2015 Nisan Anneleri

Canim ben 15 aylikken hamile oldugum icin mecbur biraktim normalde hep memede uyur ve iki saat arayla kalkardi bende memeyi birakinca iyi bir yontem bulmam lazim dedim 2. Cocukta gelince zorluk olmasin diye kendi yatagima saat 22.00 de goturuyorum sutunu icmis ve slti temiz picamalarini giymis olarak isigi sondurup yatagima yatiriyorum kendimde yanina yatiyorum uyku vakti yatalim diyorum 10 dk kadar yatakta saga sola donup sonra kendi uyuyo tabi ben uyumus numarasi yapip onunla konusmayi irtibati kesiyorum ve 2 aydir boyleyiz alisti zaten sisteme
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ikinci bebisini insallah. Galiba bende sütten kesince bu şekilde uyutucm ama benim kizim sutu ağzına almaz. Şu hariç sıvı tüketmez . O zamana kadar insallah alisir.böyle yazınca kolay olmuş gibi geliyor ama kim bilir nasıl zor olmuştur . Gerçi bazen çocuklar şaşırtıyor. İnsallah kızimda beni şaşırtır ve o dönemlerde kolay kabul eder

Emzirmeyi bırakmadım daha ama ben işteyken annemgilde yatağu var orada uyuyormuş hatta geçen gun kendisi koltukta da uyumuş.Ama ben varsam illaki memede uyuyacak.
Çocukların nazi annelere geçiyor iste. Biz 7/24 birlikteyiz. 10 aydır hep emerek uyuyor. Ve uyku saati dibimden ayrılmaz. Koltukta kendi kendine uyuyan bir bebek bana hayal :)

İkinci çocuk fikrine sırf çocuğum yalnız kalmasın oyun arkadsi ilerde destekçisi olsun diye sıcak bakiyorum ama altından kalkar miyim diye çok düşünüyorum . Eşime kalsa dünden razı. Ama iki çocuk şimdi gözümu korkutuyor. Ya guzel bakamazsam diye korkuyorum. Dogum sonrası yaşadıklarım aklıma geldikçe yok diyorum. E bakick kimse yok. Kizim küçük nasıl olcak diyorum. Eşimden bazen fazla yardım bekliyorum.ama ne kadarda olsa tüm yük bizlerde oluyor.
Sizlerin eşi yardımcı oluyor mu Ya. Bizde durum sadece oyun oynama dışarı çikaarma da oluyor. O da max 1 saat

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ikinci bebisini insallah. Galiba bende sütten kesince bu şekilde uyutucm ama benim kizim sutu ağzına almaz. Şu hariç sıvı tüketmez . O zamana kadar insallah alisir.böyle yazınca kolay olmuş gibi geliyor ama kim bilir nasıl zor olmuştur . Gerçi bazen çocuklar şaşırtıyor. İnsallah kızimda beni şaşırtır ve o dönemlerde kolay kabul eder
Amin canim saol alisiyosun canim benim oglumda cok duskundu 1 saat arayla meme ister gecede 10 sefer kaltigimi biliyorum ama sutu kesmeden once inek sutune alistir benimki cici bebeli seviyo ilitiyorum iciyo alusti bide sana kalmis canim o ilk bikacgun uyku egitimi zor ama dedigim sisttemde israrlu ol onlar artik anliyoo bide gun icersinde yor mutlaka aktivite bisaat sokakta yurutmen bile yetr yani bide ilk zamnlar uykusu sikistirsin gotur yataga bi yarim saat surer sonra zamnla 10 dk dusuyo sende rahat edersin hemde saati erkene alirsin ben ben 12 den 10 indirdim yavas yavas hergun birazdaha erken goturursun alistiktan sonra emin ol oluyoo bende olmaz dedim ama oluyo

İkinci çocuk fikrine sırf çocuğum yalnız kalmasın oyun arkadsi ilerde destekçisi olsun diye sıcak bakiyorum ama altından kalkar miyim diye çok düşünüyorum . Eşime kalsa dünden razı. Ama iki çocuk şimdi gözümu korkutuyor. Ya guzel bakamazsam diye korkuyorum. Dogum sonrası yaşadıklarım aklıma geldikçe yok diyorum. E bakick kimse yok. Kizim küçük nasıl olcak diyorum. Eşimden bazen fazla yardım bekliyorum.ama ne kadarda olsa tüm yük bizlerde oluyor.
Sizlerin eşi yardımcı oluyor mu Ya. Bizde durum sadece oyun oynama dışarı çikaarma da oluyor. O da max 1 saat
Oyle canim benim esimde gunde yarim saat anca goruyordur bitek pazarlari tum gun ben suan bitiyorum hem hamile hem cocuk hem ev isi yemek hergun parka yuruyorum 15 dk uzak bide yarim saat yol e orda parktada pesinde kosturuyorum yolun yarisida kucagimda geciyoo zaten arabalar cadde fln bebek arabasina binmiyenlerden agliyoo oyuzden hep eslerden bekliuoz yardim ama olmuyo

canım hiç merak etme emmeyi bırakınca daha uzun ve iyi uyuyorlar. hiç pişman olmucaksın. aslında cocuklar yeniliğe o kadar açıkki. belizi beşiğine yatırıyorum poposuna pış pış yaparak uyutuyorum. kararlı ol. sakın 1 kere emzirim filan diye yumuşama. 2-3 güne unutur zaten

kızlar gunduz uykularınız ne alemde . gunduz kac kez uyuyo kuzular? beliz 2 kez uyuyor ama gece uykusu kısaldı. sabah cok erken kalkıyo. sanırım artık tek uyku uyuması gerek gunduzlerı . 2 gunduz uykusu fazla gelıyor. bende ızıne cıkınca yenı duzene gecmeye calısıcam ogende 1 kez uyusa gece uykusu uzar en azından.

Cnm iyi geldi yazdıkların gözüm korkuyo nasıl olcak diye ama aynen dedilin gibi kararlı olcam inş çabum atlatırı kurban bayramında bıraktırcam eşimde evddyken uykusuzluğu beraber çekeriz diye :)
UrAZ gündüz 1 sefer uyuyo akşam 10-11 gibi yatıo sabah 9-10 a kadar uyuyo gündz uykusuda 2 saat fln oluyo tek uykuya geçince daha iyi oldu xnm

• Beğen
Reactions: nix
bence sırf cocugum yalnız kalmasın diye fikri hiç dogru değil canım. önce sen bu yükü kaldırabilcekemisin. tabiki onlar bize yük değil basımızın ustunde yerı var ama. tum bakım bızde. babalar %10 yaıyosa %90 bizde. once senın fızıken ve ruhen 2 cocuga bakabılecek yeterliliğin varmı sabrın varmı? unutma eger 2. cocuk olunca sabrın tukendıgınde cocuklarına bagırıp cagırdıgında kardeşin hiçbi önemi olmayacak. gercekten once anne hazır olmalı bence. banada baskı var dogur ıkısıde aradan cıkar dıye . hayır! ben cok karsıyım. neden aradan cıksın . bence her cocuk tek tek ozenle tadı cıkarılarak buyutulmeyı hakedıyo. bu benım dusuncem benım sartlarıma gore. nolur ıkıncı kez hamıle olan arkadaslarım bana kızmasın. herkesın hayatı farklı ben calısıyorum su anda ıkıncı bı cocuga ayırabılecek sabrım yok. kendimi biliyorum mutsuz olur cocuklarıda mutsuz ederım. once anne hazır olmalı iyi düşün.

Çocukların nazi annelere geçiyor iste. Biz 7/24 birlikteyiz. 10 aydır hep emerek uyuyor. Ve uyku saati dibimden ayrılmaz. Koltukta kendi kendine uyuyan bir bebek bana hayal :)
Bizde hep beraberdık 2 ay öncesine kadar. Banada deseler koltukta kendiliğinden uyudu diye inanmazdım.Dediğin gibi nazları bize:)
bence sırf cocugum yalnız kalmasın diye fikri hiç dogru değil canım. önce sen bu yükü kaldırabilcekemisin. tabiki onlar bize yük değil basımızın ustunde yerı var ama. tum bakım bızde. babalar %10 yaıyosa %90 bizde. once senın fızıken ve ruhen 2 cocuga bakabılecek yeterliliğin varmı sabrın varmı? unutma eger 2. cocuk olunca sabrın tukendıgınde cocuklarına bagırıp cagırdıgında kardeşin hiçbi önemi olmayacak. gercekten once anne hazır olmalı bence. banada baskı var dogur ıkısıde aradan cıkar dıye . hayır! ben cok karsıyım. neden aradan cıksın . bence her cocuk tek tek ozenle tadı cıkarılarak buyutulmeyı hakedıyo. bu benım dusuncem benım sartlarıma gore. nolur ıkıncı kez hamıle olan arkadaslarım bana kızmasın. herkesın hayatı farklı ben calısıyorum su anda ıkıncı bı cocuga ayırabılecek sabrım yok. kendimi biliyorum mutsuz olur cocuklarıda mutsuz ederım. once anne hazır olmalı iyi düşün.
çok haklısın canım sadece beğenmekle yetinemedim:)

• Beğen
Hamile olan tüm anneleri tebrik ediyorum hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah. Bende aslında ikinciyi düşünmüyorum değil ama hazır olmadığımı anladım şüpheli bir durumum oldu da test istedi dr çıkmadı zaten ufak tefek sağlık sorunlarım var mideden ilaç kullanmam gerekli hayırlısı artık Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Oğlum hiç birşey yemiyor kafayı yicem iyice zayıfladı ne yapmalıyım

Yaklaşık iki aydır falan kızımla bizim yatakta beraber yatıyoruz eşimi postaladık:) Çünkü kızım kendi yatagında rahat yatamıyordu sürekli dönüyor çarpıyor ve uyanıyordu.Şimdi ne yapsak bilemedim. Yer yatagı tarzı bişeyler yapmayı düşünüyoruz odasına gidip istediği zaman yatabilsin kalkabilsin yayıla yayıla yatsın diye:)montesori tarzı yataklar gibi.
Sizlerde varmı böyle düşünen nerede yatıyor bebekleriniz

Yaklaşık iki aydır falan kızımla bizim yatakta beraber yatıyoruz eşimi postaladık:) Çünkü kızım kendi yatagında rahat yatamıyordu sürekli dönüyor çarpıyor ve uyanıyordu.Şimdi ne yapsak bilemedim. Yer yatagı tarzı bişeyler yapmayı düşünüyoruz odasına gidip istediği zaman yatabilsin kalkabilsin yayıla yayıla yatsın diye:)montesori tarzı yataklar gibi.
Sizlerde varmı böyle düşünen nerede yatıyor bebekleriniz
belizin beiğinin yan tarafını acıp bızım yataga bırlestırdık. oda rahat edemıyo aslında donup donup kafasını heryerını carpıyo. ama bu kışta öyle yatacak mecburen. yanıma alamam bu sefer donup yataktan dusuyo. bu kışta geçsin seneye bende yer yatagı ıstıoyorum. odası yok şu an. seneye yaza oda yapıp montesorri yatagı gibi bişey yaptırim diyorum. babası yapabilir inşallah.

belizin beiğinin yan tarafını acıp bızım yataga bırlestırdık. oda rahat edemıyo aslında donup donup kafasını heryerını carpıyo. ama bu kışta öyle yatacak mecburen. yanıma alamam bu sefer donup yataktan dusuyo. bu kışta geçsin seneye bende yer yatagı ıstıoyorum. odası yok şu an. seneye yaza oda yapıp montesorri yatagı gibi bişey yaptırim diyorum. babası yapabilir inşallah.
bizim yatagın bi tarafı duvara bitişik olduğu için ben oyle yanıma alıyorum yoksa düşer dediğin gibi.Bizimkinin odası vardı ilk başta ama kullanmadığımız için ütü masası elektrik süpürgesi vb. doldurduk odaya:) şimdi o odayı boşaltcam ve aynı dediğim gibi o tarz bir yatak yapıcam yatsın güzelce.adem güneş'e göre daha vaktimiz var beraber yatabiliriz bende ona sığınıp ağırdan alıyorum:))

• Beğen
Kızlar slm ctesi olan doktor kontrolüm iptal oldu doktor o gün yokmuş değişmiş bizde 2.ciyi istiyoduk demiştim ama bana bir şey oldu fikrim değişti istemiyorum şuan hiç kendimi hazır hissetmediğimi anladım şimdilik vazgeçtik arada biraz korunmadık ama bakalım hayırlısı bu ay hamile kalmadıysam 2.çocuk fikrini bir süree erteleedik

Allah yardımcımız olsun valla dediğin gibi çok Zor. Ben kofteleri nohut kadar ypip az yağda pisiriyorum. Onu cam saklama kabına koyup yanıma alıyorum. Dışarı çıkınca çerez gibi ağzına veriyorum.etrafa bakarken az az yiyor iyi oluyor . Eve gelince de makarna yada pilavini ne kadar yerse yiyor. Öyle daha kolayıma geldi benim .kizimda et yerdi özellikle ben kuzu eti alırım b12 dha fazla diye ama ondada çıktı hayret ettim bende. Etine tavguna hep dikkat ettim oysaki. Napalim başka dert olmasın. Konuşması biraz genetik ve Senin ne çok konuştuğunla ilgili. Benim kızimda anne demiyor ama ilk kelimesi anne olmuştu sonradan vaZgeçti snirim . Ama dede baba atta mama gel köpeği görünce hav hav teyze gibi birşey de diyor. Çiş cız pis pışpış da diyo. Cicek demeye çalışıyor. Oyuncakları toplatirken basket diyor ba diye o da bağırıyor .Cici falan diyor kendince her derdi anlatıyor. Söylediklerimi yada tanittiklarimi görünce hemen gösteriyor . Tepkilerimi taklit ediyor. doydun mu diyorum karnına vurup doydum yapıyor. doydum dedikten ssonra ona güvenip bask yedirmiyorum.Tamam tamam anlamında baş salliyor. Bunlar bana yetiyor. Ne olsa hepsi konuşacak derdini anlatacak insaallah .. sadece çok konuş ve tanıtırken rengini boyutunu herşeyini anlat. Çocuklar herşeyi anlıyor.ve disari çıkar ken Neler yasayagini ne kadar duracaginizi anlat. Anlıyorlar ınan. Benim kizimda başta ayakkabı giymeden kaçmak istiyordu. Sabırsızlanıyor du. Her seferinde kizim önce ben giyeceğim sen sessizce bekle sonra hemen seni giydiricem diye anlatıyorum. Ve şükür dinliyor. Sessiz ol ss teyzeler uyuyor olabilir diyorum. Şimdi kpiyi acar açmaz kendi sss diyor. Bekliyor. Ben giyiyorum sonra onu giydiriyorum. Bebek anlamaz dememek lazım herşeyi anlatmak lazım. Eşimin arkasından çok ağlar bazen. O da eşim kacmaya çalışırken ağlıyor. Sakince anlatinca kizim şimdi baban gidip calisacak aksam gelecek. Biz daha sonra dışarı cikicaz diyince byer bye yapıp kapıyı cat diye kapatiyor :KK66: herşeyi anlıyor bu cadılar

Cok tatli anlasiyorsunuz ya masallah ben kizimla cok konusuyordum ama kalbinde delik ogrendikden sonra ona daha baska bakdim ne cok aglattim ne cok guldurdum cunku gulerken videoya cekmistik nasil nefes kesildini gordum yani simdi 10 ayinda doktor kontrol birakti tekrar cocuk doktoru gonderene kadar korkma dedi kapando sayilir yani kizimla konusmaya calisiyorjm yuzume hic bakmiyor kimsenin bakmiyor disari cokmayi bayiliyor inatci sinirli arabalarda hic durmuyor bende daha cok komusmaya calisicam artik bazen oynamaya calisiyorum onunla ama hic dikkatini cekemiyorum ya sadece parkta baska yok ama cok sirin bu cocuklar nasil yasamiz onca sene bunlar olmadan eksikmisiz simdi kizim olmasa hayatim ne kadar bos geciyo olurmus yani cok yaramaz olsalarda iyiki var yani beni simdi yengem korkuttu dun yedirirken agzinin morardini soyledi disarda yedirme calistim icin oynamak istediginden dolayi biraz zorla yedirdim hicde boyle bise farketmemistim aksam uzeriydi bida bi doktor yapicaz gibi biz

Hamile olan tüm anneleri tebrik ediyorum hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah. Bende aslında ikinciyi düşünmüyorum değil ama hazır olmadığımı anladım şüpheli bir durumum oldu da test istedi dr çıkmadı zaten ufak tefek sağlık sorunlarım var mideden ilaç kullanmam gerekli hayırlısı artık Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Oğlum hiç birşey yemiyor kafayı yicem iyice zayıfladı ne yapmalıyım
Canim nacizane tavsiyem balik yagi olacak ve zarari da yok aksine kullanmalari gerekiyor ben doktoruma danistim. Ben istah icin kullanmadim ama istahi acildi kizimin. Internetten baktim istah actiginu soyleyenlerde olmus ama tesaduf mu degil mi bilemedim bi arastir istersen sende can . Yemeyen cocuk ne kadar zor bilirim benim kizimda bi donem yemiyordu simdi onune koyuyorum biraz dokuyo saciyo sonra ben yediriyorum

Canim nacizane tavsiyem balik yagi olacak ve zarari da yok aksine kullanmalari gerekiyor ben doktoruma danistim. Ben istah icin kullanmadim ama istahi acildi kizimin. Internetten baktim istah actiginu soyleyenlerde olmus ama tesaduf mu degil mi bilemedim bi arastir istersen sende can . Yemeyen cocuk ne kadar zor bilirim benim kizimda bi donem yemiyordu simdi onune koyuyorum biraz dokuyo saciyo sonra ben yediriyorum
Balik yagi demissin canim benimde bir arkafasim onermisti peki kullaniyo kozina banada dedi peki kullandigin marka ne yoksa eczaneye diyoz veriyomu benim oglumda 1 yasindan berre 200 grm anca aldi aslinda yemeyen bir cocukta degil ne cok ne az yiyo yasina gore ama cok hareketlo bi uyurken dinleniyo okadar bende denesemmi diye aklimda uzunzamandir dr sormalimiyimm acaba bide arkadasim kisin veriyo yazin alerji yapiyomus heralde bilmiyorum nekadar dogru suan verebilirmiyim

Balik yagi demissin canim benimde bir arkafasim onermisti peki kullaniyo kozina banada dedi peki kullandigin marka ne yoksa eczaneye diyoz veriyomu benim oglumda 1 yasindan berre 200 grm anca aldi aslinda yemeyen bir cocukta degil ne cok ne az yiyo yasina gore ama cok hareketlo bi uyurken dinleniyo okadar bende denesemmi diye aklimda uzunzamandir dr sormalimiyimm acaba bide arkadasim kisin veriyo yazin alerji yapiyomus heralde bilmiyorum nekadar dogru suan verebilirmiyim
Canim ben arastirmistim yazin a ve d vitamini katkisiz olanlardab vermek lazimmis o yuzden ben ocean marka aldim zaten yaz kis kullanima uygundur yaziyor. Acikcasi ben doktora sormadan vermeye baslamistim sonra sordugumdada verirseniz mukemmel olur dedi kizim da tadini cok seviyor. Hem syrica beyin gelisimleri icinde cok faydali. Benim kizim normalde dis doneminden sebep pek istahsizdi ama simdi masallah normale dondu brnce balik yagininda etkisi oldu. Insallah sizdede faydasi olur canm ama bu aralarda doktora gidecekseniz bi danis istersen

Canim ben arastirmistim yazin a ve d vitamini katkisiz olanlardab vermek lazimmis o yuzden ben ocean marka aldim zaten yaz kis kullanima uygundur yaziyor. Acikcasi ben doktora sormadan vermeye baslamistim sonra sordugumdada verirseniz mukemmel olur dedi kizim da tadini cok seviyor. Hem syrica beyin gelisimleri icinde cok faydali. Benim kizim normalde dis doneminden sebep pek istahsizdi ama simdi masallah normale dondu brnce balik yagininda etkisi oldu. Insallah sizdede faydasi olur canm ama bu aralarda doktora gidecekseniz bi danis istersen
Tesekkurler canim yakin bir zamnda yok kontrolu ama alip deniycem insallah sever benimkide

Canım evet gerçekten yemeyen çocuk çok zor ben zinco fort veriyorum o bi ara fayda etti şimdi yine aynı benim aklıma hiç gelmedi balık yağı ablalarım yigenlerime kullaniyodu bende alayım ay sağol canım ya

X