- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #53.981
Valla dogru soze ne denir arkadasim olayi gayet guzel anlatmissinKuzum benim ya hiç üzülme sen hayırlı bir evlatsin. Neden para verilmesin ki anneler babalar evlatl0arina yıllarca para veriyor bişey olmuyor da evlatlar ana bAbaya verince mi oluyor. Benimde annem bakıyor inan imkanım olsa anneme her ay birazda olsa para verirdim veya altın yapardım. Bunu kayinvalidem baksa onada yapardım. Ama şimdi imkanım yok sadece annemin ufak tefek ihtiyaçlarını karşılıyorum bebek olmadan da yapıyordum zaten. Kayinvalidem içinde bu geçerli. Ancak bebeğime annemin bakması taraftarıyim. Annemle daha iyi anlasiyorum. Daha titiz bakıyor. Ne biliyim iyiki annelerimiz başımizda çok şükür.
Oglum 7 kilo. 3 numara bez kullaniyorum kucuk degil saniirm ya
en güzeli canım, keşke bende işten ayrılabilsem
ilk bi ay günde 1 kere mama vermîştim ben, ozaman biberonu gayet seviyodu. Sonra mamayı bırakınca biberonu da bırakmış olduk, geçen dışarı çıkarken sütümü sağıp biberona koydum, cıyak cıyak ağladı kabul ettiremedim, tekrar alıştırmam lazım ama nasııııl ????
CoK güzel bir paylaşım size teşekkür ederim. Ben söyle düşündüm. Yazının en sonunda dediği gibi ek gıdaya hazır olup olmadığını anne anlamlı. Öncelikle bebek yutkunabilmeli benim kızım suyu bile yeni yeni içiyor boğazında kalmadan kaşıkla. Mesela bu bir ölçüt. Sonra yuttugunun mideye düzgün gitmesi için destekli oturmali benim kızım şu an bunu yapamaz. Bu tarz ve benzeri ölçütlere bakarak ek gıdaya geçilebilir. Elbette gelişim sürecinde bireysel farklılıklar vardır bazı bebekler bazı eylemleri daha erken veya daha geç yapabilir. Bunları gözden geçirerek ve gozlemleyerek ek gıdaya geçmeliyiz. Benim bir arkadaşım 3.aydan sonra geçmiş ve sebze püresi yedirerek başlamış. Meyveyi sonra vermiş çünkü meyveyi Alişan bebek sebze yemiyormus. 3. Ay bizim için çok erken ben duyunca çok sasirmistim.
Basin sagolsun canim , mekani cennet olsun. En doru karari wermissin anneni cagirmakla. Hem gozun arkada kalmaz hem annenle birbirinie yoldas olursunuz. Calismadigin gunlerde disari cikarirsin iyi olur hepiniz adina.Canim merhaba bende ekim 12de ise basliycam bakalim ben sagmiycam cunku hem yarim gun calisiyorum hemde artik saginca sutum nerdeyse hic gelmiyo allahtan daha onceden stok yapmistim bir sure onlari icecek ben yokken gelelim bakim konusuna en iyisini siz bilirsiniz bu konuda benim kizimada annem bakacak parayla degil ama onunda manevi yonden bize ihtiyaci var 8ay once babami kanserden kaybettik annem memlekette(balikesir)yalniz kaldi depresyonda hala buraya (mersin)gelmek ona cok iyi gelecek bende bebegimi en guvenilir ellere birakicam esimde boyle istiyo cunku bakalim hepimiz icin hayirlisi olsun bence bir bebek icin en dogru secim annanne ve babaanne
Canim babaanneye zaten cok insanin nazi gecmez. Heleki baska bi cocukla asla ayni yerde kalmamali (kardes disinda) annene baktirman en guzeli olmus en azindan gunde 10-20 kere arasanda annenin sesi cikmaz babaanne bana guwenmiyo mu diye dusunur. Benim kayinvalidem yok ama cewremden biliyorum. Ayrica parayla annenin bakmasida iyi sonucta hem kadinjn ihtiyaci war hem sen kendini daha iyi hissedersin anneme benimde katkim oluyor diye mis gbi bakar bebegine.S senosum canim basiniz sag olsun mekani cennet olsun.. Evet en iyisi anneanne benim icin.. Babanemiz uzakta oturuyo ve ayrica esimin yegenine bakiyo 6 yasinda ve biraz problemli bi cocuk onu ben varken bile bebegimle yalniz birakmiyorum yanlis anlasilmasin problemli derken engelli felan dgil cok cok cok simarik babanesini herkesten asiri kiskaniyo benden hatta esimden bile o yuzden bebegime zarar verebilir en iyisi benim annem olucak..
Bende premium kullaniyorum islaklik hissediyordum biraz cos yaptihinda prima aktif bebekten cok memnunum. 7-14 nasil buyuk mu geliyo yoksa iyi mi??ben yıkanabilir bez kullanıyorum ama gece prima aktif bebek takıyorum. bizimki bayağı çiş yapar 12 saat kdr üzerinde sıkıntı yaşamadım. bir dde 6 kg iken7-14 kg ya başladım. bol bol takıyorum
Oy canim beniim daha anakuzusu bizimkiler ya minnicik. Bugun bende gittim saglik ocagina kendim asi olmak icin o yol bitmedi esim ewdeydi ona biraktim. Ewe zor attim kendimi baktim banabende kaynanama aynısını teklif ettim, çocuk bakıyo, onu bırak bizimkine bak biz destekleyelim seni dedim. Ama mesafe çok, 13-14 saat. E evde de bakmak zorunda oldukları var, kaldı oyüzden. Ama aslında iyi de oldu galiba, kaynanamla oladar uzun süre bi arada kalmak istemezdim, eşim bile istemiyo kimseyi :) en iyisi sabah gelip öğlen gitcek biri. Zaten yarım gün, öğlen evde olcam.. İnş bakalım
Kızlaar, bgn ilk kez 20 dk evden çıktım oğlumsuz, sağlık Ocağı'na gittim geldim. Evde temizlikçi abla vardı, bizimki burnundan getirmiş naptıysam susturamadım dedi. Benim kucağıma geldi, hemen sustu. Kokuna çok alışmış bu, işe başlayınca yandın dedi. Çok zor olcak ayrılmak yaa mümkün olduğunca heyet raporu alcam, bi 6 aylık yapabilsem işe başlamadan keşkkeeee
Canim aktif bebek kullan banada oyle yapmisti premium care. Aktif bebege gectim guzel cok memnunumcanOglum 7 kilo. 3 numara bez kullaniyorum kucuk degil saniirm ya
Benimkide biberonu almiyo asla artik zor alisir emzik gbi. Emzigi biraz aliyodu sonra wermedim alisincada kimisi cok zor birakiyo diyo kimisi benimki hic zorlanmadi diyo aklim karisti benimde oyle kenarda duruyo emzikler rengarenken güzeli canım, keşke bende işten ayrılabilsem
ilk bi ay günde 1 kere mama vermîştim ben, ozaman biberonu gayet seviyodu. Sonra mamayı bırakınca biberonu da bırakmış olduk, geçen dışarı çıkarken sütümü sağıp biberona koydum, cıyak cıyak ağladı kabul ettiremedim, tekrar alıştırmam lazım ama nasııııl ????
Evet canım haklisin. Ben bu ay bitsin başlamayı dusunuyorum. 3. Ayimizi bitirdk şükür 4 ü de dolduralım baslayacagim sebze pureleriyle :) biz tattiriyoruz meyvelerden falan bakalım sebzeye ne tepki verecek. Seftaliyi çok sevdi baya emdi falan cuk cuk :)CoK güzel bir paylaşım size teşekkür ederim. Ben söyle düşündüm. Yazının en sonunda dediği gibi ek gıdaya hazır olup olmadığını anne anlamlı. Öncelikle bebek yutkunabilmeli benim kızım suyu bile yeni yeni içiyor boğazında kalmadan kaşıkla. Mesela bu bir ölçüt. Sonra yuttugunun mideye düzgün gitmesi için destekli oturmali benim kızım şu an bunu yapamaz. Bu tarz ve benzeri ölçütlere bakarak ek gıdaya geçilebilir. Elbette gelişim sürecinde bireysel farklılıklar vardır bazı bebekler bazı eylemleri daha erken veya daha geç yapabilir. Bunları gözden geçirerek ve gozlemleyerek ek gıdaya geçmeliyiz. Benim bir arkadaşım 3.aydan sonra geçmiş ve sebze püresi yedirerek başlamış. Meyveyi sonra vermiş çünkü meyveyi Alişan bebek sebze yemiyormus. 3. Ay bizim için çok erken ben duyunca çok sasirmistim.
valla bnm ki hiç yadırgamıyoren güzeli canım, keşke bende işten ayrılabilsem
Allah razi olsun canim benim cok sagolBasin sagolsun canim , mekani cennet olsun. En doru karari wermissin anneni cagirmakla. Hem gozun arkada kalmaz hem annenle birbirinie yoldas olursunuz. Calismadigin gunlerde disari cikarirsin iyi olur hepiniz adina.
Canim babaanneye zaten cok insanin nazi gecmez. Heleki baska bi cocukla asla ayni yerde kalmamali (kardes disinda) annene baktirman en guzeli olmus en azindan gunde 10-20 kere arasanda annenin sesi cikmaz babaanne bana guwenmiyo mu diye dusunur. Benim kayinvalidem yok ama cewremden biliyorum. Ayrica parayla annenin bakmasida iyi sonucta hem kadinjn ihtiyaci war hem sen kendini daha iyi hissedersin anneme benimde katkim oluyor diye mis gbi bakar bebegine.
Bende premium kullaniyorum islaklik hissediyordum biraz cos yaptihinda prima aktif bebekten cok memnunum. 7-14 nasil buyuk mu geliyo yoksa iyi mi??
Oy canim beniim daha anakuzusu bizimkiler ya minnicik. Bugun bende gittim saglik ocagina kendim asi olmak icin o yol bitmedi esim ewdeydi ona biraktim. Ewe zor attim kendimi baktim bana
Canim aktif bebek kullan banada oyle yapmisti premium care. Aktif bebege gectim guzel cok memnunumcan
Benimkide biberonu almiyo asla artik zor alisir emzik gbi. Emzigi biraz aliyodu sonra wermedim alisincada kimisi cok zor birakiyo diyo kimisi benimki hic zorlanmadi diyo aklim karisti benimde oyle kenarda duruyo emzikler rengarenk
Oyyy kuzum benim Kıyamam ona maşallah.Evet canım haklisin. Ben bu ay bitsin başlamayı dusunuyorum. 3. Ayimizi bitirdk şükür 4 ü de dolduralım baslayacagim sebze pureleriyle :) biz tattiriyoruz meyvelerden falan bakalım sebzeye ne tepki verecek. Seftaliyi çok sevdi baya emdi falan cuk cuk :)
Esimle anlasamiyoruz biz artik hic konusamiyoruz. Hele bebegim dogduktan sonra..yani "ben boyle mutlu olucam" lafini kale alicagini sanmiyorum.. Yakinda olsa anasina birakirdi cocugu zorla, benim anneme vericegimiz paranin uc katini da kendi anasina verirdi anasi da istemem yan cebime koy'cu zaten.. ben de bosanirdim heralde.. Herseyde inat ediyo, soyledigim hicbiseye inanmiyo, ben hicbisey bilmiyorum ona gore, milletin lafiyla beni yargiliyo, evde odalarin yerini bile annesine soruyo artik boyle seyler filan iste ama artik takmiyorum ben de...gittigi yere kadar gider. O yuzden cok darlarsa resti cekicem..Canim sen bunlara mumkun oldigunca kulak asmamaya calis esine tatli dille tespitlerini anlat ama sinirlenmeden sohbet eder gibi konus ve deki bu sartlar altinda mecbur ele baktircaz oda asla annem gibi olmaz de hem anneme destek olarak sevaba giricez ayrica ben annem burdayken mutlu ve huzurlu olucam dolayisiyla bebegimizde mutlu olacak falan de elalem ne bilir bizim halimizden gibi seyler soyle tatli dille yanlis dusundugunu anlat ona allah yardimcin olsun
Maşallah kuzuya. Bende gecende domates emdirdim hepsini yicekti nerdeyse. Yavaş yavaş bi damla bi damla baktiriom tadına. 4 bitsin bende çorbalardan baslicam vermeye. Mesela bi öğünde ne kadar vericez ki acabaEvet canım haklisin. Ben bu ay bitsin başlamayı dusunuyorum. 3. Ayimizi bitirdk şükür 4 ü de dolduralım baslayacagim sebze pureleriyle :) biz tattiriyoruz meyvelerden falan bakalım sebzeye ne tepki verecek. Seftaliyi çok sevdi baya emdi falan cuk cuk :)
Ne güzel kizz masallahvalla bnm ki hiç yadırgamıyor
profilde varrKimse kızının resmini koymuyor bakıyorum. Oğlanlar yarıştı kızlardan hareket yok :)
Ben de tattiriyorum bissuru sey verdim seftali domates salatalik limon sogan cay kahve recel sapir supur yapiyo agzini ne versekEvet canım haklisin. Ben bu ay bitsin başlamayı dusunuyorum. 3. Ayimizi bitirdk şükür 4 ü de dolduralım baslayacagim sebze pureleriyle :) biz tattiriyoruz meyvelerden falan bakalım sebzeye ne tepki verecek. Seftaliyi çok sevdi baya emdi falan cuk cuk :)
Uzuldum canim ama sunu unutma cogu erkek cocuk gibi zaten o yuzden sakin olmaya calis hakkinda hayirlisini diliyorum her sey yoluna girer insallahEsimle anlasamiyoruz biz artik hic konusamiyoruz. Hele bebegim dogduktan sonra..yani "ben boyle mutlu olucam" lafini kale alicagini sanmiyorum.. Yakinda olsa anasina birakirdi cocugu zorla, benim anneme vericegimiz paranin uc katini da kendi anasina verirdi anasi da istemem yan cebime koy'cu zaten.. ben de bosanirdim heralde.. Herseyde inat ediyo, soyledigim hicbiseye inanmiyo, ben hicbisey bilmiyorum ona gore, milletin lafiyla beni yargiliyo, evde odalarin yerini bile annesine soruyo artik boyle seyler filan iste ama artik takmiyorum ben de...gittigi yere kadar gider. O yuzden cok darlarsa resti cekicem..
Esimle anlasamiyoruz biz artik hic konusamiyoruz. Hele bebegim dogduktan sonra..yani "ben boyle mutlu olucam" lafini kale alicagini sanmiyorum.. Yakinda olsa anasina birakirdi cocugu zorla, benim anneme vericegimiz paranin uc katini da kendi anasina verirdi anasi da istemem yan cebime koy'cu zaten.. ben de bosanirdim heralde.. Herseyde inat ediyo, soyledigim hicbiseye inanmiyo, ben hicbisey bilmiyorum ona gore, milletin lafiyla beni yargiliyo, evde odalarin yerini bile annesine soruyo artik boyle seyler filan iste ama artik takmiyorum ben de...gittigi yere kadar gider. O yuzden cok darlarsa resti cekicem..
Bizimkinin favorisi benim, bi şeftaliyi emdi dün. Bugün onu da emmediBen de tattiriyorum bissuru sey verdim seftali domates salatalik limon sogan cay kahve recel sapir supur yapiyo agzini ne versek, doktoru da verme sakin bisey diyo anne sutu veriyorum ben sadece, bu ara almadi gogsumu doktor ondan almaz gogsu diyo..
Hepimizin hakkimizda hayirlisi olsun canim sagol ilgin icin...Uzuldum canim ama sunu unutma cogu erkek cocuk gibi zaten o yuzden sakin olmaya calis hakkinda hayirlisini diliyorum her sey yoluna girer insallah
Biliyorum canim bi ara yine ayni muhabbet olmustu.. Bizimki kalici sekilde duzelmiyo ama..Bende senin kafadanim sanirim attirmasin kimse tepemin tasini:))
Ne guzel benimki gunduz emmiyo beni zorla bi iki kere sonra sagiyorum anca oyle doyuruyorum emmeyi komple birakicak galiba...ekimde ise baslicam ben biberona alismasi iyi bisey ama ne biliyim kotu oluyorum emmek istemeyince agliyorum ne yalan soyliyim.. gece emiyo da allahtan unutmuyo..Bizimkinin favorisi benim, bi şeftaliyi emdi dün. Bugün onu da emmediikizler burcu ya bunlar, bi değişikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?