• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Bence de uyumuyo gündüzleri ondan da kilo alimi yavaşliyor seninki nasil gùndüzleri
Hicc uykusu yokkk. Uyumadi devamli agladi bugun. Simdi anason yaptim mecburen uykuya yeni yeni uyudu. Baskalarnin bebei sabah bes saat uyumustur. Simdi gece uykusuna yatiyodur. Benimki saat 8 oldu yeni uyudu. Bendede enerji sifira düştü. Oturarark uyuklayip ruyalar gordum gun boyu. Zor yaaa valla cocuk zor. Hele benimki dahada bi zorr...
Misafirlige gitmistik burnumdan getirdi millet sasiriyo bu cocuk senin ömrünü yemis diolar. İnşallah duzelir yaa. 5kilom kaldi dogumdan bu yana 13 kg gittii bunla ugrasmaktan

O konuda sıkıntılıyım annem bir kaç sokak ötede oturuyor bir kaç kere bebekle ilgilensin diye çağırdım her ağlamasında koş meme ver diyor okadar sık emzirmiyorum normalde başka türlü susmuyor diyor birde babam çok sık bana gelmesine kızıyor sen bebeği bana getir diyor ozaman nasıl emziricem diyorum mama veririz diyor Buda benim içime sinmiyor anlıycağınız yanıbaşımda annem var ama hiç fayda görmüyorum başkada bırakabileceğim kimse yok
Cnm benim kiz sabah 1saat fln uyur o sirada aksam yemegimi yapiyorum. Yemegim biraz ugrastirmissa i gun temizlik yapamam. Disardan soyledigimiz gun yada cokkk basit vakit almayan yemek yapmissam bebk uyudugu vakit evi supuruyorum. Mesela bugun 10.30da aksam yemegi yaptim:)

Mesela Camasiri hemen atiyorum o uyanikken. Esim gelene kadar bitmis oluyo iki dk tut bebei diorum seriyorum o arada. Ama telde bi iki gun durduğu olabiliyor o ayri meselee...

Napalim robot gibi yasiyorum yani bebek yemek bulasik camasir temizlik uyku. Sabah yine ayni seyler. Oturup esimle cay icmeyi ozledim. Genelde o karaimda goturur ben izlerim:) buraya nasil yazabiliyorum dersennnnn tabiki emzirirkenn.

Bizimki de bi kaç kere geçti kıyafetine ama çıktı bizim lekeler bizde granul sabun kullanıyoruz. 40 derecede yıkıyorum genelde, bazen de 60. Ama 60ta çekiyor genelde kıyafetler.
Canım ben 95derecede yıkıyorum yanı makinede bebek programı var öyle yıkıyor ama ınanılmaz temiz oluyor yeni gibi çamaşırın Cılkınımı çıkarıyor acaba

Ben temizlik yapmıyorum, ortalığı topluyorum sadece. Zaten çamaşır, bulaşık ortalık toplamayı zor yetiştiriyorum oğlum gündüzleri pek uyumadığı için.. Temizlik için abla ayarladım, maddi olarak şu aralar sıkışığız ama napim yetişemiyorum herşeye, zaten öyle çok aman aman hünerli bi insan değilimdir temizlik konusunda :)) yemeği de çok uğraştırmıcak basit şeyler yapıyorum yapamazsam da eşim gelince beraber yapıyoruz.. Fırsat bulursam gündüz oğlum uyuyunca bende uyuyorum.. Kendimi çok yıpratmamaya çalışıyorum yani :)

Ya cikmak istiyorum ama bebekle kapiyi nasil acacm die düşünüyorum anahtarlla:KK70:
Vala şekilden sekle gıdıyoruz bebekle :) :) izmir de yasıyorum ailem yok Yanımda tekim kimseyide tanımıyorum daha eşim işe gidiyor malum yoruluyor fakat bende o kadar çok şeyle uğraşıyorum ki aynen aksam olunca koltuktan kalkmak ıstemıyprum eşim çok becerikli de değil yanı benek bakımı konusunda herşey beyni beklıyor anlayacağınız hazır Şeyler kolay oluyor fakat ben bıraz kendıme eziyet etmeyi seviyorum hergün farklı yemek yapıyorum Allah bize sağlık versın hasta olursam işim zor Yardıma gelecek bir kişi yok cevremde

O konuda sıkıntılıyım annem bir kaç sokak ötede oturuyor bir kaç kere bebekle ilgilensin diye çağırdım her ağlamasında koş meme ver diyor okadar sık emzirmiyorum normalde başka türlü susmuyor diyor birde babam çok sık bana gelmesine kızıyor sen bebeği bana getir diyor ozaman nasıl emziricem diyorum mama veririz diyor Buda benim içime sinmiyor anlıycağınız yanıbaşımda annem var ama hiç fayda görmüyorum başkada bırakabileceğim kimse yok
Aynen canim anneler pek ilgilenmiyolar

Hicc uykusu yokkk. Uyumadi devamli agladi bugun. Simdi anason yaptim mecburen uykuya yeni yeni uyudu. Baskalarnin bebei sabah bes saat uyumustur. Simdi gece uykusuna yatiyodur. Benimki saat 8 oldu yeni uyudu. Bendede enerji sifira düştü. Oturarark uyuklayip ruyalar gordum gun boyu. Zor yaaa valla cocuk zor. Hele benimki dahada bi zorr...
Misafirlige gitmistik burnumdan getirdi millet sasiriyo bu cocuk senin ömrünü yemis diolar. İnşallah duzelir yaa. 5kilom kaldi dogumdan bu yana 13 kg gittii bunla ugrasmaktan
Aynen ya uyumuyorlar bu bidiklar benimki de 9 da bayiliyo artik

Kızlar prima premium care 4 numaraya geçen var mı aranızda? İlk 3 gibi fileli deil, ve kakada sızdırma yaptı 2 kere , başka marka da denemek istemiyorum bu alıştı die, napsam ki, aynı problemi yaşayan var mı? Bide kala lekesi olmuş kıyafetlerden leke çıkmıyo hassasa attığım için mi acaba? Yada granül sabundan mı ? Siz nası geçiriyosunuz çamaşır suyu kullanan var mı?
Canimben de premium care kullaniyodum 2 den 3 e gecince yesil primayi denedim korkarak ama iyi geldi simdi yesilin 4 numarasini kullaniyorum hic pisik olmadi.korkma bi dene istersen sizdirma bez kucuk gelmeye baslayinca oluyomus.bizimki hic sizdirmiyo simdilik.

Kizlaar benim bebeğim bugun donmeye basladi cok sevindik basina oturup durmadan donmesini izledik.cok mutlu olduk.tam donuyo hem de.ellerinin uzerinde yukseliyo.ayaklari da toplamayi basarsa emeklicek.29 mayis dogumlu bu arada.tek sıkıntım konusmuyo ciglik atmiyo.sadece sıkılınca mizliyor oyle ses cikariyor.bi de agulamalari baslasa daha da mutlu olcam.:KK9:

Valla canlar işimiz cok zor Allah yardım etsin. Bende gün boyu uyukluorum gele Uyuturken bir uykum geliyor azcik kestirim her defasında. Bazen uyanıkken ev supuruyorum bakiniyor bana izliyr.mızmız değilse pusetinde koyup yemek yapıyorum. O gün mızmız sa yemek yokk babası gelince aperatif bisiler anca.çamaşır ve bulaşık makinesini gece uyumadan 1 saat önce falan hemen aciyorum
Uyuyana kadar yıkıyor
Uyuyunca asıyorum çamaşır.
Bulaşık yerleştiriyorum
Bazende gunduz eşim bakarken yapiyorum.

Yemek yapabildigim zaman çokça yapıp bir kısmını buzluga atiyorum yapamadigim zaman çıkarıp ısıtıyor um. Çorba etli yemek sebze yemeği ne varsa. Börek kek bile atmıştım zamanında. Annem uzk. KV yakın ama oda KV sine bakıyor. Bende kızımı goturuyorum arada. Gecende gün vardı bende. Eltimde gundeydi. Cagirdim kızıma bkti sabahtan akşama kadar bende cam kapi her yeri halletti m ama canim çıktı.böyle kilo mu kalır yaa bizde. Bana normalde uykusuzluk hemen kilo verdirir zaten. Ki doğumdan 1 hafta sonra eski halime döndüm. Şimdi daha zayifladim o başka:KK47::KK47:

Kizlaar benim bebeğim bugun donmeye basladi cok sevindik basina oturup durmadan donmesini izledik.cok mutlu olduk.tam donuyo hem de.ellerinin uzerinde yukseliyo.ayaklari da toplamayi basarsa emeklicek.29 mayis dogumlu bu arada.tek sıkıntım konusmuyo ciglik atmiyo.sadece sıkılınca mizliyor oyle ses cikariyor.bi de agulamalari baslasa daha da mutlu olcam.:KK9:
Maşallah kuzuya. Konuşur sen skma canıni. Bnmki bi konuşuyor laf yetistirio şimdiden mübarek. Npcaz bilmem. Biz daha donemiyoz

Kizlar acill!!!
Oglumun agzinin kenarinda minik minik kizarikliklar war nokta nokta isilik mii isilikse nasil gecer sizdede oldu mu boyle bisey??? Doktora gitmeye gerek war mi. Gul suyu iyi geliyomus dogru muu???

Bugün ise başladım. Bu yüzden geçmişin tümünü okuyamadim ama başlık başlık bende yorumlarımi yazmak istedim. Bebek bezi olarak yeşil prima kullanıyorum 2 numara şu ansizdirmiyor ancak küçük gelmeye başladı elimdeki bez bitince 3 numara alicam. Bu arada ben sık değiştiriyorum. Iyice bezi dolsun demiyorum. Belki ondan sizdirmiuor. Kaka konusunda da çok sık ve civik kaka yapmadigindan sizmiyor sanırım. Bebek kıyafetlerini yıkama konusinda ben dalın sıvı deterjan kullanıyorum. Ancak bizde hiç kaka lekesi olmadı. Günlük tükürük salya ya da küsmüş lekesi oluyor. 30 derecede veya 40 derecede yıkıyorum. Ama ütü yapmıyorum. Bebeklerin kilo alımında ilgili yorumlar var. Bizim doktorumuz ayda 1 kiloyu normal görüyor. Bahsedildi gibi 500 veya 1 kilo ayda alıyorsa normal demiyor. Illa 1 kilo veya yukarı alacak diyor. Neden bilmiyorum. Her doktorun yorumu farklı sanırım. Ev işlerine gelince şimdi ise başladım ve annen evde ama annem yokken bende kendi başıma yapıyordum. Eşimle is bölümü yaptık. Çamaşır bulasik esimdeydi. Evi o supuruyir ben paspasloyordum. Çöpleri zaten eşim döker. Yemek ise gün boyu bazen aç kalıyorum eşim akşam gelince beni doyururdu. Şükür şimdi annem geldi Karnım doyuyor ve biraz biraz uyuyorum tek olumsuz tarafı 2 kilo vermiştim annem gelince geri aldim☺ Gezme konusunda bebeği artık dışarı çıkarmiyoruz çok serinledi havalar. Biz eşimle aksamlari AVM ye gidip alışveriş yapıyor birer dondurma yiyip geliyoruz. Ama artık dondurma yemiyorum hava soğudu. Eşimle tek aktivitem bu . Geçen hafta sonuna sinemaya gittik. Bebeğimi uyku düzeni misafir gelmediği sürece iyi ama bi misafir gelirse düzen bozuluyor ve 1 hafta eski düzenine dönemiyor
Bu aralarda oyun oynamaya çok düşkün. Oyun halısı alacaktım ama siparişim gelmeyince bende vazgeçtim ve söyle bişey yaptım. Tabureye evdeki oklavayi bağladım oklavayi ucunada ses çıkaran renkli cingiraklar astım. Bebeğimin göğsüne yakın bi mesafeye koydum. Inanilmaz bi gelisme gösterdi. Oyun halilarinda oyuncaklar çok yukarda olmamalı alırsanız veya yaparsanız Bebeğinizin dokunacagi seviyede olmadısini sağlamanızi öneririm ama ben oynarken başında duruyorum. Önlem olarak. Bebeğim daha fazla konusmaya başladı hatta Geveze bile denebilir çok gülüyorum. Ellerini daha aktif kullanıyor. Saçlarımı yolmaya başladı. P☺ Belki hatırlarsınız sırt üstü yatırıp ellerinden tutup kaldirinca başını kaldiramiyordu. Şimdi ise kaldırıyor. Hemde uzun süre tutuyor direniyor. Sağına veya soluna dönüyor. Ama çok sık değil. Tv yi izlemeyi seviyor ama ben izletmiyorum. Son olarak SEVGILI ANNELER IYIKI VARSINIZ sizlerle bişeyler paylaşmak bana iyi geliyor öpüyorum hepinizi ve kuzucuklarinizi bizden haberler böyle.

Kizlar acill!!!
Oglumun agzinin kenarinda minik minik kizarikliklar war nokta nokta isilik mii isilikse nasil gecer sizdede oldu mu boyle bisey??? Doktora gitmeye gerek war mi. Gul suyu iyi geliyomus dogru muu???
Canim öncelikle sakin ol. Bizde olmadı. Ancak ıslık olabilir veya alerjide olabilir. Emziriyirsan bi duş al göğüslerin temiz olsun. Biberon kullanıyorsan kaynat oda steril olsun birde günlük kullandığı emzik te yapabilir onuda kaynatın. Ağzını kaynamis soğutulmus suyla silin ve kurulayın. Islak bırakmayın. Eğer bebeğin kendi salyesi çoksa buda ağız kenarında kızarıklık yapabilir bazen. Temiz ve kuru kalmasına özen gösterin. Geçmese doktora gidin. Endiselenecek birsey olduğunu sanmıyorum. Bebek huzursuz olmadığı sürece. Emzigini de kuru verin kenarları ıslak olmasın. Bu arada kizarikliklatlrin ucu varsa sivilce de olabilir.

Canim öncelikle sakin ol. Bizde olmadı. Ancak ıslık olabilir veya alerjide olabilir. Emziriyirsan bi duş al göğüslerin temiz olsun. Biberon kullanıyorsan kaynat oda steril olsun birde günlük kullandığı emzik te yapabilir onuda kaynatın. Ağzını kaynamis soğutulmus suyla silin ve kurulayın. Islak bırakmayın. Eğer bebeğin kendi salyesi çoksa buda ağız kenarında kızarıklık yapabilir bazen. Temiz ve kuru kalmasına özen gösterin. Geçmese doktora gidin. Endiselenecek birsey olduğunu sanmıyorum. Bebek huzursuz olmadığı sürece. Emzigini de kuru verin kenarları ıslak olmasın. Bu arada kizarikliklatlrin ucu varsa sivilce de olabilir.
Canim emzik ve biberon kullanmiyoruzki :( bi kac gundur wardi kiizariklik. Sık kusuyo siliyorum ama acaba nemli mi kaliyo. Dilinde pamukcukta gordum :( baglantili mi acaba
Bugün ise başladım. Bu yüzden geçmişin tümünü okuyamadim ama başlık başlık bende yorumlarımi yazmak istedim. Bebek bezi olarak yeşil prima kullanıyorum 2 numara şu ansizdirmiyor ancak küçük gelmeye başladı elimdeki bez bitince 3 numara alicam. Bu arada ben sık değiştiriyorum. Iyice bezi dolsun demiyorum. Belki ondan sizdirmiuor. Kaka konusunda da çok sık ve civik kaka yapmadigindan sizmiyor sanırım. Bebek kıyafetlerini yıkama konusinda ben dalın sıvı deterjan kullanıyorum. Ancak bizde hiç kaka lekesi olmadı. Günlük tükürük salya ya da küsmüş lekesi oluyor. 30 derecede veya 40 derecede yıkıyorum. Ama ütü yapmıyorum. Bebeklerin kilo alımında ilgili yorumlar var. Bizim doktorumuz ayda 1 kiloyu normal görüyor. Bahsedildi gibi 500 veya 1 kilo ayda alıyorsa normal demiyor. Illa 1 kilo veya yukarı alacak diyor. Neden bilmiyorum. Her doktorun yorumu farklı sanırım. Ev işlerine gelince şimdi ise başladım ve annen evde ama annem yokken bende kendi başıma yapıyordum. Eşimle is bölümü yaptık. Çamaşır bulasik esimdeydi. Evi o supuruyir ben paspasloyordum. Çöpleri zaten eşim döker. Yemek ise gün boyu bazen aç kalıyorum eşim akşam gelince beni doyururdu. Şükür şimdi annem geldi Karnım doyuyor ve biraz biraz uyuyorum tek olumsuz tarafı 2 kilo vermiştim annem gelince geri aldim☺ Gezme konusunda bebeği artık dışarı çıkarmiyoruz çok serinledi havalar. Biz eşimle aksamlari AVM ye gidip alışveriş yapıyor birer dondurma yiyip geliyoruz. Ama artık dondurma yemiyorum hava soğudu. Eşimle tek aktivitem bu . Geçen hafta sonuna sinemaya gittik. Bebeğimi uyku düzeni misafir gelmediği sürece iyi ama bi misafir gelirse düzen bozuluyor ve 1 hafta eski düzenine dönemiyor
Bu aralarda oyun oynamaya çok düşkün. Oyun halısı alacaktım ama siparişim gelmeyince bende vazgeçtim ve söyle bişey yaptım. Tabureye evdeki oklavayi bağladım oklavayi ucunada ses çıkaran renkli cingiraklar astım. Bebeğimin göğsüne yakın bi mesafeye koydum. Inanilmaz bi gelisme gösterdi. Oyun halilarinda oyuncaklar çok yukarda olmamalı alırsanız veya yaparsanız Bebeğinizin dokunacagi seviyede olmadısini sağlamanızi öneririm ama ben oynarken başında duruyorum. Önlem olarak. Bebeğim daha fazla konusmaya başladı hatta Geveze bile denebilir çok gülüyorum. Ellerini daha aktif kullanıyor. Saçlarımı yolmaya başladı. P☺ Belki hatırlarsınız sırt üstü yatırıp ellerinden tutup kaldirinca başını kaldiramiyordu. Şimdi ise kaldırıyor. Hemde uzun süre tutuyor direniyor. Sağına veya soluna dönüyor. Ama çok sık değil. Tv yi izlemeyi seviyor ama ben izletmiyorum. Son olarak SEVGILI ANNELER IYIKI VARSINIZ sizlerle bişeyler paylaşmak bana iyi geliyor öpüyorum hepinizi ve kuzucuklarinizi bizden haberler böyle.
Bende yesilden memnunum. Bebeginden ilk ayrilisin galiba nasil bi his :)

Canim emzik ve biberon kullanmiyoruzki :KK43: bi kac gundur wardi kiizariklik. Sık kusuyo siliyorum ama acaba nemli mi kaliyo. Dilinde pamukcukta gordum :KK43: baglantili mi acaba

Bende yesilden memnunum. Bebeginden ilk ayrilisin galiba nasil bi his :)
Canim ayrılık zor ancak aneme bırakmış olmak içimi rahatlatıyor. Iste sürekli ondan bahsediyorum kendimi Tutamıyorum sanki aşık olmuşum da aşkımı anlatıyorum. Bu arada ağzını nemli bırakmamaya çalış ondan isilik alerji veya sivilce olabilir. Babası sakalıni sürdüyse olur. Bizim babamiz gizli gizli opuyor ordan biliyirum ☺Veya ağzına meyve deydirdiysen ondan olabilir. Dilindeki pamukçuk bazen dudaklara da kayabiliyormus canım. Takip Et geçmese drye götürürsun. Geçmiş olsun.

Ben eşimle dışarı çıkmak istediğimde anneme bırakıyorum ama sonra bana laf çakıyor önceliğin bebek Olmalı sen nereye o oraya diye çok sıkıldım bir çözüm yolu bulmak Lazım.

Ben eşimle dışarı çıkmak istediğimde anneme bırakıyorum ama sonra bana laf çakıyor önceliğin bebek Olmalı sen nereye o oraya diye çok sıkıldım bir çözüm yolu bulmak Lazım.
Canim benim Kıyamam. Insan çok bunalıyor. Disaricikmqk hava almak istiyor. Geçen gün inanır misin aklımı yitirir gibi oldum evde duramıyorum. Eşim çok yorgundu yüzüm tutmadı biraz yürüyelim demeye sitenin içindeki marketten çay alıp gelicem dedim. Havada mis gibi esiyo. Çayı aldım dönüştede yavaş yavaş yürüyerek eve geldim kendimi bi garip hissettim çok bezgin yıpranmış bi halim vardı. Annelik insana değişik sorumluluklar getiriyor siz farketmeden sizi yoruyor. Ablam derdi de inanmazdim. Bebekten sonra asla sana zaman yetmeyecek kendine zaman ayiramayacaksin derdi. O gün bi çay alımlık dışarı çıkmak bile bi lüks gibiydi hatta çok iyi geldi.

Back
X