• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Sagol canim. Mikrop yuzunden emmeme ihtimali warmis bagirsaklarina sut indiginde cok acı weriyomus. Bugun bi daha yapildi tahlil yine lökosit degeri yuksek oldugu icin mecbur antibiyotige basladim istemeye istemeye :KK43: 2 doktora goturdum bi ihtimal diger doktor vermez diye ama ikiside kullanmalisin dedi. Baslad

İnşAllah canim cok sagol:KK200:
canm çok geçmiş olsun.Benim bebeğiminde iştah problemi var.Uykusunda yediriyoruz.Kaka tahlilinde 1 ay önce bişey çıkmamıştı ama içim huzursuz yine.2 hafta sonra kontrol var ozaman isticem dr.dan...Ne gibi belirtileri vardı tam olarak?

Cnm kavanoza nasıl yapabilirim yoğurdu.
Normal yoğut mayaladığın gibi.ılık serçe parmağınla bak yakmayacak kadar olacak süt.çokta fazla soğutma.bir kaşıkdan biraz az yoğurt koy.yoğurdu saldığın yerden hafif karıştır.sıkı sıkı sar sıcak kalması için.pastörize yoğurttan mayaladığında ilk biraz fazla sulu olur.ama her defa yaptığın yoğurttan mayalık bırakırsan kıvamı daha iyi olur.çok katı olmaz ama tam bebeklerin yiyeceği gibi oluyor.sütü pastorize değilde normal sağılmış süt bulabilirsen iyi olur cnm.

Normal yoğut mayaladığın gibi.ılık serçe parmağınla bak yakmayacak kadar olacak süt.çokta fazla soğutma.bir kaşıkdan biraz az yoğurt koy.yoğurdu saldığın yerden hafif karıştır.sıkı sıkı sar sıcak kalması için.pastörize yoğurttan mayaladığında ilk biraz fazla sulu olur.ama her defa yaptığın yoğurttan mayalık bırakırsan kıvamı daha iyi olur.çok katı olmaz ama tam bebeklerin yiyeceği gibi oluyor.sütü pastorize değilde normal sağılmış süt bulabilirsen iyi olur cnm.
Saol cnm peki yoğurt olduktan sonra kapağı kapatinca iyi dayanirmi bozulmaz değilmi dolaptan. Asıl merak ettiğim bu

İnek sütüyle yapilmiş yoğurttan mayalayabilir miyim?

ooh ne güzel işte ilerde kreşe falan verdiğinde, kardeşlerine annene bırakıp bi yere gittiğinde gözün arkada kalmaz inşallah rahat olur onun için de senin için de..
bi de; herkes başka, sen başkasın canım..
annesisin sen..
tabi ki sen onun biricik koruyucu meleğisin. :KK68:
ama bebeğin sadece diğer insanları, değişikliği seviyor.
krize girmene gerek yok. :KK19:
Sağol cnm içimi rahatlattın.:KK54:

Canim geçmiş olsun kas ağrilarina zencefil de iyi geliyor ama sütü keser mi bilmiyorum
Benimki nezle grip canım

Kızlar benim kızım evde birileri varken çok mutlu oynuyor ediyor uykusu gelince salliyorlar uyuyor hemen. Birileri derken teyzeleri anne dede babanne fln.

Ama biz başbaşa kaldik mi hemen başlıyor mizmizlanmaya. Kucagimdan itiyor kendini.Uykusu gelince bile zor uyuyor . neden böyle bilemedim. Çok üzülüyorum iyi annelik mi yapamiyorum acaba diye. Neden böyle bilemedimo_O
ilk zamanlar kalabalığa alıştıysa ondandır, bence buna sevinmelisşn ;)

Kızlar bgn oğlumda bende doktora gittik, bana ilaç vermedi sadece burun açıcı sprey ve parol :/
Oğlumda şükür gripmiş sadece ciğerleri temiz çıktı. Grip mikrobu vücuttan 7 günde atıldığı için sabredeceksiniz biraz dedi.
Kan ilacını sordum, paraben çok az miktarda îlacı korumak için dedi, alkol gibi dedi. Rollonlardaki gibi zararlı deil dedi. Hızlı kilo alan bebeklerde kan düşük çıkar muhakkak içir dedi. Demir zehirlenmesi çook aşırı durumlarda olur dedi
Ha bide oda sıcaklığı 24-26 derece olmalı dedi. Hocam int de 22 Dio dedim, kız bebeği hasta mı etceksin sakın haa dedi :)) nazperver nazperver
Özet olarak durum bu yani. Hasta olmak zor da hasta anne olmak, hele hele hasta bebek annesi olmak daha zormuş.. Napalım zor olanı başarırız, imkansız biraz zorlar ;)

Kızlar bgn oğlumda bende doktora gittik, bana ilaç vermedi sadece burun açıcı sprey ve parol :/
Oğlumda şükür gripmiş sadece ciğerleri temiz çıktı. Grip mikrobu vücuttan 7 günde atıldığı için sabredeceksiniz biraz dedi.
Kan ilacını sordum, paraben çok az miktarda îlacı korumak için dedi, alkol gibi dedi. Rollonlardaki gibi zararlı deil dedi. Hızlı kilo alan bebeklerde kan düşük çıkar muhakkak içir dedi. Demir zehirlenmesi çook aşırı durumlarda olur dedi
Ha bide oda sıcaklığı 24-26 derece olmalı dedi. Hocam int de 22 Dio dedim, kız bebeği hasta mı etceksin sakın haa dedi :)) nazperver nazperver
Özet olarak durum bu yani. Hasta olmak zor da hasta anne olmak, hele hele hasta bebek annesi olmak daha zormuş.. Napalım zor olanı başarırız, imkansız biraz zorlar :KK66:
Gecmis olsun cok sukur cigerde birsey yokmus biran once toparlar umarim

Özet olarak durum bu yani. Hasta olmak zor da hasta anne olmak, hele hele hasta bebek annesi olmak daha zormuş.. Napalım zor olanı başarırız, imkansız biraz zorlar ;)
Demir zehirlenmesinin aşiri durumda alindiğinda olacağini söylemiştim paraben içermeyenleri varmiş yalniz onu ben de soracağim gidince

bebiş sütü reddedenler dikkat etsin derim. alerjik çocuğu olan arkadaşla yazışıyordum
Besin alerjisi yuzunden Reflüsu çok fazla olan çocukların anne sütünü bile reddettigini duydum
dedi.
alerjikanne blogu müsait vakitte onu okuyup öyle gıda tattırıp ek gıdaya geçeceğim. dikkatli olmak lazım alerji konusunda

Tarifi kendi kendine buluyorsun bir zaman sonra sadece verilmemesi gereken şeylere dikkat etmek yeterli.mesela domates,bal,yumurta akı ve inek sütü gibi.bunun dışında kahvaltı için peynir,az pekmez,zeytin,yumurta sarısı vitamini olan ne varsa işte belki 1 2 tanede bebe biküvisi robdoda çekiyorum kahvaltısı bu.(tabi büyüdükçe su gibi değilde daha taneli yapmalısınki alışsın)öğlen çorba yada haşlanmış sebze.çorbayada ne bulursan brokoli,kabak,havuç,azcık prinç yada bulgur.ne koyacağın sana bağlı.tuzsuz ve yağsız tabiki.ikindi yoğurt meyveli belki yine pekmezle tatlandırarak.akşamda daha muhallebi tarzı şeyler.ben mamasını kullanarak prinç unuyla yapıyorm.yada varsa yine sebze püresi yada çorbası.zaman geçtikçe ne vereceğin daha şekillenir alışırsın canım.ben tabi şuanda bu öğünlere tam başlamadım.oğlumdan tecrübeliyim:))1 aya kalmaz başlarım ama.sende merak etme zamanla tecrübe edinirsin:))

Tesekkür ederim cnm sabah 6 da uyaniyo emziriyorum 7 de de mama veriyorum bu kahvaltiyi verirsem mama icmicek mi peki corbayî da ana ogun mu vermeliyim peki mesela oglen 12 gibi mama veriyorum corbayî ne zaman verebilirim ya kusura bakma biyle soruyorum ama bilincsizce vermek istemiyorum acemilik iste :) bide bilmiyorum bu benim fikrim tabi muhallebi vermek ne kadar dogru yani kalorili ama pek bi faydasi yokmus gibi geliyo bana bilmiyorum dogru mu dusunuyorum

Özet olarak durum bu yani. Hasta olmak zor da hasta anne olmak, hele hele hasta bebek annesi olmak daha zormuş.. Napalım zor olanı başarırız, imkansız biraz zorlar :KK66:
geçmiş olsun ikinizede cnm. Emziren annelere fazla ilaç vermiolar zaten parol birde minoset o kadar. Bol bol ıhlamur ic. Bebeğine de ver geçecek insallah

Kızlar bu 6. Ayda olacakları karma aşı içinde ağızdan olacak çocuk felci aşısının kz bebeklerde rahim kuruluğu yaptığını duydum. Bir arkadaşım yaptırmak istememiş ama sağlık ocağı imza almak istemiş. Yapılması zorunluymuş. Bir arkadaşımın yakınıda yaptirmak istemediği için mahkemelik olmuş.
Bu aşı ile ilgili bisey duyan var mı

Bu gaz sorunu ne zaman bitecek ya anlamadim gitti emerken ağliyor kizim bi de kulaklariyla oynuyor iki gündür neden acaba

Back