2015 Nisan Anneleri

Ayy sağlıklı bi şekilde kucağına almayi nasip etsin Allahım bilirim canım özellikle emiyorsa çok zor olmuştur benim de oğlum var çok düşkün biberonuda almıyor ne süt ne mama verebilirim emzirmeyi Nasi bıraktircam hiç bilmiyorum
Canım ben daha gecen ay bırqktırdım bebek dört aylık olana kadar emzırebıliyorsun.iki gün filan sürdü bıraktırmam sonra unuttu.çubuk kreker filan aldım.verdim eline kucağına hıc almadım.allah yatdımcın olsun senınde

kız çocugu annelerine bir sorum var?
beliz 3-4 gündür altını açtığımda elini direk vajinasına atıyor. önce kaşınıyomu. pişikmi oldu acaba diye iyice baktım. ama kızarıklık filan yok. elini atıp mıncıklıyo bişeyler yapıyo :KK43: niye yapıyo normalmi acaba?sanırım vücudunu tanımaya çalışıyo. 1-3 yaş arası çocuklar anal dönemde oluyomuş. aynı şeyi yaşayan varmı
Canım benım oglumda aynı 3 aydır altını actıgımda direk pipisine elini atıyor oynayıp guluyor.gözüne bakıyor ben görmemezlikten geliyorum aldırmıyorum.

Kızlar bikaç gündür eşimlede konusmaya basladık 2.çocuk mevzusunu sanırım yavaş yavaş aklıma iyice yatıyo.bende polikistik over vardı uraza çok küçük bir ilaçla ve çatlatma iğnesiyle ilk denemede hamile kalmıştım normal yolla mümkün değil demişti doktor birkaç zamandır korunmuyoruz ama hamile kalabilirmiyim kendiliğinden yoksa tedavimi gerekir bilmiyorum haftasonu bir doktora gidicem kontrole bakalım durumlar ne olcak :)
İnş hayırlısı olur CNm , Rabbim göblümüze göre verir inş. Belki tedavi gerektirmeden hamile kalırsın kim bilir .

Canım ben daha gecen ay bırqktırdım bebek dört aylık olana kadar emzırebıliyorsun.iki gün filan sürdü bıraktırmam sonra unuttu.çubuk kreker filan aldım.verdim eline kucağına hıc almadım.allah yatdımcın olsun senınde
Darısı başıma o zaman çok düşkün benimki gecelî gündüzlu emiyor biberonda almıyor gece süt verirdim gece uyanmadı mi o zaman ne yaptın gündüz uykuya da memeyle geçiyor malesef bizim durum bu :KK43:

Darısı başıma o zaman çok düşkün benimki gecelî gündüzlu emiyor biberonda almıyor gece süt verirdim gece uyanmadı mi o zaman ne yaptın gündüz uykuya da memeyle geçiyor malesef bizim durum bu :KK43:
Canım işte iki gün zorlanıyorsun ağlıyor istiyor eski yontemler işe yarıyor siyah bant koydum görünce açıyor annecım dedim ehhh ehhh dedım.kolay değil bırakması benım oğlunda hıc emmeden duramazda uykuya filan hep memeyle dalıyordu şimdi unuttu.allah yardımcın olsun canım

Kızlar bikaç gündür eşimlede konusmaya basladık 2.çocuk mevzusunu sanırım yavaş yavaş aklıma iyice yatıyo.bende polikistik over vardı uraza çok küçük bir ilaçla ve çatlatma iğnesiyle ilk denemede hamile kalmıştım normal yolla mümkün değil demişti doktor birkaç zamandır korunmuyoruz ama hamile kalabilirmiyim kendiliğinden yoksa tedavimi gerekir bilmiyorum haftasonu bir doktora gidicem kontrole bakalım durumlar ne olcak :)
Canım Rabbim gönlüne gore versin benim arkadaşım tüp bebek yaptırdı.doktor doğal yolla hamile kalman imkânsız demiş.bı kızı oldu ve 10 aylık oda hamile kalamam diye korunmamış şimdi 1.5 aylık hamile korunma bence sende artık.inşallah seninde olur biran önce.

Canım Rabbim gönlüne gore versin benim arkadaşım tüp bebek yaptırdı.doktor doğal yolla hamile kalman imkânsız demiş.bı kızı oldu ve 10 aylık oda hamile kalamam diye korunmamış şimdi 1.5 aylık hamile korunma bence sende artık.inşallah seninde olur biran önce.
Saol canım benim amin bakalım ctesi doktora gidicem ne dicek ona göre bakıcaz bende kurban bayramında eşimde tatilken emmeyi bıraktırmak istiyorum çok düşkün uraZda ssadece emerek uyuyo bıraktırınca uyku işini nasıl yapmaya basladınız ccnm

• Beğen
Reactions: nix
Evet dedigin gibi cok usual yapti.on gun kullandim artik yeter dedim biraktim. Levi boynuzu ozu veriyorum Dr a gidene kadar 5 ml iciriyorum ac Karna. Insallah duzelir istahi 've uykusu. Artik cok yoruluyorum yedirirken. Tv yi denedim ne kadar istemesem De ama yok . Hemen mama sandalyesinden kalkma derdinde. Yere oturturup bit Ton oyuncakla yediriyorum. Kendi tutsun yesin Dr istiyorum ama dis doneminde onu en sevdigi yemekleri bile istemiyor. Azilar bizide mahvediyor.onlerin yanı gelmeden azisi geliyor. Yaazik cocuklar cok zorlanyor. Ama benimde sinirim harap oluyor. Geceler gunduz duzgun yatmiyor . Yemek zor yapiyorum. Ters oluyor cocuk birde acidan tamam cani yaniyor diye uzuluyorum .Ama yardim edecek kimse olmayinca Bir sure sonra bende geriliyorumm . Bir anda hepsi ciksada kurtulsm diyorum. Kilosu hep yurumeden onceki zamanlardan ya. Birde 11. Ayda bir hasta oldu. Ondan sonra gitti istah falan.. saglikli olsunda napalim. Kizim yesin diye tarhana eriste bile yaptim bu sene bakalim. Zaten tarhana kadar besleyuci corba yok .

Oyle iyi anliyorum seniki igneler olana kadar yapmadim sey yoktu herkez cocuk ayni buyumuyor bakamiyorsun diyordu 7 ay ayni kiloda kaldi 8 kiloda ne kadar uzuldum bide hastanede yattik zature oldu ev isi yapamiyorsn durmuyor yemiyor benimki simdi arabalar dusman gecen ptobus bindim sanki cocuk kaciriyorum kadinlar hep yanima geldi benimki durmuyo disler dedin gibi hem onlara hem bizlere cektiriyo parkda daha guzel yer diyorum mesela akli oynamakda yemek gormek istemiyor bende keci boynuzu pekmezi veriyorum ama en iyi dut pekmezi diyolar insallah kanlari duzelir ya ben etli corbalar yapiyorum b12 si icinde ins ise yarar dah oncede etli yememize ragmen nie o kadar dusuk anlamadim cocukda gerilik yapiyo benim kizim baba teyze bu dede mama da kaldi hic ogrenme calismiyo annede demiyor yuzume bakmiyo konusurken niye boyle anlamadim insallah cabuk atlatirix bu donemleri

Oyle iyi anliyorum seniki igneler olana kadar yapmadim sey yoktu herkez cocuk ayni buyumuyor bakamiyorsun diyordu 7 ay ayni kiloda kaldi 8 kiloda ne kadar uzuldum bide hastanede yattik zature oldu ev isi yapamiyorsn durmuyor yemiyor benimki simdi arabalar dusman gecen ptobus bindim sanki cocuk kaciriyorum kadinlar hep yanima geldi benimki durmuyo disler dedin gibi hem onlara hem bizlere cektiriyo parkda daha guzel yer diyorum mesela akli oynamakda yemek gormek istemiyor bende keci boynuzu pekmezi veriyorum ama en iyi dut pekmezi diyolar insallah kanlari duzelir ya ben etli corbalar yapiyorum b12 si icinde ins ise yarar dah oncede etli yememize ragmen nie o kadar dusuk anlamadim cocukda gerilik yapiyo benim kizim baba teyze bu dede mama da kaldi hic ogrenme calismiyo annede demiyor yuzume bakmiyo konusurken niye boyle anlamadim insallah cabuk atlatirix bu donemleri
Allah yardımcımız olsun valla dediğin gibi çok Zor. Ben kofteleri nohut kadar ypip az yağda pisiriyorum. Onu cam saklama kabına koyup yanıma alıyorum. Dışarı çıkınca çerez gibi ağzına veriyorum.etrafa bakarken az az yiyor iyi oluyor . Eve gelince de makarna yada pilavini ne kadar yerse yiyor. Öyle daha kolayıma geldi benim .kizimda et yerdi özellikle ben kuzu eti alırım b12 dha fazla diye ama ondada çıktı hayret ettim bende. Etine tavguna hep dikkat ettim oysaki. Napalim başka dert olmasın. Konuşması biraz genetik ve Senin ne çok konuştuğunla ilgili. Benim kızimda anne demiyor ama ilk kelimesi anne olmuştu sonradan vaZgeçti snirim . Ama dede baba atta mama gel köpeği görünce hav hav teyze gibi birşey de diyor. Çiş cız pis pışpış da diyo. Cicek demeye çalışıyor. Oyuncakları toplatirken basket diyor ba diye o da bağırıyor .Cici falan diyor kendince her derdi anlatıyor. Söylediklerimi yada tanittiklarimi görünce hemen gösteriyor . Tepkilerimi taklit ediyor. doydun mu diyorum karnına vurup doydum yapıyor. doydum dedikten ssonra ona güvenip bask yedirmiyorum.Tamam tamam anlamında baş salliyor. Bunlar bana yetiyor. Ne olsa hepsi konuşacak derdini anlatacak insaallah .. sadece çok konuş ve tanıtırken rengini boyutunu herşeyini anlat. Çocuklar herşeyi anlıyor.ve disari çıkar ken Neler yasayagini ne kadar duracaginizi anlat. Anlıyorlar ınan. Benim kizimda başta ayakkabı giymeden kaçmak istiyordu. Sabırsızlanıyor du. Her seferinde kizim önce ben giyeceğim sen sessizce bekle sonra hemen seni giydiricem diye anlatıyorum. Ve şükür dinliyor. Sessiz ol ss teyzeler uyuyor olabilir diyorum. Şimdi kpiyi acar açmaz kendi sss diyor. Bekliyor. Ben giyiyorum sonra onu giydiriyorum. Bebek anlamaz dememek lazım herşeyi anlatmak lazım. Eşimin arkasından çok ağlar bazen. O da eşim kacmaya çalışırken ağlıyor. Sakince anlatinca kizim şimdi baban gidip calisacak aksam gelecek. Biz daha sonra dışarı cikicaz diyince byer bye yapıp kapıyı cat diye kapatiyor :KK66: herşeyi anlıyor bu cadılar

Saol canım benim amin bakalım ctesi doktora gidicem ne dicek ona göre bakıcaz bende kurban bayramında eşimde tatilken emmeyi bıraktırmak istiyorum çok düşkün uraZda ssadece emerek uyuyo bıraktırınca uyku işini nasıl yapmaya basladınız ccnm
canım hiç merak etme emmeyi bırakınca daha uzun ve iyi uyuyorlar. hiç pişman olmucaksın. aslında cocuklar yeniliğe o kadar açıkki. belizi beşiğine yatırıyorum poposuna pış pış yaparak uyutuyorum. kararlı ol. sakın 1 kere emzirim filan diye yumuşama. 2-3 güne unutur zaten

kızlar gunduz uykularınız ne alemde . gunduz kac kez uyuyo kuzular? beliz 2 kez uyuyor ama gece uykusu kısaldı. sabah cok erken kalkıyo. sanırım artık tek uyku uyuması gerek gunduzlerı . 2 gunduz uykusu fazla gelıyor. bende ızıne cıkınca yenı duzene gecmeye calısıcam ogende 1 kez uyusa gece uykusu uzar en azından.

kızlar gunduz uykularınız ne alemde . gunduz kac kez uyuyo kuzular? beliz 2 kez uyuyor ama gece uykusu kısaldı. sabah cok erken kalkıyo. sanırım artık tek uyku uyuması gerek gunduzlerı . 2 gunduz uykusu fazla gelıyor. bende ızıne cıkınca yenı duzene gecmeye calısıcam ogende 1 kez uyusa gece uykusu uzar en azından.
Bizimki gündüz 10-11 gibi 1 kere 1.5 saat uyuyormuş.Akşam erken yatıyorum sabah erken kalksın diye 8-8,30 gibi , sabah da 7-7,30 gibi uyanıyor.

Canım ben beşşigine koyuyorum basında bekliyorum tabı uyumadan bardakla bide sut ıçiriyorum biraz bekliyorum uykuya dalıyor benim oğlum aksam 9.30 uyuyor sabah 8.00 kalkıyor.öğlen 13.00 uyuyor bide 17.00 uyuyor uyku duzenimiz bu birer saat uyuyup uyanıyor.memeyı bıraktıktan sonra iki gün zorlandım baya ciddi zorlandım ama.allaha şükür duzeldi

Bizimki gündüz 10-11 gibi 1 kere 1.5 saat uyuyormuş.Akşam erken yatıyorum sabah erken kalksın diye 8-8,30 gibi , sabah da 7-7,30 gibi uyanıyor.
belizde 7 bucuk gibi kalkıyo aynen 10-11 gibi tekrar uyuyo. ama öğleden sonra 4 -5 gibi tekrar uykusu geliyo. uyutmasam huysuz uyutsam gece ancak 10 da uyuyo sabah erken kalkıyo. gündüz uyku saatini 1 e almam gerekki 3 e kadar uyusa tam gün ortası ona yeter. bakalım inşallah

Canim tek uyku uyut rahat edersin gece ben yusufu 2 kere uyuttugumda gece yada sabahin 6 sinda uysniyodu 1 aydir gunde 1 defa uyutuyorum aksama kadarda yoruyorum parkti bahceydi saat 10 zaten dusup bayiliyoo zaten mecbur emmeyide biraktik uyuyo artik rahat ettim

• Beğen
Reactions: nix
Kızlar çoğunuz emzirmeyi biraktirmissiniz. Hamilelik ten herhalde demi. Ne kadar zor olsada ben iki yaşına kadar hatta dahada fazla emzirme yi planlıyorum.
Bir aydır kizimda günde bir kez bir buçuk saat uyuyor. Diğer türlü gece geç uyumak uyuyor. Zaten ne olursa olsun sabah in en erken saatinde kalkan bir çocuk. Dr la da konustuk bu konuyu. Artık uyku çocuğu değil oyun cocugu uzun uyumalar bekleme aksam 9 sabah 6 arası uyusun. Gündüz max iki saat yatsın yeterli demisti

Emzirme yi biraktiran anneler nasıl uyutuyorlar acaba.
beliz 9 aylıkken bıraktı emmeyi. reddetti daha doğrusu meme düşkünü çocuk bi anda nefret etti. öyelece bıraktık başta ayağımda salladım 11 aylık olana akadar. 11 aylık olunca besıgıne yatırdım poposuna pıspısla uyuttum halada öyle uyutuyorum. evde ve besıgınde cok kolay oluyo ama tanımadıgı bıyerdeysek cok zor uyuyor ayagımda sallıyorum

Emzirme yi biraktiran anneler nasıl uyutuyorlar acaba.
Canim ben 15 aylikken hamile oldugum icin mecbur biraktim normalde hep memede uyur ve iki saat arayla kalkardi bende memeyi birakinca iyi bir yontem bulmam lazim dedim 2. Cocukta gelince zorluk olmasin diye kendi yatagima saat 22.00 de goturuyorum sutunu icmis ve slti temiz picamalarini giymis olarak isigi sondurup yatagima yatiriyorum kendimde yanina yatiyorum uyku vakti yatalim diyorum 10 dk kadar yatakta saga sola donup sonra kendi uyuyo tabi ben uyumus numarasi yapip onunla konusmayi irtibati kesiyorum ve 2 aydir boyleyiz alisti zaten sisteme

X