- 3 Ekim 2013
- 39
- 61
- 18
Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Allah korusun olmuş geçmiş. Ben de çok panik bir insanımdır ama kendimizi telkin etmeyi öğrenmeliyiz sanırım. Annelik bir ömür endişe sahibi olmakmış, bunu anladım ben.Zaten yanimda koltukta uzanmisti kafa yana cevriliydi. Ama toparlayamadi.kendini. cok kotuyum canim ya.
Kizlar ben hamileyken son haftamda sirtimda sinir sikismasi olmustu ve hala gecmedi benim oglani artik tasiyamiyorum bi anda yere yigilacak gibi oluyorum ne olacak benim bu halim simdiden yaslandimBenim kollarım çok ağrıyor omuzlarından itibaren, sen nasıl dayanıyorsun ağrımıyor mu
Canim uzme kendiniZaten yanimda koltukta uzanmisti kafa yana cevriliydi. Ama toparlayamadi.kendini. cok kotuyum canim ya.
Su an hala.arada.oksuruyo.acaba tukurugu genzine mi kacti..uyuyamam artik kizlar. Kollarimda tikandi resmen. Canim bu 3. Cocugum digerlerinde de reflu vardi onlarda tikandi defalarca mismor oldular ellerimde ama onlar kustuklari icin boyle oluyordu. Bu hatunda herhangi bir belirti yoktu sadece surekli hizli hizli yutkundu ondan sonra oksurukle yutkunma talebi oldu.Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Allah korusun olmuş geçmiş. Ben de çok panik bir insanımdır ama kendimizi telkin etmeyi öğrenmeliyiz sanırım. Annelik bir ömür endişe sahibi olmakmış, bunu anladım ben.
Evet haklisin canım Çocuğun bünyesi de etkili denedim ben biraz ısrar edip fazla emzirince kusuyor bu arada bizim boyumuz kısa ya 3 aylıkken 58 cm di gerçi dr 2,5 aylık olarak hesaplamıştıCanım maşallah çık güzel sen bu kiloyla mama kullanmayı dusunuyorsan ben ne yapıyım benimki 3.ayda 5 kiloydu şimdi 105 günlük 5320 gr ama mama kullanmicam sütüm çok iyi var çok şükür kızımın bünyesi oyle
Canim en son 8 kg dedin diyr hatirliyorum kilomu verdi bebisin
Canim benim oglanda senin kiz gibi oluyor hatta kac defa uyurken mosmor oldugunu farkettim doktorum oyle oldugunda kaldirip poposunun iki yanagini sıkın dedi bende oyle yapiyorumTamda sevinmistim. Bugun sadece iki defa mama verdim bol bol emzirdim. Doymasa uyumazdi dimi. Aksamlari yatmadan veriyordum mamayi. Ama su an emiyor ve uyuya kaldi. Vermeyecem bakalim kacta uyanacak.
Sene benim gibi uyumadin halaCanim benim oglanda senin kiz gibi oluyor hatta kac defa uyurken mosmor oldugunu farkettim doktorum oyle oldugunda kaldirip poposunun iki yanagini sıkın dedi bende oyle yapiyorum
Ya uykuda tikanirda uyanamazsam diye korkuyorum.Sene benim gibi uyumadin hala
Aynen hamileyken hic dökulmuyordu, simdi acayip çok dökülüyor, tutam tutam neden acaba yaBenim bebeğim de tam 90 günlükken 5,700dü 60cmdi. Buraya yazmıştım 7leri falan görünce bi moral bozukluğu oluyo diye ama geçen gün okuduğum bi yazıda doktorların ellerindeki çizelgelerin mamayla beslenen bebeklere göre düzenlendiği ve anne sütü alan bebekle mamayla beslenen bebek değerlerinin aynı olmayacağı yazıyordu. Bana makul geldi. Ben kendi doktorumdan pek emin olamıyorum bazen o yüzden sizin doktorunuzun öyle demesine sevindim. Gerçi benimki yine de biraz küçük ama ben ikna oldum :)
Bir de bişey sormak istiyorum arkadaşlar. Benim saçlarım acaip dökülüyo. Hamileyken vitaminden falan heralde hiç dökülmüyosu. Şimdi kullanmıyorum ve demir ilacını da buraktım ondan mı bilmiyorum ama çok kötü durumda. Aranızda yaşayan var mı? Ne yapabilirim?
Benim kizda oyle maalesef gitgidebuyutmak dahada zorlasiyor aksam uykusu icin tam bir bucuk saat ugrastim ve denemedigim pozisyon kalmadi :-( biraktigim an hemen agliyor kendikendine uyuyabilmesi zaten yokArtık o kadar çok zor uykuya daliyor ki resmen deli oluyor zaten gündüz uykusu çok azaldı ve kisaldi tüm gün boyunca omuzuma alıp gezdiriyorum yere bıraktığım zaman ağlıyor kucak istiyor şu an bile zor uyuttum hiç halim kalmadı bitkin düştüm
Evet aynı durumdayım bende kayınvalidem bebek anneyi tanımaya başladığında bebeğinde anneninde saçları dökülür demişti :)Benimde aynı hormonlardan sanırım ilk oğlumdada olmuştu ikincidedr oldu 3. Ay civarı avuç avuç dökülüyor yerine yenileri geliyor üzülme demir ve vitamin haplarını düzenli kullan
Bizdede çok oluyo korkma canım ben artık hemen müdahale etmiyorum kendisi kurtarıyo kurtaramazda gözleri kızarırsa öyle müdahale ediyorum ve susuz kaldığında daha çok oluyor damağı diline yapışıo sanırım arada su ver biraz yaz günü onlar napsınKizlarrrr su an elim ayagim titriyor resmen. Kizim koltgun ustunde uyurken birden hizli hizli yutkunmaya basladi daha oncede olmustu yan cevirip sirtuna vurunca geciyordu ama bu defa olmadi oksurmeye be yutkunmaya basladi hemen kaldirdim nefes alsin diye degisik pozisyo lar denedim esim gozleri kayiyor deyince cildirdim ama nefes aliyordu sukur sanki hafif tukurugu genzine kacmis gibiydi anlayamadim 1 dak. Sonra kendine geldi bakti gulumsedi. Simdi emzirdim ve uyuya kaldi. Ben bu korkuyla nasil uyuyacam. Ya ben uyurken tekrarlanirsa.
Ben evlenmeden olmuştu ani bi hareketle kuzenim fizyoterapist ona söylemiştim gel bi bakayım dedi biraz canımı yaktı ama düzeltmişti fizyoterapiste gitmeni tavsiye ederimKizlar ben hamileyken son haftamda sirtimda sinir sikismasi olmustu ve hala gecmedi benim oglani artik tasiyamiyorum bi anda yere yigilacak gibi oluyorum ne olacak benim bu halim simdiden yaslandim
kıyamam, emzir canım susuz kalmasın. bağırsaklarında oluşan bakteri varsa onları atması için ishal oluyodur. sor canım kendi doktorunuza da.Teşekkür ederim canım antibiyotik kızımı ishal yaptı doktoru arayıp sordum ishal olmasını istiyoruz zaten 4 5 gün ishal olsun dedi şok oldum ya buz bile 4 5 gün şu kaybını kaldiramazken küçücük bebek nasil kaldırsın 10dan fazla kaka yaptı bugun şu gibi. .. ne yapacağımı şaşırdım inan yarın kendi doktorumuza gidecem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?