• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Selam kizlaar nasilsinizz, melekleriniz nasill?? Bayagi durgun geciyor burasi, bebekler hareketlendikce kisitlaniyoruz :) ek gidaya alismis degil benim oglusum, 4 tane disimiz cikti ama damagimiz komple şiş. Desteksiz oturmuyor kendi isterse oturuyor yoksa pat atiyo kendini geriye:KK48: tv izletiyorum baby tv yi acip 10 dk falan. O araya ne sikistirabiliyosam yapiyorum. Uyudugu zaman Sese hic tahammulu yok hemen uyaniyor:KK43: sizin bebeklerin durumlari nasil?? Kizamik aşisi hakkindaki fikriniz nedir? Opuyoruz hepinizi:KK15:
Kızamık aşısı 9 .cü ayda olan mi
Her yerde yapiliyomu
Ben su an iş gereği küçük bi yerdeyim
Ben gitmesem hemşire cagirmiyo bile ondan ne aşısı var bilmiyirum

İyiyz canım kızımın da alttan iki dış çıktı
Biraz yurutece jkoyuyrm o ara iş yapıyorum tek başına oturabiliyo ama emekleme yok henüz
Sadece olduğu yerde daire ciziyo
Ek gıda da benim kizimda fazla bisey yemiyo herşeyi yoğurda gizleyerek yediroyrm yumurta köfte falan yoksa anında oguruyo
Kimse girmiyo sayfaya daha çok paylaşım yapsak ne güzel olur
Ah şu ögürmelerr. Benimkide herseye böggggg:KK23: ewde yaptigim yogurduda yemiyor beyfendi, babymix war ondan akiyoruz buaralar onu yiyor onceden onuda yemiyodu bunada sukur. Ewi temizlemek bile zor oluyor heryer darmadaginik bugun konsu girdi pat diye cok utandim:oops: yere battaniye carsaf sermistim kenarlarinada minderler koydum cok wahimdi ama napalim bebislerimiz icin hersey:KK200:

Kızamık aşısı 9 .cü ayda olan mi
Her yerde yapiliyomu
Ben su an iş gereği küçük bi yerdeyim
Ben gitmesem hemşire cagirmiyo bile ondan ne aşısı var bilmiyirum
Ewet canim 9. Ayda kizamik yapiliyormus 10. Aydada menenjit. Ben kizamigi yaptirmayi dusunmuyorum bazi doktorlar zorunlu kiliyormus ama benim oglanin asiya hassasiyeti war beze oluyor ebe de korktu yapmayabiliriz 12. Ayda yapicaz zaten dedi. Onceden yokmus 9. Ayda ama turkiye cok goc aldigi icin ozellikle bazi kesimler zorunlu yapiyolarmis:KK66:

Ewet canim 9. Ayda kizamik yapiliyormus 10. Aydada menenjit. Ben kizamigi yaptirmayi dusunmuyorum bazi doktorlar zorunlu kiliyormus ama benim oglanin asiya hassasiyeti war beze oluyor ebe de korktu yapmayabiliriz 12. Ayda yapicaz zaten dedi. Onceden yokmus 9. Ayda ama turkiye cok goc aldigi icin ozellikle bazi kesimler zorunlu yapiyolarmis:KK66:
Can'ım o menenjit aşısı özel bir aşıymış dimi devlet yapmıyor sanırım

Kızlar neler yediriyorsunuz bebişlere zor yiyor benim kızım bir sürü gruba üyeyim anneler neler yapıyorlar benim kızım hiç yemiyor çorba meyve aralarda da emziriyorum siz neler yediriyorsunuz?kaç öğün yapıyorsunuz çok çaresizim:110::110:

Kızlar valla bizde de aynı problemler...Muhallebi sevmiyo,oyunla türküyle yediriyoruz.bitek çorbayı bayılarak yiyor.sebze ve tarhanıyı.kahvaltıya muhallebi verirdim onuda yemiyo artık.kahvaltı arayışındayız.köfteye başlayalım dedik pütürlü sevmiyo blendırdan çekip verdik sonunda...öyle yedi .çok kıvamlı şeyleride sevmiyo sıpa hafif sulu olcak.o dil çıkıveriyo dışarı.anlamadım ben bu işi nasıl alışcaklar.Dr. balık başlayabilirsiniz dedi.buakşam somon denicem bakalım.nasıl yicek bilmiyorum ama...

Selam kizlaar nasilsinizz, melekleriniz nasill?? Bayagi durgun geciyor burasi, bebekler hareketlendikce kisitlaniyoruz :) ek gidaya alismis degil benim oglusum, 4 tane disimiz cikti ama damagimiz komple şiş. Desteksiz oturmuyor kendi isterse oturuyor yoksa pat atiyo kendini geriye:KK48: tv izletiyorum baby tv yi acip 10 dk falan. O araya ne sikistirabiliyosam yapiyorum. Uyudugu zaman Sese hic tahammulu yok hemen uyaniyor:KK43: sizin bebeklerin durumlari nasil?? Kizamik aşisi hakkindaki fikriniz nedir? Opuyoruz hepinizi:KK15:

Slm canım iyiyiz çok şükür 3 gün sonra 8. ayımız doluyor kilomuz 10 boyumuz 73 oldu MASALLAH..zamn çok çabuk geçiyor bebislerle yoruluyoruz vs ama onlar için can feda.. zaman buldukça giriyorum fakat okuyabiliyorum sadece yazmayı çok özlemişim gebelik günleri geliyor da aklıma doktordan gelince bi heyecanla buraya girip yazardık aslında her anin güzelliğini yaşamak gerekiyor hayatimiz çok kısa değerini bilelim;) gelelim ek gıda olayına benim kızım hiç problem yaratmadı çok sukur günlük yogurt Veriyorum içerisine bazen tat versin diye muz yada cicibebe koyuyorum.. çorba olarak tarhana..sebzelerden havuç patates kabak kereviz brokoli bunları tattirdim sevdi.annem yanimda dolma yapmıştık içimi yoğurda karistirdim severek yedi sabah kahvaltısına yumurta labne peynir ıhlamur veriyorum birde fındık ceviz ve tuzsuz badem blendirden çektim biraz pekmez birazda tahin karıştırıp günlük 1 çay kasigi kadar veriyorum.yarın semt pazarına gidecem avakado çok faydalı dediler deneyecem inş sever çorbalarına kıyma koymaya başladım bi ara balık da verecem böyle işte aslında biz ne yersem öyle alışmasını istiyorum o yüzden kasmıyorum çoğunlukta emziriyorum.uyku düzenimiz gündüzleri kısa kısa gece de çok fazla uyanıyor sanırım diş etkiliyor altta 3 üstte 2 dışımız var biri de bugün yarın çıkacak bizlerde durumlar böyle sizleri kızımla oluyoruz sevgiyle kalın hoscakalin;)

Merhaba anneler. bayadir giremiyorum ise basladim.malum. cok zor geciyor gunler bebekle. ..
kizim desteksis orurmuyir disimiz cikmadi hala falan emeklemek üzere .
ek gida olayi gercekten cok.zor. hem kati gida olcak hem dissiz yiyebilecek seyler bulmak zor. bi de istahsizlik.... kizim 1 ay oldu emmeyi birakti. biberonda sadece uyurken iciyor gunde bikac kere.

kahvaltida bebe biskuvisi ve labne yiyor, oglene dogru muz. oglen vakti bisey yedirenedigimden son care kasik mama aldim hero baby 8tahilli meyveli. cok sevdi. aksam da ekmek içi corba yiyor.. . yada sulu yemek yapmışsam ekmek dogruyorum yogurtla cok seviyor. dolma icinolursa da hayir demez. ben kizimi çözdüm tatli.muhallebi tarzi seyler kesinlikle sevmiyor. biz ne yesek onu istiyor.

yediklerimiz sadece genelde bunlar. bizimde cok istahsiz gunlerimiz oldu daha yeni bikac gundur kizim yiyor.

kasik mamasi kullananiniz varmi hangilerini tavsiye edersiniz? ben irmik li balli almistim hic sevmedi sadece tahilliyi sevdi. zaten tahilli daha besleyiciymisss.

Kızlar neler yediriyorsunuz bebişlere zor yiyor benim kızım bir sürü gruba üyeyim anneler neler yapıyorlar benim kızım hiç yemiyor çorba meyve aralarda da emziriyorum siz neler yediriyorsunuz?kaç öğün yapıyorsunuz çok çaresizim:110::110:
canim bnm kiz da hic yemiyordu mecbur kasik mama denedim yedi. hic degilse bir ogun aradan çıkar. bide corbasina mutlaka ekmek.dogra. tok tutar. cok zor ek gida

Merhaba Hanımlar
Nasılsınız? bebişleriniz nasıl?
biz 8. aya 6 gün sonra gireceğiz. Dişlerimiz henüz çıkmadı ama 5. ayda emeklemeye başlayıp bu ayda kanepe kenarlarına tutunarak yürümeye başladı. sürekli arkasındayım.evi yeni baştan düzenledim.tehlikelere karşı gözümüz hep açık olmalı. bir saniyede bile kendine zarar verebiliyor.
Birara uyku düzenimiz çok bozuktu, hala da her sese uyanıyor.o uyuyunca evde tıp oynuyoruz resmen.şimdi yavaş yavaş uykumuz yerine geliyor gibi.ama uğraştım biraz.önce bir uyku arkadaşı yaptım.her uykudan önce onu veriyorum.'şimdi kuzucukla hohpiş yapmaya gideceğiz değil mi oğlum' diye hazırlıyorum.bizim en büyük problemimiz uykuya geçiş için sakinleşememek.gözü her yeri tarıyor.o ne bi elleyim halinde oluyor.o yüzden yatak odasını boşalttım nerdeyse.(odasını ayıran var mı bilmiyorum,kimi doktor ayırmamız gerektiğini söylüyor.hala geceleri emdiği için ayıramıyorum.gece emmesine de alışkanlık diyorlar)her uykudan önce altını değiştirip pijamasını giydiriyorum.elinde uyku arkadaşı kulağımızda bir müzik ayakta dolaşıyoruz.elleriyle gözlerini iyice oğuşturmaya başlayınca ayağımda sallıyorum.2 dk sonra dalıyor.yatağa koyuyorum.direk yatağa koyunca ağlıyor.ağlatarak uyutamadım ben :(
ek gıda olarak sabah kahvaltıda beyaz peynir(akşamdan suya koyup tuzunu alıyorum) yumurta sarısı, biraz pekmez, bazen meyve yiyor.öğlen ben ne yersem ondan veriyorum.yemeği ezerek ya da sulandırarak ona uygun hale getiriyorum.zaten bir şeyi denemeden önce bana bakıyor. ben bir parça ağzıma atıp ohhh miiss deyip ağzımı şapırdatıyorum.oda beni taklit ediyor. akşamda çorba içiyor.sebze çorbası, tarhana, yoğurt çorbası, hepsini et suyu ile yapıyorum.kasaptan çorbalık kemik aldım.onları haşlayıp et suyu yapıyorum. buzluktan alıp çorbaya katınca güzel oluyor.her yemek arasında ve geceleri emiyor.henüz hastaneye ya da sağlık ocağına gitmedik kilo almış gibi görünüyor ama bilemiyorum.
tv hiç izletmedim.ses çıkaran her şeyle oynayabiliyor.hatta dıt dıt diye öttüğü için ateş ölçer bile oyuncak olabiliyor.pet şişelerinin içine bir şeyler koyup oyuncak yapıyorum.bir de bilgisayara piyano programı yükledim.tuşlara basınca çalıyor.onunla oynamayı çok seviyor.müzik kutuları çok oyalıyor.tavsiye ederim.sesli ışıklı her oyuncak zevk alanaları içine giriyor.tvden daha iyidir diye düşünüyorum.
ayakkabı almadım.sağlıklı gelişim çıplak ayakla basınca olur diye okumuştum.o yüzden kat kat çorap giydirip destekliyorum.bi tane de altı kaymaz patik almıştım onunla dolanıyor.özenerek ördüğüm patikler yerde kayıyor.onları misafirliğe gidince giydirip baaak ben ördüm diye caka satıyorum :))
spora ve şu ünlülerin kullandığı korseye başladım.henüz 1 hafta oldu.kilo için değil de vücudu şekillendirmek için uğraşıyorum.sporu oğlumla birlikte yapıyorum.googledan aratın bebekle spor diye.hem zevkli oluyor hem de ağırlık olarak 9 kilo kaldırmış oluyorsunuz.çok işe yarıyor.üstelik bebeği de oyalamış oluyorsunuz.
yıkanabilir bebek bezi takıntım vardı.onu işe çevirdim.bezleri kendim dikiyorum.kısa zaman sonra satışını da yapacağım. isteyen olursa bana mesaj atabilir. googledan bayterek blog diye aratırsanız nasıl diktiğimi de öğrenebilirsiniz.sizler çok becerikli annelersiniz.kendiniz de dikebilirsiniz.ben sizden çok şey öğrendim.
bizim durumumuz böyle.çok uzun oldu kusura bakmayın.okuyan herkesi sevgiyle kucaklıyorum.buara türkiyenin sevgiye çok ihtiyacı var.kendinize iyi bakın bebeklerinizle birlikte sağlıkla mutlulukla yaşayın.:KK200:

bir de aşıyla ilgili bir şeyler paylaşacaktım unuttum.
aşıyla oluşan kitle-beze genellikle tombul bebeklere hemşirelerin aşıyı doğru yere yapamamasından kaynaklanıyormuş.(doktorumun söylemi) bizde sağlık ocağı değiştirdikten sonra yaşamaya başladık.aşı kas bölgesi yerine yağ bölgesine yapıldığı için dağılamadan toplanıp beze oluşturuyormuş.oluşan bezeyi ilk günden itibaren 3 gün boyunca ovarak dağıtmak gerekiyor.kızarıklık varsa soğuk uygulama yapılmalı.onu da bir ufak havluyu buzdolabına(buzluğa değil) koyup ya da buzdolabından çıkardığınız soğuk suyla ıslatarak bacağa koyun.üzerine pijamasını-pantolonunu-tulumunu giydirebilirsiniz.yarım saat sonra aşı yerini biraz ovduktan sonra havluyu değiştirin.
beze oluşumunu engellemek için hemşireyi uyarın.YAĞ DOKUSUNA DEĞİL KAS DOKUSUNA AŞI YAPILMASI GEREKİYOR.
bende bu bilgileri yeni öğrendim.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Slm canım iyiyiz çok şükür 3 gün sonra 8. ayımız doluyor kilomuz 10 boyumuz 73 oldu MASALLAH..zamn çok çabuk geçiyor bebislerle yoruluyoruz vs ama onlar için can feda.. zaman buldukça giriyorum fakat okuyabiliyorum sadece yazmayı çok özlemişim gebelik günleri geliyor da aklıma doktordan gelince bi heyecanla buraya girip yazardık aslında her anin güzelliğini yaşamak gerekiyor hayatimiz çok kısa değerini bilelim:KK66: gelelim ek gıda olayına benim kızım hiç problem yaratmadı çok sukur günlük yogurt Veriyorum içerisine bazen tat versin diye muz yada cicibebe koyuyorum.. çorba olarak tarhana..sebzelerden havuç patates kabak kereviz brokoli bunları tattirdim sevdi.annem yanimda dolma yapmıştık içimi yoğurda karistirdim severek yedi sabah kahvaltısına yumurta labne peynir ıhlamur veriyorum birde fındık ceviz ve tuzsuz badem blendirden çektim biraz pekmez birazda tahin karıştırıp günlük 1 çay kasigi kadar veriyorum.yarın semt pazarına gidecem avakado çok faydalı dediler deneyecem inş sever çorbalarına kıyma koymaya başladım bi ara balık da verecem böyle işte aslında biz ne yersem öyle alışmasını istiyorum o yüzden kasmıyorum çoğunlukta emziriyorum.uyku düzenimiz gündüzleri kısa kısa gece de çok fazla uyanıyor sanırım diş etkiliyor altta 3 üstte 2 dışımız var biri de bugün yarın çıkacak bizlerde durumlar böyle sizleri kızımla oluyoruz sevgiyle kalın hoscakalin:KK66:
Canım tahin ilk yıl verilmemeli die duymuştum alerjik die

Slm kızlar, maşallah hepinizin bebeklerine.. Biz de 3 gün sonra 8. Ayımızı dolduruyoruz, iki alt dişimiz çıktı, ama emeklemeyi Bırakın sürünmüyor bile :) ellerinden tutunca yürümeye bayılıyo, emeklemeden yürüyecek gibi. Ek gıdaya bakıcımız ile daha rahat geçti, hala benden çok yemiyo, emmeye güveniyo galiba. Ek gıdaya tam olarak geçeli 3 hafta oldu. 3 haftadır kabızlıkla mücadele ediyoruz..

Herkese merhabalar. Cook uzun zamandır girmiyordum hepiniz iyisiniz inşallah. Biz de 8 ayı bitirdik 12 şubatta. Emeklemek yok, diş de yok. Bol bol mizmizlaniyo ece hanim ☺

Slm canım iyiyiz çok şükür 3 gün sonra 8. ayımız doluyor kilomuz 10 boyumuz 73 oldu MASALLAH..zamn çok çabuk geçiyor bebislerle yoruluyoruz vs ama onlar için can feda.. zaman buldukça giriyorum fakat okuyabiliyorum sadece yazmayı çok özlemişim gebelik günleri geliyor da aklıma doktordan gelince bi heyecanla buraya girip yazardık aslında her anin güzelliğini yaşamak gerekiyor hayatimiz çok kısa değerini bilelim:KK66: gelelim ek gıda olayına benim kızım hiç problem yaratmadı çok sukur günlük yogurt Veriyorum içerisine bazen tat versin diye muz yada cicibebe koyuyorum.. çorba olarak tarhana..sebzelerden havuç patates kabak kereviz brokoli bunları tattirdim sevdi.annem yanimda dolma yapmıştık içimi yoğurda karistirdim severek yedi sabah kahvaltısına yumurta labne peynir ıhlamur veriyorum birde fındık ceviz ve tuzsuz badem blendirden çektim biraz pekmez birazda tahin karıştırıp günlük 1 çay kasigi kadar veriyorum.yarın semt pazarına gidecem avakado çok faydalı dediler deneyecem inş sever çorbalarına kıyma koymaya başladım bi ara balık da verecem böyle işte aslında biz ne yersem öyle alışmasını istiyorum o yüzden kasmıyorum çoğunlukta emziriyorum.uyku düzenimiz gündüzleri kısa kısa gece de çok fazla uyanıyor sanırım diş etkiliyor altta 3 üstte 2 dışımız var biri de bugün yarın çıkacak bizlerde durumlar böyle sizleri kızımla oluyoruz sevgiyle kalın hoscakalin:KK66:
Dogum kilonuz kaçtı canim

Benim kızım cokmu zayif arkadaşlar
7.5 kilo bu aralar
Bide iyice hareketlendi bi hafta içinde yurutece çok alıştı.durduğu yerede durmuyo

Back