caım bıraz gec gordum kusura bakma soyle anlataym 40tan once dogum yaparsan dogum oncesınde kullanmadıgn butun ızıler dogum sonrasına eklenyr 39da yaptım son bı haftamda dogum sonrasına eklendı yanı..eger kırktan sonra yapamassan dogum kırkıkıye kadarda dogum uzamıstır raporu verılıyor..onun harıcınde ben 32de calısır raporu aldm sonra 36 ıncı haftaya kadar 4hafta calıstm son bı hafta calısmam gerekn 37.haftada aıle hekımınden rapor aldm okula verdm 37bıtıncede dogum oncesı ıznım basladıCanim oncelikle sana teşekkür ederim gecende hastanede ne kadar ped gidiyor kacinci gun normal pede gectin falan diye bilgiler vermistin tam da normal dogum icin merak ettigim seylerdi cok sagolben şu rapor olayını tam anlamadım canım 39 da dogum yaptın sonra dogum iznin baslamadi mi aile hekimindn hangi hafta icin rapor aldin
benım ıkıncı normal dogumum benı dırayetlı mı gordu anlamıyorum kı bı hafta oncekı muayenede gerek yok senı yorar epıdural uzun surer ben onermıyorum dedı bende bakarız duruma dedım dogum esnasında yalvardım esımde cok taraftar degıldı ama kıyamadı tamam yaptır dedı ama doktor anestezısyen gelıyo falan dıye oyaladı benı zaten 4cmken basladm ıstemeye ebe esımle dısarda konusuyor duydum geldı baktı 7cm dedı artık gectı bosa uzulme yapılmaz dedı bende cok kızdım esımede doktorada o can havlıyle ama esımın sucu yok doktor ıstemedı bence epıduralde doktor heran basında beklemesı lazım ya ondan dolayı olabılır gıdıp geldı alt katta muayenedeydı sonucta aslında ozel hastane artı para kazanacak epıduralle ama ynede ıstemedıniye yapmadı canım? açılma 3-4cm ken yapılması gerekiyormuş.
soyle soyleym canım bız ıkı ay oncve kuyumcuya gttkk gerı geldık agladı kıyamadm ama bus efer kuzenını gordu oda 6yasında kupesınbı gorunce bende ıstıyorum dedı bugunde tutturdu annem gıbı kupe ıstyrm ama gelısı annem cok acıyor olduu bı yarm saat ssapka kaban cıkarmadı ve yavas yurudu cok acıyor dıye sankı kulak delınmedı dogum yaptı dıyorum :)Benim Kızın Canı pek tatlı 5,5 Yaşında nasıl ikna oldu deldirmeye senin ki
Canim oncelikle sana teşekkür ederim gecende hastanede ne kadar ped gidiyor kacinci gun normal pede gectin falan diye bilgiler vermistin tam da normal dogum icin merak ettigim seylerdi cok sagolben şu rapor olayını tam anlamadım canım 39 da dogum yaptın sonra dogum iznin baslamadi mi aile hekimindn hangi hafta icin rapor aldin
niye yapmadı canım? açılma 3-4cm ken yapılması gerekiyormuş.
Benim Kızın Canı pek tatlı 5,5 Yaşında nasıl ikna oldu deldirmeye senin ki
ya ister normal yaparım ister sezeryan kime nekizlar ya artk insanlara derdimi anlatmaktan gina geldi.doktorumda bugün ben sende normal dogum yapip ikizleri riske atmam dedi.her goren her arayan dogum normal mi sezeryan mi die soruyor.sezeryan olacak deyincee aaa niye normal denemiosn dogumda ters de olsa doner cocuk eskiler nasl doguruyormus neler neler.bitmeyen örnekler sanki ben cok merakliyim kendimi kestirmeye.kendinden örnek vereni mi ararsin akrabasindan cevresinden vereni mi.herkes bi doktor kesiliyor.dogum yaklastikca tribe soktular resmen beni
Aynen canim ananemizden, babannemizden duyuyoruz kac cocuklarini kaybetmisler.. Hatta dogumda olen kadinda cok olurmus. Sezeryan zaten bu yuzden var bu tip durumlari onleyebilmek icin..ya ister normal yaparım ister sezeryan kime ne
sende deki ben zaten normal istiyodum doktorum çoğul gebelik oldugu için riskli dedi de
böyle lafların altında kalmayın lütfen
çok sinirleniyorum
peki bunu söyleyen biliyomu ki eskiden doğum kaynaklı bebek ölümlerinin oranı kaçken şimdi kaçmış??
canım eskiden evet herkes normal doğuruyormuşta bebek ölüm sayıları ne kadar fazlaydı ondan haberin varmı?
böyle söyle sana afra tafra yapıp laf sokmak canını sıkmak isteyenlere...
Doğurmadım canım dahasezin_uk nerelerdesn canım yoksun hıc bakk bızler dogurduk yoksa sende mı dogurdun
Sağol cnm evet çok sevindim :)Lafı gedigine koymak.. :)
Ayy maşallah eşine canım. Bak stres yapmana da gerek kalmadı.. gözün arkada da kalmaz. Icin rahat olur..
Ben öyle istiyorum da tabi ne olur bilinmez..
Ben aralık annesinden yazını görünce dayanamadım ilk doğumundan 41 haftada açılma olmadı ve Dr sezaryen yapıcam dedi ben nasıl Ağlıyorum normal diye. O sırada bana annem kızım gir sezaryen dedi çünkü annem aynı sebeplerle açılmasını sancısı ni beklerken ilk çocuğunu kaybetmiş hep söyler keşke o zaman da sezaryen olsaydı ben Bebeğimi ölmeseydi diye. Tabiki normal doğum daha iyi ama olmuyorsa zorlamayın anlamı yok ki senin ki ikiz bebek mis o insanlar beni de doğumdan sonra çok üzduler yok bekleseydi falan falankizlar ya artk insanlara derdimi anlatmaktan gina geldi.doktorumda bugün ben sende normal dogum yapip ikizleri riske atmam dedi.her goren her arayan dogum normal mi sezeryan mi die soruyor.sezeryan olacak deyincee aaa niye normal denemiosn dogumda ters de olsa doner cocuk eskiler nasl doguruyormus neler neler.bitmeyen örnekler sanki ben cok merakliyim kendimi kestirmeye.kendinden örnek vereni mi ararsin akrabasindan cevresinden vereni mi.herkes bi doktor kesiliyor.dogum yaklastikca tribe soktular resmen beni
Babam rahatsizdi canim annem doguma gelemiycekti, ama anayuregi dayanmamis 8-9saatlik yoldan gelecekler annemler
canım normal doğum için diyorsan bunlara gerek yok bunlar zaten sezaryanda oluyor, normal doğumda sadece lavman yapılıyor öncesinde tek o var
yok canım ben tek normalde de çıkamam ev çarşya hem uzak hem eşim tek istemez,hem de arabayla bile sancım oluyor artık otobüsle çıkamam ki
doğru canım
çok geçmiş olsun canım, sağolsun annen
kizlar bugün 36 haftalik olduk cok sükür.nst ye gittik sonra ultrasonda bakti.doktorum cok yogundu haftada 2 defa nst ye gidince adam her geldigimde ultrasona giriyormusum gibi davrandi kizdi ama bole ikide bir ultrasona girersen cocuklarin kilosunda tutarsizlik cikinca bu defa stres yapiosn dioinsallah bu haftadan sonra cok sikinti olmaz dogsalar bile ama yine insallah bir hafta daha tasirsan cok güzel olur dedi.normal dogum sansim yok mu deyince de kizdi ben bu riski alamam alan doktor bulursan ona git istersen ikizlerde gerek yok böyle rrisklere dedi.zaten bebisin biri de ters hala galiba dönmeyecekte.artk her an hazirlikli ol dedi korkmaya heyecan yapmaya başladim
hzyırrrrrrrrrrrrrr sakınnnnnnnnsakın şimdi atma itebildiğin kadar itip hemen koşa koşa yatağa gidiyorum yoksa hareket eder oynar hiçbir anlamı kalmaz,gece yatmadan atılmasının sebebi o,uyurken vajınada mıkropları yok edecek,yoksa gunduz ayakta akar gider tatlım o
hadi hayırlı ikramların olsun inş..
benim benim çikolatanın ilkini ben yedim
batıl inancım yoktur ama ne biliym
ilk ben tatlanıym istedim
Dr a gidesim geldi kordon ve kaka olayı hepimizi korkuttu sanirsam ...bi görüp gelmeliyim randevu alayım ben:\/
Ayy Canimm çok şükür.. çok sevindim iyi olmanıza..Hepinize dua ettim ibş kolay sağlıklı hızlı benim givi doğurursunuz
Akşam 8dr hadtanedeydik 10 da odama geçtim sancılar vardı ama söylememeye kararlıydım müdahale etmesinler diye ve beş buçuk gibi suyum geldi şelale gibiymiş sancılar Arttı derken doktor 9 gibi geldi başka Doğumu varmış o bana önceden 24 saat beklicez sonra suni vericem Demişti güzel kızım kandilde geldi babası hep elimi tuttu başına dokundum elhamdülillah..
Her şey düzeldi Sarışın aileyiz ili Taraflı ama esmer ve tüylü vit bebek biraz Sıkıntımız var ama çözülecek inş benden böyle normal doğurdum 9 dan sonra 11 gibi Çoktan kucağımdaydı doktor şaşkın
Slm kızlar.salı günü spinal sezeryan la oğlumu kucağıma aldım çok şükür.ikimizde iyiyiz.ilk 2 gün sütüm gelmedi bi türlü mama verdik mecburen.şimdi geliyo az az çoğalır inşallah.geçmiş sayfaları okuymadm yeni bebeği olanlar varsa Allahım etsin inşallah.daha doğurmyanlarada kolaylıklar versin tez zamanda sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin.
Hepinize dua ettim ibş kolay sağlıklı hızlı benim givi doğurursunuz
Akşam 8dr hadtanedeydik 10 da odama geçtim sancılar vardı ama söylememeye kararlıydım müdahale etmesinler diye ve beş buçuk gibi suyum geldi şelale gibiymiş sancılar Arttı derken doktor 9 gibi geldi başka Doğumu varmış o bana önceden 24 saat beklicez sonra suni vericem Demişti güzel kızım kandilde geldi babası hep elimi tuttu başına dokundum elhamdülillah..
Her şey düzeldi Sarışın aileyiz ili Taraflı ama esmer ve tüylü vit bebek biraz Sıkıntımız var ama çözülecek inş benden böyle normal doğurdum 9 dan sonra 11 gibi Çoktan kucağımdaydı doktor şaşkın
Darısı başımıza şu kandilin hurmetine inşallahHayl ettiğin figi doğum oldu
Ikınma çok kolay korkmayın wc yapar gibi
Dizleri sevitorum :))
Kızlar sezaryan ya da normal Önemi yok evet ben normal istedim ama ypvilexdiim için
Önemli olan sağlıkla bebeğimizi kucağınıza almak çok yumuşak(( Gözlerini açtı
Çatır çatır doğurdum diyorlar sezaryan yapanların karşısında bazen çatır çatır dövelim geliyor çünkü ablam normal yapamadı diye çok üzülür insanları düşünmek Lazım vs vs
Herkes ana:)) ALIN benişlerinizi kucağınıza
Kocam Göbek bağını kesemedi. 9 aydır ortada olmayn kaynanana da aradı hayırlı olsun x Kızın dedi manyak.. Ad koymuş kendince nah koydum :))
Kızlar sezaryan ya da normal Önemi yok evet ben normal istedim ama ypvilexdiim için
Önemli olan sağlıkla bebeğimizi kucağınıza almak çok yumuşak(( Gözlerini açtı
Çatır çatır doğurdum diyorlar sezaryan yapanların karşısında bazen çatır çatır dövelim geliyor çünkü ablam normal yapamadı diye çok üzülür insanları düşünmek Lazım vs vs
Herkes ana:)) ALIN benişlerinizi kucağınıza
Kocam Göbek bağını kesemedi. 9 aydır ortada olmayn kaynanana da aradı hayırlı olsun x Kızın dedi manyak.. Ad koymuş kendince nah koydum :))