sorarsan bana da söyle canım..O bendede pluyo yaa doktora sormayi unuttum nedir bu diye
valla ben altın falan beklemiyorum hatta hiçbişey beklemiyorum ama bi çiçek alsa hayır dememKiz ben cok bise beklemiyorum kiytirik bi don corap alsa yada ne bilim 5 liralik tek guller filan varya oyle bise eli dolu olsun ama illaki anneler gunumu kutlasa bi de bitek o gun bana biraz ozen gosterse raziyim ya. Her ozel gunde de soylerim bunu illa altin alip sik restoranlara goturmek zorunda deilsin onemli oln hatirlayip ozel hissettirmen die... amaaa biseyin farkindayim dogumda bi altin alacak bana... altin fiyatlarina bakiyo. Gecenlerde kaburga bilezik gosterdi baya oluyo nasil boyle bilezik takarmisin die. adana burmasini takmamistim duz bilezige cevirdi onlarda singirdiyo diye takmadim. Sanirim ondan takacagim bisey olsn diye bakiyo. Bi ara kendime kizdim ne kadar hayalperestsin die. Ama annem benim hamileligin baslarinda anltmisti. Simdiki gencler dogumda eslerine altin filan takiyo hastanede bizm zamnimizda hic boyle merasimler yoktu die. Esimde duymustu mesaji aldi galiba
ayy bak bu iyi fikirmiş ben de evdekileri götürüp kolların kestireyim mervecim aklınla bin yaşaCanm bende ayni senin gibi dusundum bi ay kaldi bosuna masraf olmasin kendime alacagima ogluma alirim dedim. Veee almadim burda da bi tek lcw de hamile giyim var hic bakmadim bile hamile giyim reyonuna zaten bugune kadar cok da guzel bise gormemistim. Uzun kollu aldiklarim zaten penye ve kalin deil hepsini terziye goturdum kesti kollarini kisa yapti cok da orjinal oldu arti bnde siyah guzel bi pantolon aradim bulamadim normal keten pantolonumu verdim terziye bide cok guzel penyeden likrali esnek bi straptez atletimi verdim belini kesip bu atleti dik dedim. Ornek olarak bi hamile kotu da biraktim. On numara yapti saolsun keltos terzi
hosbuldum canim
iyiler cok sukur teyzeleri. Bir tanesi gazman gibi canima okuyor. Digeri de daha sakin masallah
ben de toparlandim. Ben hastanede gaz olayindan dolayi cok kotu olmustum. Ilk 3 gun sonra duzeldim. Tavsiye edebilecegim tek sey yaniniza rezene goturun kizlar. Dogumdan sonra icmeye baslayin. Ben rezeneyi icince cocuklar da rahatliyor cok afedersiniz bende. Hastanede o kadar iskenceyi eziyeti bosuna cekmisim dedim. Baska aklimda suan bisey yok. Sorarsaniz yazarim :)
Bu arada aklimdayken soyleyim. Allah @OzlTzk den razi olsun o yazmisti daha once. Mutlaka ciddiye alin ve yaninizda bulundurun.
Tahin yagi super bisey gogus ucu yarasi icin. Ozellikle sutum gelmese de ben hastanede pompayla filan cabalayacam diyorsaniz hastaneye de goturun.
Yaninizda cay kasigi olsun hastanede ilk gelen kolostrum denen sutu bebege vermek icin cok iyi oluyor. Benimkiler ememedigi icin kasikla verdim. Ustelik cay kasigi gibi birsey bulamayip koca hastanede corba kasiginin sapiyla verdim ama cok sukur verdim :))
Gün henüz aymadan uyanık olanlara Günaydınlar olsun.bugunde yeni olmayan ama yeniden hortlayan problemle karşınızdayizödeme bağlı olarak şişen ellerde milyonlarca karınca gezmesi ve uyuz gibi kasinması uykumun arasında ellerimi karyolanin başına surte surte ateş çıkaracaktim nerdeyse şu kadarcık yazıyı yazmak bile 10 dakikami aldı.sona yaklaştıkca hergün yeni birseyler çıkıyor .hayırlısı olsun
sorarsan bana da söyle canım..O bendede pluyo yaa doktora sormayi unuttum nedir bu diye
valla ben altın falan beklemiyorum hatta hiçbişey beklemiyorum ama bi çiçek alsa hayır dememKiz ben cok bise beklemiyorum kiytirik bi don corap alsa yada ne bilim 5 liralik tek guller filan varya oyle bise eli dolu olsun ama illaki anneler gunumu kutlasa bi de bitek o gun bana biraz ozen gosterse raziyim ya. Her ozel gunde de soylerim bunu illa altin alip sik restoranlara goturmek zorunda deilsin onemli oln hatirlayip ozel hissettirmen die... amaaa biseyin farkindayim dogumda bi altin alacak bana... altin fiyatlarina bakiyo. Gecenlerde kaburga bilezik gosterdi baya oluyo nasil boyle bilezik takarmisin die. adana burmasini takmamistim duz bilezige cevirdi onlarda singirdiyo diye takmadim. Sanirim ondan takacagim bisey olsn diye bakiyo. Bi ara kendime kizdim ne kadar hayalperestsin die. Ama annem benim hamileligin baslarinda anltmisti. Simdiki gencler dogumda eslerine altin filan takiyo hastanede bizm zamnimizda hic boyle merasimler yoktu die. Esimde duymustu mesaji aldi galiba
ayy bak bu iyi fikirmiş ben de evdekileri götürüp kolların kestireyim mervecim aklınla bin yaşaCanm bende ayni senin gibi dusundum bi ay kaldi bosuna masraf olmasin kendime alacagima ogluma alirim dedim. Veee almadim burda da bi tek lcw de hamile giyim var hic bakmadim bile hamile giyim reyonuna zaten bugune kadar cok da guzel bise gormemistim. Uzun kollu aldiklarim zaten penye ve kalin deil hepsini terziye goturdum kesti kollarini kisa yapti cok da orjinal oldu arti bnde siyah guzel bi pantolon aradim bulamadim normal keten pantolonumu verdim terziye bide cok guzel penyeden likrali esnek bi straptez atletimi verdim belini kesip bu atleti dik dedim. Ornek olarak bi hamile kotu da biraktim. On numara yapti saolsun keltos terzi
hosbuldum canim
iyiler cok sukur teyzeleri. Bir tanesi gazman gibi canima okuyor. Digeri de daha sakin masallah
ben de toparlandim. Ben hastanede gaz olayindan dolayi cok kotu olmustum. Ilk 3 gun sonra duzeldim. Tavsiye edebilecegim tek sey yaniniza rezene goturun kizlar. Dogumdan sonra icmeye baslayin. Ben rezeneyi icince cocuklar da rahatliyor cok afedersiniz bende. Hastanede o kadar iskenceyi eziyeti bosuna cekmisim dedim. Baska aklimda suan bisey yok. Sorarsaniz yazarim :)
Bu arada aklimdayken soyleyim. Allah @OzlTzk den razi olsun o yazmisti daha once. Mutlaka ciddiye alin ve yaninizda bulundurun.
Tahin yagi super bisey gogus ucu yarasi icin. Ozellikle sutum gelmese de ben hastanede pompayla filan cabalayacam diyorsaniz hastaneye de goturun.
Yaninizda cay kasigi olsun hastanede ilk gelen kolostrum denen sutu bebege vermek icin cok iyi oluyor. Benimkiler ememedigi icin kasikla verdim. Ustelik cay kasigi gibi birsey bulamayip koca hastanede corba kasiginin sapiyla verdim ama cok sukur verdim :))
Gün henüz aymadan uyanık olanlara Günaydınlar olsun.bugunde yeni olmayan ama yeniden hortlayan problemle karşınızdayizödeme bağlı olarak şişen ellerde milyonlarca karınca gezmesi ve uyuz gibi kasinması uykumun arasında ellerimi karyolanin başına surte surte ateş çıkaracaktim nerdeyse şu kadarcık yazıyı yazmak bile 10 dakikami aldı.sona yaklaştıkca hergün yeni birseyler çıkıyor .hayırlısı olsun
Kızlar erken dogururum diye odum kopuyor. 5 saatte bir ilaç alıyorum. Dun akşam doktor a gittim sancı çıkmadı. Bebeğim 2. 800 gr acilma yok dedi yarın tekrar kontrolüm var inşallah oglum biraz daha durur
sorarsan bana da söyle canım..
valla ben altın falan beklemiyorum hatta hiçbişey beklemiyorum ama bi çiçek alsa hayır demembenim odundan sabah cebinden para aldım ben kendime ayakkabı alıcam anneler günü geliyo dedim mesajı aldıysa tabi
ayy bak bu iyi fikirmiş ben de evdekileri götürüp kolların kestireyim mervecim aklınla bin yaşa
evet canım rezene çayını hemen listemize yazalım.. çay bardağı ve çay kaşığını arkadaşımda söylemişti onu da not alıyorum hemen :)
ahh ahh bana hiç şişlik deme olmadı olmadı bu son iki gündür ayaklarım davul gibi artık babetlerimi giymekte zorlanıyorum ve bugünlerde düğünlerimiz var ne giyicem ben ayakkabı olarak ?? siz ne giyiyorsunuz kızlar rahat bişey ?
Yine karnım da kasılma hissediyorum. Sancim 100 e çıkmış onu hissetmiyordum. Doktor diyor hissetmiyor musun Hayır sadece belim ağrıyor diyorum. Artık hayırlısı olsun yapacak bişey yokcanım inşallah biraz daha durur. ama kilosu çok iyi maşallah o yüzden telaş etme zaten 32 sonrası emme refleksi ve ciğerler de gelişiyor. stres olma olacağına bırak. 2 kg sonrası zaten bebekler prematüre sayılmazlar. 2 hafta daha durursa da 37 haftadan sonra da prematüre sayılmıyor.
Canim bimden meyve suyunu alip ictim benn kabiz olmamak icin sende icebilirsin tadida cok guzelkızlar transferden sonra ananas yedinz mi merak ettım ..tecrübelerinizden yararlanmak istırom
Kızlar erken dogururum diye odum kopuyor. 5 saatte bir ilaç alıyorum. Dun akşam doktor a gittim sancı çıkmadı. Bebeğim 2. 800 gr acilma yok dedi yarın tekrar kontrolüm var inşallah oglum biraz daha durur
Doktorun en iyisine karar vericektir bende iki embriyo istemistim doktorum zayif oldugum icin ikiz tasiyamicagimi soyledi tek embriyo koydu o da tuttu allah a sukursize bişe sorcam ablalarım:))sizce ben doktoruma 2 embrıyo koyma konusunda baskı yapmalı mıyım aklım çoook karıstı
Sağol canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun seninde yardımcın olsun. Sağlıkla kavuşalım da gerisi önemli değilcanım geçmiş olsun öncelikle, içini ferah tut ben ne zaman doktora gitsem bugün yarın doğurursun dediler çok şükür bu zamana geldik. Duanı et, kendini takip et, kanama, aşırı sıvı ve ritmik kasılmayla birlikte sancın yoksa bol bol dinlenerek şu 2 haftayı da atlat inşallah; şimdi doğsa bile çok sıkıntınız olmaz... Allah'ın izniyle ama sen dikkat et kendine gerisini Allah'a bırak..
Öyle maalesef...Cok iyi anliyorum. bizde de esim hep sutten cikmis ak kasik olur. Ben olaylari hemen unutamadigim icin mesafeli durdugumda sustugumda yada ciddiye almadigimda sorunlu psikopat olurum...ozunde cok iyidir esim cok merhametlidir. Duygusaldir her zaman disa yansitmasa da.. ama benimle bi problemi var galiba bana gelince enteresan bi kisilik... cozemedim cozmeye calismayi da biraktim
Bu haftalarda aşırı bulantı kusma vs nin dışında gebeliğe dair bi belirti gözlenmez zaten şekerim.ne karnın bellidir,ne bebek hareketlerini hissedebilirsin.bebek yok gibi fln diye düşünüp stress yspman yersiz olur.var olan bi bebek durup dururken hiç bi belirti vermeden yok olacak hali yok,Allah korusun bu haftalarda gebeliğin sonlanacak olsa sancıyla birlikte kanaman vs olur.farkedilmeyecek bişey değil yani.12. Haftaya ysklaşmışsın,12. Hafta 1. Trimesterın sonu demek.yani gebeliğe bağlı bi çok belirti ve şikayetin yok olduğu 2. Trimestera griyosun.bazıları doğuma kadar çekiyor bu şikayetleri bazıları da gayet sıkıntısız atlatıyo.boşuna vesvese yapma bencetecrübeli anneler 11 haftalıgm hıckarnımda belrtı yok bulantılarm bttı zatencok cok azdı goguslermn sıside ındı 2kilo vermişm korkuyrm sankı bebek yok gıbı eskıden nasılsam oyleym hersey yolundamıdr.
Sadece bol su iç,tuzsuz ye yürü dedi ama yürüyünce bu sıcakta daha çok şişiyorum.Suyu çok içmeye çalışıyorum an itibari ileay canım yaa çok geçmiş olsun doktorun ödem için bir şey söyledi mi?
Biz ne desek boş ama herkesin vücudunun tepkileri farklı .Bana kalırsa en yakın saglık ocagına git kalp atışını dinle rahat edersin ,bende ilk zamanlar öyle hissederdim hooop koşa koşa sağlık ocağınatecrübeli anneler 11 haftalıgm hıckarnımda belrtı yok bulantılarm bttı zatencok cok azdı goguslermn sıside ındı 2kilo vermişm korkuyrm sankı bebek yok gıbı eskıden nasılsam oyleym hersey yolundamıdr.
inşallah canm ama okuyorm kalbi durmuş hıc belırtı vermeden kendı doktorm 15ınde gel dedı ama ben yarn ıcn baska doktordn randevu aldm bı goreym ıcm rahatlasnBu haftalarda aşırı bulantı kusma vs nin dışında gebeliğe dair bi belirti gözlenmez zaten şekerim.ne karnın bellidir,ne bebek hareketlerini hissedebilirsin.bebek yok gibi fln diye düşünüp stress yspman yersiz olur.var olan bi bebek durup dururken hiç bi belirti vermeden yok olacak hali yok,Allah korusun bu haftalarda gebeliğin sonlanacak olsa sancıyla birlikte kanaman vs olur.farkedilmeyecek bişey değil yani.12. Haftaya ysklaşmışsın,12. Hafta 1. Trimesterın sonu demek.yani gebeliğe bağlı bi çok belirti ve şikayetin yok olduğu 2. Trimestera griyosun.bazıları doğuma kadar çekiyor bu şikayetleri bazıları da gayet sıkıntısız atlatıyo.boşuna vesvese yapma bence
Gelseydin topiğe takılırdık beraber sonraGünaydın kızlar uykusuz bir gece daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?