• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

İyi geceler kızlar. Yeni gelen arkadaşlar sizde hoşgeldiniz :) kızlar biz bugün 6.ay aşılarımızı olduk. Onun üzerine gezdik simdi uyuyo.ama öğlen ki gibi değil çok huzursuz ve ağrısı var gibi.yüzüme bakıp ağlıyo :( bakalım geceyi nasıl atlaticaz. Ateşi yavaştan var gibi sanki ama ilaç için biraz daha bekleyim diyorum. Ya kızlar bu arada ağızdan olan asiyi yiğit bi 15 dakka sonra falan kustu.asi etkisini göstermiş midir yani napmaliyim dr yi arıyım m

İyi geceler kızlar. Yeni gelen arkadaşlar sizde hoşgeldiniz :) kızlar biz bugün 6.ay aşılarımızı olduk. Onun üzerine gezdik simdi uyuyo.ama öğlen ki gibi değil çok huzursuz ve ağrısı var gibi.yüzüme bakıp ağlıyo :KK43: bakalım geceyi nasıl atlaticaz. Ateşi yavaştan var gibi sanki ama ilaç için biraz daha bekleyim diyorum. Ya kızlar bu arada ağızdan olan asiyi yiğit bi 15 dakka sonra falan kustu.asi etkisini göstermiş midir yani napmaliyim dr yi arıyım m
Canım inşallah geceyi rahat atlatırsınız bize ebe 1 ya da 1.5 saat tam hatırlamıyorum kusmayacak dedi ama fışkırır tarza olmayacak dedi sen doktoruna sor

Evet canım locoid kullanıyordum aynı durumları yaşadık biz de. Bu kez ilaç sürmeden geçti çok ilginç büyümemişti de fazla. Bir daha olursa aklımda bulunsun ama teşekkür ederim:)
Sanırım nemlendirmek önemli olan bizde tüm vücutta vardı diyebilirim yüzü tekrarlıyordu sık sık, yüzü hariç locoid etkili olmuştu tabi hala nemlendirici kullanıyorum hergün özellikle bacaklarına, yüzü de hergün nemlendirici buna rağmen oldukça krem kullanıyorum. İnşallah tekrarlamaz sizin de :)

İyi geceler kızlar. Yeni gelen arkadaşlar sizde hoşgeldiniz :) kızlar biz bugün 6.ay aşılarımızı olduk. Onun üzerine gezdik simdi uyuyo.ama öğlen ki gibi değil çok huzursuz ve ağrısı var gibi.yüzüme bakıp ağlıyo :KK43: bakalım geceyi nasıl atlaticaz. Ateşi yavaştan var gibi sanki ama ilaç için biraz daha bekleyim diyorum. Ya kızlar bu arada ağızdan olan asiyi yiğit bi 15 dakka sonra falan kustu.asi etkisini göstermiş midir yani napmaliyim dr yi arıyım m
Geceniz rahat geçer inşallah, ilaç taraftarı değilim ama aşılarda huzursuzluğu varsa ve ateşi de yükseliyor gibiyse(37,6-37,7) veriyorum ağrısı varsa onuda hafifletsin diye. Kusma konusunda bi fikrim yok :S

Ay uyuzlar dicem ayıp olacak canım kusura bakma nasıl düşüncesiz insanlar var ya :KK62:
Yok canım ayıp değil hakediyorlar inan doğuma 3 hafta kala bıraktım hep koşturdum vekillik görevi bile üstlendim beni idare edemeyeceğini söyledi ben sizden idare beklemiyorum biliyorsunuz karnım burnumda çalıştığımı hatırlattım çıktım. İşe bir günde alışmışım tabiki kızımdan ayrılmak çok çok kötüydü şimdi tek maaşa bakmakta zormuş üniversite den sonra 1 yıl evde kaldım sonra çalıştım o yüzden yoksa eşimle ayrı hesap yok çok şükür.

Canım sen ne iş yapıyordun? Boşver belki dr en güzelini yapıyorsun ben de temmuza kadar yazmıştım öpretmenim ve eylülde belki başlarım diyordum hem eşimin farklı yerlerde görevi olabilir hem de kızımın bu zamanları geri gelmeyecek yanında olmak istiyorum zaten bakacak kimse yok diyebilirim. Bakıcı bulmam gerek çok içim rahat etmiyor. İki yaşına kadar idare edip sonra kreş düşünüyorum güvenilir bir tane var burada 2 yaşından beri kızını oraya gönderen bir arkadaşım var gayet memnun.
Ben bi kamu kurumunda memurum canım aynen biraz daha büyüsün sağolsun kp 2 ay kredimizi ödeyecek sonrası Allah kerim yeni binamıza geçeceğiz en azından yavaş yavaş düzene oturur şimdi çok yıpranırdım diye düşünüyorum. Çok şükür benim annen bakacak canım bişey çıkmazsa 2 gün gördüm çok içim rahat etti annen bile olsa acaba diye biliyorsun. İnşallah senin içinde hayırlısı olsun 2 yaşına kadar maddi olarak sıkıntı olmayacaksa bak canım. Burda bi bayan bakıcı bebeğe yemek bile yapmaz anneden istermiş evine getirilsin dermiş. inan çalışan anne çocuğuna maddi doyumdan ziyade manevi doyum sağlayacak bakıcı arıyor ona sevgi işe bakan bir yer olması gerek serviste bayanlar konuşurken duydum hak verdim.

Günaydın kızlar hayırlı pazarlar.güneş kremi konuşulmuş ben sebamed almayı düşünüyorum dr a yine danışırım .izmirde yaşıyorum çok sıcak burası güneş heran üzerinde olacak.pişik kremi olarak da sebamed kullanıyorum çok şükür bi sıkıntı yaşamadım mustela biraz daha pahalıdır her zaman alacağım tarzda olan markayı tercih ederim bir gün a markası birgün b olmasın. Şampuanda da sebamed kullanıyoruz . Biz tercihi çnceden yapmışız:anne::KK49:

Canım inşallah geceyi rahat atlatırsınız bize ebe 1 ya da 1.5 saat tam hatırlamıyorum kusmayacak dedi ama fışkırır tarza olmayacak dedi sen doktoruna sor
Geceniz rahat geçer inşallah, ilaç taraftarı değilim ama aşılarda huzursuzluğu varsa ve ateşi de yükseliyor gibiyse(37,6-37,7) veriyorum ağrısı varsa onuda hafifletsin diye. Kusma konusunda bi fikrim yok :S
Saolun kızlar O zaman ben bi soruyum dr ye başka turlu olmayacak kafamda şüphe kalmasın :( gece ateşi çok yükselmedi 15 dakka da bi uyandım yüzüne ıslak bezi koydurmadi bende suyu elimle yüzüne alnına sürdüm düştü o şekilde.yorgunluk dışında iyiydik Allah'im şükürler olsun.

Yok canım ayıp değil hakediyorlar inan doğuma 3 hafta kala bıraktım hep koşturdum vekillik görevi bile üstlendim beni idare edemeyeceğini söyledi ben sizden idare beklemiyorum biliyorsunuz karnım burnumda çalıştığımı hatırlattım çıktım. İşe bir günde alışmışım tabiki kızımdan ayrılmak çok çok kötüydü şimdi tek maaşa bakmakta zormuş üniversite den sonra 1 yıl evde kaldım sonra çalıştım o yüzden yoksa eşimle ayrı hesap yok çok şükür.
Canım emin ol her yer ayni.hani torba yasa da 2 ay öğleye kadar çalışma izni verildi ya 657 lere. Ben 657 değilim sözleşmeliyim 399 u da kapsamıyorum neyse o ara bize tebliğ gelmedi ama ben direk resmi gazetede cıktı müdürüm dedim kullandım zaten 1 ay denk geldi.geçen hafta tebliğ yollamışlar biz yokuz içinde adalete bak .bizim mudur de çok hakkaniyetli ya verdiği 1 saatleri geri aliyor yani canım 1 saat fazladan çalıştırıyor .takma yani.anne ve ye kv bakıyorsa için rahattır biraz daha. Onun haricinde bakıcı problem manen dediğin gibi doyurmuyorlar çocuğu.Allah'im iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi.

Mrb kızlar nasılsınız epeydir düzenli giremiyorum hep atlayarak okudum umarım hepiniz bebislerinizle iyisinizdir.Tayinimiz çıkacak ev topluyoruz annemle yoğunum bayağı.dışımız artık güldüğümüzde belli oluyor maşallah.Bu zamanlar bebisleriniz uyumuyorsa durmuyorsa büyük ihtimalle distir.inşallah az kaldı sabredelim onlarda rahatlicak bizde.dışı çıkardık ama halen salya oluyor yine cigirip uyumadigi anlar oluyor

Ben bi kamu kurumunda memurum canım aynen biraz daha büyüsün sağolsun kp 2 ay kredimizi ödeyecek sonrası Allah kerim yeni binamıza geçeceğiz en azından yavaş yavaş düzene oturur şimdi çok yıpranırdım diye düşünüyorum. Çok şükür benim annen bakacak canım bişey çıkmazsa 2 gün gördüm çok içim rahat etti annen bile olsa acaba diye biliyorsun. İnşallah senin içinde hayırlısı olsun 2 yaşına kadar maddi olarak sıkıntı olmayacaksa bak canım. Burda bi bayan bakıcı bebeğe yemek bile yapmaz anneden istermiş evine getirilsin dermiş. inan çalışan anne çocuğuna maddi doyumdan ziyade manevi doyum sağlayacak bakıcı arıyor ona sevgi işe bakan bir yer olması gerek serviste bayanlar konuşurken duydum hak verdim.
Valla canım bakıcıyla uğraşmak zor gözüm arkada kalmadan bırakmak... şimdilik sıkıntı yok gibi maddi anlamda ama ilerleyen zamanda ne olur bilemiyoruz tabi. Her ne kadar istemesem de çalışırsam gelip bakabilecek bir kv var benim annem Alzheimer olan anneannemle ve annemkerle birlikte yaşayan babaanne dedemle ilgileniyor gelmesi mümkün görünmüyor:( bir yandan çalışma hayatını çok özledim bir yandan kızımın sorumluluğu var... bilmiyorum işte kararsızlık tavan yapıyor

Mrb kızlar nasılsınız epeydir düzenli giremiyorum hep atlayarak okudum umarım hepiniz bebislerinizle iyisinizdir.Tayinimiz çıkacak ev topluyoruz annemle yoğunum bayağı.dışımız artık güldüğümüzde belli oluyor maşallah.Bu zamanlar bebisleriniz uyumuyorsa durmuyorsa büyük ihtimalle distir.inşallah az kaldı sabredelim onlarda rahatlicak bizde.dışı çıkardık ama halen salya oluyor yine cigirip uyumadigi anlar oluyor
Maşallah canım siz ilk zorluğu atlattınız bizde daha bir şey yok. Kızım gece hiç doğru düzgün uyumadı sürekli kucağımda otururken kafasını koyup uyumak istedi kaç kez yatağa yatır yataktan kaldır yaptık bilmiyorum sabahı zor ettik ağladı hep. Bir de aksi gibi iki aydır adet olmuyordum gece başladı o da inan ayak kemiklerime kadar ağrıyordu. Allahtan sabah babası biraz alıp ilgilendi de uyudum az biraz. Diş sıkıntısı herhalde başka bir şeyimiz yok çünkü

Valla canım bakıcıyla uğraşmak zor gözüm arkada kalmadan bırakmak... şimdilik sıkıntı yok gibi maddi anlamda ama ilerleyen zamanda ne olur bilemiyoruz tabi. Her ne kadar istemesem de çalışırsam gelip bakabilecek bir kv var benim annem Alzheimer olan anneannemle ve annemkerle birlikte yaşayan babaanne dedemle ilgileniyor gelmesi mümkün görünmüyor:KK43: bir yandan çalışma hayatını çok özledim bir yandan kızımın sorumluluğu var... bilmiyorum işte kararsızlık tavan yapıyor
Ben de seninle aynı duygular içindeyim çalışmak mı çalışmamak mı ama yazmıştım burdada 2 gün önce okula gittim müdürle konuşmaya okula gittiğime hiç bu kadar sevinmemiştim dedim ki kendin için çalışmalısıın şükür şu an maddi olarak sıkıntımız yok çalışmasam sorun olmaz ama kendim için sorun olacak ilerde ben evde çok sarıyorum doğum sonrası fazlaca sıkıntı yaşadım şimdi şimdi araştırıyorum yaşadığım kıyısından köşesinden postpartum depresyonmuş toparlandım baya ama tam olarak değil benim de bakabilecek bir kv var istemesemde bakıcı işi zor bir arkadaşımın doğum sonrası bebeğine kv ve annesi baktı birazda enteldir kendisi dedimki sen onlara bırakmassın sanıyordum bana dediki evt ikiside oğluma bakarken hatalar yaptılar ama sevgi verdiler hiç unutmam dediğini bakıcıya güvenemem ben de ben eylülde başlayacağım okula canım kızıma verimli olabilmek için kendimi beslemem lazım çok uzattım kusura bakma :)

Valla canım bakıcıyla uğraşmak zor gözüm arkada kalmadan bırakmak... şimdilik sıkıntı yok gibi maddi anlamda ama ilerleyen zamanda ne olur bilemiyoruz tabi. Her ne kadar istemesem de çalışırsam gelip bakabilecek bir kv var benim annem Alzheimer olan anneannemle ve annemkerle birlikte yaşayan babaanne dedemle ilgileniyor gelmesi mümkün görünmüyor:KK43: bir yandan çalışma hayatını çok özledim bir yandan kızımın sorumluluğu var... bilmiyorum işte kararsızlık tavan yapıyor
İki gün gittim annemin bakmasına o kadar alışmışım ki üçüncü gün ben bu çocuğa ne yedircem diye düşündüm iş hayatına alışkınız evde çok bunalmıştım iyi de gelecekti ama iş yerimde huzur olmayınca bu bebeğe de eve de yansıyacaktı sütüm kesilir diye korktum.hem biraz daha büyür bir yaşıbdan sonra bebekler daha zor ayrılıyormuş. Bizim müdürde yeni çıkan yasa seni etkilemiyor dedi araştırmam lazım bende.haziran sonu gb başlarım artık elimiz mahkum kamu olunca istifa ederim sonra yibe aynı şartlarda çalışırım diye düşünemiyorsun.

Ben de seninle aynı duygular içindeyim çalışmak mı çalışmamak mı ama yazmıştım burdada 2 gün önce okula gittim müdürle konuşmaya okula gittiğime hiç bu kadar sevinmemiştim dedim ki kendin için çalışmalısıın şükür şu an maddi olarak sıkıntımız yok çalışmasam sorun olmaz ama kendim için sorun olacak ilerde ben evde çok sarıyorum doğum sonrası fazlaca sıkıntı yaşadım şimdi şimdi araştırıyorum yaşadığım kıyısından köşesinden postpartum depresyonmuş toparlandım baya ama tam olarak değil benim de bakabilecek bir kv var istemesemde bakıcı işi zor bir arkadaşımın doğum sonrası bebeğine kv ve annesi baktı birazda enteldir kendisi dedimki sen onlara bırakmassın sanıyordum bana dediki evt ikiside oğluma bakarken hatalar yaptılar ama sevgi verdiler hiç unutmam dediğini bakıcıya güvenemem ben de ben eylülde başlayacağım okula canım kızıma verimli olabilmek için kendimi beslemem lazım çok uzattım kusura bakma :)
Yok canım uzatmak ne demek ne güzel anlatmışsın durumları. Arkadaşının dediği çok doğru aslında benim tek çekincem disiplin anlamında sıkıntı olursa nasıl toparlarım diye. Yani mutlaka kızımı çok seviyorlar annem de kv de de ama farklı otoriteler olacak evde bizim istediğimiz gibi olmazsa diye çekiniyor insan. Malum torun olunca her istediğini yapmak isteyecekler o da disiplinde ciddi sıkıntı yaratıyor of bilmiyorum işte. Kv bizimle aynı yerde yaşamıyor bizimle kalması gerekecek o durumda ben de sıkılıyorum rahat hareket edemiyorum hani onun bir şey yaptığı yok da ben alışkın değilim sonra eşimle sıkıntılar başlıyor. Aman of ben de kendi içimde çelişkiler yaşıyorum kusura bakmayın

Maşallah canım siz ilk zorluğu atlattınız bizde daha bir şey yok. Kızım gece hiç doğru düzgün uyumadı sürekli kucağımda otururken kafasını koyup uyumak istedi kaç kez yatağa yatır yataktan kaldır yaptık bilmiyorum sabahı zor ettik ağladı hep. Bir de aksi gibi iki aydır adet olmuyordum gece başladı o da inan ayak kemiklerime kadar ağrıyordu. Allahtan sabah babası biraz alıp ilgilendi de uyudum az biraz. Diş sıkıntısı herhalde başka bir şeyimiz yok çünkü
Allah yardımcınız olsun canım.bencede disten.Bu aylarda hep bi huzursuz Ekim bebisleri.inşallah Bebisin de kolay atlatır.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar Gece bebislerinizi uyutmadan önce nasıl besliyorsunuz.Sadece emziriyormusunuz.mama falan veriyor musunuz.Ben hep emziriyordum ama çok uyaniyordu kac kere emzirdigimi sayamıyordum artik.gündüz arada mama veriyordum aptamil veriyordum.Geçen sma aldık tadını çok sevdi 10ml icmezken 180bile içmişti.Artık bunu vericem arada.Gece yatarken verdik ve çok uzun uyudu artık hep yatmadan bunu versem nasıl olur.emzirmesem nolcak ki gündüz hep veriyom meme.fikriniz nedir

Kızlar iyi geceler, uzun süre girmedim dişler çıkmış aşılar olmuş yeni arkadaşlar gelmiş :) yenilere hoşgeldiniz diyorum:) bu arada gruba 3. Güneş gelmiş hoşgelmiş :) biz de 6. ay aşısını yaptırdık sıkıntı yaşamadık. Diş meselesi hala yerinde sayıyor, hayli kabarmış halde bekliyor. Ek gıdada ilerledik. 3 gün kuralını tam uygulayamadım ama 1 günde 2 yeni gıda denemiyorum en azından. Yeni bir şey vereceksem tek veriyorum. Bu gün balkabağını buharda pişirip ezdim ve yoğurda kattım. Bayıla bayıla yedi :) hiç su halinde vermiyorum, hep pütürcüklü veriyorum ve Güneş şimdiden çok güzel çiğniyor.çoğu gıdayı dilimleyip pişirip önüne koyuyorum ve eline alıp damağıyla ısırıp yiyor. Toplasan 3 çay kaşığı ancak yutuyor:) beğenmezse ya da boğazına doğru kaçarsa öğürüp çıkarıyor. Panik yapmayacak annelere öneririm, el beyin koordinasyonu çok gelişiyor kendi yerken :) bizden bu kadar:) özlemişim burayı :)

Kızlar Gece bebislerinizi uyutmadan önce nasıl besliyorsunuz.Sadece emziriyormusunuz.mama falan veriyor musunuz.Ben hep emziriyordum ama çok uyaniyordu kac kere emzirdigimi sayamıyordum artik.gündüz arada mama veriyordum aptamil veriyordum.Geçen sma aldık tadını çok sevdi 10ml icmezken 180bile içmişti.Artık bunu vericem arada.Gece yatarken verdik ve çok uzun uyudu artık hep yatmadan bunu versem nasıl olur.emzirmesem nolcak ki gündüz hep veriyom meme.fikriniz nedir
Canım tamamen senin gönül rahatlığına bağlı.çalışan anneysen biraz uyku almayı düşünüyorsan devam et.Ben şöyle yapıyorum sütümün azaldığını düşünüyorum 6/7 arası çorba ya da sebze veriyorum 9 gb yoğurt 10/10.30 gb sallıyorum uyur gb olduysa 40/60 ml mama genellikle benim kız 40 ml mama içiyor verip yatıyorum 1.5 /2 gb uyanıyor sonra sütümün yettiği yere kadar emziriyorum.gece 2/3 kez uyanıyor. Emdiği için kıyamıyorum hazır evdeyim ücretsiz izindeyken emzieiyorum 8/9 aylık olup herşeyi yediğinde rahatlarız.

Back