Allah yardimciniz.olsun canim bi an önce cikar inşallah alirsin yanına. KoklarsinKızlar iyi geceler giremiyorum kaç gündür.dualarınaZa çok ihtiyacım var meleğim Küvezde şuan sarılık diye yoğun bakımda bide kanında enfeksiyon varmış belinden su alacaklar ne olur dua edin olurmu
Günaydınlar son 5 günüm :) 12 kilo almış bulunuyorum durdum durdum son ay aldım :)
Cok şükür canim zor günler. Geride kaldi artik zamanla.duzeniniz oturur yerineguzel anneler merhaba..uzun zamandır giremıyorum kızım 18 gunluk yogun bakım macerasını atlatıp eve geldı smdı yanımda cok sukur.bi süre adapte sorunu yasadık.cunku hastande biberonla beslendgi icin memeyı alamadı cok sıkıntlı zor uykusuz geceler gecırdık.Bİ yandan emzir bi yandan süt sag.gogsum beze oldu ama daha iyıyız smdı annem yanımda cunku ben bazen ayakta uyuyorum:)
geldim kızlar şükürler olsun herşey yolunda görünüyor dedi dr
dünkü ağrım için mantardan ağrımaz yat bakalım dedi ultrasondan bebeğine dedi
hareketleri nasıl dedi, dedim gitgide azalıyor
kapıdayken hıçkırık tutmuştu bebeğim , ama bak 2 kere tekmeledi daha yatar yatmaz dedi
dedim az önce hıçkırık tuttu dedim ondandır onları say diyor hareket olarakbak diyor yine tekmeleedi
beslenmesine baktı kalbine baktı çok iyi dedi
ölçümlerde 3850 çıktı tam değer değildir dedi, ama 3500 tan fazla 4000 den az kilosu o arada dedi
ne zaman gideceksiniz diye sordum sen beri ara telefonun ucundayım ben dedidaha açıklama yapmak istemedi, belli değil sanırım tam daha
inş gitmeden doğururum
3 günde gideceğim artık
kocamı gördüm bankaya uğradım oh
korse sordum medikalden 35 tl fazla geldi bana fiyat
lansinoh krem sordum 36 tl sanki nette daha uygundu bakıcam şimdi
gamastan 39 muydu ne 20 ml bide
dr yazıyor dedi eczacı kadın bende amaan dedim içimden yazınca eşim 2 dk da alır gelir almadım daha kıyamadım parama
dijital ev termometresi bulamadım offf onu da alıyım netten en iyi
1 saat içinde eşimi kp mi komşuyu gördümne gün geçirdim beee
Kızlar merveden haber vereyim, hastaneye gitmiş açılması ilerlememiş, dr suyunda koyulaşma var kakasını yapmış olabilir demiş, nst ye girmiş kalp atışları zayıflamış bebeğin, dr suni sancı versem olmaz bu durumda sezaryan demiş, spinal sezaryan olmuş, bebek kanala inmiş ama kordonu boynuna ve eline dolanmış ondan açılması olmamış, iki saat küvezde yatmış sonra yanına vermişler, şimdi evdeler ikiside iyiler, telden nete giremiyormuş
Kiz ne zaman dogurdun sen ben son sayfaya bakmadım ayyyyyy heyecan yaptım su an.... iyi.misinizelh. Bebeğim Doğdu ilk gecemiz inş.. Şimdi devrileceğim ben De:))
Yok canım ya yanlış anlaşılma olmuş. Kızmadım ben yani daha doğrusu forumda böyle bahsedildiğini bilmiyordum doğum Sancı derken düzenli okuyamadım 1-2 gündür aradan yazıyordum sonra gördüm Gamze çatır çatır dediğini ki o da beni çatır çatır kıymayıp alttan çatlattılar gibi Demiş yavrum) nispet yapamamış pekzz
Benim lafım sürekli birbirine nispet yapanlaraydı yani forumdaki Arkadaşlara..: normal sezaryan bizim elimizde değil, sesaren deyip bebeğinin başı gelen var:) ya da benim gibi normal deyip epidural diye bağıran da:))) tamamen forumdan bağımsız daldım konuya kendim doğum yapıp rahatlayınca hangi yolla olursa olsun önemli olan bebeğinizi sağlıkla kucağına almak demek istedim:))
Ay inş anlatabilmişimdir :) hepinizi seviyorum ama bebişlerinizi daha çok seveceğim hayırlısıyla doğsunlar inş:)
Bebisin hayırlı olsun kavusmussunuz darısı bize inşallah:))elh. Bebeğim Doğdu ilk gecemiz inş.. Şimdi devrileceğim ben De:))
Yok canım ya yanlış anlaşılma olmuş. Kızmadım ben yani daha doğrusu forumda böyle bahsedildiğini bilmiyordum doğum Sancı derken düzenli okuyamadım 1-2 gündür aradan yazıyordum sonra gördüm Gamze çatır çatır dediğini ki o da beni çatır çatır kıymayıp alttan çatlattılar gibi Demiş yavrum) nispet yapamamış pekzz
Benim lafım sürekli birbirine nispet yapanlaraydı yani forumdaki Arkadaşlara..: normal sezaryan bizim elimizde değil, sesaren deyip bebeğinin başı gelen var:) ya da benim gibi normal deyip epidural diye bağıran da:))) tamamen forumdan bağımsız daldım konuya kendim doğum yapıp rahatlayınca hangi yolla olursa olsun önemli olan bebeğinizi sağlıkla kucağına almak demek istedim:))
Ay inş anlatabilmişimdir :) hepinizi seviyorum ama bebişlerinizi daha çok seveceğim hayırlısıyla doğsunlar inş:)
Maşallah size gözün aydin...musait zamanda hikayeni yaz olumlu normal dogumlar cesaretimiziarttırıyorBen doğurdum kızlar :) normal doğurdum :) iyiYiz kızımızla :)
Benimde oyle iğne batirsan geçmez gibi sertlesiyor...dr um herseferinde normal diyor bana kanaman,suyun,san cin aşırı olursa bide bebis hareketlerinde azalma olursa gel dedi..Günaydın annisler dün akşamdan beri karnım taş gibi rahatsız edici normalmi acep :)
Is yap yorul sicak dus yada esinle fanfinifinfon falan
Merdiven cik
sancin baslar belki
@Mrssuperfine canım yaaa demek normal doğumla aldın kucağına elhamdülillah. Çok sevindim . Allah analı büyütsün.
Hayırlı sağlıklı evlat olsun. Rabbim onu size, sizi ona bağışlasın inşallah.
Böyleee her ayrıntısına kadar hikayeni bekliyorum, ama hiçbir detay atlamadan. bayılırım okumaya
@eflalim halı gelmedi bugünde maalesef. Yarında gelmezse halısız ekleyeceğim canım.
Bir gün daha bekleyeyim dedim. Delirmemeye çalışıyorum
Başınız sağolsun, Allah geride kalanlara sabır versin. Kp seviyordur mesela
Evet biraz öyle oldu gerçekten, ben hiç yadırgamam böyle düşünceleri. Herkes düşünür aslında böyle şeyler, ama dile getiren ayıplanır. Ama Allah'ın izniyle kv seni bırakmaz, bi yolu bulunur inşallah.
babyforwe annen geliyormuş gözün aydın canım, sağ salim gelsinler inşallah.
@minione o harfleri sen mi kestin çok muntazam çok güzel olmuş yaa
Herkese yazmak istiyorum ama hiç halim yok. Sabahta pek iyi kalkmadım yataktan, yani özetle bugün kendimi hiç iyi hissetmedim ve hala hissetmiyorum.
Bugün son kontrolümüz vardı. Kilosunu sormayı unuttumBeyimizin suyu iyi, kordondan akan kanı iyi, hareketleri iyi.
Kasılmalar sancılar normal.
Yani 8 Ocak yine kesinleşti sezeryan için.
Maalesef mi desem ne desem bilmiyorum artık.
Yarın Acıbadem'e anestezi testleri için gideceğiz.
Benim şehzadem normal yolla gelmeyecek bu gidişle. Zaten normali beklesek 40'ı kesin geçerdi. Gayet rahat yani içeride
Zaten ne çatıma bakılıyor, ne nst'ye giriyorum, canım sıkıldı bugün biraz.
Normal doğum umudumu koydum kenara...
Hayırlısı olsun hakkımızda.
Hayırlı kandiller...
nacizane bir tavsiye
bende çok yürüyorum evde iş falan yapıyorum ama hemen kafayı vurup uyuyorum,,, ki hemen kendimi toplayayım diye,,,
çünkü doğuma enerjik girmek gerekiyormuş,,,
Ben doğurdum kızlar :) normal doğurdum :) iyiYiz kızımızla :)
Allah yardimciniz.olsun canim bi an önce cikar inşallah alirsin yanına. Koklarsin
Heyecan var mi son 2 gün :))))
Cok şükür canim zor günler. Geride kaldi artik zamanla.duzeniniz oturur yerine
Gözün aydin canim bende pazartesi gidecem doktoru aradik cuma orda olmayacahi için bebegin hareketlerindr bj eksilme var mi dedi yok dedjm her gece pit pit hickirma var tamam o zaman pazartesi sabah gel dedi
Merveye cok selam söyleyin. Benden tebrik editoum kocaman öpüyorum. Onu
Hanımlar ben geldim..:))
Bebek kilolarını dinlemeyin Allah Aşkın'a istanbul da da en iyi hastanelerden birine gittik, burada da öyle.. Doktorlar hep bana Tombul halime bakıp 4 kg ve üstü bu bebek dediler:) 40. Haftamda 3 kg doğdu yavruşum..
e hani hata Payı %15ti ya da 200-300 eksik olurdu..
I imspecial canım bebeğim yeşil Saçlı çıksa umrumda olmazdı inan ki resmen benim bebeğim çok güzel bir duygu:) Rabbim ne güzel yaşattı olmayan herkese tez vakitte nasip etsin :)
Küpeye gelince azıcık nazlansın ablası da:) iyi cesaret etmiş. Ben de deldircem Kızımın kulaklarını :)
@Larkin'im herkes doğurduktan sonra yazacağım tüm ayrıntıları:))) elhamdulillah çok çirkin tüylü bi kızım var, darısı senin Mustafa'nı kucağına Almana inş..
Doğumum güzel kolay geçti diyorum ama öyle her şey kontrol Altında modunda değildim:))
Ilk evre çok pis üşütmüşüm karnım ağrıyor givi Sancılı vs geçti dayanmaya eşimi yormamaya çalıştım çünkü sonra ondan destek alacaktım ve hastanede sabah bana suni sancı verip sezaryana almak isteyen bir doktor vardı onlara belli etmemeliydim vs kendimce:))
Derken ikinci evre geldi su kesem patladı kendiliğinden istifra ve ıkınma hissi ile sancılar sıklaştı ve ben epidural verin bana dedim:))) ama epiduralci 9da geliyormuş o geldiğinde açılmam tamamdı ve şansıma 5-6 saat içinde üç dört hemşire ebe değiştirdim..
canım geçmiş olsun 2 tane doğum yaptım asla böyle özetleyemezdim benimde son doğumdan sonra 6 yıl geçti ne yaptım ne ettim hatırlayamıyorum sadece bildiğim gece 1de sancı odasına aldılar 3de kızımı doğurdum ama bildiğim tek sıkıntı sancıyı çekmede sonra doğum sandalyesine oturunca zaten doktor ve ebe seni yönlendiriyor ıkınman ve nefes kontrolün için sonra zaten 2-3 ıkınmada bebek geliyor gerisi doktora kalmış bitti gitti inşallah allah herkese kolay doğum nasip etsin inşallah
Hep ıkınma Faslı ile kötü hikayeler var ama hep de en kolay kısım o deniyor derken yaşadım en kolay Kısım o..
Denizde dalgalarla boğuştukran sonda karaya çıkmak gibi:) wc deki okunmanın aynısı. Konuşmayın ıkının sizi yönlendiren Kişiyi takip ederek o kadar.
Hee bir de doğumdan sonra plesanta için ayağa kalkayım mı diye hava atıyordum doktoruma adam yok gerek yok dedi derken er şey bitti ben ayağa Kalktım ve karnımda bit Boşluk dizlerim çözüldü ben yere:)))) gitti benim tüm kahramanlığım:))
Doğum bilmem kaç saat sürse de sancılar vs aşırı üşüttüğünüz belinizin ağrıdığı bir gün gibi geçiyor ki ben hep çıplak gezer ya da sporl sonrası dikkat etmem üşütürüm: aynen öyleydi sonra dayanacağız aktif Kısım daha az sürüyor..
Böyle işte:)
Ikiz annesi ebru cum üzme kendini hiç..
Doğum çeşidinize planımıza karışan insanlar da hasedinden yapıyor ben iyice anladım. Dayımın kızı ablam sezaryan yapınca bir Sürü şey söyledi aynı kız benim normal istediğimi duyunca bu devirde çok gereksiz dedi:)) iyi niyetli olduklarını sanmıyorum tabiki riskli bir durum yoksa ve aranızdaki muhabbete bakarak size bi doğum şeklini tavsiye edebilirler ama siz tercihinizi yaptıktan sonra ya da doğumunuzu gerçekleştirdikten sonra konuşuyorsa iyi niyetli olduklarına inanmıyorum.
canım sıcak suya otur benm kızımda ıse yaramıstı oglumda yaramadı ama kızımda kırk hafta dolmustu bunda otuz dokuzda oturdum ıse yaramadı sunı sancı ıle baslttk o yızden dogumuHepsini yapıyorum canım ya fanfinifon hariç. Eşim sarılmiyo bile bebeğin hareketlerinden çok cekiniyo ama öbür türlü duyduğum herseyi denedim deniyorum. Annemde doktorda öncesinden bişey olmaz dedi bugün sorduğumda aniden gelebilir sancı suyun dediler inşallah öyle olur. Hayirlisi deyip beklemekten başka çarem yok artık.
Aynen eşime diyorum gece gelecek bu oğlan...gece oldumu dertler basliyor: )@Mrssuperfine canım tebrik ederim :) bende senin gibi normal. Yaparim. İnşallah
Kizlar 3 gecedir 3 lere kadar ayaktayim uyuyamiyorm bi sagdan bi soldan sancim da yok aslında bi anda geliyo gibi geliyor ama yok birsey ne.edecem bilmem
Gayet normal benim ikinci ama dün eşime korkuyom diye agladim,kucagina alinca geçer diyor...her doğum ayrı bi deneyim Allah yardimcimiz olsun kolay olur inşallah:)))Gunaydin kizlar ya gunler azaldikca beni bi korku basiyor sanki sizde de oluyor mu sole doguranlari okudukca bi cesaretlenir gibi oluyorum sonra yine endise basiyor
benimde dönmemişti çarşamba günü dönmüş dedi belki seninde ayın 8ine kadar dönerSelam guzel anneler.. Dogum yapan arkadaslarin gozu aydin. Benimde bugun son kontrolum vardi.minik kizim 3 kilo olmus. Ama hala donmedigi icin doktor ayin 8 ine spinal sezaryan icin gun verdi. Ve ben cok korkuyorum sezaryandan.nasil olacak hic bilmiyorum..ya panik yaparsam ya uyusmazsam ...kizima kavusacak olmanin heyecanini yadayamiyorum suan
elh. Bebeğim Doğdu ilk gecemiz inş.. Şimdi devrileceğim ben De:))
Suni sanci açılma yoksa mi veriliyor...günü gecince birde tadı nasılcanım sıcak suya otur benm kızımda ıse yaramıstı oglumda yaramadı ama kızımda kırk hafta dolmustu bunda otuz dokuzda oturdum ıse yaramadı sunı sancı ıle baslttk o yızden dogumu
tmm cnm :) perıneyı hıc denemedım ben zaten dogum sonrası lohusa muaynesnde bıle dr dokununca sankı yıne sancı gelecek kadar korkan tırsagn tekıyım dogumlar benı bu hale getrdı cok cesaretlıyımdr aslında:) dıkısler ıcın tavsıyem uzun sure oturma ustune mutlaka karnını sar sıcak tut ki burc sancısı olmasn ben bunda yasamadm kızımda bunaldım sarmadm cok cektm... Bıde on tarafa taharet alma sadece tuvalet kagıdı ıle sıl ıdrar sterıl bısey su degınce ıltıhaplanyr alt dıkıs gec dusuyor ıplerYok be canım asla seni düşünerek söylemedim sen kendi hissini söylüyorsun çatır çatır doğuyor bebeler doğumunu anlatıyorsun çok bormal..
Sözüm nispet yapanlaraydı Üzülerek sezaryan olmuş olacak insanın karşısına geçip sen yarım annesin ben tam annecyiö gibi tabur takınıyorlar.. Sana asla değil oh Ahmet Paşa'ya yetişecek bemim kızım da inşallah
Dikişler fena malesef bende de var perine masajı yapamadım korkudan sadece yağ sürüyordum belki erkenden yapsam faydasını görürdüm ama napalım artık :)
Est ben öylesine söyledim merve tutturamadı kandili evet ama kavuştu bebişine biz hala bekliyoruzcanım gozun aydın artacak sutun kıyafetnden bıle akacak
canım ben epıduraaaalll dıye yalvardım yapmadı hain toktor arkadaslar cok memnundu epıduralden
canım bn yanlıs bılıyormusum saol soyledgn ıcın tuh kısmet degılmıs merve kandılı tutturamasada ocakta dogurdu ynede :)
canım ılkınde benm de kendı sancım basladı ama yınede hastanedre bı sure taktılar sancıyı bunda dırek sunı ıle basladık olaya zaten hafıf doz baslattı dr zor degıldı oncelerı sonra tabı acılma artınca kendı samcım da gelınce bıraz daha zor ama dayanılmıcak bısey degıl korkma bı kere normal dogurdu ıse ıkıncı kez de dogurursun ornek sekıl a ben :)Suni sanci açılma yoksa mi veriliyor...günü gecince birde tadı nasılilk dogumda kendi acimla dogurdum bunda günüm gecerde suni verirler diye korkmuyor değilim...:/