2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Herkese merhaba hanimlar;

yeni gelenler olmus hosgeldiniz, insallah saglikla kucagimiza aliriz hepimizde :KK68:
Aranizda adet sancisi gibi agrisi olan oluyor mu ara ara?

selam kızlar 4+6 yım bende fakat doktor beta değerin düşük henüz gözükmez ultrasonda dedi ne zaman görünür sizce 10 gün bekleyelim dedi çok heyecanlıyım

Herkese merhaba hanimlar;

yeni gelenler olmus hosgeldiniz, insallah saglikla kucagimiza aliriz hepimizde :KK68:
Aranizda adet sancisi gibi agrisi olan oluyor mu ara ara?

merhabalar,
hoşbulduk : )
güzelliklerle gelsin bebiştolar : ))
evet benim oluyor regl sancısı gibi, birde gece uykumdan kalkıyorum sırtımda keskin bir ağrı oluyor neden ki acabaa?

merhabalar,
hoşbulduk : )
güzelliklerle gelsin bebiştolar : ))
evet benim oluyor regl sancısı gibi, birde gece uykumdan kalkıyorum sırtımda keskin bir ağrı oluyor neden ki acabaa?

Amin insallah :nazar:
sirt agrisi bende yok ama internette biraz okudugumda bazi kadinlarda agrilarin oldugunu görmüstüm sanirim normal o_O
yinede doktora sormakta fayda var :KK51:

bendede oluyor bazen hafif bazen şiddetli özellikle bel ve böbreğe yakın bölge niyeyse cogunlukla sağ tarafım sağ yumurtam catlamıştı heralde ondan

merhabalar benim de gecen hafta gebelik testim pozitif cıkmıstı. dün kanamam oldu galiba düştü endişesi ile doktora gittim. doktor karından ultrasonla keseyi gördü.3+6 da. tutunup tutunmayacağı 2 hafta sonra belli olur dedi. hayırlısıyla kalp atışını da duyarsak ben de haziran annesiyim :)

selam kızlar 4+6 yım bende fakat doktor beta değerin düşük henüz gözükmez ultrasonda dedi ne zaman görünür sizce 10 gün bekleyelim dedi çok heyecanlıyım

Canim oncelikle hayirli olsun bende dun ogrendim 4+2 yim suan dun ultrasonda bakti doktor keseyi gordu degerimde 3901 di 10 gun icinde de cenini goruruz dedi:KK50:

Doktor'umun verdiği tarihe göre 31- mayıs tahmini doğum tarihi ama burada ki takvimde 04- haziran 2015 çıkınca bende haziran Annelerine üye oldum. :) sağlıklı olsunlar da rabbim kucağımza sağsağlim nasip etsin başka bişey istemiyorum.
Amin inşallah

Kizlar 7inci haftanin sonunda 8'e dogru yol alirken plasenta olusuyormus adet gibi sancilarin hissedilmesi normalmis:

8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
shadow.png

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
[xtable]
{tbody}
{tr}
{td}
3rdMonth.jpg
{/td}
{td}Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.
{/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
shadow.png

DİKKAT
[xtable]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{td}
  • Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
  • Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
{/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
  • Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılaroluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
  • Bu haftalarda uykuya aşırı eğilim, yorgunluk hissi, unutkanlık, göğüslerde dolgunluk, sık idrara çıkma, karnın adeta "davul gibi şişmesi" gibi belirtilerin olması tümüyle normaldir.
  • Bazı anne adayları da hiç bir değişiklik hissetmediklerinden bebeklerinin sağlığı ile ilgili endişe duyarlar. Gerçekte ise anne adaylarının yaklaşık %20 kadarı bebekleri sağlıklı gelişmesine rağmen gebeliklerini bu şekilde sürdürürler.

Back
X