Merhaba Hanımlar
Nasılsınız? bebişleriniz nasıl?
biz 8. aya 6 gün sonra gireceğiz. Dişlerimiz henüz çıkmadı ama 5. ayda emeklemeye başlayıp bu ayda kanepe kenarlarına tutunarak yürümeye başladı. sürekli arkasındayım.evi yeni baştan düzenledim.tehlikelere karşı gözümüz hep açık olmalı. bir saniyede bile kendine zarar verebiliyor.
Birara uyku düzenimiz çok bozuktu, hala da her sese uyanıyor.o uyuyunca evde tıp oynuyoruz resmen.şimdi yavaş yavaş uykumuz yerine geliyor gibi.ama uğraştım biraz.önce bir uyku arkadaşı yaptım.her uykudan önce onu veriyorum.'şimdi kuzucukla hohpiş yapmaya gideceğiz değil mi oğlum' diye hazırlıyorum.bizim en büyük problemimiz uykuya geçiş için sakinleşememek.gözü her yeri tarıyor.o ne bi elleyim halinde oluyor.o yüzden yatak odasını boşalttım nerdeyse.(odasını ayıran var mı bilmiyorum,kimi doktor ayırmamız gerektiğini söylüyor.hala geceleri emdiği için ayıramıyorum.gece emmesine de alışkanlık diyorlar)her uykudan önce altını değiştirip pijamasını giydiriyorum.elinde uyku arkadaşı kulağımızda bir müzik ayakta dolaşıyoruz.elleriyle gözlerini iyice oğuşturmaya başlayınca ayağımda sallıyorum.2 dk sonra dalıyor.yatağa koyuyorum.direk yatağa koyunca ağlıyor.ağlatarak uyutamadım ben
ek gıda olarak sabah kahvaltıda beyaz peynir(akşamdan suya koyup tuzunu alıyorum) yumurta sarısı, biraz pekmez, bazen meyve yiyor.öğlen ben ne yersem ondan veriyorum.yemeği ezerek ya da sulandırarak ona uygun hale getiriyorum.zaten bir şeyi denemeden önce bana bakıyor. ben bir parça ağzıma atıp ohhh miiss deyip ağzımı şapırdatıyorum.oda beni taklit ediyor. akşamda çorba içiyor.sebze çorbası, tarhana, yoğurt çorbası, hepsini et suyu ile yapıyorum.kasaptan çorbalık kemik aldım.onları haşlayıp et suyu yapıyorum. buzluktan alıp çorbaya katınca güzel oluyor.her yemek arasında ve geceleri emiyor.henüz hastaneye ya da sağlık ocağına gitmedik kilo almış gibi görünüyor ama bilemiyorum.
tv hiç izletmedim.ses çıkaran her şeyle oynayabiliyor.hatta dıt dıt diye öttüğü için ateş ölçer bile oyuncak olabiliyor.pet şişelerinin içine bir şeyler koyup oyuncak yapıyorum.bir de bilgisayara piyano programı yükledim.tuşlara basınca çalıyor.onunla oynamayı çok seviyor.müzik kutuları çok oyalıyor.tavsiye ederim.sesli ışıklı her oyuncak zevk alanaları içine giriyor.tvden daha iyidir diye düşünüyorum.
ayakkabı almadım.sağlıklı gelişim çıplak ayakla basınca olur diye okumuştum.o yüzden kat kat çorap giydirip destekliyorum.bi tane de altı kaymaz patik almıştım onunla dolanıyor.özenerek ördüğüm patikler yerde kayıyor.onları misafirliğe gidince giydirip baaak ben ördüm diye caka satıyorum :))
spora ve şu ünlülerin kullandığı korseye başladım.henüz 1 hafta oldu.kilo için değil de vücudu şekillendirmek için uğraşıyorum.sporu oğlumla birlikte yapıyorum.googledan aratın bebekle spor diye.hem zevkli oluyor hem de ağırlık olarak 9 kilo kaldırmış oluyorsunuz.çok işe yarıyor.üstelik bebeği de oyalamış oluyorsunuz.
yıkanabilir bebek bezi takıntım vardı.onu işe çevirdim.bezleri kendim dikiyorum.kısa zaman sonra satışını da yapacağım. isteyen olursa bana mesaj atabilir. googledan bayterek blog diye aratırsanız nasıl diktiğimi de öğrenebilirsiniz.sizler çok becerikli annelersiniz.kendiniz de dikebilirsiniz.ben sizden çok şey öğrendim.
bizim durumumuz böyle.çok uzun oldu kusura bakmayın.okuyan herkesi sevgiyle kucaklıyorum.buara türkiyenin sevgiye çok ihtiyacı var.kendinize iyi bakın bebeklerinizle birlikte sağlıkla mutlulukla yaşayın.