• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

aranızda ikili test sonucu alan var mı?
benim yaştan dolayı sadece yüksek risk çıktı.diğer değerler sorunsuz.
amniyosentez ise ikizlerde riskliymiş.dr umla konuştum sonuçlar hakkında.sana yapmayabilirim zaten dedi.
var mı aranızda sonuç alan.
ikizlerde aslında çok sağlıklı değilmiş ama yine de yapıldı bana.
biraz aklım karıştı açıkcaıs

canım bence ultrasonda herşey normalse o çıkan yüksek riski kafana takma:110:
içini ferah tut canım belki sonra ayrıntılı ultrason yaptırırsın daha da rahat edersin..
benimde 17 kasımda ikili testim var ve benimde öyle çıkabilir açıkcası ben kendimi alıştırıyorum şuan sonuca aldanmayacağım diye.. allah bebeklerini saglıkla sana bağışlasın canım..

Kizlar biraz uzun biseyler sorucam:)bugun tup bebdgi yaptirdigim dru aradim ilaclar konusunda bilgi edinmek icin cunku buradaki drum yapan drla irtibatli olmak istedi.estrofemi 9 haftada crinonu 2 kullanirken 1 e dusur 10. Haftada birak clexaneyide hemen birakabilirsin dedi burdaki drumda cleane dr basladiysa 9 ay boyunca kullanacaksin dedi.bunu sordum birak diyen dra daha once düsüğün vs oldumu dedi hayir dedim o zaman birakabilirsin dedi.buradaki dr.crinonu 12.haftada biraktiriyor.clexaneyi birakirsam ya kanim pihtilasirsa.velhasili kizlar kafam karisik sizde nasil olmustu acep ??:KK51::KK51::KK51:

aranızda ikili test sonucu alan var mı?
benim yaştan dolayı sadece yüksek risk çıktı.diğer değerler sorunsuz.
amniyosentez ise ikizlerde riskliymiş.dr umla konuştum sonuçlar hakkında.sana yapmayabilirim zaten dedi.
var mı aranızda sonuç alan.
ikizlerde aslında çok sağlıklı değilmiş ama yine de yapıldı bana.
biraz aklım karıştı açıkcaıs
Iste tam bu sebepten benim dr.yaptirmadi. ikizde saglikli sonuc alinmiyor.sonrasinda dert edeceksin hic gerek yok dedi.ama ben burada okuduklarimdan yaptirmaya karar vermistim.su an itibariyle kes8nlikle vazgectim.dr.ense kalinligi ve burun olcttu mu?orada degerler nasil cnm

Kizlar biraz uzun biseyler sorucam:)bugun tup bebdgi yaptirdigim dru aradim ilaclar konusunda bilgi edinmek icin cunku buradaki drum yapan drla irtibatli olmak istedi.estrofemi 9 haftada crinonu 2 kullanirken 1 e dusur 10. Haftada birak clexaneyide hemen birakabilirsin dedi burdaki drumda cleane dr basladiysa 9 ay boyunca kullanacaksin dedi.bunu sordum birak diyen dra daha once düsüğün vs oldumu dedi hayir dedim o zaman birakabilirsin dedi.buradaki dr.crinonu 12.haftada biraktiriyor.clexaneyi birakirsam ya kanim pihtilasirsa.velhasili kizlar kafam karisik sizde nasil olmustu acep ??:KK51::KK51::KK51:
canım ben ilaç konusunda tüp bebek dr umun dediğini yapıyorum. bence tüp bebek dr un ne diyosa onu yap. onlar bizi şuan devam ettiğimiz drlardan daha iyi biliyorlar... benim burda devam ettiğim dr estrofem hamilelikte kullanılmaz sen neden kullanıyosun bırak dedi. erken menopoz riskin yoksa tabi dedi. bende oyle bi problemim yok dedim. bırak o zaman dedi. ama tüp bebk dr um 10. hafta bitene kadar devam dedi. ben de onun dediğini yapıp kullanmaya devam ediyorum..

kızlar sata göre hesapladığımız haftayla ultrason resminde yazan hafta+gün farklı çıkması sorun mu sizce. ben p. tesi dr a gittim 8+0 dı bebiş 14.5 mm di. çarşamba gittim yine 8+0 yazıyor ve bebiş 16.8 mm bebek büyüdüğüne göre sorun yoktur demi. güne haftaya takılmayım demi... sizde de oluyor mu böyle gün farkı. Allahım akıl fikir versin bana durmadan bişelerden nem kapıyorum. eşime bu sabah ben çok paranoyak oldum psikoloğa mı gitsem dedim. güldü. bişeyin yok senin sadece bunca çabanın sonunda hamile kaldığın için bu kadar çok irdeliyosun herşeyi dedi. hatta ben senin gibi birebir yaşamadığım için bu kadar serinim. bebek benim içimde büyüse bende aynı senin gibi olurdum heralde dedi... sizlerde benim gibi msiniz ya aklımdan bi dk çıkmıyo hamile olduğum.. 1buçuk litrelik su şişesini bile elime alırken içim cız ediyo ağır mı acaba bişe olur mu diye. raftan uzanıp bardak alırken bile tedirgin oluyorum..

kızlar sata göre hesapladığımız haftayla ultrason resminde yazan hafta+gün farklı çıkması sorun mu sizce. ben p. tesi dr a gittim 8+0 dı bebiş 14.5 mm di. çarşamba gittim yine 8+0 yazıyor ve bebiş 16.8 mm bebek büyüdüğüne göre sorun yoktur demi. güne haftaya takılmayım demi... sizde de oluyor mu böyle gün farkı. Allahım akıl fikir versin bana durmadan bişelerden nem kapıyorum. eşime bu sabah ben çok paranoyak oldum psikoloğa mı gitsem dedim. güldü. bişeyin yok senin sadece bunca çabanın sonunda hamile kaldığın için bu kadar çok irdeliyosun herşeyi dedi. hatta ben senin gibi birebir yaşamadığım için bu kadar serinim. bebek benim içimde büyüse bende aynı senin gibi olurdum heralde dedi... sizlerde benim gibi msiniz ya aklımdan bi dk çıkmıyo hamile olduğum.. 1buçuk litrelik su şişesini bile elime alırken içim cız ediyo ağır mı acaba bişe olur mu diye. raftan uzanıp bardak alırken bile tedirgin oluyorum..

iyi akşamlar kızlar. bugun kalp atışı için doktora(farklı doktora) gittim. karnımdan baktı bebeği göremedi cok korktum. sonra vajinal bakalım dedi ordan çok şükür kalp atışı gördü. Yalnız ben bugun 7 haftalık olmama rağmen ultrasonda 6 +0 görünüyor. Bebek biraz küçük ama daha erken, 10 gün sonra kontrole gel dedi. Bebeğin boyu 3.1 mm sizce çok mu küçük. boyu 6 haftalığa göre de küçük. başına bu durum gelen var mı? Biraz üzüldüm ne yapmam lazım:KK43: . Dua edin lütfen.

Canim bende adetin ilk gunune gore hesapliyordum benim hesaplamama gore wn son gittigum dr a 8+3olnam gerekieken bana tam 8 hafta dedi ben arastirdimki transfer gununden 14 gun geriye gidiletek hesaplaniyormus.bizim icin 1 saat in bile onemi var nerde kal 3-4 gun dimi ama:))

iyi akşamlar kızlar. bugun kalp atışı için doktora(farklı doktora) gittim. karnımdan baktı bebeği göremedi cok korktum. sonra vajinal bakalım dedi ordan çok şükür kalp atışı gördü. Yalnız ben bugun 7 haftalık olmama rağmen ultrasonda 6 +0 görünüyor. Bebek biraz küçük ama daha erken, 10 gün sonra kontrole gel dedi. Bebeğin boyu 3.1 mm sizce çok mu küçük. boyu 6 haftalığa göre de küçük. başına bu durum gelen var mı? Biraz üzüldüm ne yapmam lazım:KK43: . Dua edin lütfen.
Canim transfer gununden 14 gun geriye giderek hesapla ozaman dogru sonuc cikiyor.bende ilk gittigimde kalp atisini gormustuk duyamamistik dr da alttan bakalim duyalim demedi ama 8.haftada cok net duyduk korkma

canım ben ilaç konusunda tüp bebek dr umun dediğini yapıyorum. bence tüp bebek dr un ne diyosa onu yap. onlar bizi şuan devam ettiğimiz drlardan daha iyi biliyorlar... benim burda devam ettiğim dr estrofem hamilelikte kullanılmaz sen neden kullanıyosun bırak dedi. erken menopoz riskin yoksa tabi dedi. bende oyle bi problemim yok dedim. bırak o zaman dedi. ama tüp bebk dr um 10. hafta bitene kadar devam dedi. ben de onun dediğini yapıp kullanmaya devam ediyorum..
Isin kotu tarafida o ya tup dr um birak diyor buradaki dr da tup uzmani bu da clexaneyi dr un verdiyse 9 ay kullanican diyor.ben kullanmaya raziyim yeterki hayirla kucagima alayım

bide göbüşlerimize ne zaman krem kullanmaya başlıyoruz çatlaklar için dr a gittiğimde sormayı düşünüyorum ama erken mi acaba
Ben 4 gundur dus sonrasi tum vucuda bebe yagi, sabah aksamda lierac jel suruyorum (gogus, karin, kalcalar ve bel dahil dizlerimin arkasina kadar bacaklarima)

Canim bende adetin ilk gunune gore hesapliyordum benim hesaplamama gore wn son gittigum dr a 8+3olnam gerekieken bana tam 8 hafta dedi ben arastirdimki transfer gununden 14 gun geriye gidiletek hesaplaniyormus.bizim icin 1 saat in bile onemi var nerde kal 3-4 gun dimi ama:))
canım benim aklıma takılan 3 gün boyunca 8+0 olması. ama dediğim gibi bebiş uzamış biraz 3 gün içinde o rahatlatıyo beni :)

Canim transfer gununden 14 gun geriye giderek hesapla ozaman dogru sonuc cikiyor.bende ilk gittigimde kalp atisini gormustuk duyamamistik dr da alttan bakalim duyalim demedi ama 8.haftada cok net duyduk korkma
Canım o şekilde hesaplayınca da 6+5 oluyo,ama bebek 6 haftaya göre bile çok küçük inşallah gelişimnde bi sıkıntı olmaz.Biz de kalp atışını duymadık küçük bişey pıt pıt atıyodu gördük.Hayırlısı artık inşallah sağlıklı bi şekilde bebeklerimizi kucağımaza almak nasip olur

Iste tam bu sebepten benim dr.yaptirmadi. ikizde saglikli sonuc alinmiyor.sonrasinda dert edeceksin hic gerek yok dedi.ama ben burada okuduklarimdan yaptirmaya karar vermistim.su an itibariyle kes8nlikle vazgectim.dr.ense kalinligi ve burun olcttu mu?orada degerler nasil cnm
ense kalınlıkları 0,8 ve 1 mm.:nazar::nazar:
çok şükür değerler güzel ve burun kemiklerini de gösterdi.
Allahıma emanet inşallah hepimizinkilerle birlikte sağlıkla büyüsünler inş.
bu ikili testte bakılan 2 değer varya canım serbest hcg ve papp-a değeri.
onlar yine de belirli bir fikir veriyor sanırım.
bir anormallik durumunda bu değerler çok uç noktalarda çıkabiliyor.
biraz forumları karıştırdım.
benim risk değerlerim 10000 in altında çıktı.öyle ikiz olduğu için yükselmiş bir risk -yani hatalı olarak yükselmiş bir risk çıkmadı.değiğim gibi o ölçülen kan değerlerinde ciddi bir düşüklük veya yükseklik olsayd bu risk hesaplamaları çok daha düşük gelirdi.
sadece yaşı baz alan hesaplamada risk çıktı.
yani tek gebelik te olsa yaşı 38 girdiğin zaman bilgisayarda benzer bir risk oranı çıkıyor.
yaş riskinde ikiz veya tek olmasının bi etkisi yokmuş.
yani şimdilik anladığım bu kadar.çok ta emin değilim tabi.
yaş riskini görmezden geleceğiz demişti zaten dr.
ve de ikiz gebelikte amniyosentez çok riskliymiş.yapmamayı tercih ediyorlar .
senin ölçüm değerlerin nasıldı.
peki üçlüyü de mi yaptırmayacaksınız?amniyosentez için filan bişey söyledi mi dr.un?

kızlar herkese günaydın.... bişey sorucam size anladığım kadarıyla bir çoğunuz hem tüp dr unuza hem de başka bir dr a gitmeye devam ediyosunuz.. ben şimdilik sadece kendi tüp dr uma gidiyorum, en son gittiğimde 3 ay bitene kadar ben takip ederim bulunduğum şehirde bi doktor ismi verdi acil bişey oldğuunda ona gidersin ama 3 ayın bitene kadar 15 günde bir seni görmek istiyorum dedi ben de çok şükür acil bişey olmadığı için burada doktora gitmeye lüzum görmedim acaba başlasam mı düzenli bi şekilde kafam karıştı şimdi yazdıklarınızı okuyunca ??

Back