• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ah canim nerdee basta gitti 12 ama daha inmiyor cunku sut diye yiyorum acikcasi az yesem cdden etki ediyor en azindan su ekmegi kessem valla tatli da cabasi 7 kilo gdecek guya 40 bedenim ve mutsuzum gobek beni derlirtyo
Ben hamilelikte 8kilo almıştım canim doğumdan çıktığımda 6kilo gitmişti 4te sonra verdim emzirmeyle gittiğini dusunuyorum

Ah canim nerdee basta gitti 12 ama daha inmiyor cunku sut diye yiyorum acikcasi az yesem cdden etki ediyor en azindan su ekmegi kessem valla tatli da cabasi 7 kilo gdecek guya 40 bedenim ve mutsuzum gobek beni derlirtyo
Aynn bnde 40 bedenm Göbek bende de var ama yavaş yavaş gittğini fark ettim... bende bir haftadır ekmek yemiyorum böle daha rahatım ekmek çok şişiriyo kahvaltı da çok az yiyorum o kDar inşallah hepsi gider dicem ama kimse veremezsin dio =(

Merhabalar güzel anneler,
Ne zamandır okuyorum sizleri.bir sürü şey öğrendim çok fikirler aldım burdan.şimdi de dayanamadım sohbete gireyim dedim. Benim de 2 aylık bir bebeğim var. Sezaryen sonrası ilk günler sütüm gelmedi mama olayı başladı. Sonra gelince emzirmek istedim ama göğüslerim çok acıdı. Kendi kendime çok sinir oldum, herkes dayanıyor bu acıya sen nasıl dayanamıyorsun diye. Ama yok mümkün değil. Kanadı, açıldı, şekilden şekile girdi göğüs uçlarım. Buna paralel psikolojim de şekilden şekile girdi. Hala yetersiz hissettiğim anlar oluyor. Pompayla sağıyorum 3 saatte 60 ancak cıkıyor bazen o da çıkmıyor. Kızımsa 2 saatte 60-70 içiyor. Mama vermek zorundayım yani. Belki direk emebilse sütüm artardı. Makinayla sağmakla emzirmek bir değil sonuçta. Emerken psikoloji de etkiliyo daha çok sütüm oluyo sanki. Emzirmeyince insan bi eksik hissediyor sanki ya da uykusuz geceler sonucu deliriyor da olabilirim inceden.:KK53:Böyle işte.
Ne dertliymişim gece gece yav, amma yazmışım:KK14:

Ne zamandır okuyorum sizleri.bir sürü şey öğrendim çok fikirler aldım burdan.şimdi de dayanamadım sohbete gireyim dedim. Benim de 2 aylık bir bebeğim var. Sezaryen sonrası ilk günler sütüm gelmedi mama olayı başladı. Sonra gelince emzirmek istedim ama göğüslerim çok acıdı. Kendi kendime çok sinir oldum, herkes dayanıyor bu acıya sen nasıl dayanamıyorsun diye. Ama yok mümkün değil. Kanadı, açıldı, şekilden şekile girdi göğüs uçlarım. Buna paralel psikolojim de şekilden şekile girdi. Hala yetersiz hissettiğim anlar oluyor. Pompayla sağıyorum 3 saatte 60 ancak cıkıyor bazen o da çıkmıyor. Kızımsa 2 saatte 60-70 içiyor. Mama vermek zorundayım yani. Belki direk emebilse sütüm artardı. Makinayla sağmakla emzirmek bir değil sonuçta. Emerken psikoloji de etkiliyo daha çok sütüm oluyo sanki. Emzirmeyince insan bi eksik hissediyor sanki ya da uykusuz geceler sonucu deliriyor da olabilirim inceden.:KK53:Böyle işte.
Canm krem kullandinmi göğüs yaraların icin surekli endikce i yaralrda geçiyor sen kremi düzenli kullan artar göğüs3 ay icinde duzene2 oturuyor süt üretiminde

Merhaba bende seninle aynı durumdayım dogumun ertesi günü çocuğum 1 hafta yogun bakımda yattı.üzüntüye sutum gelmedi.sonrada az az geldi.GöğsümdeN parça koptu emzirmeye çalışmaktan.47 günlük bebeğim hala emziremiyorum 3 saatte bir bazen 30 bazen 60 çıkıyor sagiyorum.goguslerim iyileşmesine rağmen 2 kere emzirsem eski haline dönüyor.acidan saatlerce kavruluyor.denedigim kremler 10 u geçti böyle bir acı yok.yanlız değilsin :(

Merhaba bende seninle aynı durumdayım dogumun ertesi günü çocuğum 1 hafta yogun bakımda yattı.üzüntüye sutum gelmedi.sonrada az az geldi.GöğsümdeN parça koptu emzirmeye çalışmaktan.47 günlük bebeğim hala emziremiyorum 3 saatte bir bazen 30 bazen 60 çıkıyor sagiyorum.goguslerim iyileşmesine rağmen 2 kere emzirsem eski haline dönüyor.acidan saatlerce kavruluyor.denedigim kremler 10 u geçti böyle bir acı yok.yanlız değilsin :KK43:
Bende varım bu dertden çeken bide üstüne 5 defa tekrar eden mastit( meme iltahabı) oldum şimdi emzirdim sağ memem ağrıyo sol kanıyoAllahım ne zaman geçicek bu acı çok zor çekmeye bilmez

Bende varım bu dertden çeken bide üstüne 5 defa tekrar eden mastit( meme iltahabı) oldum şimdi emzirdim sağ memem ağrıyo sol kanıyoAllahım ne zaman geçicek bu acı çok zor çekmeye bilmez

Evet dünden beri bide bu eklendi.goguslerimde kitleler var ve cok ağrıyor :( sanırım sagmak tan oluyor bebek gibi bosalmiyor pompa.geceleri hiç emziremiyorum zaten kan beynime sicriyor.öyle böyle 6 aya kadar geçirip sonlandırmayi düşünüyorum artık.Oysaki ne hayallerim vardı.6 aya kadar 1 damla şu bile vermem diyordum.şimdi litrelerce şu içtiğini görünce kahroluyorum.ne olduğunu bilmediğimiz mamalar da çabası.ne yapalım halimize sukur.Allah başka dert vermesin.çocuklarımıza sağlık sıhhat versin.

Evet dünden beri bide bu eklendi.goguslerimde kitleler var ve cok ağrıyor :KK43: sanırım sagmak tan oluyor bebek gibi bosalmiyor pompa.geceleri hiç emziremiyorum zaten kan beynime sicriyor.öyle böyle 6 aya kadar geçirip sonlandırmayi düşünüyorum artık.Oysaki ne hayallerim vardı.6 aya kadar 1 damla şu bile vermem diyordum.şimdi litrelerce şu içtiğini görünce kahroluyorum.ne olduğunu bilmediğimiz mamalar da çabası.ne yapalım halimize sukur.Allah başka dert vermesin.çocuklarımıza sağlık sıhhat versin.
Dikkat et canım memende kızarıklıkvarsa ateş vücut ağrısı bulantı falan antibiyotik kullanman lazım ben ilk oldugunda gitmiştim dr verdi ama çok kötüydüm resmen yatak yorgan yattım bütün kamiklerim ağrıyordu şimdi ögrendim hemen ilaca başlıyorum ama çok tekrarladı bende 4 kutu antibiyotik içince artık bıltım yarın dr gidicem bskalım ne diyecek bide hep aynı mememde değil sırayla oluyo biri iyleşiyo bi süre sonra diğer taraf oluyo of offf

Evet canım mamayla besleniyor, günde 8-10 kere veriyorum değişiyor gündüz 2-2,5 satte bir 100 cc, gece 3-4 saat uyuyor yine 100 cc veriyorum. Mesela bugün 8:30(100 mama), 10:45(100 a.sütü), 12:45 (100 mama), 15(100 mama), 17:15 (100 mama), 19:45 (60a.sütü+45mama), 22 (100 mama) içti gece 1-2 gibi birde 4-5 gibi kalkar tahminimce. (saatleri yaklaşık yazıyorum) bazen huysuz oluyor yarım bırakıyor doğal olarak daha sık acıkıyor ama genel düzenimiz saatler hariç böyle gibi.
Bende 105 cc veriyorum öncesinde emdiği kadar emiyor ne kadar geliyor hiç bir fikrim yok 2.5-3 saat e 1 veriyorum bende kilo alımı nasıl ilk ay normaldi bizimkinin ama bu ay fazla alacak gibi 15 günde 700 gr almış

Bende 8 ekimde sezeryanla doğum yaptım fakat sütüm ilk 4 gün gelmedi bebegim e mama verdim ve şuan sütüm geliyor fakat çok değil sagsam 60 cc zor çıkıyor bebeğim de doymuyor napacagimi bilmiyorum :KK43:
Can'ım burda ben dahil Bi çok anne aynı durumda ben herşeyi denedim ama hiç birisinin çok faydası olmadı biraz nasip işi galiba meme mama devam ediyoruz bizde inş hepimiz in artar da mama vermeyiz

Lütfen böyle düşünme bende mamayla besliyorum yavrumu annelik sadece emzirmekle olmuyor tabi insan üzülüyor ama sadece sağlıklı beslenemediği için ben mamayı verirkende yavrumu öpüyorum kokluyorum aynı bağı kuruyorum önemli olan bebeğimizin karnının doyması inş sütümüz artar da emzirebiliriz ama olmazsa da bebeğimizin sağlıkla kucağımızda olduğunu görüp şükrediceZ

Kızlar 50 günlük olduk. Bebeğim hala saat başı emiyor. 5 yada 10 dk sürüyor max. Artık uzun uyumalar ne zaman başlayacak çok merak ediyorum

Can'ım burda ben dahil Bi çok anne aynı durumda ben herşeyi denedim ama hiç birisinin çok faydası olmadı biraz nasip işi galiba meme mama devam ediyoruz bizde inş hepimiz in artar da mama vermeyiz

Inşallah canım tek isteğim bu bol süt lerimiz olsun inşallah biz 2 aylik olduk sen mamayi ne sıklıkta veriyosun ben hala 60 cc veriyorum bazen 90 cc memede emiyor

Kızlar recolac diye bir damla varmış süt arttırıcı biraz araştırdım herkes iyi sonuçlar almış humana ya da mama mill maker dan memnun kalmayanlar bile ! Var mı duyan bilen kullanan???

Günaydın guzel hanimlar aranizda emzikli uyku arkadaşı kullanan varmi memnunmusunuz?

Inşallah canım tek isteğim bu bol süt lerimiz olsun inşallah biz 2 aylik olduk sen mamayi ne sıklıkta veriyosun ben hala 60 cc veriyorum bazen 90 cc memede emiyor
Can'ım biz 70 günlük olduk benim oğlum mamadan tiksindi galiba başta sma gold veriyodum diliyle ittiriyordu sonra gittik aptamil aldık onun tadı daha güzel Onu da Bi kaç gün içti sonra Onu da içmemeye başladı biberonu veriyorum Bi tadına bakıyo mamaysa emmiyo anne sütüyse başlıyo cok cok emmeye mamayı tek seferde 30 dan fazla emiyo o yüzden ben günde max 100 verebiliyorum mamayı bide oğlum çok huysuz sürekli memede yapışık ikiz gibiyiz belki öyle olmasa sütümde birikir benim sütümü arttıran tek şey uyku uyuduğumda sertleşiyor ama oğlum uyumadığından o da çok mümkün olamıyor

Back
X