- Konu Sahibi SirriEyvan
- #53.861
maşallah canımSevgili anneler 3. Ayda bebeklerimızın gelişimsel olarak neler yapması gerekiyor. Ve onların bu gelişimsel ödevlerini bizler nasıl gelistirebiliriz. Ben renkli objeler kullanarak onun dikkatini çekiyorum. Bu objeleri takip ediyor ve tepki veriyor. Tutuyor veya tutmaya çalışıyor. Birde konuşuyorum bazen onun çıkardığı seslerle bazende yeni seslerle. Anneannesi Eee eee eee demeyi öğretmis pek bi komik oluyor uykuya geçişlerde. Her zaman söylemiyor ancak söylediğinde çok gülüyorum. Benim çıkardığım sesleri taklit etmeye çalışıyor. Ben pek jimnastik yaptiramiyorum o konuda zqyfim. Ne tür hareketler yaptırabilirim. Biraz tembel miyim neyim bebeğimide öyle alistirmiyim ☺ Kafamızı tutuyoruz yavaş yavaş yüzüstü yatarken gayet iyi. Sırtüstü yatarken kaldırmaya çalışıyor ama o hareket daha gelişmedi. Sizce gelişmesi için bi egzersiz var mı neler yapabilirim. Bu arada gunasiri banyo yapıyoruz biz. Artık hiç eldiven kullanmıyoruz yaklaşık 20 gündür ondan önce yüzünü çok çiziyordu ama şimdi alıştık. Birde iki gündür aşırı derecede yan dönme isteği var. Sizde gelişimlerini yazar misiniz. Böylelikle bebeklerimizin hangi hangi yonlerini nasıl geliştirdiğimizi ve gelistirebilecegimizi öğrenmiş oluruz. Bu arada biz pek şarkı sevmiyoruz. Daha çok masal seviyor tavsiye ederim. Özelliklede benim sesimden. Gece ve gündüzü ayırıyor. Gece 21den sonra uyku modunda. Kendi kendine uykuya dalması için yanına uzanıyorum bazen, ise yarıyor benim nefesime uyuyor. Ara ara deneyin derim alisiyir zamanla kendi kendine uyuyor. Televizyona cok merakli ama ben hic izletmiyorum korkuyorum yanlis etkilerim diye. Aklıma gelenler bunlar sizler neler yapabiliyorsunuz. Gelişimimiz için tavsiyeleriniz neler.
Biz de bgn tam 2,5 aylık olduk.. Bizi tanıyo, bol bol gülücük veriyo maşallah :) yeni simalara asla gülmüyo, kaşını kaldırıp inceliyo bi müddet :) fiZiksel olarak başını bi süredir dik tutabiliyo, yastıkta yatarken de kafasını kaldırmaya çalışıyo baya gayretli, ama henüz yan dönmelere başlamadı.. Seslere karşı çok duyarlı. Tv baya dikkatini çekiyo, kafasını çevirip bakmaya çalışıyo, ama ben engel oluyorum.. Küçük rengarenk bi dinazoru var, ama henüz pek mıncıklamıyo, arada dokunuyo, genelde bakmakla yetiniyor. Henüz hiç masal okumadım ama artık başlasam iyi olur galiba, tembellik mi yapıyorum ne :/
Bide bugün tükürmeye başladı hasbam, tükürüp tükürüp gülüyo :))