• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kızlar ilk defa sebze püresi verdim iyi karşılamadı sanki 2-3 kaşık yedi ve ağladı:( blender yapmadım pütürümü sevmedi acaba tel süzgeçten geçirdim

Ay kızlar dün kendimi çok kötü hissettim hifa yürüteçdeydi bahçemizde ev sahibimiz vardı onlar seviyordu bnde iki dakika işim var dedim tamam dediler gözümün önünde mutfak penceresinden görüyodum işe dalmışım bi baktım ki sıranın üstünde uyuyup kalan öğrenci gibi uyumuş kalmış kendimi çok kötü hissettim kendimi sanki kötü anne olmuşum gibi :KK61:
Canım bence sevinmelisin kendi kendine uyumuş çok büyük birşey :)

Canim sana da. Ediz ayni hafif huysuzlukla devam ediyor. Gece yine bir uyandi ama kendi kendine biraz oynayip geri yatti. Uyandigini da ayak piyanosundan anliyorum gece yarisi ev birden hayvanat bahcesine donuyor, miyavlamalar kurbaga viraklamalari basliyor. Senin kucuk tatli huysuz ne yapiyor?
Bizim de oyun halısı ayak piyanolu. Daha görür görmez ayakları tekmelemeye başlıyor :)

Ay kızlar dün kendimi çok kötü hissettim hifa yürüteçdeydi bahçemizde ev sahibimiz vardı onlar seviyordu bnde iki dakika işim var dedim tamam dediler gözümün önünde mutfak penceresinden görüyodum işe dalmışım bi baktım ki sıranın üstünde uyuyup kalan öğrenci gibi uyumuş kalmış kendimi çok kötü hissettim kendimi sanki kötü anne olmuşum gibi :KK61:
Ay canim ben de hifa dustu fln sandim. Cocuk bu bir an tepine tepine halay cekiyor, 2 dakika sonra su saniye uyumazsam kriz cikaricagim diyor. Hem sen onlara emanet etmissin,,gormemisler mi uykusu geldigini

ediz de coşmuş maşallah büyük küçük demeden her şeyi götürmüş ağzına:) ağzına duru pek bir şey götürmüyor o da her şeyi inceleyecek. bugün evde beypazarı kurusu varmış ısırdım yanında yiyordum yutana kadar ağzıma baktı:) dün kız kardeşim evdeydi okulun yurdundan izinli gelmişti abla duru o kadar çok inceliyor ki acaba bende bir gariplik mi var diye aynaya bakma ihtiyacı duyuyorum diyordu:KK48:
Aynen canim:) duru kusum zeka kupum benim yerim onu ben.

Kızlar ilk defa sebze püresi verdim iyi karşılamadı sanki 2-3 kaşık yedi ve ağladı:KK43: blender yapmadım pütürümü sevmedi acaba tel süzgeçten geçirdim
Canim ediz de ayni seyi yapmisti. Ilk puturu gordugunde diliyle itti kasigi, yuzunu eksitti ,ogurur gibi yapti, hatta bogazina mi kacti fln dedim. Ben o yuzden ilk blender yaptim hatta icine biraz sutumden kattim, bayildi,,sonra sutu cikardim, simdi puturlu veriyorum, cok severek yiyor. Belki hic birsey yapmasam da zamanla alisirdi. Sonucta bazilari kesinlikle blender kullanmayin diyor. Benim icimden gelen ilk tanismasi guzel olsun keyifle yesindi. Oyle yada boyle bence alisir gunes de zamanla, sebze sevmedi diye dusunme. Yavas yavas, sabir ve keyifle tekrar denemeler:)

Aynen canim:) duru kusum zeka kupum benim yerim onu ben.
Teşekkür ederim canım benim:) edizcik ne güzel dokunarak tadarak keşiflere başlamış benim kuzucuk da inceleyerek öğrenecek sanırım. Ya tatlım gelişimleri çok ilginç değil mi bir süredir çok fazla konuşmuyordu oturma yürüme gibi aktiviteleri yaptı üç gündür de acayip konuşuyor susturamıyoruz sürekli gülümsüyor anneme oyunlar yapıyor annem gelirken kaçıp bana saklanıyor göğsüme yüzünü dayıyor sonra kaldırıp kafayı kontrol ediyor bunu tekrarlayarak oyun oynuyor kıkırdıyor:) çak diye elimizi açtıkça çakıp bıdı bıdı konuşuyor:) gelişim sürekli farklı alanlarda oluyor

Ay canim ben de hifa dustu fln sandim. Cocuk bu bir an tepine tepine halay cekiyor, 2 dakika sonra su saniye uyumazsam kriz cikaricagim diyor. Hem sen onlara emanet etmissin,,gormemisler mi uykusu geldigini
Yok canım Allah korusun düşmemiş kafasını yaslamış uyumuş kalmış ne biliyim niye seslenmediler...

Canim ediz de ayni seyi yapmisti. Ilk puturu gordugunde diliyle itti kasigi, yuzunu eksitti ,ogurur gibi yapti, hatta bogazina mi kacti fln dedim. Ben o yuzden ilk blender yaptim hatta icine biraz sutumden kattim, bayildi,,sonra sutu cikardim, simdi puturlu veriyorum, cok severek yiyor. Belki hic birsey yapmasam da zamanla alisirdi. Sonucta bazilari kesinlikle blender kullanmayin diyor. Benim icimden gelen ilk tanismasi guzel olsun keyifle yesindi. Oyle yada boyle bence alisir gunes de zamanla, sebze sevmedi diye dusunme. Yavas yavas, sabir ve keyifle tekrar denemeler:)
Cnm ne veriyorsun sebze olarak. Ben gecen hafta havuc ve patates püresi verdim, aventin buharli pişirme ve blender da yaptım. Biraz yedi ama beğenmedi. Geçen gün de patates ve brokoli püresi yaptım ama onuuu hiçç yemedi. Gerçekten de yenecek gibi değiller. Tatsız tuzsuz. Bende meyve püresi veriyorum aç kalmasın diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizlerin tarifler neler? Yiyormu bebişler?

Cnm ne veriyorsun sebze olarak. Ben gecen hafta havuc ve patates püresi verdim, aventin buharli pişirme ve blender da yaptım. Biraz yedi ama beğenmedi. Geçen gün de patates ve brokoli püresi yaptım ama onuuu hiçç yemedi. Gerçekten de yenecek gibi değiller. Tatsız tuzsuz. Bende meyve püresi veriyorum aç kalmasın diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizlerin tarifler neler? Yiyormu bebişler?
Ben patates püresi verdiğimde yememişti canım havuç ve pirinç ekleyince daha yenilebilir oldu dün kabak da ekledim patates havuç pirinç üçlüsüne yine severek yedi. Dün armut püresi vermiştim bayılarak yedi bugün pirinç unundan muhallebi yaptım yarım kaşık pirinç ununa yarım su bardağı su ekleyip pişirdim soğuyunca yarım tatlı kaşığı pekmez ekledim yoğurt ve elma da yiyor. Daha yakın zamanda başladık sayılır. Ama biz buharda falan yapmıyoruz canım normal tencerede suyla haşlayıp süzgeçten geçiriyoruz blender kullanmıyoruz. Şimdilik çeşitlerimiz bunlar yarından sonra ıspanak da ekleyeceğim sebzelere

Ya kızlar bu kaynanamm benii çıldırtmayaaa niyetli. Ya bu kaynanalar neden böyle. Sankii sordummu ben sana kızımı begeniyormusun diye ya. Doğduğundan beri demediğini bırakmadı resmen ya. Yok kızım çirkinmiş, oğluna benzememiş. Yok oglunun burnu küçükmüş, yok kulakları daha küçükmüş, yok yüzü uzunmuş. Sevimsiz miş, etrafa gülücükler saçmıyormuş, hep çatıyormuş kaşlarını. torunu olmasaa insanın sevesi gelmezmiş, falan filann... Halbuki dedikleriylee alakası bile yok kızımın. Yok yani daha küçücük bebek, anlamadımki nesini yorumluyorsun. Yada beni sinir etmek için mi yapıyor anlamadım gitti.

Ya kızlar bu kaynanamm benii çıldırtmayaaa niyetli. Ya bu kaynanalar neden böyle. Sankii sordummu ben sana kızımı begeniyormusun diye ya. Doğduğundan beri demediğini bırakmadı resmen ya. Yok kızım çirkinmiş, oğluna benzememiş. Yok oglunun burnu küçükmüş, yok kulakları daha küçükmüş, yok yüzü uzunmuş. Sevimsiz miş, etrafa gülücükler saçmıyormuş, hep çatıyormuş kaşlarını. torunu olmasaa insanın sevesi gelmezmiş, falan filann... Halbuki dedikleriylee alakası bile yok kızımın. Yok yani daha küçücük bebek, anlamadımki nesini yorumluyorsun. Yada beni sinir etmek için mi yapıyor anlamadım gitti.
Ayy canım çok sinir bozucu bir durum ama takıldığına değmez sen de sevmezsin olur biter diyeceksin anne babasının sevgisi yeter bir çocuğa başkalarına gerek yok. Bazen düşünüyorum da bazı insanların dünyaya geliş amaçları başkalarını sinir ederek bu dünyadaki sınavlarını yaratmak gibi. Hiç takılma canım ben öyle yapıyorum biri bir şey söylediğinde.

Canım Benim uyusunlar o rahatsız olsa asla uyumaz ...kendini suçlama

:KK62::KK62::KK62:
O nasıl Babaanne öyle...Bu söylediğin kelimeleri gerçekten kullanıyorsa yazık valla ona....İnsan torun değil başkasının çocuğuna bile kullanmaz böyle kelimeleri.Sende söylesene SEvmek istemiyosan gelme anne de.Terbiyesi ya hiç sevmem böyle tpleri.

Kızlar ilk defa sebze püresi verdim iyi karşılamadı sanki 2-3 kaşık yedi ve ağladı:KK43: blender yapmadım pütürümü sevmedi acaba tel süzgeçten geçirdim
Canım bazı grupları sevmiyorla birkaç gün arayla tekrar dene.Bide yaptığın pürelerin tadına bak güzel mi dşye...Benim kızımda bazılarını çok sevmiyo ama tahıllı m uhallebi ve muza bayılıyo.

Canım Bebişlerimize verdiklerimizi biz tadalım önce bizim bile sevmediğimizi onlar da yemiyor.
Ben Bebelac Tahıllı,İnek sütü yarı yarıya sulandırılmış sütlaç Şeker yerine piştikten sonra Pekmez ilave ediyorum,Tarhana çorbası,Yoğurt çorbası bunları seviyor...Meyvelerden Elma,muz,Armut seviyor

Back