• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Allah yardımcınız olsun canım.bencede disten.Bu aylarda hep bi huzursuz Ekim bebisleri.inşallah Bebisin de kolay atlatır.Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ya dişi daha patlamadı damarları bile beyazlamadı kızım dünden beri sürekli huysuz çok sesli, bağırıp duruyor.yoruldum nasıl avutacağımı jel sürdüm yok istemiyor ağzını kapatıyor.

Yok canım uzatmak ne demek ne güzel anlatmışsın durumları. Arkadaşının dediği çok doğru aslında benim tek çekincem disiplin anlamında sıkıntı olursa nasıl toparlarım diye. Yani mutlaka kızımı çok seviyorlar annem de kv de de ama farklı otoriteler olacak evde bizim istediğimiz gibi olmazsa diye çekiniyor insan. Malum torun olunca her istediğini yapmak isteyecekler o da disiplinde ciddi sıkıntı yaratıyor of bilmiyorum işte. Kv bizimle aynı yerde yaşamıyor bizimle kalması gerekecek o durumda ben de sıkılıyorum rahat hareket edemiyorum hani onun bir şey yaptığı yok da ben alışkın değilim sonra eşimle sıkıntılar başlıyor. Aman of ben de kendi içimde çelişkiler yaşıyorum kusura bakmayın
Kıyamam senin durum da sıkıntılı ama inan çokta incelenmemek lazım ilişkilerini zaman belirleyecek uygun olmayan bi davranış gördüğünde söylersin. Tv izlemesini ya da elinde tablet cep telefonu gezmesini ben istemiyorum aileme de eşimin ailesine de söyledim kontrol edebildiğimiz yere kadar edeceğiz illaki birgün tanışacaklar ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyorum. Tv da sınır istiyorum ilerde. Annem benden daha çok oynatıp gezdiriyor benüm kız ondayken bana gelmiyor .bwn tek başıma bakıyorum o babam anneannem ile bakıyor çocuk sıkılmıyor. Çok ince de düşünmemek lazım bizler yıpranırız herşeyin başı sağlık sağlıklı olalım ki yavrular da mutlu olsunlar.

Yok canım uzatmak ne demek ne güzel anlatmışsın durumları. Arkadaşının dediği çok doğru aslında benim tek çekincem disiplin anlamında sıkıntı olursa nasıl toparlarım diye. Yani mutlaka kızımı çok seviyorlar annem de kv de de ama farklı otoriteler olacak evde bizim istediğimiz gibi olmazsa diye çekiniyor insan. Malum torun olunca her istediğini yapmak isteyecekler o da disiplinde ciddi sıkıntı yaratıyor of bilmiyorum işte. Kv bizimle aynı yerde yaşamıyor bizimle kalması gerekecek o durumda ben de sıkılıyorum rahat hareket edemiyorum hani onun bir şey yaptığı yok da ben alışkın değilim sonra eşimle sıkıntılar başlıyor. Aman of ben de kendi içimde çelişkiler yaşıyorum kusura bakmayın
Aynı ev zor haklısın bir zaman sonra normal davranışlar bile rahatsız etmeye başlar kp varsa eğer ne kadar yalnız bırakabilir onu bir iki gün değilki aynı evi kabul etmez belki eşiyle gelip ayrı yerde oturmak ister ya da dünden razıdır sizle durmaya bilmiyorum :)) ben okula başlamadan gayet açık bir konuşma yapacağım bebeğimin bakımı genel hal ve davranışlarla ilgili. İşe yarayacağını düşünüyorum. Benim kaşıma gözüme değil de torununa bakmaktan mahrum kalmasın diye ses etmez canım

Aynı ev zor haklısın bir zaman sonra normal davranışlar bile rahatsız etmeye başlar kp varsa eğer ne kadar yalnız bırakabilir onu bir iki gün değilki aynı evi kabul etmez belki eşiyle gelip ayrı yerde oturmak ister ya da dünden razıdır sizle durmaya bilmiyorum :)) ben okula başlamadan gayet açık bir konuşma yapacağım bebeğimin bakımı genel hal ve davranışlarla ilgili. İşe yarayacağını düşünüyorum. Benim kaşıma gözüme değil de torununa bakmaktan mahrum kalmasın diye ses etmez canım
Yok canım benim kv dünden razı yılın neredeyse 8-9 ayını kızında geçiriyor kp kendi kalıyor onlar öyle bir düzen kurmuş kendince bana ne kadar ters gelse de artık pek birbirlerini umursamıyorlar. Hayırlısı artık bakalım şu eşimin işleri bir netleşsin dr ben de ona göre düşüneveğim artık nasıl yapacağımı

Kızlar Gece bebislerinizi uyutmadan önce nasıl besliyorsunuz.Sadece emziriyormusunuz.mama falan veriyor musunuz.Ben hep emziriyordum ama çok uyaniyordu kac kere emzirdigimi sayamıyordum artik.gündüz arada mama veriyordum aptamil veriyordum.Geçen sma aldık tadını çok sevdi 10ml icmezken 180bile içmişti.Artık bunu vericem arada.Gece yatarken verdik ve çok uzun uyudu artık hep yatmadan bunu versem nasıl olur.emzirmesem nolcak ki gündüz hep veriyom meme.fikriniz nedir
Uzun uyumussa mamaya ihtiyacı varmış mideleri büyüyor daha fazla sıvıyı alabiliyorlar. Biz zaten emmiyoruz. Bizim akşam öğünümüz mamayla hazırlanmış hipp yulaflı kaşıkla yiyor gece de mamaya devam

Kızlar iyi geceler, uzun süre girmedim dişler çıkmış aşılar olmuş yeni arkadaşlar gelmiş :) yenilere hoşgeldiniz diyorum:) bu arada gruba 3. Güneş gelmiş hoşgelmiş :) biz de 6. ay aşısını yaptırdık sıkıntı yaşamadık. Diş meselesi hala yerinde sayıyor, hayli kabarmış halde bekliyor. Ek gıdada ilerledik. 3 gün kuralını tam uygulayamadım ama 1 günde 2 yeni gıda denemiyorum en azından. Yeni bir şey vereceksem tek veriyorum. Bu gün balkabağını buharda pişirip ezdim ve yoğurda kattım. Bayıla bayıla yedi :) hiç su halinde vermiyorum, hep pütürcüklü veriyorum ve Güneş şimdiden çok güzel çiğniyor.çoğu gıdayı dilimleyip pişirip önüne koyuyorum ve eline alıp damağıyla ısırıp yiyor. Toplasan 3 çay kaşığı ancak yutuyor:) beğenmezse ya da boğazına doğru kaçarsa öğürüp çıkarıyor. Panik yapmayacak annelere öneririm, el beyin koordinasyonu çok gelişiyor kendi yerken :) bizden bu kadar:) özlemişim burayı :)
Biz de seni özledik canım gece uykularınız umarım daha iyidir. Eline hangi gıdaları veriyorsun canım soluk borusuna kaçma olayından korkuyorum. Dila'nın ve Ediz'in güzel anneleri nerelerdesiniz :KK200:

Canım benim dr um da püre şeklinde önermişti meyveleri alışsın o şekilde ver sadece suyunu değil demişti bir de birkaç çay kaşığıyla başlayın demişti öyle yaptık. Sebzeyi de kızım çorba olarak çok sevmemişti püre halinde veriyorum. Üç gün kuralına uyarak yeni sebzeler ekliyorum. Hem çocuk dr u hem sağlık ocağı hemşiremiz kahvaltıya geçin artık dedi bugün kahvaltıya başladık. Kayısı da verdim yeni meyve olarak. Pütürlü halde verebilirsin sebzeyi de meyveyi de yutkunması gelişiyor bebişlerin. Yakında tahıla ve sebzelere kıymalara da başlayacağım ama bakalım nasıl yapacağım halledeceğim
Teşekkür ederim cevabın için. Bize de 3 hafta sonra çorbaya mevsim sebzesi ve kıyma ekleyin dedi. Tahıllı muhallebilere başlattı.

Canım biz sebze püresine 6.aylıkken meyveye de 6.5 aylıkken başladık. Sebzeleri buharda pişirip tel süzgeçten geçiriyorum süzgecin üzerinde kalanları da alıyorum. Meyve suyu olarak değil meyve püresi olarak başlattı dr bize. Elma ya da armut cam rendede rendeliyorum. Ara öğün 1 kahve fincanı veriyorum. Kahve fincanı ölçüsü de 50ml imiş
Teşekkürler yanıtın için. Bize niye bu kadar fazla miktarda meyve suyuyla başlattı anlamadım. Elma, armut ve muz önerdi bize de.

Selam kızlar inşallah sizlerde bebişlerde iyisinizdir..
Hifa yine grip olmuş 3 gündür ateşleniyodu ilk başta doktorlar 37 ° yi ateşten saymıyor ya 39 ° ye kadar önemli değil diyolar diye hastaneye götürmek istemedim ama kuzum rahatsız olunca götürdüm gelişimi gayet güzel dedi ciğerlerini dinledi bişey yok sağlıklı dedi ama bi görelim diye röntgen istedi oda temiz çıktı sadece yoğun gazı var ve gribal enfeksiyon geçiriyor dedi
Bide bizim kızın iyice salyası fazlaladı ama bi ilerleme yok damaklarında napcam netcem bilmiyorum iyice kafam karıştı :anne:

Ya dişi daha patlamadı damarları bile beyazlamadı kızım dünden beri sürekli huysuz çok sesli, bağırıp duruyor.yoruldum nasıl avutacağımı jel sürdüm yok istemiyor ağzını kapatıyor.
Huysuzlugu diş etlerinin gelistiginden olabilir cnm.Bu sinekler hep bi huysuzluklari oluyor ya şöyle hah düzene girdi diyemiyoruz bi dimi

Uzun uyumussa mamaya ihtiyacı varmış mideleri büyüyor daha fazla sıvıyı alabiliyorlar. Biz zaten emmiyoruz. Bizim akşam öğünümüz mamayla hazırlanmış hipp yulaflı kaşıkla yiyor gece de mamaya devam
Canım benimki hiç yemiyor o tahillilari.ama Daha sonra yine deneyeceğim.inşallah sever.

Biz de seni özledik canım gece uykularınız umarım daha iyidir. Eline hangi gıdaları veriyorsun canım soluk borusuna kaçma olayından korkuyorum. Dila'nın ve Ediz'in güzel anneleri nerelerdesiniz :KK200:
Canım havucu, balkabağını, brokoliyi ve taze soğanı verdim. Patatesi beceremedim bi türlü hep elinde parçalanıyor. Sadece taze soğanı çiğ verdim gerisini haşlanmış ya da buharda pişirilmiş halde verdim. Bu gün elmayı da az yoğurtla birlikte yedi. Güneş o kadar alıştı ki kendi yemeye artık kaşıkla yedirirken bile kaşığı ucundan tutup ağzına sokuyor :) şimdilik güzel ama ilerde muhtemelen hep kendi yemek isteyip her yeri batıracak :) şimdi bile ortalık savaş alanına dönüyor:)

Selam kızlar inşallah sizlerde bebişlerde iyisinizdir..
Hifa yine grip olmuş 3 gündür ateşleniyodu ilk başta doktorlar 37 ° yi ateşten saymıyor ya 39 ° ye kadar önemli değil diyolar diye hastaneye götürmek istemedim ama kuzum rahatsız olunca götürdüm gelişimi gayet güzel dedi ciğerlerini dinledi bişey yok sağlıklı dedi ama bi görelim diye röntgen istedi oda temiz çıktı sadece yoğun gazı var ve gribal enfeksiyon geçiriyor dedi
Bide bizim kızın iyice salyası fazlaladı ama bi ilerleme yok damaklarında napcam netcem bilmiyorum iyice kafam karıştı :anne:
Canım geçmiş olsun. Biz de bu gün genel kontrole gitmiştik üşütmüzsünüz dedi dr. Burnu hafif tıkalıydı fatk etmemişim bile. Umarım iyileşirsiniz hemen.

Canım havucu, balkabağını, brokoliyi ve taze soğanı verdim. Patatesi beceremedim bi türlü hep elinde parçalanıyor. Sadece taze soğanı çiğ verdim gerisini haşlanmış ya da buharda pişirilmiş halde verdim. Bu gün elmayı da az yoğurtla birlikte yedi. Güneş o kadar alıştı ki kendi yemeye artık kaşıkla yedirirken bile kaşığı ucundan tutup ağzına sokuyor :) şimdilik güzel ama ilerde muhtemelen hep kendi yemek isteyip her yeri batıracak :) şimdi bile ortalık savaş alanına dönüyor:)
Maşallah canım güneşe benim kıza da ne versen yiyor maşallah yemek konusunda beni hiç yormadı. Yalnız kaşıktan tutup kendim yiyeyim olayı bizde de var bayadır hatta kaşığı kaseye birlikte sokup alıyor ağzımıza da öyle götürüyoruz. Öyle mutlu oluyor i keyiften dört köşe halde tekrar yapmaya çalışıyor:) bir de ben hiç haşlayıp eline de vermedim kendisi bir şeyler yapmak istiyor sadece. Yoğurt falan yerken bir de oyuncağını alıp ağzına sokması yok mu her yer yoğurt oluyor çünkü atıyor bir de elinden oyuncağı:) bu bıdıklar belli ki bizi ilerde baya baya zorlayacaklar:)

İyi geceler kızlar tatlı rüyalar uzun uykular hem bebişlere hem de bizlere. Bir şey soracağım kızlar sizin bebekleriniz de bu sıralar sürekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor mu? Yatana kadar oyun oynamak istiyor duru ve artık gücüm yetmemeye başladı. Oyun oynamadığı anlarda da yürümek istiyor belim falan tutmuyor. Bir de eliyle sürekli bir yerlere vuruyor çıkan ses hoşuna gidiyor sanırım. Sizlerde de durumlar bu şekilde mi merak ediyorum açıkçası

Canım geçmiş olsun. Biz de bu gün genel kontrole gitmiştik üşütmüzsünüz dedi dr. Burnu hafif tıkalıydı fatk etmemişim bile. Umarım iyileşirsiniz hemen.
Saol canım. Size de geçmiş olsun inşallah hemen iyleşirler..
Aman dikkat edelim ortalıkta salgın varmış...

İyi geceler kızlar tatlı rüyalar uzun uykular hem bebişlere hem de bizlere. Bir şey soracağım kızlar sizin bebekleriniz de bu sıralar sürekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor mu? Yatana kadar oyun oynamak istiyor duru ve artık gücüm yetmemeye başladı. Oyun oynamadığı anlarda da yürümek istiyor belim falan tutmuyor. Bir de eliyle sürekli bir yerlere vuruyor çıkan ses hoşuna gidiyor sanırım. Sizlerde de durumlar bu şekilde mi merak ediyorum açıkçası
Evet canım bide kendi başına da oynamak istemiyor hep karşısında ben olcam babasını da istemiyor..
Bide aşırı derecede bana düşleşti Zeyneb geçen kv ye gittik kimseye gitmedi sıpam :) hepsinde ağladı onlar da korkularından alamadılar kucaklarına :-)

Evet canım bide kendi başına da oynamak istemiyor hep karşısında ben olcam babasını da istemiyor..
Bide aşırı derecede bana düşleşti Zeyneb geçen kv ye gittik kimseye gitmedi sıpam :) hepsinde ağladı onlar da korkularından alamadılar kucaklarına :-)
Evet kime giderse gitsin gözleri sürekli bende. Ben odada yokken babasıyla oynuyor güzel güzel ben gelince hemen bir mızmızlanmalar:)

Canım kendi yeme isteği bizde de var on parmakla kasenin içine girip ne var diye bakıyor kaşığı sapından ya da direk yemek olan tarafındam tutup ağzına sokuyor yemek saatlerimiz çok uzuyor etrafın batmasını geçtim engel olmaya çalışırsam inanılmaz sinirleniyor

Back