- 24 Temmuz 2015
- 3.802
- 4.918
- 133
- 37
Canim pilavina hic tuz atiyor musun ve sadece princle mi arpa sehriye de katabilir miyizMaşallah canım güneş hanıma kocaman olmuş ben de bu ay götüreceğim bakalım ne kadar oldu duru hanım. Pilav bayadır yiyor duru da makarna vermemiştim hiç. Göz probleminiz de çözüme kavuşur inş en kısa zamanda
Sağol canım :) İnşallah yalancı göz kaymasıdıraynı problem bende de var çünkü 2.5 yaşından beri gözlük kullanıyorum kızım da olma ihtimali yüksekMaşallah canım güneş hanıma kocaman olmuş ben de bu ay götüreceğim bakalım ne kadar oldu duru hanım. Pilav bayadır yiyor duru da makarna vermemiştim hiç. Göz probleminiz de çözüme kavuşur inş en kısa zamanda
canım geçmiş olsun sen iyi düşün iyi sonuçlar alırsın inşallah.Sağol canım :) İnşallah yalancı göz kaymasıdıraynı problem bende de var çünkü 2.5 yaşından beri gözlük kullanıyorum kızım da olma ihtimali yüksek
İnşallah canım haftaya salıya randevu aldım götüreceğim özellikle bu konuyla ilgilenen bir göz doktoru bakalımcanım geçmiş olsun sen iyi düşün iyi sonuçlar alırsın inşallah.
canımuzun süredir girmediğimden geç oldu biraz, hiç bir zaman çiğ yumurta verme zaten. çiğ yumurtadan hastalık bulaşabilir ayrıca insan vücudu pişmiş yumurtayı daha iyi sindirir ve kullanır. Çiğ yendiğinde vücuttan büyük oranda sindirilmeden atılır. Bir de yumurta beyazında avidin diye bir madde vardır, çiğ tüketilirse biotin (b grubu vitamini) emilimini engeller.Anladım cnm Peki bunları ayrı ayrımı karıştırarak mi veriyorsunuz ben koy yumurtası veriyordum ama bir süredir bıldırcın yumurtası veriyorum sizler verdiniz mi hiç annemler komşular ısrarla verelim dedi faydaliymis.ama çiğ vermedim az hasladim
canım hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al inşallah. yutma sorunu için eline dilimli bir şeyler vermeni tavsiye ederim çiğnemeyi öğrenir. ya hiç kıramayacağı bir yiyecek ver kemirip kemirip kendi tükürüğünü yutarak başlasın ya da ısırınca ağzında püre olacak kıvamda bir şey ver. başında beklersin ağzını fazla doldurursa müdahele edersin.Kizlar nasilsiniz iyimisiniz aylardir girmiyorum gireyim bakayim dedim bide ikinci bebegi bekliyorum 2017 ocak annesi olacam insallah.bir oglum vardi simdikide kiz galiba.ne gunlerdi demi kizlar.hepimiz teker teker doguma gittik tabi benim dogumum 30 ekim oldugu icin hepinizin dogumunu beklemustim.cok guzel gunlerdi.tecrubeli anneyim ama yinede insan hep tedirgin bebegim iyimi diye.bu hamileligimde basta dis gebelik riskim oldu sonra kanamam oldu dusuk riski.onuda atlattik.14 haftalik olacam insallah.oglum 8 aylik oldu.cok yaramaz teyzeleri.her yere tununarak kalkiyor sonra dusuyor.alttan iki disimiz patladi.tek sorunumuz istahimiz yok.yutma sorunumuz var.hala kati hicbirsey taneli hicbirsey veremiyorum bogazinda kaliyor herseyi pure yapiyom.bugun ne guzel sebze corbasi yaptim zorla yarim kase anca yedirdim.herseyden vitamin alsin istiyom ama nafile.eskiler ne guzel hersey yedirirlermis.hepinizde oldugu gibi bizdede kilo alamama durumu var.tabi yemeyince kiloda almiyor.Tek derdimiz bunlar olsun.Rabbim saglik sihhat versin evlatlarimiza.sizler benim ilk gozagrimsiniz.
Bana da ayrılmak zor geldi bayram tatili dolu dolu geçti kızımı denize soktum , havuzunu şişirip suda oynadı çok beğendi çıkmak istemedi kuzucummm. Çok özlüyorum ama herşey onlar için daha iyi şartlarda yaşamaları için. Kabızlık sorunu bizde de var sanırım muhallebi kıvamında mamalar yapıyor dün meyve verdim yine aynıymış yoğurt yiyor ezgi bakalım olmadı fitili deneyeceğim ağlıyor yavrum.kızlar slm, bayramınız güzel geçmiştir umarım. bayram tatilinden sonra işe dönmek zor geldi. evde Güneş'le vakit geçirmek çok güzeldi. Bu ayın sonunda 3 saatlik süt iznim bitiyor, 1.5 saatler başlıyor. içime dert oldu şimdiden. canım kızım benim, daha anlamıyor tam olarak ama paçama yapışıp gitme falan derse o zaman durum acıklı olabilir :)
hala diş yok, hala konuşma ya da herhangi bir kelime yok. haftalar önce bir kere gel gel demişti onu da bıraktı. napalım artık bekliyoruz:)
Bu arada Güneş 8 gündür kabızdı ne çektim ben bilirim. En son dün gece çocuğun ağlamalarına dayanamadık fitil kullandık ama yine de bana mısın demedi. o ağladıkça benim kalbim parçalandı. acı çekerken bana bakıp ıslak gözleriyle yalvaran bakışlar atması.. off ne diyim. Allah hiç birimizi çaresizliklerle bir başımıza bırakmasın. bu gün doktora gidecektik ama biz ne zaman doktora hastalık için gidecek olsak koca ilçede doktor kalmıyor. herkes bayram sonrası izindeymiş. doktor ararken annem aradı yaptı kakasını diye. çok ağlamış, çok zorlanmış, yaptıktan sonra da annemin altını aldığı yerde kıvrılıp uyumuş papatyam, minik kuşum benim. nasıl yorulmuşsa artık. öyle minikler ki kızlar, insan hiç bir acı çekmesinler hep mutlu olsunlar diye canını verir öyle yani.
aman hadi, sabah sabah fazla duygusala bağladım. çocuk kabız oldu diye şair olucam şimdi. daha fazla yürekleri sızlatmadan kaçayım bari
canım ben de 1 defaya mahsus anne sütünde bebek bisküvisi verdim o yaptı. daha da bisküvi falan yok uzun süre. meyve sebzeye devam. ben ılık suyla doldurduğum havuzuna oturttum oynattım barsakları hareketlensin diye, hafif masaj yaptım, erik kaynattım posasıyla bir içirdim. çay kaşığıyla zeytinyağı içirdim. poposu acıyorsa diye krem sürdüm. en son annem sabah çişe tutar gibi tutmuş bezinin üstüne, öyle yapmış. bundan sonra daha fazla dikkat edicem.Bana da ayrılmak zor geldi bayram tatili dolu dolu geçti kızımı denize soktum , havuzunu şişirip suda oynadı çok beğendi çıkmak istemedi kuzucummm. Çok özlüyorum ama herşey onlar için daha iyi şartlarda yaşamaları için. Kabızlık sorunu bizde de var sanırım muhallebi kıvamında mamalar yapıyor dün meyve verdim yine aynıymış yoğurt yiyor ezgi bakalım olmadı fitili deneyeceğim ağlıyor yavrum.
Canim geçmiş olsun rabbim dermansiz dert vermesin...Selam kızlar biz 9.ay kontrolümüzü olduk 9.875kg ve 74.5cm olmuşuzmenenjit aşımızı olduk inşallah ateşimiz olmaz rahat atlatırız.
Artık akşamları yulaflı mamamız bitti. Normal yemek yiyeceğiz fakat tuz ve salça yok soğanda kavrulmamış olacak. Pilav veya makarna yiyebilirmişiz.
Gözümüzde kayma problemi var o biraz canımı sıkıyor haftaya göz doktoruma götüreceğim.
Canim isteğe bağlı diye ben 1yaşında yaptıracağım normalde 9 aylık aşısı yokmuşSlm kızlar 9aylık kızamık aşısını yaptirdinizmi.ateş oldumu nasıl geçti.Bizim günümüz 6temmuzdu bayramda sonraya kaldık bugün aradım çarşamba olacakmış asi isteğe bağlı dedi.
Canım çatlak olmuş olabilir bizim kızda oldu için bir ara bizde kabızdıkkızlar slm, bayramınız güzel geçmiştir umarım. bayram tatilinden sonra işe dönmek zor geldi. evde Güneş'le vakit geçirmek çok güzeldi. Bu ayın sonunda 3 saatlik süt iznim bitiyor, 1.5 saatler başlıyor. içime dert oldu şimdiden. canım kızım benim, daha anlamıyor tam olarak ama paçama yapışıp gitme falan derse o zaman durum acıklı olabilir :)
hala diş yok, hala konuşma ya da herhangi bir kelime yok. haftalar önce bir kere gel gel demişti onu da bıraktı. napalım artık bekliyoruz:)
Bu arada Güneş 8 gündür kabızdı ne çektim ben bilirim. En son dün gece çocuğun ağlamalarına dayanamadık fitil kullandık ama yine de bana mısın demedi. o ağladıkça benim kalbim parçalandı. acı çekerken bana bakıp ıslak gözleriyle yalvaran bakışlar atması.. off ne diyim. Allah hiç birimizi çaresizliklerle bir başımıza bırakmasın. bu gün doktora gidecektik ama biz ne zaman doktora hastalık için gidecek olsak koca ilçede doktor kalmıyor. herkes bayram sonrası izindeymiş. doktor ararken annem aradı yaptı kakasını diye. çok ağlamış, çok zorlanmış, yaptıktan sonra da annemin altını aldığı yerde kıvrılıp uyumuş papatyam, minik kuşum benim. nasıl yorulmuşsa artık. öyle minikler ki kızlar, insan hiç bir acı çekmesinler hep mutlu olsunlar diye canını verir öyle yani.
aman hadi, sabah sabah fazla duygusala bağladım. çocuk kabız oldu diye şair olucam şimdi. daha fazla yürekleri sızlatmadan kaçayım bari
Amin canım cümlemizeCanim geçmiş olsun rabbim dermansiz dert vermesin...
Bize 9 aylık aşı yok dediler 1 yaşında varmış...
1 yaşında yapılan aşıyı isteğe bağlı 9.ayda da yapıyorlar sonra 1 yasadiginda da yapıyorlarmış....
Bende huysuz oluyor diye 9 ayı dolunca yaptirmayacagim...
Emin pütürlü zor yiyor pilavı makarnayı nasıl vereceksin canim?
Pilavı yoğurta katip veriyorum, makarnayı denemedim daha
Anladım cnm bende vaktini kaçırdım diye üzülmüştüm Çünkü diğer aşilarım zaten biraz geç oluyor geç başlandigindan demekki süreli değilCanim isteğe bağlı diye ben 1yaşında yaptıracağım normalde 9 aylık aşısı yokmuş
Canim sagliklo olduktan sonra cok da takilma aslinda sana diyorum ama ben de kilo alsin istiyorum orta benimki de yiyor ama pek alamiyor benimki de 8 aylik kontrolde 8.800 idi su an bilmiyorum hareketlendiler surunuyor almistir ama azdir sanirim...15 ekim dogumlu benimki de..merhaba arkadaşlar hepimizin evlatlarına Allah sağlık sıhhat versin. 1 ekim doğumlu oğlum var, dün bizde kızamık aşısı olmaya gittik öğle vaktinde neyse aşı bugün açılmış annem ben işteyken götürmüş oğlumu bugün aşıya çok şükür hiç ağlamamış, dün gittiğimizde boy ve kilosuna baktılar. en son altı aylıkkı aşıda gitmişti, üç aydır sadece 1 kilo almış 8,800 olmuş ve boyu da 68 buçuk santim. zaten 25 persantil aralığında doğmuştu yine 25 persantil aralığına denk geliyor, ebe hanım gayet motive etti beni endişeli değilim ama üzülüyorum oğlum maşallah uslu karnı doyunca oynuyor yorulunca uyuyor vss. acaba yedikleri yaramıyor mu, anlamadım dışarıda altı ay olduğunu düşündüğüm bebek görüyorum tombiş bizimk biraz daha soluk, iki gün tosun gibi görünüyor gözüme dişinden dolayı mızmızlanınca bir anda soluyor gibi, keşke ben durabilseydim yanında bir hafta annem bakacak diğer zamanlar kayınvalidem, böyle işte çalışan anne olmak, hafta sonu evdeydim peynirinden yumurtasına hep yedirdim. bilmiyorum bu konuda çok üzgünüm, eşim et suyu yaparız onu veririz diyor ben kasaptan kemik alıp kemik soyuyla çorbasını yapalım deyince, et suyu da yapmıyor. benim daha da geç olmadan bu işe el atmam lazım. biraz uzun oldu ama sizde durumlar nasıl.
sağolasın canımCanim sagliklo olduktan sonra cok da takilma aslinda sana diyorum ama ben de kilo alsin istiyorum orta benimki de yiyor ama pek alamiyor benimki de 8 aylik kontrolde 8.800 idi su an bilmiyorum hareketlendiler surunuyor almistir ama azdir sanirim...15 ekim dogumlu benimki de..
Tatlim sen elinden geleni yapiyorsundur ams her bebis oyle bogum bogum olmuyor benim oglum da oyle degil napalim iyi olsunlar da..yedirmeye calisiyorm sicaktan mi ne istahsz gbi..annesi buyuyorlar varsin azcik zayif olsunlsar ama cok zayif degil ki bence
Ay evet canim yapisabilir onun yerine çatalla ezip yogurtla karıştırıp versek nasıl olur?Amin canım cümlemize
Canım 9. ayda isteğe bağlı menenjit aşısı var tekrar dozu 12. ayda imiş. Fakat 12. ayda aşı çok olduğu için dr 15. ayda tekrar dozu yaparız dedi.
Kelebek makarnayı parçalara bölüp önüne koy dedi. Ama boğazına yapışır mı korkarım sanırım
Yok canim sorun etme...Anladım cnm bende vaktini kaçırdım diye üzülmüştüm Çünkü diğer aşilarım zaten biraz geç oluyor geç başlandigindan demekki süreli değil
Canim et suyu kemik suyu corbalarina az koyuyorum ben eminde 21 ekim doğumlu 7.5 kilo zayıf aslında çok hareketli sağlıklı olsunlarda boşver kimseyle kıyaslama durduk yere canin sıkılırmerhaba arkadaşlar hepimizin evlatlarına Allah sağlık sıhhat versin. 1 ekim doğumlu oğlum var, dün bizde kızamık aşısı olmaya gittik öğle vaktinde neyse aşı bugün açılmış annem ben işteyken götürmüş oğlumu bugün aşıya çok şükür hiç ağlamamış, dün gittiğimizde boy ve kilosuna baktılar. en son altı aylıkkı aşıda gitmişti, üç aydır sadece 1 kilo almış 8,800 olmuş ve boyu da 68 buçuk santim. zaten 25 persantil aralığında doğmuştu yine 25 persantil aralığına denk geliyor, ebe hanım gayet motive etti beni endişeli değilim ama üzülüyorum oğlum maşallah uslu karnı doyunca oynuyor yorulunca uyuyor vss. acaba yedikleri yaramıyor mu, anlamadım dışarıda altı ay olduğunu düşündüğüm bebek görüyorum tombiş bizimk biraz daha soluk, iki gün tosun gibi görünüyor gözüme dişinden dolayı mızmızlanınca bir anda soluyor gibi, keşke ben durabilseydim yanında bir hafta annem bakacak diğer zamanlar kayınvalidem, böyle işte çalışan anne olmak, hafta sonu evdeydim peynirinden yumurtasına hep yedirdim. bilmiyorum bu konuda çok üzgünüm, eşim et suyu yaparız onu veririz diyor ben kasaptan kemik alıp kemik soyuyla çorbasını yapalım deyince, et suyu da yapmıyor. benim daha da geç olmadan bu işe el atmam lazım. biraz uzun oldu ama sizde durumlar nasıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?