• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ya kızlar bu kaynanamm benii çıldırtmayaaa niyetli. Ya bu kaynanalar neden böyle. Sankii sordummu ben sana kızımı begeniyormusun diye ya. Doğduğundan beri demediğini bırakmadı resmen ya. Yok kızım çirkinmiş, oğluna benzememiş. Yok oglunun burnu küçükmüş, yok kulakları daha küçükmüş, yok yüzü uzunmuş. Sevimsiz miş, etrafa gülücükler saçmıyormuş, hep çatıyormuş kaşlarını. torunu olmasaa insanın sevesi gelmezmiş, falan filann... Halbuki dedikleriylee alakası bile yok kızımın. Yok yani daha küçücük bebek, anlamadımki nesini yorumluyorsun. Yada beni sinir etmek için mi yapıyor anlamadım gitti.
Yuh diyorum başka bisey demiyorum.ama tatlım yaşlılık de geç insanlar yaşlanınca beyinleri de yaşanıyor küçülüp cocuklasiyor bosveeer ;) benim de o gün babannem diyorki yiğit ne yakışıklı ne çirkin torunumun çocuğu olduğu için çok seviyorum bunu söylerken abimin esi de vardı garibim demiş ki anneme anne yiğit babannenin dediğine gore boyle doğduysa o anne babadan biz kara kuruyuz o zaman bizim çocuk çok çirkin olur. Kızı nasıl etkilemiş :( insanlar değişik dünya değişik herkes değişik takılma ;)

Ay kızlar dün kendimi çok kötü hissettim hifa yürüteçdeydi bahçemizde ev sahibimiz vardı onlar seviyordu bnde iki dakika işim var dedim tamam dediler gözümün önünde mutfak penceresinden görüyodum işe dalmışım bi baktım ki sıranın üstünde uyuyup kalan öğrenci gibi uyumuş kalmış kendimi çok kötü hissettim kendimi sanki kötü anne olmuşum gibi :KK61:
Hifacigin uykusu gelmiş annesi üzülme ;) biz bu bebisler yemek yerken uyuya kalmalarının videolarını çekicez daha ben bunların hayalini kuruyorum düşünsene elleri yüzleri makarna kafa gidip gidip geliyo pat düşüyo çok tatliiiii o zaman ay hemen yatıralım demicez tatlım kendini kotu hissetme ;)

Ya kızlar bu kaynanamm benii çıldırtmayaaa niyetli. Ya bu kaynanalar neden böyle. Sankii sordummu ben sana kızımı begeniyormusun diye ya. Doğduğundan beri demediğini bırakmadı resmen ya. Yok kızım çirkinmiş, oğluna benzememiş. Yok oglunun burnu küçükmüş, yok kulakları daha küçükmüş, yok yüzü uzunmuş. Sevimsiz miş, etrafa gülücükler saçmıyormuş, hep çatıyormuş kaşlarını. torunu olmasaa insanın sevesi gelmezmiş, falan filann... Halbuki dedikleriylee alakası bile yok kızımın. Yok yani daha küçücük bebek, anlamadımki nesini yorumluyorsun. Yada beni sinir etmek için mi yapıyor anlamadım gitti.
Günaydın canım sen şey de ona bana benziyorda ondan çirkin :))bende de farklı bir versiyonu var kızımın her ama her halini oğluna benzetiyor su içiş şeklinden kaka yapmasına kadar kaka yapmanında benzemesi olur deme oluyormuş artık hiç cvp vermiyorum şimdi kademe atladı kaynıma benzetmeye başladı :)))))

Hifacigin uykusu gelmiş annesi üzülme :KK66: biz bu bebisler yemek yerken uyuya kalmalarının videolarını çekicez daha ben bunların hayalini kuruyorum düşünsene elleri yüzleri makarna kafa gidip gidip geliyo pat düşüyo çok tatliiiii o zaman ay hemen yatıralım demicez tatlım kendini kotu hissetme :KK66:
Evet canım haklısınız :-) Bn yanında yoktum ondan kötü oldum

Günaydınlar kızlar
Günaydın canım sen şey de ona bana benziyorda ondan çirkin :))bende de farklı bir versiyonu var kızımın her ama her halini oğluna benzetiyor su içiş şeklinden kaka yapmasına kadar kaka yapmanında benzemesi olur deme oluyormuş artık hiç cvp vermiyorum şimdi kademe atladı kaynıma benzetmeye başladı :)))))[/Q
Ayy aynısından bende de var ya eşimin amcasına bile benzetti kızımı bir bana benzetemedi ki bebeklik resmim var copy paste durumunda kızım ona bile benzemiyor sen esmersin diyorlar ben de gülüp geçmeyi deniyorum. Eşimin şu anki haline biraz benziyor ama onların benzettiği çocukluğuyla uzaktan yakından alakası yok. Göz nasıl görmek istiyorsa öyle görüyor canım boşver

Ayy canım çok sinir bozucu bir durum ama takıldığına değmez sen de sevmezsin olur biter diyeceksin anne babasının sevgisi yeter bir çocuğa başkalarına gerek yok. Bazen düşünüyorum da bazı insanların dünyaya geliş amaçları başkalarını sinir ederek bu dünyadaki sınavlarını yaratmak gibi. Hiç takılma canım ben öyle yapıyorum biri bir şey söylediğinde.
Evett aynen. Bence kesin beni sinir etmek için yapıyor. Kızımı her gördüğündee aynı şeyleri tekrarr ediyor. Dedimm illa kızımın herkese gülmesi mi lazım, bana gülüuyor babasına gülüyor yeter.

:KK62::KK62::KK62:
O nasıl Babaanne öyle...Bu söylediğin kelimeleri gerçekten kullanıyorsa yazık valla ona....İnsan torun değil başkasının çocuğuna bile kullanmaz böyle kelimeleri.Sende söylesene SEvmek istemiyosan gelme anne de.Terbiyesi ya hiç sevmem böyle tpleri.
Evet çok yazık. Sanırsın sadece benim kızım. Hadi benden utanmıyorsun, oğlunda da mı utanmıyorsun ya. Ki kocam annesine çok düşkündür. Kaçtır aynı şeyleri tekrar edip duruyor. Ama bu defa eşime söyliyicem artık.

Yuh diyorum başka bisey demiyorum.ama tatlım yaşlılık de geç insanlar yaşlanınca beyinleri de yaşanıyor küçülüp cocuklasiyor bosveeer :KK66: benim de o gün babannem diyorki yiğit ne yakışıklı ne çirkin torunumun çocuğu olduğu için çok seviyorum bunu söylerken abimin esi de vardı garibim demiş ki anneme anne yiğit babannenin dediğine gore boyle doğduysa o anne babadan biz kara kuruyuz o zaman bizim çocuk çok çirkin olur. Kızı nasıl etkilemiş :KK43: insanlar değişik dünya değişik herkes değişik takılma :KK66:
Evett herkess bi tuhaf, sanki biz onlardan bebeklerimiz hakkında yorum istiyoruz.
O kadarda da yaşlı değil aslında, 47 yaşında. ama bence oğlunu bizden kıskanıyor. Çünkü eşim artık benimle ve kızımla daha çok ilgilendiği için kadına bi haller oldu. Sürekli bişeyleri eleştiriyor.

Günaydın canım sen şey de ona bana benziyorda ondan çirkin :))bende de farklı bir versiyonu var kızımın her ama her halini oğluna benzetiyor su içiş şeklinden kaka yapmasına kadar kaka yapmanında benzemesi olur deme oluyormuş artık hiç cvp vermiyorum şimdi kademe atladı kaynıma benzetmeye başladı :)))))
Kaka yapmasına kadarmı hahah. İlla kendi ailesine benzeticek yani. Buda ayrı bi versiyonmuş.. :D Benimkinin galiba gözler görmüyor, yada beni sinir etme amaçlı söylüyor bilmiyorum....

Canım Bebişlerimize verdiklerimizi biz tadalım önce bizim bile sevmediğimizi onlar da yemiyor.
Ben Bebelac Tahıllı,İnek sütü yarı yarıya sulandırılmış sütlaç Şeker yerine piştikten sonra Pekmez ilave ediyorum,Tarhana çorbası,Yoğurt çorbası bunları seviyor...Meyvelerden Elma,muz,Armut seviyor
Benim kızımda meyveleri seviyor. Ama sebzeler pek lezzetli olmuyor. Bildigim kadarıyla tuz 1yaşından önce yasak. Çorbalara tuz ekliyormusun. Bide kendin mi yapıyorsun tarhanayı yoksa hazır satılanlardanmı?

Kızlar ilk defa sebze püresi verdim iyi karşılamadı sanki 2-3 kaşık yedi ve ağladı:KK43: blender yapmadım pütürümü sevmedi acaba tel süzgeçten geçirdim
İlk defa yediği için normal canım sevmediğini düşünebilirsin ama ara ara tekrar dene, birde bu aylarda diliyle itmesi normal reftleksmiş 6-7 aydan sonra bu kayboluyormuş diye okumuştum. :)

Cnm ne veriyorsun sebze olarak. Ben gecen hafta havuc ve patates püresi verdim, aventin buharli pişirme ve blender da yaptım. Biraz yedi ama beğenmedi. Geçen gün de patates ve brokoli püresi yaptım ama onuuu hiçç yemedi. Gerçekten de yenecek gibi değiller. Tatsız tuzsuz. Bende meyve püresi veriyorum aç kalmasın diye. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizlerin tarifler neler? Yiyormu bebişler?
Evet bebeklerimizin de damak tadı olacak tabi ama hiçbirinin tadını bilmiyorlar yeni öğreniyorlar bize tatsız tuzsuz gelen onlara göre yeni tat :) mesela yediği mamanın tadı bana göre hiç güzel değil ama bebiki afiyetle yiyor :) biz daha tam başlamadık bazen meyve püresi veriyorum

Ayrıca senin kv de orjinalmiş, ben olsam senin sevgine ihtiyacı yok zaten, torunu olmasa sevilmezse sende gelmezsin der çıkardım, sinir şey :KK11: gelemem böyle şeylere. Bizim daha ortada bişey yokken erkek bebek olursa şöyle sünnet düğünü yaparım falan diye hayal kuruyordu dinledim sonra ha bu bahsettiğin benim çocuğumsa yapamazsın, artık olursa diğer çocuklarının çocuğuna yaparsın dedim.

Canım Bebişlerimize verdiklerimizi biz tadalım önce bizim bile sevmediğimizi onlar da yemiyor.
Ben Bebelac Tahıllı,İnek sütü yarı yarıya sulandırılmış sütlaç Şeker yerine piştikten sonra Pekmez ilave ediyorum,Tarhana çorbası,Yoğurt çorbası bunları seviyor...Meyvelerden Elma,muz,Armut seviyor
Canım 1 yaşından önce inek sütü vermemek daha doğru bir araştır istersen

İlk defa yediği için normal canım sevmediğini düşünebilirsin ama ara ara tekrar dene, birde bu aylarda diliyle itmesi normal reftleksmiş 6-7 aydan sonra bu kayboluyormuş diye okumuştum. :)

Evet bebeklerimizin de damak tadı olacak tabi ama hiçbirinin tadını bilmiyorlar yeni öğreniyorlar bize tatsız tuzsuz gelen onlara göre yeni tat :) mesela yediği mamanın tadı bana göre hiç güzel değil ama bebiki afiyetle yiyor :) biz daha tam başlamadık bazen meyve püresi veriyorum

Ayrıca senin kv de orjinalmiş, ben olsam senin sevgine ihtiyacı yok zaten, torunu olmasa sevilmezse sende gelmezsin der çıkardım, sinir şey :KK11: gelemem böyle şeylere. Bizim daha ortada bişey yokken erkek bebek olursa şöyle sünnet düğünü yaparım falan diye hayal kuruyordu dinledim sonra ha bu bahsettiğin benim çocuğumsa yapamazsın, artık olursa diğer çocuklarının çocuğuna yaparsın dedim.
Bugün daha iyi yedi sebzeyi canım mutluyuz :). Erkek annelerinin hepsi orjinal canım kızı olanlardan ben hiç duymuyorum böyle şeyler bir kızı bir oğlu olan anneler de mantıklı ama sadece oğlu olanlara bir haller oluyor oğullarına bağlılıktan mıdır ben henüz çözemedim grubumuzun erkek anneleri siz farklı olun olur mu :)

Artık ağzının payını vereyim diyorum ama yine susuyorum eşimin hatrından. Ama bidaha aynı şeyleri tekrar ederse, ki emin tekrar edicek, o zaman ağzıma geleni söyliyicem. Senda çok iyi söylemişsin ağzına sağlık. Ben tatsızlık öıkmasın diyer çok sustum, herşeyi içime attım. Ne zaman gelse her yeri süzer. Eliyle toz varmı kontrol eder, herşeye söyleyecek bi söz bulur. Sanki herşeyin en iyisini onlar biliyorlar. Yaa bu kaynanalar neden böyleee yaa....

Kızlar bebisleriniz meyveden veya yoğurttan puredenne olçüde yiyor? Benim kkızım 3 kasık aliyo başka almiyo ne yapsamki yemek istemiyor 3 kaşık yeter diyo :KK48: sizinkiler ne kadar yiyo

Bugün daha iyi yedi sebzeyi canım mutluyuz :). Erkek annelerinin hepsi orjinal canım kızı olanlardan ben hiç duymuyorum böyle şeyler bir kızı bir oğlu olan anneler de mantıklı ama sadece oğlu olanlara bir haller oluyor oğullarına bağlılıktan mıdır ben henüz çözemedim grubumuzun erkek anneleri siz farklı olun olur mu :)
Tamam canım ben oğlumu kız gibi yetiştireceğim :P kız annesi gibi davranacağım :) Ben daha çocuk olmadan eşime avrupayi yetiştireceğim çocuğum olursa diyordum 18ine kadar bakarım sonra serbest :)

Artık ağzının payını vereyim diyorum ama yine susuyorum eşimin hatrından. Ama bidaha aynı şeyleri tekrar ederse, ki emin tekrar edicek, o zaman ağzıma geleni söyliyicem. Senda çok iyi söylemişsin ağzına sağlık. Ben tatsızlık öıkmasın diyer çok sustum, herşeyi içime attım. Ne zaman gelse her yeri süzer. Eliyle toz varmı kontrol eder, herşeye söyleyecek bi söz bulur. Sanki herşeyin en iyisini onlar biliyorlar. Yaa bu kaynanalar neden böyleee yaa....
Temizlik konusunda benden daha titiz ama bana da bişey demez o konuda ama bi defa eşime söylerken duydum eti yıkıyorum diye çok tijenik diyordu :) halbuki pek öyle değilim, dikkat edilmesi gereken şeylere ediyorum :)

Kızlar bebisleriniz meyveden veya yoğurttan puredenne olçüde yiyor? Benim kkızım 3 kasık aliyo başka almiyo ne yapsamki yemek istemiyor 3 kaşık yeter diyo :KK48: sizinkiler ne kadar yiyo
Ben zorlama taraftarı değilim istediği kadar yesin, ara ara veriyorum ben bazen dediğin gibi çok az yiyor bazen çok. Biz mama ile besleniyoruz 3-3,5 saat açlıktan sonra mamasını içmediği zaman 2 defa daha teklif ederim içmiyorsa bırakıyorum ara ara teklif ediyorum içeceği zamanı kendi belirliyor :)

Canım valla sen kızmışsın da ben bayaa güldüm kaynanana :KK48: çok ilginç bir insanmış. Hiç kafana takma bence, belli ki ağzından çıkanı kulağı duymayan bir insan. Ciddiye almaya değmez bu tür cümleleri. Dua edelim de huyu babannesine benzemesin deseydin:KK62:

Back