2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben de yüzsüz olayım yani :) bizde aslında cok gelenek var da ben hiçbişey istemedim onlardan bilezik bile takmadı eşim aldı ona onu taktı bi arkadaşım da hatayı başta yapmışın bizde gelenek şöyle böyle de onu iste bunu iste evde de yat hiçbişey yapma onun taktiği sen ona yap korkar gider dedi :))
Aynen maalesef bazen öyle olmak gerekiyor .arkadasın dogru demiş bence canım . Ben yurtdısındayım kayınvalıdem Türkiye de ama burda olsa eminim bende aynı seyleri yasıcam öyle birileri çünkü .

ya kizlar yemek yemek isgence oldu artik ya zor guc yiyorum :( midem yanacak diye ne yesem diye diyorumm hicte istahim yok :(

Beklemicem günleri sayarsam hiç Geçmiyor birde eskisi gibi gezemiyorum ki vakit geçsin evde durmaktan zaten hiç Geçmiyor
Gün saymak değil artık canım yaa günler bitti sayılır artık ama belirti aramaktan sıkıldım bende Başlarda acaba hamilelik var mı onun belirtisini arıyordum şimdi de doğum belirtisi mi demekten gına geldi :mad::mad:

Arkadaşlar biraz önce iş yaparken kalçama kramp girdi ne yapsam Geçmiyor adım atamıyorum cok acıyor ne yapayım ???

Selam kızlar,
Cumartesi günü kontrole gittik. 2.kez çatı muayenesi yaptı. İlki (12 Şubat'taki) gibi olacak sanmıştım, ağrı acı vs hiç bişi hissetmemiştim ilkinde. Ama bu seferki sert oldu :( Sanki 2 parmağını değil de elini soktu resmen, gezdirdi içerde ve daha uzun tuttu. Sonrasında elinde kan olduğunu gördüm, kanama olabilir normal dedi, artadabilir dedi. Sonra da usg de bebek ölçümlerini yaptı, yorumladı her zamanki gibi. Çok şükür herşey yolunda, 3050gr olmuş miniğimiz :) Normal doğuma benim de bebeğin de uygun durumda olduğumuzu söyledi. Pelvik muayenede açılmanın daha kolay olabilmesi için masaj uyguladığını söyledi. Üzerine basabasa söylüyorum, kanama olabilir normaldir dedi. O günden beri ara ara kahverengi sümükümsü bir akıntı oluyor. İnternetten araştırdım, biraz içim rahatladı : http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/gebelikte-hamilelikte-cati-muayenesi.html
Bir de normal doğum esnasında bebeğin kalp atımlarındaki en ufak bi değişim onun strese girdiğini gösterir bize ve acil sezeryana alırız dedi. Bunun için yatış yaptıktan sonra aç bırakırız anneyi dedi. Bunu ve ne zaman sezeryan gerektiği durumları söylemesi elbette bilmemiz açısından gerekli ve normal. Ama ben ve eşim biraz işkillendik açıkçası, acaba normal derken pat diye sezeryan yapar mı diye.
Nasipse normal doğum istiyorum, inşallah Rabbim yardımcımız olur. Doktoruma ısrarcı bir şekilde normal istiyorum demedim hiç bi zaman, o bana bir kez sordu normal ister misin diye, ben de evet dedim. Sonrasında gayet rahat bir çatı muayenesi yaptı ve sorunsuz geçmişti. Sonucunda da ben seni çok rahat doğurturum, çok iyi durdun ve çatın uygun demişti.

Ama bu kez neden böyle sert bir muayene yapmış olabilir, sizce normal mi? Çok uzun oldu ama aklım karışık :(

Merhaba kızlar benim günümün doğmasına 8 gün kaldı son 3 4 gündür çamaşırım devamli ıslak akıntı mi yoksa su mu geliyor azar azar bunu nasıl ayırt edebilirim fiki verebilecek olan var mı ayrıca belim bacak iclerim ve catim çok ağrıyor gece uyumak işkence gibi oldu

Selam kızlar,
Cumartesi günü kontrole gittik. 2.kez çatı muayenesi yaptı. İlki (12 Şubat'taki) gibi olacak sanmıştım, ağrı acı vs hiç bişi hissetmemiştim ilkinde. Ama bu seferki sert oldu :KK43: Sanki 2 parmağını değil de elini soktu resmen, gezdirdi içerde ve daha uzun tuttu. Sonrasında elinde kan olduğunu gördüm, kanama olabilir normal dedi, artadabilir dedi. Sonra da usg de bebek ölçümlerini yaptı, yorumladı her zamanki gibi. Çok şükür herşey yolunda, 3050gr olmuş miniğimiz :) Normal doğuma benim de bebeğin de uygun durumda olduğumuzu söyledi. Pelvik muayenede açılmanın daha kolay olabilmesi için masaj uyguladığını söyledi. Üzerine basabasa söylüyorum, kanama olabilir normaldir dedi. O günden beri ara ara kahverengi sümükümsü bir akıntı oluyor. İnternetten araştırdım, biraz içim rahatladı : http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/gebelikte-hamilelikte-cati-muayenesi.html
Bir de normal doğum esnasında bebeğin kalp atımlarındaki en ufak bi değişim onun strese girdiğini gösterir bize ve acil sezeryana alırız dedi. Bunun için yatış yaptıktan sonra aç bırakırız anneyi dedi. Bunu ve ne zaman sezeryan gerektiği durumları söylemesi elbette bilmemiz açısından gerekli ve normal. Ama ben ve eşim biraz işkillendik açıkçası, acaba normal derken pat diye sezeryan yapar mı diye.
Nasipse normal doğum istiyorum, inşallah Rabbim yardımcımız olur. Doktoruma ısrarcı bir şekilde normal istiyorum demedim hiç bi zaman, o bana bir kez sordu normal ister misin diye, ben de evet dedim. Sonrasında gayet rahat bir çatı muayenesi yaptı ve sorunsuz geçmişti. Sonucunda da ben seni çok rahat doğurturum, çok iyi durdun ve çatın uygun demişti.

Ama bu kez neden böyle sert bir muayene yapmış olabilir, sizce normal mi? Çok uzun oldu ama aklım karışık :KK43:
Benimde cok acıttı muayenede canım aynen de kanama geldi sonra aradım normal dedi yani olabiliyor

Merhaba kızlar benim günümün doğmasına 8 gün kaldı son 3 4 gündür çamaşırım devamli ıslak akıntı mi yoksa su mu geliyor azar azar bunu nasıl ayırt edebilirim fiki verebilecek olan var mı ayrıca belim bacak iclerim ve catim çok ağrıyor gece uyumak işkence gibi oldu
Ağrılar sıklasırsa git hemen derim ben. Pembemsi renk olabilir su ise ona dikkat et

Aynen maalesef bazen öyle olmak gerekiyor .arkadasın dogru demiş bence canım . Ben yurtdısındayım kayınvalıdem Türkiye de ama burda olsa eminim bende aynı seyleri yasıcam öyle birileri çünkü .
bzim hatamiz düşünceli kibar olmak, biz oyle aile eğitimi gördük ilk başta laf soktu alttan aldım kafasına göre iş yaptı seslenmedim söze nişana hiç bişey takmadı yapmadı ıstemedım bide bizim paramızla kendi beğendiklerini aldırdı. ayıp olmasın dedim muhtaç mıyız dedim böyle görgüsüzlük yapmadığım için ilk başta laf sokardı sonraları emretmeye hakarete başladı sen ne biçim gelinsin sen ne anlarsın demeye başladı suratıma kapıyı kapattı evini temizlemeye gitmediğim için. iki yılımız böyle geçti artk eşim de farkında ama diğer abileri onun gibi değil eşlerini umursamıyolar, benimki de baskı altında bi yandan annesibi yandan benim de üzülmemi istemiyo nasıl olur da bi anne öz evladını bu kadar sıkıntıya sokar anlayamıyorum :KK43:

bzim hatamiz düşünceli kibar olmak, biz oyle aile eğitimi gördük ilk başta laf soktu alttan aldım kafasına göre iş yaptı seslenmedim söze nişana hiç bişey takmadı yapmadı ıstemedım bide bizim paramızla kendi beğendiklerini aldırdı. ayıp olmasın dedim muhtaç mıyız dedim böyle görgüsüzlük yapmadığım için ilk başta laf sokardı sonraları emretmeye hakarete başladı sen ne biçim gelinsin sen ne anlarsın demeye başladı suratıma kapıyı kapattı evini temizlemeye gitmediğim için. iki yılımız böyle geçti artk eşim de farkında ama diğer abileri onun gibi değil eşlerini umursamıyolar, benimki de baskı altında bi yandan annesibi yandan benim de üzülmemi istemiyo nasıl olur da bi anne öz evladını bu kadar sıkıntıya sokar anlayamıyorum :KK43:
Anlamak cok güç benimde erkek Evladım var ama asla böyle olmam sonucta onun hayatını mutsuz ediyor bir yerde. En güzeli canım mesafe koy yakında olsan misafir gibi ol geçmişte yapmadıklarını takma bundan sonra da üzmesine kimsenin izin verme en güzel dönemi yaşıyorsun tadını cıkar umursamaz olmak lazım bazen iyilikten maraz doğarmış derler ya dogru

Merhaba arkadaşlar. Ben dün saat 3 bucukta doğum yaptım. Taha erdem dünyaya geldi. Pazartesiyi bekleyemedi. Kanamam geldi baya zorlu bir süreç geçirdik ama oğlumda bende iyiyiz. Genel anestezi oldum.
Gerçekten bambaşka bir duyguymuş. Allah herkese hayırlısıyla nasip etsin
hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini.

Canım santim söylemedi ama işaret parmağı kadar diye gösterdi Sancı yok bekliyorum heran 10 güne kalmaz belki . Aslında gecen haftasonu icin doğabilir Demişti son kontrolde ama çıkmaya niyeti yok daha sanırım :)
senin bebeğin kilosu nasıl ben p şembe gittim 3400 dedi. 500gr yanılma payı olabilr dedi

Allah kabul etsin..
Ben hala banyo yaptirmadim,yarin 14 günlük olucaz.göbek duseli 1 hafta oldu ama kalan parca vardı gobiste.o da bugün düşmüş. Hala bir yaşlik var orda.sali doktora gidicez ona sorar öyle yikarim kismetse
bizimkinde parça kalmadı ama göbeğin iç kısmı kurumadı daha dr. orayıda dezenfektanla silin dedi.bir sorun olmaz heralde ebe göbeği düşünce yıkayabilirsiniz demişti

Allah yardimcin olsun iyi haberlerle dön insallah

Allah kurtarsın canım

Tecrübeli anneler veya benim gibi acemi anneler bişi sorucam

ACD3 diye bir damla verdi mi doktorlarınız bebişe.15 günlükken başlamak gerekiyormuş.

Allah yardımcınız olsun nazarcım :)
herkese cok cok tesekkür ederim sezeryan iyi gecti cok sükür suan elifim koynumda uyuyor darisi hepinizin basina insallah :KK68:
bu arada cuma usgde 3300gr cikmisti ama kizim 3790gr ve 52cm dogdu :nazar:

Anlamak cok güç benimde erkek Evladım var ama asla böyle olmam sonucta onun hayatını mutsuz ediyor bir yerde. En güzeli canım mesafe koy yakında olsan misafir gibi ol geçmişte yapmadıklarını takma bundan sonra da üzmesine kimsenin izin verme en güzel dönemi yaşıyorsun tadını cıkar umursamaz olmak lazım bazen iyilikten maraz doğarmış derler ya dogru
kramp geçti mi cnm kramp girince sakin olup hafif hafif kımıldatmak yapabiliyorsak masaj yapmak lazım bi dk ya geçer. ani hareket yapmamak lazım ve bol kalsiyumm

Selam kızlar,
Cumartesi günü kontrole gittik. 2.kez çatı muayenesi yaptı. İlki (12 Şubat'taki) gibi olacak sanmıştım, ağrı acı vs hiç bişi hissetmemiştim ilkinde. Ama bu seferki sert oldu :KK43: Sanki 2 parmağını değil de elini soktu resmen, gezdirdi içerde ve daha uzun tuttu. Sonrasında elinde kan olduğunu gördüm, kanama olabilir normal dedi, artadabilir dedi. Sonra da usg de bebek ölçümlerini yaptı, yorumladı her zamanki gibi. Çok şükür herşey yolunda, 3050gr olmuş miniğimiz :) Normal doğuma benim de bebeğin de uygun durumda olduğumuzu söyledi. Pelvik muayenede açılmanın daha kolay olabilmesi için masaj uyguladığını söyledi. Üzerine basabasa söylüyorum, kanama olabilir normaldir dedi. O günden beri ara ara kahverengi sümükümsü bir akıntı oluyor. İnternetten araştırdım, biraz içim rahatladı : http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/gebelikte-hamilelikte-cati-muayenesi.html

Ama bu kez neden böyle sert bir muayene yapmış olabilir, sizce normal mi? Çok uzun oldu ama aklım karışık :KK43:
sana uzun gelmiştir cnm ya baksın işte ilgilensin . benimkide p şembe suni verip doğurtcaktı neredeyse ben istemedim. sezeryan yapalım falan dedi doktorlar sezeryan konusunda neden ısrarcı anlamıyorum normali ebeler yapıyo onlara ne oluyosa

Kızlar acil yardım!!!
Çok afedersiniz makat bölgesinde kaşıntım vardı,sonra farkettim ki bi et parçası var dışarı çıkmış gibi off...
Kabız da değilim aslında 1 haftadır...
Var mı böyle bişey yaşayan?
Perşembe günkü kontrolde doktoruma mı sorsam yoksa bi genel cerraha mı gitsem?
Çok canım sıkıldı...
dr a git mutlaka cnm bide normal doğum istiyorsun dahada artırıyor ıkınmak

Back