2015 Nisan Anneleri

Oğlumda iken mayıs annesiydim o Zaman sütten kesmek için çok zorlanan anneler bazı teknikler kullanmışlardı . Hemen hemen hepsi iki yaş civarı bıraktırdılar . Zor süreç ama imkansız değil . Emzik yaptırmaktan daha Kolay en azından . Bazıları salça sürüp uf oldu dediler . İşe yarayan çok oldu . Bazıları acı sürdüler . Bazıları da yara bandı yapıştırıp . Yara oldu diye bıraktırdılar CNm . Ben çok şükür yaşamadım . Mahir 6 ay emdi kızımda 9 ay emdi . Kendi fikrim hep bir yaşına kadar oldu . En kolayı aklı kesmeden bıraktırmak .

Bende internetten biraz bakjndım genelde aynı yöntemler pek içimede sinmiyo öyle bilemedim valla keşke diom kendi kendine bıraksa ya da sütüm kesilse diom :) bende kıyamıyorum şimdilerde de bıraktırmaya bakalım artık zamanla nasıl olcak aklı kesmeden en kolayı doğru ama işte o zamanda kıyamadım

Benim oglanda oyle sadece gecenlerde rahatsizlandi o zaman omuzumda uyutabildim nasil olduysa direnmeden uyumustu o zaman ama gece uyandiginda mumkun degil meme olmadan uyumuyo bende 20. Ayda yani ocak subat gibi biraktirayim diyorum ama nasil olucak hic aklim kesmiyo cunki bizimki disarida olmadigimiz surece en fazla 2 saat dayaniho disardada max. 4 saat sonra meme istiyo

beliz son 1,5 ayda 3 kere geniz burun akıntılı gunler gecırdı. grip oluyor sanıyordum annemde usutuyo diyodu. ama ateş yok sadece burun ve geniz akıntısı. bugun dr a götürdüm. alerjikmiş. yaşadığımız yer çok ağaçlı oldugu için. ve bünyesinden dolayı. burnu tıkanıyomuş geniz akıntısı yapıyomuş.herşeyine baktı gayet iyi. 14,5 aylık .79 cm 12,5 kg olmuş. 1 yaşından beri hiç kilo almamış. dr da yemesi için zorlamayın. kilosu fazla dedi. bana gayet normal geliyo halbuki. peluş oyuncaklarını kaldır dedi. bi tane alerji şrubu yazdı. yüzündede minik sivilceler çıkıyodu onlarda alerjik dedi stilex jel yazdı. komple bakım yaptırdık kıza çok şükür bişey cıkmadı. bıngıldagıda 3 aya kadar tamamen sertleşir normal dedi.

aynı bizim durumumuz:) bende Mart da baslicam kademeli olarak.daha emsinler bence şimdiden düşünme canim beraber buluruz bir cozum:)

kızlar merhabalar
bir turlu ise baslayamadim ramazanda geçsin dedik ayin 27 sinde baslicam ins.
Bu arada denedim oruç tuttum ve sutum de bariz azalma oldu 1 gün mola vererek tutuyorum. zaten bizimki bişey yemiyor 3-5 kasik anca doymayi anne sütüyle yapıyor.

Saolun kızlar yanlız değilmişim en azından artık o zaman gelince tekrar konusuruz bakalım nSsıl olcAk :)

Ge mis olsun canim .birsey cikmamasima sevindim. Masallah boyu kilosu yerinde

Reactions: nix
Canım geçmiş olsun önemli bir şey olmasında gerisi sorun değil kgsu maşallah güzel almamış olmasını dert etme tam yemelik kollar bacaklar var belizde maşallah :)

Reactions: nix
Yine ben .....
Daha önce de yazmıştım size . Oğlum Mart doğumlu. Bizim grup yazmayı bıraktığı için arada size derdimi açıyorum.
Benim oğlan bir şey yemiyor. Üç ay olacak. Iki kez rota virüs geçirdi bu zaman aralığında. Neyse hadi düzelir dedim bekledim değişen bir şey yok. Dün bir boyunu olcelim dedik. 3 ayda 1 cm uzanmış. Bir de 500 gr. Vermiş üç ay öncesine göre
Gelelim bana çok üzüldüm. Ne yapacağımı şaşırdım. Yemiyor bu sefer zorluyorum tükürüyor. Ben krizdeyim yani.eşimle tartışıyoruz. Benim derdim yetmiyormuş gibi bir de onunla uğraşıyorum. Ikinci çocuğum ama gerçekten çok zorlanıyorum.

Kızlar bugün uraz düştü annemlerde oyuncak arabasına ters binip düştü yüzünü vurdu yere hemde biranda oldu göremedim yakalayamadım dudagının kenarı biraz yArıldı çok kanadı aklım çıktı korkudan yıkadık buz koyduk doktoru aradım sordum bikaç gün takip et iltihap fln olursa antibiyoktik krem vericek olmasa bişey yapmaya gerek yokmuş çok korktum valla ya birazcık şişti kenarı Allah beterinden korusun kuzularımızı

Eklentiler

• image.jpeg
    41,4 KB · Görüntüleme: 80
Canim hoşuna gidecek şeyler yap dene bi bide doğru şeyleri doğru saatlerde vermeyi dene belki ondandır sabah kahvaltı olarak rafada yumurta içine biraz tuz biraz kimyon biraz ekmek içi ve cicibebe süt öğlen yaptığın yemekten yanına yoğurt öğleden sonra evde ne varsa meyve olarak koy rondoya çek meyve püresi bi nevi atom (elma armut yarım portakal suyu çilek muz hurma 1 tane ceviz )emin ol bunu yicektir hepsinden azar azar kalanında sen yersin aksam yemek yatmadan da yarım muz 1 çay bardağı süt 2 tane tahıllı cicibebeli karışımı rondoya koy pürüzsüz hale getir baby tv yi aç öyle bi güzel yer ki sende hayret edersin zor büyüyorlar malesef ama büyüyorlar bi şekilde sıkma canını.

Canim sana cevabım üstte :)

Canim yerim o tombisi ben Allahım korusun canım benim oğlum da cok hareketli hiç yediğini tutmuyor acaba az mı yediriyorum hiç bilmiyorum ki senin yemek yedirmé rejimin nasıl peki gerçi çocuktan çocuğa iştah değişiyor yorumunu hevesle bekliyorum

Kızlar bide koltuk üstüne çıkmaya basladı çok hızlı haraket ediyo anında koltukların üstüne çıkıp atıyo kendini napıcamı şaşırdım koltuk mindelrrini yere indiriyorum bu seferde çıkıp yanlardan asAğı sarkıyo kendini ordan oraya atıyo iyice zorlamaya basladı düşcek diye korkuyorum sürekli

Canim bol bol yoğurt yedircem kemik suyuna çorbalar içir kemik direnci artarsa daha rahat yürür koşar ben yoğurdun etkisini çok gördüm bebeğime.

Düşe kalka öğrenecek annesi malesef bu böyle hayat böyle bende ilk başta sürekli endişeyle yaşıyordum hiç yanından ayrılmıyor dum sonra gerekli önlemleri aldım ve napcak diye beklemeye başladım çekyatin altına soktu kendini üstünden düşemeyecegini anladı tabi sen balonlara dikkat et bide televizyona tezgah ve masa üstlerine sivri bişe koyma cam ne olursa olsun eline verme gerisini Allaha bırak artık onlar yaramazlık yapacak bişe mutlaka bulurlar yine

Balkonlara dicektim :)

Ah kıyamam Uraz'a..nasıl korktuğunu tahmin edebiliyorum canım, çok geçmiş olsun. Gerçekten Allah koruyor kuzuları. Antibiyotikli merheme gerek kalacağını sanmiyorum, derin bir yarıga benzemiyor fotograftan. Allah beterinden korusun..
Bizimki de hiç durmuyor hep koltuk tepelerinde, sürekli hareket halinde, ciddi ciddi yoruluyorum peşinde koşmaktan. Annem yazları Tekirdağ'da..bahçeli bir köy evi var Allahtan. Sık sık gidip kalıp enerjimizi atıyoruz toprakla kumla tavukla köpekle:) yoksa dört duvar içinde bütün gün ikimize de işkence..

Ah kıyamam Uraz'a..nasıl korktuğunu tahmin edebiliyorum canım, çok geçmiş olsun. Gerçekten Allah koruyor kuzuları. Antibiyotikli merheme gerek kalacağını sanmiyorum, derin bir yarıga benzemiyor fotograftan. Allah beterinden korusun..
Bizimki de hiç durmuyor hep koltuk tepelerinde, sürekli hareket halinde, ciddi ciddi yoruluyorum peşinde koşmaktan. Annem yazları Tekirdağ'da..bahçeli bir köy evi var Allahtan. Sık sık gidip kalıp enerjimizi atıyoruz toprakla kumla tavukla köpekle:) yoksa dört duvar içinde bütün gün ikimize de işkence..

Teşekkür ederim inşallah dediğin gibi yapacağım. Sonuç alırım umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…