• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Kizlar dun hapsuruk tiksirik derken bebegimin burnusu sumukle doldu sifayi kaptik bizde... Hemen ihlamur ile pekmez icirdim bugun daha iyi gibi .. Bugun de elma havuc suyu verdim yarin yine Ihlamur pekmez verecegim... zaten gazli birde burnu tikandimi yandik ..

Saol cnm peki yoğurt olduktan sonra kapağı kapatinca iyi dayanirmi bozulmaz değilmi dolaptan. Asıl merak ettiğim bu
Yok canım bozulmaz.az az yapıp yedir bitince tekrar yaparsın.yani çok büyük olmasın kavanozun.taze taze yapıp yedirirsin bittikce.kapağını sıkıca kapat koy dolaba zatn 2 3 günde biter:)

Tesekkür ederim cnm sabah 6 da uyaniyo emziriyorum 7 de de mama veriyorum bu kahvaltiyi verirsem mama icmicek mi peki corbayî da ana ogun mu vermeliyim peki mesela oglen 12 gibi mama veriyorum corbayî ne zaman verebilirim ya kusura bakma biyle soruyorum ama bilincsizce vermek istemiyorum acemilik iste :) bide bilmiyorum bu benim fikrim tabi muhallebi vermek ne kadar dogru yani kalorili ama pek bi faydasi yokmus gibi geliyo bana bilmiyorum dogru mu dusunuyorum
Bu yazdığım öğünler tamamen ek besine geçince canım.şuan zaten tam öğünlere geçiş için erken.tamamen başladığında mamaya gerek olacağını sanmıyorum.sadece hazırladığın pürenin yada muhallebinin içine süt niyetine katabilirsin.doktoruna ek besine geçtiğinde mamaya gerek olup olmadığını sor tabi.çorbayı ve sebze püreleri ana öğün aradaki meyve yoğurt vs ara öğün.muhallebi şekersiz ve mümkünse prinç unu değilde nişastadan yapmak gerek.gece uykusuna yatırmadn önce veriyordum ben genelde tok tutuyor bebişim sabaha kadar mışıl mışıl uyuyordu.tam ek besine geçtiğimde verdiğimiz besinleri ve öğünleri ve tarifleride paylaşalım.bir süre sonra düzene oturur.hiç merak etme:)

@cimcimsevilay şunuda ekleyeyim muhallebi verilmesi gereken çok elzem birşey değil tercih meselesi canım.ben doktoruma sordum bir sakınca görmedi.ben mısır nişastasından yapıyorum mama kullanıyorum süt yerine.sende gittiğinde sorabilirsin.uygun bulursa ver diye yönlendirir seni zatn;)

Tesekkür ederim cnm sabah 6 da uyaniyo emziriyorum 7 de de mama veriyorum bu kahvaltiyi verirsem mama icmicek mi peki corbayî da ana ogun mu vermeliyim peki mesela oglen 12 gibi mama veriyorum corbayî ne zaman verebilirim ya kusura bakma biyle soruyorum ama bilincsizce vermek istemiyorum acemilik iste :) bide bilmiyorum bu benim fikrim tabi muhallebi vermek ne kadar dogru yani kalorili ama pek bi faydasi yokmus gibi geliyo bana bilmiyorum dogru mu dusunuyorum
Canım mesela benim doktorum ek gıdaya geçince asla muhallebi vermiceksin dedi, kilosu çok olduğu için sıkıntı yaratırmış:/
geçmiş olsun ikinizede cnm. Emziren annelere fazla ilaç vermiolar zaten parol birde minoset o kadar. Bol bol ıhlamur ic. Bebeğine de ver geçecek insallah
saol canım inşş

Bu gaz sorunu ne zaman bitecek ya anlamadim gitti emerken ağliyor kizim bi de kulaklariyla oynuyor iki gündür neden acaba
bizde de hala gaz var yaa bitsede kurtulsak. Kulakları cekistirmesi dişten canım.

Kizlar dun hapsuruk tiksirik derken bebegimin burnusu sumukle doldu sifayi kaptik bizde... Hemen ihlamur ile pekmez icirdim bugun daha iyi gibi .. Bugun de elma havuc suyu verdim yarin yine Ihlamur pekmez verecegim... zaten gazli birde burnu tikandimi yandik ..
cnim ya baya Zorlandin bebeğinde sende geçmiş olsun

Gunaydin hasta olan bebeklerimize ve annelere gecmis olsun.dün oğlumu sağlik ocağina götürdüm.bu aralar fazla mizmiz.kilosunu merak ettim.icime doğmuş heralde.4. Ayda 8.100 olan kilo 5 ay 10 gunlukte 8000 kg geldi.yani zayifliyor.birde 4-5 gunde bir kaka yapiyo ve kabiz degil.aile hekimi bişeyler soyledi ama o ara benim kafada yildizlar ucuyodu niye zayifladiki diye.neyse daha kontrolumuze cok var ama ben cuma günü kendi druma götürcem.bakalim neyi var oğlumun.kendini pek aç koymuyo ama belki artik sütüm de yetmiyodur.bir an once buyuseler de dertlerini bi anlatsalr

Gunaydin hasta olan bebeklerimize ve annelere gecmis olsun.dün oğlumu sağlik ocağina götürdüm.bu aralar fazla mizmiz.kilosunu merak ettim.icime doğmuş heralde.4. Ayda 8.100 olan kilo 5 ay 10 gunlukte 8000 kg geldi.yani zayifliyor.birde 4-5 gunde bir kaka yapiyo ve kabiz degil.aile hekimi bişeyler soyledi ama o ara benim kafada yildizlar ucuyodu niye zayifladiki diye.neyse daha kontrolumuze cok var ama ben cuma günü kendi druma götürcem.bakalim neyi var oğlumun.kendini pek aç koymuyo ama belki artik sütüm de yetmiyodur.bir an once buyuseler de dertlerini bi anlatsalr
Gunaydin
Hemen kotu dusunme tartida da bi yanlislik ola bilir
Kendi doktorun da bi tartsin ona gore karar verir
Bir de dis cikariyordur belki mimizlik ve kilo kaybi normal bu durumda diye biliyorum

Cnm sağlık ocağı tartısı ile doktor tartısı farklı bizimde o yüzden doktor u baz alıyorum hep. Bisy yoktur bebisnde merkezi etme artık kilo alımları azalacak zaten.

Kızlar benim kızım evde birileri varken çok mutlu oynuyor ediyor uykusu gelince salliyorlar uyuyor hemen. Birileri derken teyzeleri anne dede babanne fln.

Ama biz başbaşa kaldik mi hemen başlıyor mizmizlanmaya. Kucagimdan itiyor kendini.Uykusu gelince bile zor uyuyor . neden böyle bilemedim. Çok üzülüyorum iyi annelik mi yapamiyorum acaba diye. Neden böyle bilemedimo_O
Yok canım onun anneliginle alakası yok bizde oyleyiz eve gelen olsun yada ben gidiyim uyuyor oynuyor mizmizlik yapmıyor. :KK68:Çünkü dikkatleri dağınık oluyor etrafı tanıma günleri olduğundan oyleler yalnız kalincada huylu huyuna devam ediyor :mad:

Kızlar dün kereviz çorbası yaptım. Kerevizi sapiyla birlikte havuç patates ve kabak birlikte hasladim blendirdan geçirdim. Kızım severek yedi:kk77:
Tavsiye ederim.
Canım 3 gün kuralı uyguluyomusun? Bi besini 3 gün tattırıp alerjisi yoksa diğer besine geçmek

diş sancısı olabilir canım belki ondandır. Maşallah 5 ayı devşrmişsiniz ek gıdaya da başlatabilir doktor

pofuduk18 pofuduk18 SirriEyvan SirriEyvan nerelerdesiniz kızlar ?
nasılsınız?

Selam canım, bende artık sessiz takipteyim. Eski tayfamız pek girmiyor. Okuyorum sayfaları da, cevap verebileceğim bir konu bulamıyorum açıkçası :)
Minik kızım hızla büyüyor. Bir ara rahatlamıştık dedim düzeldi çok şükür. Fakat son 3 gündür yine huy değiştirdi. hep mız mız... Kakası da azaldı acaba doymuyor mu artık diye düşünmeye başladım. Hala sadece anne sütü alıyor da..
Sen nasılsın? Miniğin nasıl? Çok öpüyoruz seni :)

Selam canım, bende artık sessiz takipteyim. Eski tayfamız pek girmiyor. Okuyorum sayfaları da, cevap verebileceğim bir konu bulamıyorum açıkçası :)
Minik kızım hızla büyüyor. Bir ara rahatlamıştık dedim düzeldi çok şükür. Fakat son 3 gündür yine huy değiştirdi. hep mız mız... Kakası da azaldı acaba doymuyor mu artık diye düşünmeye başladım. Hala sadece anne sütü alıyor da..
Bence artık daha çok şey istiyorlar. Bende mama vermeme rağmen ek gıdaya da ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Doktorumuz 6.aya kadar bekle dedi. 5ayi bitirdik ben öğün olarak degilde azar azar yoğurt falan vermeyi düşünüyorum. :)

Kızlar dun gaz damlamizi almayi unutmuşum dışardaydik. Denemiş oluruz dedim bari nasıl sonuçlanacak diye. Unutmaz olaydım akşam deli etti beni nasıl sancılandı. Aman bi daha bırakmak yok. Zaten Zinco doğal bi ilaç vermeye devam edeceğim

canım :KK19: kilo alımı nasıldı bu ay? sütün yeetmediği ordan anlaşılıyomuş ya hani, başlatmadı mı doktor ek gıdaya?
iyiyiz biz de çok şükür, büyüyoruz işte, ben işteyim hafta içi 4 gün anneannesinde gündüzleri.
dün 5 aylık olduk. yarın kontrolü var.
ben yavaş yavaş tadımlık gibi peynir yoğurt meyve suları bazen de öğün olarak günde bi kez muhallebi vermeye başladım canım çünkü bariz azalma var sütümde..
aç kalmasındansa başladım yani ek gıdaya..
ben de eskisi gibi yazamıyorum, okuyorum genel geçer şeylere cevap yazıyorum.
iş, bebek, ev, koca derken vakit kalmıyo pek. vakit buldukça girip okuyorum yine de.

Yok canım onun anneliginle alakası yok bizde oyleyiz eve gelen olsun yada ben gidiyim uyuyor oynuyor mizmizlik yapmıyor. :KK68:Çünkü dikkatleri dağınık oluyor etrafı tanıma günleri olduğundan oyleler yalnız kalincada huylu huyuna devam ediyor :mad:
Demekki sosyal olcak bizimkiler, :KK76:
Canım 3 gün kuralı uyguluyomusun? Bi besini 3 gün tattırıp alerjisi yoksa diğer besine geçmek

diş sancısı olabilir canım belki ondandır. Maşallah 5 ayı devşrmişsiniz ek gıdaya da başlatabilir doktor
3 gün bazen 2 gün tattiriyorum cnm. Şimdilik bisey çıkmadı çok şükür

Ama bizde variz yaa. Artık buyuyorlar ya doymuyorlar demekki, surekli huy değişiyor benim kızımda da.takip edemiyorum bazen.
Kızlar dun gaz damlamizi almayi unutmuşum dışardaydik. Denemiş oluruz dedim bari nasıl sonuçlanacak diye. Unutmaz olaydım akşam deli etti beni nasıl sancılandı. Aman bi daha bırakmak yok. Zaten Zinco doğal bi ilaç vermeye devam edeceğim
yavrum nasıl kivranmistir yaa. İlaca devam . su gazlar bir bitseydi yaa:KK17:

canım :KK19: kilo alımı nasıldı bu ay? sütün yeetmediği ordan anlaşılıyomuş ya hani, başlatmadı mı doktor ek gıdaya?
iyiyiz biz de çok şükür, büyüyoruz işte, ben işteyim hafta içi 4 gün anneannesinde gündüzleri.
dün 5 aylık olduk. yarın kontrolü var.
ben yavaş yavaş tadımlık gibi peynir yoğurt meyve suları bazen de öğün olarak günde bi kez muhallebi vermeye başladım canım çünkü bariz azalma var sütümde..
aç kalmasındansa başladım yani ek gıdaya..
ben de eskisi gibi yazamıyorum, okuyorum genel geçer şeylere cevap yazıyorum.
iş, bebek, ev, koca derken vakit kalmıyo pek. vakit buldukça girip okuyorum yine de.

Geçen ay kilo kontrolüne gitmiştik her ay 1 kg alırdı geçen ay 750 gr almıştı, ebe normal demişti. Bu ay çağırmadı ebe ama havanın biraz iyi olduğu bir gün gitmeyi düşünüyorum kilosu için. çocuk doktoru konusunda da bir türlü emin olamıyorum. bir doktor belirleyemedik açıkçası. Eşim de çalışıyor izin alması zor oluyor. yarım günden daha fazla gidiyor devlet hastanesinde. özel araştıracağım artık ... Bizim kızın böbreğinde de büyüme çıkmıştı. onun için kültür istiyordu doktoru. fakat çok temiz şartlarda alınması gerekiyor fakat hastanede kızın poposunu yıkayabilmem için sıcak su yok... Üniversitede de çok kurcalıyorlar her gitmede hem kan hem idrar.. Ultrasona da tee Aralığa gün vermişlerdi Eylül'de.
Yani kısaca henüz güvenebileceğim bir doktor bulamadım :(
Bu ay araştırma yapıp iyi bir doktora götürmek istiyorum.

Demekki sosyal olcak bizimkiler, :KK76:
3 gün bazen 2 gün tattiriyorum cnm. Şimdilik bisey çıkmadı çok şükür

Ama bizde variz yaa. Artık buyuyorlar ya doymuyorlar demekki, surekli huy değişiyor benim kızımda da.takip edemiyorum bazen.
yavrum nasıl kivranmistir yaa. İlaca devam . su gazlar bir bitseydi yaa:KK17:

Tabii sizi de seviyorum canım :):KK200:
Geçenlerde burada tartışma olduğunu falan gördüm de. Biraz üzüldüm açıkçası, o serzenişim biraz da o yüzdendi. 40 hafta boyunca neredeyse herşeyimizi paylaştık burada. Kimse birbirine karşı sert konuşmamıştı böyle tersleyerek. İnşallah bir daha olmaz. Olayı tamamen bilmiyorum tabi de neler konuşuldu tam olarak. Arada gözüme gelenler işte. :KK28:
Sen nasılsın? kızın nasıl? Bayılıyorum şu profil resimlerine her ay cıvıl cıvıl. Öp tatlışı yanaklarından :KK200::21:

Back