Kızlar çok sinir oldum şu doktor olaylarına.cumartesi kontrole gitmiştik doktora özel olmasına rağmen 1.5 saat sıra bekledik ve randevuyla gitmiştik.çok yoğundu hastane.doktor sadece boy kilo falan baktı kulağına baktı gece kaç kere uyanıyo onu sordu ek gıda listesi verdi o kadar.kan tahlilini ben söyledim istiyorsan yapalım dedi.neyse bugünde kan verdik sonuçlara şöyle bi ayak üstü baktı iyi dedi o kadar.ben de çok sinir oldum.çünkü bugün de 1.5 saat bekledik.sizin kontrollerde neler yapılıyor bi de kan tahlili harici bişeyler istediler mi 9 ay kontrolünde.bende artık kontrole götürmemeye karar verdim.hiçbişey yapmıyorlar resmen.
Canim ben Tr'deki sistemi tam bilemiyorum ama abimin kizi vardi, ondan gordugum kadariyla Tr'de bu doktor isi biraz abartiliyor.
Ben yurtdisindayim ve burada sadece ebe bakiyor kontrollerde; bir tek ilk dogunca, 6 aylik olunca ve 1 yasina gelince dr'a gidiyorsun, bir de 1 yasina gelince dis dr'una da gidiyorsun. Tabi Allah korusun buyuk bir sorun olursa dr goturebilirsin ama o bile ozel dr degil, devletin dr'u.
Ebe kontrolu de ilk 6 ay her ayda 1 gidiyorduk, 6 aydan sonra 2 ayda 1'e dustu. Bizde mesela boy, kilo, kafa olcumu yapiliyor. Asi varsa asi yapiliyor. Ek gidadan bahsetmisti, gecen gittigimizde evdeki guvenlik onlemlerinden bahsetti, bu tarz seyler konusuluyor. Bir de bize soruyor, bir sorun var mi diye.
Ben mesela kan grubunu ogrenmek istedim, ameliyat olmadigi surece bu tarz testler yapmiyoruz dedi. Biz mesela hic kalca cikigi icin rontgene de girmedik. Dr eliyle muayene etti.
Buradaki sistem gercekten cok farkli, hic bir seyde abarti yok, doganin rutinine daha cok guveniyorlar. Arada benim bile ne kadar rahatsiniz diye bagirasim geliyor. İnsanlarda panik diye bir sey yok adeta.
Ben mesela hamileligim suresince sadece 1 kere ultrasona girdim ve 2'li test dediklerinizden filan hic yapilmadi. O zaman bana cok garip gelmisti. Ebe de bana 'biz Tr'den cok farkliyiz ama anne bebek ölumlerinin en az yasandigi ulkelerden de biriyiz demisti'.
Ben Tr'de olsam saglik ocagina giderdim ve sadece 6 ayda 1 filan rutin dr kontrolune giderdim sanirim, onda da iyi bir dr bulmaya calisirdim. Cunku dedigin gibi hem tonla para veriyorsun, hem sira bekliyorsun hem de soru sormaya bile cekiniyorsun bazi dr'larin ukala tavirlari yuzunden. Ne diyim, Allah kolaylik versin.