2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Dun kontrolumuz vardi. Bebek 35+4 te 2600 cikti şükürler olsun
Bebegin pozisyonu hala yukarıda
Bu saatten sonra zor döner dedi.
Dr çarşamba gel sezeryan tarihi belirleyelim dedi. Tahlilleri yapalim dedi.
Sabaha karesi ilk defa çok şiddetli sancilandik adet sancisi gibi. Sağ kasigimdan girdi. Yarim saat kivrandim.
Bu sanci neden olabilir kizlar ?

Sabaha karesi ilk defa çok şiddetli sancilandik adet sancisi gibi. Sağ kasigimdan girdi. Yarim saat kivrandim.
Benim bildiğim doğum sancısı tek taraflı olmaz. Gaz sancısı olabilir mi ki.
Allah korusun rahimin tetanik kasılmaları vardır istenmeyen plesenta ayrılmalarında onlardada rahim toptan kasılır hiç gevşemez.
Inşallah önemli olmadığını düşünüyorum cnm. Çok endişe ediyorsan dr una Danış

Günaydın canlar. Muhteşem bi gecenin ardından baş ağrısı ile açtım gözlerimi ama olsun sağlıklıyım çok şükür. Bu eziyeti çekmek için tup bebek merkezlerinde kuyruk oluyor millet. Elhamdülillahi ala külli hal demeli.

Dünden eşim kahvaltıya gidelim dediği için uyanmasını beklerken size geldim :)
Wc ve lavabo yu yıkadım rahatım

mustella nın bir kremi var ama hamilelikde kullanın diyor yani doğumdan sonra kullanılmıyor sanırım,,,,,
onun dışında başka markalarında var göğüs toplayıcı dikleştirici kremleri onları da sanırım emzirme serüveni bittiğinde kullanabiliriz,,,,
bunların dışında göğüs kaslarını çalıştıran dumble yapabileceğin çok basit hareketler var, ben doğumdan sonra yavaş yavaş başlayacağım,,,,umarım sütüm etkilenmez,,,
benim vermem gerreken misler gibi bir 30 kilom var,,,,
sanırsam doktor işi biraz şans benim teysem yaptırdı SGK ya muhteşem oldu memişleri,, ondan sonra iki- yada üç kişi yaptırdı bizim aşlede aynı doktora, herkesin muhteşem oldu,,, hele o teyzemin memişleri bildiğin 20 yaşında gibi oldular :)
Tamamen sans isi o zmn cnm yaa,Allah ins gerek duyurmadan eski halimize kavustursun,bnmde tam 30 kg vermem gerekiyor,evde dumbel,plates seti,trambolin hepsi varda,dusunuyorum sut dolu memislerle trambolinde zipladigimi artk dizlerimde gezerim

Ya büyüklüğü sorun değil bnm için çıkardı mı Allah hepsinden süt çıkarıyor da uçları küçücük hala.. emziren annelerin böyle patmak gb oluyor ya doğurunca mı oluyor onu bilemedim
Valla uclari eskisi gibi bnmde ayni ufak yanii belkide emince buyuycekler

Valla uclari eskisi gibi bnmde ayni ufak yanii belkide emince buyuycekler
Bende doğurunca bi anda mı büyüyor ki dedim.
Ya büyümese de olur ben büyük meraklısı değilim de bebiş ememez diye endişe ettim. Hoş Rabbin her şeyi ayarladı aslında ama işte arada kendimi kaybetmiş buluyorum:anneadayı:

Merhaba arkadaşlar nasilsiniz ?
Ben dogum yaptigimi yazmistim 17 aralik ta. Yeni annelere hayırlı olsun diyorum diger annelerimize de saglikli rahat doğumlar diliyorum. Dogumdan cok korkuyodum plasenta ayrilmasi sebebi ile kontrole gitmisken aniden doguma alındım. Spinal anestezi ile sezaryen olduk. Cok rahatti hic korkmayin canim cok tatlidir benim hep kafamda dogum korkusu vardi.hic video vs izlemedim.ama aciya dayanamazdim normalde. Zaten dogum aninda hic acı yok sonrasında uyusuk dikis yeriniz yine yok aci .cok az bir sızı oluyor.bebegim 6 gün kuvoz de olduğu icin yatip dinlenemedim bile.surekli hastahaneye süt goturdum emzirme saatlerinde gittim ona ragmen dikişler pek acimadi.hele ki yatıp dinlenebilseydim cok daha rahatmis dogum derdim. Lütfen rahat olun korkmayin normal dogum olmasa da benim ki ben bu tatlı canımla abartilacak hic bir sey yok diyorsam herkes cok daha rahat dogurur :) 17 günlük olduk bile allah size de nasip etsin saglikla kucaginiza almayi. Dunyanin en guzel duygusu bu. Hepinize iyi geceler :)
Ay çok sevindim senin adına cnm ne güzel bebişine kavuştun darısı bizlere inşallah :) tekrar Gözünüz aydın bol sütü olsun bebişinin :)

I imspecial canim agrim cok hafif ama, sanci boyle mi oluyorki, sanmiyorum ya degildir sanci heralde, adet sancisindan bile hafif bu agri
canım hafıf baslar ama sancı gıderek cogalır ama senınkı hafıf devam edıyromus enfeksıyndan falanda olabılır duzenlı ve artarak devam edecek dogum sancısı sıklasacak zamala
iyi akşamlar kızlar

bugün ısıtıcı aldık bizde bebeği duş yaparken açarız dedik almıcaktık aslında doğalgaz ısıtır dedik ama havalar daha soğucakmış aldık işte
birde bizim ev 2+1 çamaşırı çocuk odasında kurutuyordum şimdiye kadar ama bebeğe zarar verir deterjan diye kurutma makinası almaya karar verdik balkon musait değil üstü açık evde musait başka yerde yok kurutcak
canım ısıtıcı sart alt degıstrırken bıel acıyrsun ayacıkları hemen üsüyor minick burunu cok ıyı dusunmussun al kullan ben kızımdan berı cok memnunum aslında dogalgaz cok yanıyo oda sıcaklıgı 23gıbı ama arada aktıf ısınması sart..kurutma makınası bende ıstyrm ama makınam daha cok yenı sıemensten cok severek almıstm ayrı kurutma makınası alsam tayınımız cıkınca evımız bu kadar buyuk olmazsa naparım bırlıkte alsam hem tamamını kurutmuyor kurutucular hemde cok pahalıya gelıyor atıyrm 8kg makına 6kılo kurutuyor sen nasıl bısey alıcaksn arastırdın mı
İyi aksamlar kızlar..
Buraya dogurdugum gün evet bnde dogurdum sonunda yazmak istedim ama malesed olmadı... Neyse gelelim bana..
Carsamba günü kontrol için gidicektim hatta biliyosunuz gitmesem mi diye sizlere sormustum..eşim ogün gecikecegini ertesi gün gitsek olurmu diye dr sormamı istedi.. Dr aradım tevafuk nöbete kalacagını ertesi gün olmayacagını söleyince bizde aksam gideriz diye karar verdik.. Saat 10 da aksam eşim geldi bn tabi gayet iyiym... Bi ara böle midem bulandı .. Halsizlestim dedim yordum kendimi ama yok gmiyo.. Dr gidelim dedim eşime .. Normalde geç oldu diye gitmekten vazgecmiştim..
Neyse yolda midem daha cok bulanmaya balsdı.. Dr gittik..
Normal kontrole gidicemiz için direk nst ye girdim.. Kalp atısları düşmüş ve düzensizdi..
De dedi bi sıkıntı varmı ki iki üç gecedir hareket fazla etmıyodu..ama işte son zamanlar eskısı gibi olmaz diyince millet takmadım.. Neyse usgde amnıyon sıvısı koyulasmıs gibi gözüktü nasıl anladı anlamadım.. Ama kordonun kan alıa hızı mızı bişey söledi o arada bnm midem o arada hala bılanıyo.. İstifar ettim ama cok kötü oldun. Dr cougun kaka yapmıs ihtimali var anlamaıgım 3 cm acıklık avardı dewam etmesi gerekıyodu bı sekılde olmaması lazım.. Ama mlm acılman yok sancın yok.. Kalp atısı zayıf suni sancı versem doguramassın dedi dr..
Neyse karar verdik spinal sezeryana girdim o arada saatw bi baktım 02:00
Ocak 1 olmus bile.. Usg de natde dogumhanede detaylıda derken saat gwçmiş
Neyse bebişimi gördüm ilk aglamasını duydum cok güzel geçti..suan 3 günlük olduk..
Zaten dogum gecesinin ertesi günü ewe geldim hemen. Şükürler olsun problem cıkmadı.. Bebwgi küvezde tuttular 1 saat yada 2 tedbir amacıyla...
Neyse yawrummmmmu aldım kıcagıma mehmet yusufumu.. 3700 52 cm
Suanda evimdeyim iyiyim.. Ameliyat yerim hariç
İşte tek zorlugum o...
Normal mi sezeryan mı ... NORMAL tabikide ama kısmet olmadı..normal doguran arkadaslarımı kıskanıyorum... :):):)
Beb iki cocuk anası olarkatan pek girmeme bwlki hala agrım var.. Bakalım yinede iyilştikce döncemmm...
canım oncelıkle hayırlı olsun mehmet yusufumuza da masallah onemlı olan saglıkla hayrla oglunu kucagına almak bosver hem normalı bılıyorsun hem sezeryanı nasıl bısey cok merak edıyrm sezercik :) sen bıraz bana anlat... Ikı cocukla gıremem falan deme duzenını kur gel yanımıza bak ben gelıyrm kızarm gaz olayımız bıle basladı onları paylasıcaz @Mrssuperfine de dogurdu o da burda yok oyle kacmak op kokulu kuzunu
Ya büyüklüğü sorun değil bnm için çıkardı mı Allah hepsinden süt çıkarıyor da uçları küçücük hala.. emziren annelerin böyle patmak gb oluyor ya doğurunca mı oluyor onu bilemedim
canım emzırdıkce ucu buyuyor parmak gıbı oluyor emzırmeyo bırakınca kuculuyor uclar eskısı gıbı olmasada bıraz kucuk uclu oluyor
bebısıne masallh cnm bence gaz sancısıdr devamlı bı sancı oyle olur

Ayy ıkı cocugu uyuttum bı keyıf yapcam sıze bıseyler yazıcam ahmet bı durmadı sımdı sustu ıns rahat durursa sıze bıseyler yazaym ... Kızlar bebıs dogunca hersey tecrubeyle ogrenılecek ama bı kac bısey hatırlayym dedım.. Ilk zamanlar bebıslern yanında su bulundurmak yuzlerını ortmek ıyıdır uyurken pek guzel olurlar nazarınz degebılır :) bebıslern sadece poposıu pişmez koltulkaltı kulak arkası boyun altlarını sık sık silip kremlemekte fayda var cok onemlı bu :) sonra ne yaparsanz ne önlem alırsanz alın arada bebişn kakası tasar kıyafetlerı bekletmeden sarı kakayı akıtın yoksa durursa guzelım elbıselerde her turlu vanish koslaya ragmen kalır en etkılı yontem hemen akıtmak :) sonra bı haftalık bebegımızn memislerıne dokununca sertlık hıssedeceksnz eskıler buna süt toplanması der hafıf hafıf saat yonunde masaj yapın :) bebıslern gobegıne bı kac damla saf zeytnyagı damlatmak ıyı gelıyor habernz olsn :) naçizane tavsıyem yanlıs anlamyn benım ılk cocuykta arayp annem kv soyledıler saolsnlar cogunu sonradan uygadm gecıkmelı ıkıncı cocukta tecrube oldu boylece yanında büyük olmayan arkadaslar ıcın bı kac öneri
Tavsiye guzeldir canim sagol benimkise ikinci ama knsan unutiuyor bazen bende birsey diyeyim. Bebegi emzirmeden once muhakkak sutunuzle once gogsunuzu silin ondan sonra emzirin kuru kuru emzirmek catlamaya yol aciyormus bir teyze arkd. Soylemis ben boyle emzirecem sozde deneyin

Ayy kızım acayıp bı bunaltı olusturdu bızde ne yapsak bılemedm öpücem krizi olusturuyor cocuk uyurken alt degısırken emerken heran öpücem anne ahmetı dıyor bende oncelrı sakınmayım dıye tamam dıyordum opuyordu ama artık o kadar abartıyorkı bende babada ahmette ahmete yapılan bu öpucuk uygulamasndan sıkıldık :KK43: gece yatmadan optu tamm ee zatn cocuk gazlandı uyumuyor yne opucem canım bı sıkıldı optrmedm uyuycak kardesn cok sıkılmıs artk dedım bu seferde icerledı dudagı büzüp agladı anlatyrm sakınmıyorum ama bu sevgı gosterısı sıktı ya cok sevıyor bellı zararda vermek ıstemıyr ama bu davranısı nasıl unutturcam akıl verın :KK43:

Ayy kızım acayıp bı bunaltı olusturdu bızde ne yapsak bılemedm öpücem krizi olusturuyor cocuk uyurken alt degısırken emerken heran öpücem anne ahmetı dıyor bende oncelrı sakınmayım dıye tamam dıyordum opuyordu ama artık o kadar abartıyorkı bende babada ahmette ahmete yapılan bu öpucuk uygulamasndan sıkıldık :KK43: gece yatmadan optu tamm ee zatn cocuk gazlandı uyumuyor yne opucem canım bı sıkıldı optrmedm uyuycak kardesn cok sıkılmıs artk dedım bu seferde icerledı dudagı büzüp agladı anlatyrm sakınmıyorum ama bu sevgı gosterısı sıktı ya cok sevıyor bellı zararda vermek ıstemıyr ama bu davranısı nasıl unutturcam akıl verın :KK43:
Oyy kıyamam ben ona annesi ne yapsin alışmaya çalışıyor nede olsa üstüne geldi bir psikoloğu okumuştum kuma olarak görürlermiş kardeşlerini size büyük sabır düşüyor benimde 5,5 yaşında kızım bende nasıl olacak diye dülünüyorum bence zamanla geçicektir daha çok yeni canım düzeniniz oturucak yeterki onu üzmeyin allah yardımcınız olsun

D DURUIPEK canım ınan uzmemk ıcn ahmetle cok ılgfılnmyorm zarurı ıhtıyaclarnı gorup bırakıyrm ama nasıl abarttyo opmeyı heran mı opulur ıns senınkı buyuk daha kolay atlatr

Bu arada benm kızımın adıda ipek kubra senınkı de duru ıpek mı

D DURUIPEK canım ınan uzmemk ıcn ahmetle cok ılgfılnmyorm zarurı ıhtıyaclarnı gorup bırakıyrm ama nasıl abarttyo opmeyı heran mı opulur ıns senınkı buyuk daha kolay atlatr

Canim kızına sorumluluk vermeye calis iste hadi kardeşin cis yapmış bezini getir battaniye sini getir simdi sessiz olalım bebek uyusun filan diye ben de çok yaşadım oğlumda kimi çocuk kıskançlığın boyle sevgi gösterisiyle gidermeye çalışırmış kimi de zarar vererek ikisi de kotu sayılır aşırı davranışlar çünkü

Önce yazayım sonra geçmişe bakayım:)

Evet hanımlar güzel anneler büyük gün yarın, inşaallah yarın bu zamanlar bebeğim kucağımda olmuş olacak sağlıkla huzurla

Dualarınızı esirgemeyin lütfen, hakkınızı da helal edin malum doğum ne de olsa, benden yana varsa helal olsun, başınızı çok ağrıttım dertlerimle :)

Hemen haber veremeyebilirim merak etmeyin, emizirme gaz çıkarma derken yazmam zor olabilir:KK48:

Bugün karnımda taşıdığım kuzum yarın göğsümde olacak Rabbim nasip ederse:KK61:

İyi ki tanıdım sizleri, veda gibi düşünmeyin öyle içimden geldi :) iki yavrumdan fırsat buldukça elimden geldiğince yazmaya çalışıcam, bir yeni anneye bile faydam olsa çok mutlu olurum :)

Minik oglusuma essekli bere ordummm,ben cok tatli oldum amaaaa
image.jpg

Evet hanımlar güzel anneler büyük gün yarın, inşaallah yarın bu zamanlar bebeğim kucağımda olmuş olacak sağlıkla huzurla

Dualarınızı esirgemeyin lütfen, hakkınızı da helal edin malum doğum ne de olsa, benden yana varsa helal olsun, başınızı çok ağrıttım dertlerimle :)

Hemen haber veremeyebilirim merak etmeyin, emizirme gaz çıkarma derken yazmam zor olabilir:KK48:

İyi ki tanıdım sizleri, veda gibi düşünmeyin öyle içimden geldi :) iki yavrumdan fırsat buldukça elimden geldiğince yazmaya çalışıcam, bir yeni anneye bile faydam olsa çok mutlu olurum :)
Allahın izniyle sağlıkla sıhhatke kavuşun bebişinle inşallah ben doğum ysptığımda sen 2 haftalık olucaksın :) güzel şeyler düşünelimki herşey güzel olsun dualarım hem seninle ve diğer doğum yapıcak hamişlerimizde yarın güzel haberlerini duyalım inş şimdiden geçmiş olsun

Cnm bnm helal olsun,simdiden sana gecmis olsun,acisiz agrisiz hAyirli dogumun olsun insallah,bol bol sutun gelsin,hemencecikde evinizde olun,dr lar bile sasirsinlar insallah aaa bobrekde ikiside yerinde desinler,huzuela evinize gelin cnmm

X