Gecmis olsun canim benimkide burnuna ellememe hic izin vermiyo bende kullanmiyorum coj agliyo cunku disleri yuzunden cignemek istemiyorlar canim sivi gida ver corba gibi bide yogurt yiyo benimki dis doneminde burnunun akmasi iyi tikali olmasi daha kotu oluyo tekrar gecmis olsunKızlar oğlum bir haftadır hiç bişey yemiyor hem nezle ilk defa burnu akıyor tuhafına gittiği için akınca ağlıyor sümük geldikçe aspire ediyordum vazgeçtim artık tonimer ve rhinfant ve aspiratör kullanmayacam zaten çekene kadar ölüp ölüp dirilşyo zavallım şırıngaya sütümü çekip sıkıyom.üst dişleri şişmiş artık ne zaman çıkacaklarsa....Allahtan sütü var emiyo yokda mahvolmuştu birde bişey çiğneyip yutmaktan da korkuyor ne yapıcağımı bilmiyorum çokta öksürüyor balgamlı balgamlı haftaya dr götürvem mecburi...
Çok geçmiş olsun yazdıkları okuyunca ben bile çok ürktüm . Rabbim yavrularımızı bizlere bağışlasın inş . Benim çok korktuğun durum , ben böyle durumda hemen elimi sokup ağzındakini alıyorum . Çok korkup ağlıyor ama nefessiz kalmasından iyidir . Bu durumlarda panik olmak çok doğal Nasıl olmayalım ki ama Zaman'la alışıyor insan ben ilk çoçukta çok korkak ve paniktim . Şimdi daha bir tecrübeli insan . İnş hiçbirimiz yaşamayız .Canim büyük geçmiş olsun nasil korktuğunu tahmin edebiliyorum.
Çarşamba gunduz dis bugdayi vardi akşam çök kötü bir olay yaşadık kizim yerde oynarken oksurmeye başladı tükürük kaçtı sandim baktım olmuyor iyice kotulesti bogulacak gibi babası aldi o vuruyor sırtına falan çocuk tıkandı 10 sn nefes alamadı gıdıyor dedim sonra ağzına baktım eşim parmağını soktu agzinda almak için o anda ne varsa iteledimi ne rahatladı normale döndü sonra hemen hastaneye muayene röntgen falan cigerlwrinde ve soluk borusunda bişey çıkmadı doktor muhtemelen yutmus dedi gozlemleyin dedi.cok sukur sıkıntısı yok Kızlar atlattik elimizde gidiyordu küçük kizimo gun sabaha kadar uyumadım hep o an aklıma geldi.
Eşimle ikimizde etkisinden kurtulamadı hala allahım esirgedi.
olaydan dolayı da diS bugdayi anilarimizi paylasamadik sizinle.
kizlar güzel bir gündü kizim iki kere kalemi secti:) yapmayanlara tavsiye ederim.
Geçmiş olsun CNm , ah biz anneler yok mu resmen yavrularımız için süper man oluyoruz . Umarım çok kazanız olur CNm .Kızlar annemle kuaföre gitmiştik oğlumuda götürdük çoj yakın zaten dönüşte taksiden indik kapının önünde uraz kuvagımda ayağımı burktum yere kapaklandım refleksle oğlumu havada tuttum hiç bişey olmadı ona hemen anneme verdim çok korktum ya benim biraz dizim soyıldu ayak bileğim ağrıo Allaha çok şülür oğluma bişey olmadı çok korktum Allahım korusun meleklerimizi
Öyle gerçekten annelik pahabiçilmez , gözünüz aydın Meryem halan yerinde sayıyor yada geri gidiyor :)) darısı başımıza inş .kızım dün tam 10 aylık oldu. 3-4 gundur emeklemeye basladı cok tatlı ya o popoyu sallaya sallaya gezıyo. yirim onu. o kadar mutluyumki annelık cok zor ama o kadar guzel bır duyguki. duyguların şahı resmen
Ah ah keşke yapabilsem keşke sinirlerim hoplamasada uygulayabilsem . Bu yöntemi başarabilen çocuk çok daha erken kendi başına yemek yemeği öğreniyor ve hatta yemek seçmeden yiyor . Ben önüne üzüm veya makarna koydum tabaksız çünkü tabağı aldığı gibi yere fırlatıyor . Böyle başladım yavaştan . Benim yöntem de bu oldu malasef , tipik anne misali gibiArkadaslar bebegini blw yontemiyle besleyen var mi? Gecen gun spagetti makarna koydum onune, once eliyle sıktı sonra agzina goturdu tabii her yer makarna:) ben ufak ufak gecmek istiyorum ama cok zor olacak daha erken baslanmaliydi, ac kalir diye cesaret edememistim..
Çok şükür benim oğlan hiç bilmedi üst dişlerini valla korktum ama siz böyle yazınca bende en zor köpek dişleri diye biliyorum inşallah onuda kolayca atlatırBenimkininde akiyo canim ama gripten degil disten oyuzden goturme bosuna ilac dayamasinlar takip et kotu olursa gotur ama bizdede durum ayni arada oksuruyo bile ama oyle cigerden gelen bisey degil bogazi salyadan oluyomus fis cikarma evresi yani c vitamini bol yukle pekmezli cay icir her sabah ve medine hurmasi yedir bol sivi gida corba ihlamur ve su bizdede durumlar ayni ust tek disini patlatmis sis cok fena elletmiyo jel surmeme bile izin vermiyo yanindaki cikcak heralde onu bekliyoz simdi ve cok huysuz hep kucak ve ilgi istiyo eli hep agzinda komple yumrugunu sokup bagriyoo salyasi cok akiyo gogsunde mendille geziyo hayirlisiyla kurtulsalar bi rahat etcek cocuklar
Canım benim sinir hoplayacak bişe yokki bunda böyle böyle döke saça öğrenicekler mutfağındaki halını kaldır öncelikle bi nebze daha rahat edersin eline oyuncak yerine kaşık ver tutmayı öğrensin siz yemek yerken küçük bi parça ekmek yada mandalin portakal gibi rahat kavrayabileceği şeyler ver arada bardak ver su içmeyi öğrensin böyle böyle alışır sende rahat edersinAh ah keşke yapabilsem keşke sinirlerim hoplamasada uygulayabilsem . Bu yöntemi başarabilen çocuk çok daha erken kendi başına yemek yemeği öğreniyor ve hatta yemek seçmeden yiyor . Ben önüne üzüm veya makarna koydum tabaksız çünkü tabağı aldığı gibi yere fırlatıyor . Böyle başladım yavaştan . Benim yöntem de bu oldu malasef , tipik anne misali gibi
gercekten kolay oluyor bende eline kucuk biskuvi ekmek galeta muz elma felan veriyorum. Yemek yedirirken de bir kasik benim elimde bir kasik onun elinde :)bazen elinden tutup kendisinin yemesini sagliyorum. Biz yemekteykende kucagimda benim tabagima kasigini batirmaya calisiyor :)Canım benim sinir hoplayacak bişe yokki bunda böyle böyle döke saça öğrenicekler mutfağındaki halını kaldır öncelikle bi nebze daha rahat edersin eline oyuncak yerine kaşık ver tutmayı öğrensin siz yemek yerken küçük bi parça ekmek yada mandalin portakal gibi rahat kavrayabileceği şeyler ver arada bardak ver su içmeyi öğrensin böyle böyle alışır sende rahat edersin
Çok hesapli ydi gerçekten aldım ben 2 kutu:)Kızlar e bebekte şubat ayı fırsatları var hergün bazı ürünlrrde %29 indirim bugün prima premiumda var ayın 27 sinde aktif bebede var haberiniz olsun
Çok geçmiş olsun dikkat edin. Benim oğlanda yutmuştu damacananın plastiğini 10 dkda çıkardı doktorlar ama ömrümden 10 yıl gitti Allah kimseye yaşatmasınÇok hesapli ydi gerçekten aldım ben 2 kutu:)
kızlar bizimkinin ne yuttuğu belli oldu o gün dayısı agri kesici istemişti ne ara yere düştü de aldı ağzına.görünce şok oldum zaten ve katlı şekildeydi sivri.allah korudu.
ewet hemde nasıl hiç kucağımdan inmek istemiyor gidecek sanıyor galiba yavrummmKizinla sana iyi tatiller canim, ne kadar sevinir simdi seni evde gordukce :)
ahh bu bebekler bize kafayı yedirecekkızlar kızım 1 haftadır fılan kafasına vurmaya basladı. bazen durup duruken bazen sınırlenınce elıye şap şap kafasına vuruyor. delırıcem sınırdenmı yapıyor dıs agrısındanmı anlamadım. boyle bısey yasayan varmı endıselenıyorum
Aa bizimkide yapiyor aynisini cok tatli gorunuyo o zamanlar ama tedirginde oluyordum. Demek ki yanliz degilmisim cok sevindim :) bu forumu cok seviyorum...insani cok rahatlatiyorahh bu bebekler bize kafayı yedirecekbnm kızlar kendini titretiyor ürpermiş gibi üşümüş gibi bu ara çok sık yapıyor tik olmuş gibi aklımda deli sorular kafayı yemezsek iyi
Canim endiselenme benim oglumda oyleydi dislerini cikardi birakti vurmayi dislerden yapiyordur.kızlar kızım 1 haftadır fılan kafasına vurmaya basladı. bazen durup duruken bazen sınırlenınce elıye şap şap kafasına vuruyor. delırıcem sınırdenmı yapıyor dıs agrısındanmı anlamadım. boyle bısey yasayan varmı endıselenıyorum
yya öylemi inşallah. çünkü psikolojik bişeymi diye endişelendim. dikkatını baska bıseye cekmeye calısıyorum oyle yapıncaCanim endiselenme benim oglumda oyleydi dislerini cikardi birakti vurmayi dislerden yapiyordur.