Selam kızlar,
Cumartesi günü kontrole gittik. 2.kez çatı muayenesi yaptı. İlki (12 Şubat'taki) gibi olacak sanmıştım, ağrı acı vs hiç bişi hissetmemiştim ilkinde. Ama bu seferki sert oldu
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Sanki 2 parmağını değil de elini soktu resmen, gezdirdi içerde ve daha uzun tuttu. Sonrasında elinde kan olduğunu gördüm, kanama olabilir normal dedi, artadabilir dedi. Sonra da usg de bebek ölçümlerini yaptı, yorumladı her zamanki gibi. Çok şükür herşey yolunda, 3050gr olmuş miniğimiz :) Normal doğuma benim de bebeğin de uygun durumda olduğumuzu söyledi. Pelvik muayenede açılmanın daha kolay olabilmesi için masaj uyguladığını söyledi. Üzerine basabasa söylüyorum, kanama olabilir normaldir dedi. O günden beri ara ara kahverengi sümükümsü bir akıntı oluyor. İnternetten araştırdım, biraz içim rahatladı :
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/gebelikte-hamilelikte-cati-muayenesi.html
Bir de normal doğum esnasında bebeğin kalp atımlarındaki en ufak bi değişim onun strese girdiğini gösterir bize ve acil sezeryana alırız dedi. Bunun için yatış yaptıktan sonra aç bırakırız anneyi dedi. Bunu ve ne zaman sezeryan gerektiği durumları söylemesi elbette bilmemiz açısından gerekli ve normal. Ama ben ve eşim biraz işkillendik açıkçası, acaba normal derken pat diye sezeryan yapar mı diye.
Nasipse normal doğum istiyorum, inşallah Rabbim yardımcımız olur. Doktoruma ısrarcı bir şekilde normal istiyorum demedim hiç bi zaman, o bana bir kez sordu normal ister misin diye, ben de evet dedim. Sonrasında gayet rahat bir çatı muayenesi yaptı ve sorunsuz geçmişti. Sonucunda da ben seni çok rahat doğurturum, çok iyi durdun ve çatın uygun demişti.
Ama bu kez neden böyle sert bir muayene yapmış olabilir, sizce normal mi? Çok uzun oldu ama aklım karışık