3 uyudugu zamanlar süreleri aynı dediğin gibi .2 olduğu zamanlar 1.5 saat uyuyor ikisinide daha güzel kalkıyor ama dayanamıyor o kadar uyanik kalmaya cıldırıyor. Uykuya direniyor bu ara bakalım artık. Biz hala memede uyuyoruz ayakta bazen uyuyor:) annemgilde Salıncağı var ondada uyuyor:)hala 3 kez uyuyor. genelde 1 tanesini 1-1.5 saat uyuyor diğer ikisi yarım saati geçmiyor.bazen hepsini yarım saat uyuduguda oluyor. hala uykusu geldıgınde cıldırıyor. hala ayagımızda sallıyoruz o da olmaza battanıye arasında.
"Efendim, mesele suymus: Arılar bal yapmak için nektar toplarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirlermis. Yetiskinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmıyormus. Bebeklerde ise hem vücudun savunma ve sindirim sistemleri yeterince gelismemis hem de mide hâlâ ancak anne sütünü hazmedebilecek durumda oldugundan, bu bakteri, bir yasından küçüklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilirmis. Bu arada hemen belirteyim, bir yasından sonra böyle bir sorun olmadıgı gibi, annenin hamilelik ve emzirme döneminde bal tüketmesinde de bir sakınca yok. " bak boyle bir yazi buldum. Ama durum su ki marketlerden aldigimiz ballar hangi marka olursa olsun kirdan bayirdan toplanan ciceklerden yapilmiyo sanayi urunu hepsi o yuzden cokda korkmamak lazim. Ablamin bebegi 10 aylik oda 1aydir inet sutu veriyor hicbisey olmadinormalde 1 yas altı alerjı rıskı oldugu ıcın sarısı denıyor ama bende tam yumurta yedırıyorum alerjık bı bunyenız yoksa onemlı degıl yedırebılırsın. ben bal bile denedim 2 kez cok sukur alerjı yapmadı. az once cok guvenılır bı dr un yazısına denk geldım 6 aydan sonra ınek sutu deneyebılırsınız ama asla anne sutu yada formul sutun yerını almamalı dıyor.
inek sütü hiç denemedim. balıda yeni denedim 9 ay 4 günlük. ama sütüde öyle hobi olarak denicem devamlı olarak vermeyi düşünmüyorum. balı da zaten versem versem haftada 2kez muhallebısıne katarım pekmezi pek sevmiyor bizimki"Efendim, mesele suymus: Arılar bal yapmak için nektar toplarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirlermis. Yetiskinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmıyormus. Bebeklerde ise hem vücudun savunma ve sindirim sistemleri yeterince gelismemis hem de mide hâlâ ancak anne sütünü hazmedebilecek durumda oldugundan, bu bakteri, bir yasından küçüklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilirmis. Bu arada hemen belirteyim, bir yasından sonra böyle bir sorun olmadıgı gibi, annenin hamilelik ve emzirme döneminde bal tüketmesinde de bir sakınca yok. " bak boyle bir yazi buldum. Ama durum su ki marketlerden aldigimiz ballar hangi marka olursa olsun kirdan bayirdan toplanan ciceklerden yapilmiyo sanayi urunu hepsi o yuzden cokda korkmamak lazim. Ablamin bebegi 10 aylik oda 1aydir inet sutu veriyor hicbisey olmadi
"Efendim, mesele suymus: Arılar bal yapmak için nektar toplarken botulizm bakteri sporlarını da beraber alıp farkında olmadan bal yapımında kullanabilirlermis. Yetiskinlerde bu balın yenmesi sorun yaratmıyormus. Bebeklerde ise hem vücudun savunma ve sindirim sistemleri yeterince gelismemis hem de mide hâlâ ancak anne sütünü hazmedebilecek durumda oldugundan, bu bakteri, bir yasından küçüklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilirmis. Bu arada hemen belirteyim, bir yasından sonra böyle bir sorun olmadıgı gibi, annenin hamilelik ve emzirme döneminde bal tüketmesinde de bir sakınca yok. " bak boyle bir yazi buldum. Ama durum su ki marketlerden aldigimiz ballar hangi marka olursa olsun kirdan bayirdan toplanan ciceklerden yapilmiyo sanayi urunu hepsi o yuzden cokda korkmamak lazim. Ablamin bebegi 10 aylik oda 1aydir inet sutu veriyor hicbisey olmadi
Kızlar ne bal verdim ne pekmez küçücük bunyesine şimdiden şeker vermek istemiyorum karatayvari oldu biraz ama :)inek sütü hiç denemedim. balıda yeni denedim 9 ay 4 günlük. ama sütüde öyle hobi olarak denicem devamlı olarak vermeyi düşünmüyorum. balı da zaten versem versem haftada 2kez muhallebısıne katarım pekmezi pek sevmiyor bizimki
Kan ilaci vermiyorum ben onun yerine hergun bir cay kasigi pekmez koyuyorum muhallebisine. Sutu balida tadini ogrensin diye verilir yoksa dedigin gibi anne sutu varken gerek yok onlara ama ben biraz eski kafaya kacip devam sutu yerine inek yada keci sutu olmasi taraftariyim.Kızlar ne bal verdim ne pekmez küçücük bunyesine şimdiden şeker vermek istemiyorum karatayvari oldu biraz ama :)
Inek sütüde anne sütü varken en azından 1 yaşına kadar vermem
Hiçte eski kafalılık değil,çok haklısın biz sekiz kardeşiz annem herkese inek sütü vermiş ama şu farkla ki eskiden inekler hep yaylımdı şimdi ise besi.ha ben veriyor muyum?hayır ama devam sütleri gerçekten küçük bedenlere daha zararlı,dün yiğenimin hanımı misafirimdi oğlu bir yaşına gircek,dediğine şok oldum bebepi daha yirmi günlükken yoğurt vermeye başlamış bunu dr söylemiş tabii dr kızmış demiş sen zaten drluk yapmışsın bebeğe,madem veriyosun bebek rahatsız olmuyosa gazı falan yoksa devam edebilirsin anne sütünün yanında.şok oldum o bebek nasıl yutmuş yoğurdu.benimki emerken boğulur gbi oluyordu.Kan ilaci vermiyorum ben onun yerine hergun bir cay kasigi pekmez koyuyorum muhallebisine. Sutu balida tadini ogrensin diye verilir yoksa dedigin gibi anne sutu varken gerek yok onlara ama ben biraz eski kafaya kacip devam sutu yerine inek yada keci sutu olmasi taraftariyim.
Canim hayirli olsun.sen sezeryan dogummu yapmistin nirmalmi cvp verirsen sevinirim.kızlar merhaba nasılsınız kuzucuklar nasıl çok zaman oldu girmeyeli başlığa bi.duygusallaştım ne çabuk geçti zaman kızım 9 aylık olmak üzere Allaha çok şükür :) başına gelen arkadaşım var mi bilmiyorum ama sürpriz bi bebişim yolda kızımi 6 aylıkken memeden kesmek zorunda kaldım yıpratıcı bi donemdi ama vardır herşeyde bir hayır diyorum keşke daha uzun anne sütü verebilme imkanım olsaydı..hamilelikte zor geçince günler yorgunluk.ve uykusuzlukla ilerliyo :) benim kız 9 ay oldu hala popoyu kaldırıp emeklemedi niyeti de yok galiba yurutece fazla koyduğum için direkt yürüme aşamasina geçecek heralde maşallah tutunup kalkmaya başladı iki tanede dişimiz de çıktı şükür zor çıkardı kuzum.Arada girmeye çalışcam kızlar görüşmek üzere :)
Allaha şükür ki normal yaptım canım yoksa halim.ne olurduCanim hayirli olsun.sen sezeryan dogummu yapmistin nirmalmi cvp verirsen sevinirim.
Ben de bugün tam bunu düşünüyordum :)Kızlar gunduz uykularınız ne alemde?
Bizimki 3 kere uyuyordu şimdi 2 yapıyor galiba 2 ye geçiş doneminde
Vallahi imrendim ne guzel gunde 2 defa 1 saat falan uyuyan bebek masallah canim. Bizimki sadece 11 civari uyuyor o da saatlerce degil sonra hic uyku yok ve hep cok hareketli. Ben hem calisiyorum hem ev isi hem bıdıgın bakimi falan cok zorlaniyorum.Ben de bugün tam bunu düşünüyordum :)
3 kes uyursa hepsi yarim saat bazen öğlenki 1 saat, iki gündür 2 kez uyuyor ve 1- 1,5 saat uyuyor sanki boyle daha iyi gibi en azından o uyurken işlerimi yapıyorum diğer turlu yarim kalıyor
Hep mi öyleydi canım? Bizimki zor uyuyor, uykuyu sevmiyor haftasonu avm ye gittik öğleden sonra sadece 15 dk uyudu çünkü uyutmak için hic uğraşmadım,evde de kuzu gibi uyumuyor illa mizildanir, popoyu kaldırır, hareketli ve biraz yüksek müzikte onu dinleyerek biraz daha kolay uyuduğunu keşfettim... senin minik hareketliyse yorulur aslında ama uyutmayı denesen alışır mi acabaVallahi imrendim ne guzel gunde 2 defa 1 saat falan uyuyan bebek masallah canim. Bizimki sadece 11 civari uyuyor o da saatlerce degil sonra hic uyku yok ve hep cok hareketli. Ben hem calisiyorum hem ev isi hem bıdıgın bakimi falan cok zorlaniyorum.
Yani canim o yuzden sordum eger sezeryan olsaydi cok riskli olurdu.allahim sag salim kucagina almayi nasip etsin.Allaha şükür ki normal yaptım canım yoksa halim.ne olurdu
Uyku saatlerimiz tamamen ayni benimki bugun 9 aylik oldu ve 1 aydir boyle devam ediyoruz ama gece zirt pirt uyanmasi beni cok yorgun birakiyor hic uykumu alamiyorumYa kizlar benim bebiste gunduz cok uyuyor galiba gece cok sik uyanip zor uykuya daliyor. Ayin 27sinde 8 aylik olduk uyku saatleri sureleri degismedi ama buyudugu icin gunduz daha mi az uyumali acaba. Gunduz saat 10da kalkiyor 12de tekrar uyuyor 2de uyaniyor. Saat 4 bucuk gibi uyuyup 5 bucuk gibi uyaniyor aksam 10da uykuya daliyor. Bu gece saat 12de uyandi emip uyudu 2de uyandi 3 bucuga kadar gozunu acmadi ama her yerine biraktigimda agladi kucagima aldim sonrada her saat basi uyandi
Bende ayni sekildeyim uykusuz uyaniyorum hep insalah bian once duzelirUyku saatlerimiz tamamen ayni benimki bugun 9 aylik oldu ve 1 aydir boyle devam ediyoruz ama gece zirt pirt uyanmasi beni cok yorgun birakiyor hic uykumu alamiyorum
Canim bizim kiz dogdugundan beri gunduz uyumayi pek sevmiyor. Ben gurultuye alissin diye zaten gunduz evdeysem ya muzik acik yada radyo falan ama bir de ben calisiyorum herhalde ozluyor diye dusunuyorum. Ayrica cok hareketli bir kiz dr bile senin bu kizla isin var diyor. Artik napalim alistim ama bazi arkadaslara da imrenmiyor degilim. Seninki hep boylemiydi?Hep mi öyleydi canım? Bizimki zor uyuyor, uykuyu sevmiyor haftasonu avm ye gittik öğleden sonra sadece 15 dk uyudu çünkü uyutmak için hic uğraşmadım,evde de kuzu gibi uyumuyor illa mizildanir, popoyu kaldırır, hareketli ve biraz yüksek müzikte onu dinleyerek biraz daha kolay uyuduğunu keşfettim... senin minik hareketliyse yorulur aslında ama uyutmayı denesen alışır mi acaba
Canım Minik kuş Özlemez olur mu seni ondan da yerinde duramaz...Canim bizim kiz dogdugundan beri gunduz uyumayi pek sevmiyor. Ben gurultuye alissin diye zaten gunduz evdeysem ya muzik acik yada radyo falan ama bir de ben calisiyorum herhalde ozluyor diye dusunuyorum. Ayrica cok hareketli bir kiz dr bile senin bu kizla isin var diyor. Artik napalim alistim ama bazi arkadaslara da imrenmiyor degilim. Seninki hep boylemiydi?