aradım tevafuk nöbete kalacagını ertesi gün olmayacagını söleyince bizde aksam gideriz diye karar verdik.. Saat 10 da aksam eşim geldi bn tabi gayet iyiym... Bi ara böle midem bulandı .. Halsizlestim dedim yordum kendimi ama yok gmiyo.. Dr gidelim dedim eşime .. Normalde geç oldu diye gitmekten vazgecmiştim..
Neyse yolda midem daha cok bulanmaya balsdı.. Dr gittik..
Normal kontrole gidicemiz için direk nst ye girdim.. Kalp atısları düşmüş ve düzensizdi..
De dedi bi sıkıntı varmı ki iki üç gecedir hareket fazla etmıyodu..ama işte son zamanlar eskısı gibi olmaz diyince millet takmadım.. Neyse usgde amnıyon sıvısı koyulasmıs gibi gözüktü nasıl anladı anlamadım.. Ama kordonun kan alıa hızı mızı bişey söledi o arada bnm midem o arada hala bılanıyo.. İstifar ettim ama cok kötü oldun. Dr cougun kaka yapmıs ihtimali var anlamaıgım 3 cm acıklık avardı dewam etmesi gerekıyodu bı sekılde olmaması lazım.. Ama mlm acılman yok sancın yok.. Kalp atısı zayıf suni sancı versem doguramassın dedi dr..
Neyse karar verdik spinal sezeryana girdim o arada saatw bi baktım 02:00
Ocak 1 olmus bile.. Usg de natde dogumhanede detaylıda derken saat gwçmiş
Neyse bebişimi gördüm ilk aglamasını duydum cok güzel geçti..suan 3 günlük olduk..
Zaten dogum gecesinin ertesi günü ewe geldim hemen. Şükürler olsun problem cıkmadı.. Bebwgi küvezde tuttular 1 saat yada 2 tedbir amacıyla...
Neyse yawrummmmmu aldım kıcagıma mehmet yusufumu.. 3700 52 cm
Suanda evimdeyim iyiyim.. Ameliyat yerim hariç
İşte tek zorlugum o...
Normal mi sezeryan mı ... NORMAL tabikide ama kısmet olmadı..normal doguran arkadaslarımı kıskanıyorum... :):):)
Beb iki cocuk anası olarkatan pek girmeme bwlki hala agrım var.. Bakalım yinede iyilştikce döncemmm...
Canım tekrar geçmiş olsun, kuzun iyi ya şimdi önemli olan bu maşaallah tosununa:nazar::nazar:
Merhaba arkadaşlar nasilsiniz ?
Ben dogum yaptigimi yazmistim 17 aralik ta. Yeni annelere hayırlı olsun diyorum diger annelerimize de saglikli rahat doğumlar diliyorum. Dogumdan cok korkuyodum plasenta ayrilmasi sebebi ile kontrole gitmisken aniden doguma alındım. Spinal anestezi ile sezaryen olduk. Cok rahatti hic korkmayin canim cok tatlidir benim hep kafamda dogum korkusu vardi.hic video vs izlemedim.ama aciya dayanamazdim normalde. Zaten dogum aninda hic acı yok sonrasında uyusuk dikis yeriniz yine yok aci .cok az bir sızı oluyor.bebegim 6 gün kuvoz de olduğu icin yatip dinlenemedim bile.surekli hastahaneye süt goturdum emzirme saatlerinde gittim ona ragmen dikişler pek acimadi.hele ki yatıp dinlenebilseydim cok daha rahatmis dogum derdim. Lütfen rahat olun korkmayin normal dogum olmasa da benim ki ben bu tatlı canımla abartilacak hic bir sey yok diyorsam herkes cok daha rahat dogurur :) 17 günlük olduk bile allah size de nasip etsin saglikla kucaginiza almayi. Dunyanin en guzel duygusu bu. Hepinize iyi geceler :)
canım rahat geçmesine çok sevindim inşaallah yarın bende aynısını söylerim :)
Ya büyüklüğü sorun değil bnm için çıkardı mı Allah hepsinden süt çıkarıyor da uçları küçücük hala.. emziren annelerin böyle patmak gb oluyor ya doğurunca mı oluyor onu bilemedim
canım meme ucu kısaysa çok çıkmıyor mesela benimki kısa, oğlumda 20 gün uçla emzirdim sonra bıraktım ucu ama hep elimle destekledim ağzından çabuk çıkıyordu, emdikçe çıkıyor merak etme öyle kısa kalmıyor, çıkmazsa da uçlarla emzirirsin slikon uçla yani
Dun kontrolumuz vardi. Bebek 35+4 te 2600 cikti şükürler olsun
Bebegin pozisyonu hala yukarıda
Bu saatten sonra zor döner dedi.
Dr çarşamba gel sezeryan tarihi belirleyelim dedi. Tahlilleri yapalim dedi.
Sabaha karesi ilk defa çok şiddetli sancilandik adet sancisi gibi. Sağ kasigimdan girdi. Yarim saat kivrandim.
Bu sanci neden olabilir kizlar ?
yalancı sancılar olur artık canım
Ayy kızım acayıp bı bunaltı olusturdu bızde ne yapsak bılemedm öpücem krizi olusturuyor cocuk uyurken alt degısırken emerken heran öpücem anne ahmetı dıyor bende oncelrı sakınmayım dıye tamam dıyordum opuyordu ama artık o kadar abartıyorkı bende babada ahmette ahmete yapılan bu öpucuk uygulamasndan sıkıldık :KK43: gece yatmadan optu tamm ee zatn cocuk gazlandı uyumuyor yne opucem canım bı sıkıldı optrmedm uyuycak kardesn cok sıkılmıs artk dedım bu seferde icerledı dudagı büzüp agladı anlatyrm sakınmıyorum ama bu sevgı gosterısı sıktı ya cok sevıyor bellı zararda vermek ıstemıyr ama bu davranısı nasıl unutturcam akıl verın :KK43:
canım çok zor bir durum benim oğlum şimdi kuzenini görünce öyle yapıyor iki aylık o da aynı binadayız o yüzden iki kere gittim evlerine, kv gilde karşılaşınca hemen eve geçtim, sonuçta benim çocuğum değil annesi gıcık olur dedim, şimdi benimkide aynı dediğin gibi olacak eminim, çok sevdiklerindne değil tam tersi canım kıskançlıklarını öyle belli ediyorlar :KK43: bununla ilgili bir yöntem vardır mutlaka, netten bakalım bana da lazım olacak :KK43:
Minik oglusuma essekli bere ordummm,ben cok tatli oldum amaaaa Eki Görüntüle 1361390
ellerine sağlık çok güzel olmuş birde örgü bilmem diyordun :)
Allahın izniyle sağlıkla sıhhatke kavuşun bebişinle inşallah ben doğum ysptığımda sen 2 haftalık olucaksın :) güzel şeyler düşünelimki herşey güzel olsun dualarım hem seninle ve diğer doğum yapıcak hamişlerimizde yarın güzel haberlerini duyalım inş şimdiden geçmiş olsun

sağol canım amiiiinnn

allah sag salim bebegini kucagina almayi nasip etsin canim. İnsallah kuvoz sıkintisi falan yasamadan yavrunu alir evine gecersin.kendi dertlerinle bogusurken bende dahil cogumuza cok yardimci oldun. Hakkini helal et. Allah yardimcin olsun

Olmaz mi seni tanimiyorum ama elinden geldigince herkese yazdin cvp verdin. Kendi adima sana tesekkur ederim canim :) senden epey sey ogrendim ben. Rabbim kolay dogum nasip etsin sutun bol bebisin gazsiz olsun. Allaha emanet ol

Cnm bnm helal olsun,simdiden sana gecmis olsun,acisiz agrisiz hAyirli dogumun olsun insallah,bol bol sutun gelsin,hemencecikde evinizde olun,dr lar bile sasirsinlar insallah aaa bobrekde ikiside yerinde desinler,huzuela evinize gelin cnmm
ayy canım sağol canı gönülde amin diyorum dualarına
Rabb'im saglikla kavustursun bebegine. Insaallah dogum sonrasinda bobrekle ya da baska bisiyle ilgili hic bir sikinti yasamazsiniz. Hersey gonlunce olsun.. bol bol sutun olsun.. guzel haberlerini bekliyoruz.
canım benim sağol inşaallah inşaallah amiiiiin en içten
Rabbim hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle sorunsuz bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip etsin canım.Bebişinin geleceği günü bilmek de garip olur değil mi?Bilmeyince de garip gerçi gece-gündüz mevhumu olmadığı için her zaman gelebilir minnoşlar.Her gece lavaboya kalktığımda çamaşırıma bakıyorum birşey var mı diye.Sonra bebeğimin hareketlerini dinliyorum azalma var mı diye.Bazen de çok hareket edip beni uyutmayabiliyor cimcime hareket etse dert etmese dert :KK55:
Yarından itibaren hayatına yeni bir ses gelecek,yeni bir nefes.Umarım eşin çok yardımcı olur,akrabalar sorun çıkarmaz,bir de onlarla uğraşmak zorunda kalmazsın.İnsan bunları düşünmekten hamileliğin,doğumun,bebeğin kısacası zamanının keyfini çıkaramıyor sanki.Sen öyle olma e mi.Hiç birşeyi takma kafana.Sallaaa gitsin :KK47:

Güzel haberlerini bekliyoruz canım.Bebişini benim yerime öp kokla.Allah'a emanet olun :KK19:
canım bilmemek benim için daha iyi ilkte bilmiyordum bilince çok stres oluyor insan, bende çamaşırıma bakıyorum hep:KK48:

canım akrabadan eşimden yana korkum yok, eşim bebek bakımında çok yardım eder, akrablarıda takmam ben veririm laflarını:KK48: tek endişem oğlum zaten hırçın kendisi iyice hırçınlaşacak diye korkuyorum inşaallah kardeşi gelince iyi yönde değişir oğlum :) çok sağol amiiinnnn
allah sag salim bebegini kucagina almayi nasip etsin canim. İnsallah kuvoz sıkintisi falan yasamadan yavrunu alir evine gecersin.kendi dertlerinle bogusurken bende dahil cogumuza cok yardimci oldun. Hakkini helal et. Allah yardimcin olsun

çok sağol canım amiiiiinn amiiiiin, ne demek faydam olduysa ne mutlu bana:KK23:

Olmaz mi seni tanimiyorum ama elinden geldigince herkese yazdin cvp verdin. Kendi adima sana tesekkur ederim canim :) senden epey sey ogrendim ben. Rabbim kolay dogum nasip etsin sutun bol bebisin gazsiz olsun. Allaha emanet ol
Çok sağol canım bende çok şey öğrendim sizlerden, amiiiin çok sağol

Kızlar kabız olmamak için bir tarif vermiştim dün yaptım ama içine bir kaç şey daha kattım yazıyım yeniden, ilk gebeliğimde 4 litre su içmeme rağmen tam iki hafta kabız oldum ben, çok fena olmuştu yine aynısı olmasın diye elimden geleni yapıcam inşaallah

Kuru incir,gün kurusu kayısı,dut kurusu, hurma, kuru erik çekirdeksiz, hepsini minik minik doğradım sonra bir güzel kaynattım yumuşayana kadar, blendırdan geçirdim mis gibi oldu şekere gerek yok çok tatlı zaten, bugün içmeye başladım, doğum sonrasıda içmek için pet şişelere koydum hastaneye götürücem inşaallah

Birde gaz için rezeneyi tavsiye ederim, bugün ondan da içicem doğum sonrasıda tabi, bir tatlı kaşığı rezeneyi bir bardak sıcak suda 10 dk bekletip süzün afiyetle için :) suyu hamileliktekinden fazla için ki hem süt olsun hem baş ağrınızı olmasın sezaryanlılar için tabi baş ağrısı kısmı hem de kabız olmayın :)

Süt olsun diye, humana still tea, lokum, tahin benim favorilerimdi :)

İyi aksamlar kızlar..
Buraya dogurdugum gün evet bnde dogurdum sonunda yazmak istedim ama malesed olmadı... Neyse gelelim bana..
Carsamba günü kontrol için gidicektim hatta biliyosunuz gitmesem mi diye sizlere sormustum..eşim ogün gecikecegini ertesi gün gitsek olurmu diye dr sormamı istedi.. Dr aradım tevafuk nöbete kalacagını ertesi gün olmayacagını söleyince bizde aksam gideriz diye karar verdik.. Saat 10 da aksam eşim geldi bn tabi gayet iyiym... Bi ara böle midem bulandı .. Halsizlestim dedim yordum kendimi ama yok gmiyo.. Dr gidelim dedim eşime .. Normalde geç oldu diye gitmekten vazgecmiştim..
Neyse yolda midem daha cok bulanmaya balsdı.. Dr gittik..
Normal kontrole gidicemiz için direk nst ye girdim.. Kalp atısları düşmüş ve düzensizdi..
De dedi bi sıkıntı varmı ki iki üç gecedir hareket fazla etmıyodu..ama işte son zamanlar eskısı gibi olmaz diyince millet takmadım.. Neyse usgde amnıyon sıvısı koyulasmıs gibi gözüktü nasıl anladı anlamadım.. Ama kordonun kan alıa hızı mızı bişey söledi o arada bnm midem o arada hala bılanıyo.. İstifar ettim ama cok kötü oldun. Dr cougun kaka yapmıs ihtimali var anlamaıgım 3 cm acıklık avardı dewam etmesi gerekıyodu bı sekılde olmaması lazım.. Ama mlm acılman yok sancın yok.. Kalp atısı zayıf suni sancı versem doguramassın dedi dr..
Neyse karar verdik spinal sezeryana girdim o arada saatw bi baktım 02:00
Ocak 1 olmus bile.. Usg de natde dogumhanede detaylıda derken saat gwçmiş
Neyse bebişimi gördüm ilk aglamasını duydum cok güzel geçti..suan 3 günlük olduk..
Zaten dogum gecesinin ertesi günü ewe geldim hemen. Şükürler olsun problem cıkmadı.. Bebwgi küvezde tuttular 1 saat yada 2 tedbir amacıyla...
Neyse yawrummmmmu aldım kıcagıma mehmet yusufumu.. 3700 52 cm
Suanda evimdeyim iyiyim.. Ameliyat yerim hariç
İşte tek zorlugum o...
Normal mi sezeryan mı ... NORMAL tabikide ama kısmet olmadı..normal doguran arkadaslarımı kıskanıyorum... :):):)
Beb iki cocuk anası olarkatan pek girmeme bwlki hala agrım var.. Bakalım yinede iyilştikce döncemmm...
allah bahgislasin canim hayirli olsun her digum bir olmuyor iste farketmiyor normal seeryan onemli olan bebeklerin saglikli olmasi saglicakla buyut bebegini

Canim kızına sorumluluk vermeye calis iste hadi kardeşin cis yapmış bezini getir battaniye sini getir simdi sessiz olalım bebek uyusun filan diye ben de çok yaşadım oğlumda kimi çocuk kıskançlığın boyle sevgi gösterisiyle gidermeye çalışırmış kimi de zarar vererek ikisi de kotu sayılır aşırı davranışlar çünkü
ah canım yapıyor onları bana yardım edıyor saolsun altını degısırken falan tek etkınlıgımız bu olmasın dıye kızımla hamur oynuyorum boyama yaoıyrm makas la kesme ama ıste alısması zaman alacak sanrm neyse opucuk olsun tek derdımız

Canim kızına sorumluluk vermeye calis iste hadi kardeşin cis yapmış bezini getir battaniye sini getir simdi sessiz olalım bebek uyusun filan diye ben de çok yaşadım oğlumda kimi çocuk kıskançlığın boyle sevgi gösterisiyle gidermeye çalışırmış kimi de zarar vererek ikisi de kotu sayılır aşırı davranışlar çünkü
ah canım yapıyor onları bana yardım edıyor saolsun altını degısırken falan tek etkınlıgımız bu olmasın dıye kızımla hamur oynuyorum boyama yaoıyrm makas la kesme ama ıste alısması zaman alacak sanrm neyse opucuk olsun tek derdımız

Canım Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına versin inşallah. Güzel doğum hikayeni bekliyorum. Sağlıcakla kalın...

Son günler ne zormuş arkadaşlar.Uyusam uyuyamıyorum. otursam oturamıyorum sizleri sürekli okuyorum ama bir türlü yazamadım.

Karnımda hastalanacakmışım gibi bir ağrı var kasıklarım ara ara sancıyor. Belim ağrıyor aman aman kızımı sağlıkla kucağıma bir alsaydım.

Bu arada doğum yapan arkadaşlarım hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Benim gibi gün sayan arkadaşlarım inşallah bizde bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.:KK36::KK36::KK36:

Kızlar merhaba bende dün doktora gittim devlette düşünüyodum sezeryanı son haftalarda sabah 6 da çağırdığı için ve 3 saat hast. Beklemek zorunda olduğumuz için eşimle özele karar verdik. Dün gidince bebeğin herşeyi iyi dedi haftaya gel dedi sezeryanda 14 15 ocak gibi olur dedi bakalım ne olacak @Mrv5534 gözün aydın cnm farketmediğimdoğum yapmış arkadaşlarında gözleri aydın olsun sütleri boollll olsun geçmişi okuyamıyorum kusuruma bakmayın kızlar göbeğim kocaman oldu tableti tutmakta zorlanıyorum:))

Nego Nego canım arkadasım Rabbım yardımcın olsun kuzun kucagında memelerın sut dolu abısı sakin sevgı dolu olsun ıns... Kolaylıkla atlattgn dogumun sonrası evın bebıs kokusuyla buram buram koksun ...senı sevıyoruz hayırlı haberlerle dön.. Oglun ıns kolay alısır sen benım cadı kızıma bakma fazla anne duskunu ve cok duygusal kızım bakıcılardan sonra evde basbasa olacagz dye dusunuyordu kardesı gorunce halıyle oluyor boyle.. Alısacaklar cok sevıyorlar kardeslerını senın oglusta cok sevecek fazla sevmesın de :) benmkı gıbı :)

Canım dualarım sizinle, hiç bir sıkıntı yaşamadan bebişini alırsın inşallah kucağına. Şimdiden sağlıklı mutlu ömürler diliyorum evlatlarınla tatlım:KK68:

@Mrssuperfine ben hala anlayamadm sımdı sen 4saatte mı dogıum yaptın evdekı toplam cektıgn xsancıyla kac saat cozemedım ben bı aydınlat benı :) benım ılk dogum evde baslayan sancı ıle toplam 14saat surdu hastanede 5saatı gectı gerısınde evde cekıp gtmıstım ..bu dogumda toplam baslaması btmesı sunı sancı ıle basladı 4,5saat surdu... Senn ılk dogumun bu kadar kolay ve kısa surdu ıse ıkıncı emn ol en fazla 3saate bıter kızının adı ne olmstu bu arada sut bı haftaya kadar cogalıyor benm suan memıslerden akıyor senınkıde tasar ınsallah kendıme yaptıgım en buyuk ıyılık tupperware 750ml su sısesı alıp basucumda tutmak :) sogan olayından cok etkılenmemıstr kızın belkı gazı baslamıstır ondan bebekler kendını gerıye atar canım once bı sakınlestr omzuna yatırıp

Kızlar bu arada hepiniz çok şekersiniz, hamilelik öncesi ve hamileliğimin ilk aylarında hep neti ve kitapları didik didik ederdim bebişlerle ilgili bilgiler için. Buraya katıldıktan sonra işim o kadar kolaylaştı ki, çoğu şeyi araştırma gereği bile duymadan buradan duyduklarımla öğrendim.Sormadan bile bilgi veren arkadaşlar var canımsınız:KK36:Allah razı olsun, iyi ki varsınız.(Sevgi patlaması yaşadım birden bunlar yazasım geldi:KK23:)

X