• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Çok geçmiş olsun canım. Bizimki 7 haftalık. Önümüzdeki ay gel 2'li testi yapalım dedi. Bir de kan idrar testleri gibi şeyler verdi.

Benim dr kan testi yapti aslinda hamilelikten once yapiliomus ama yaptirmayan ilk ayda yaptiriomus tiroid seker felan bakti iste.. Bir sknti yoktu enfeksiyon kapmisim sadece bakalim 11 inde gitcem yine ikili test mi yapcak ne yapcaksa

Selam arkadaşlar 9+1 deyim bugün kontrole gitcem görelim bakalım bebiş ne yapıyor. Bu arada hafta sonundan beri bulantım azaldı ve enerjim arttı sanırım bu konuda şanslıyım. Umarım buradaki herkesin bir an önce bulantıları azalır biter :) :nazar:

Selam arkadaşlar 9+1 deyim bugün kontrole gitcem görelim bakalım bebiş ne yapıyor. Bu arada hafta sonundan beri bulantım azaldı ve enerjim arttı sanırım bu konuda şanslıyım. Umarım buradaki herkesin bir an önce bulantıları azalır biter :) :nazar:
İnşallah Rabbim bizede o günleri gormeyi nasip etsin. Senin adına sevindim bulantılar fena

.

Öyle canım onlar icin her şey,ters bir etkisi olmasın da ondan endişelenip sordum.1 ay devam edersem ben de yaklaşık o süreye dek kullanmış olucam.İnşallah iyi gelir de biter bu tedirginlikler.Sana da cok geçmiş olsun...

Biz de bugün 7 haftalık olduk yakınmışız.Bugün benden de detayli kan ve idrar tahlili istedi doktor.Demek ki oluyor bu haftalarda.İkili testten hrnüz hic bahsetmedi.İki hafta sonra tekrar cagirdi beni
Amin canim benim çok sagol

OTE="Aksamlar, post: 44451448, member: 707234"]Bugün mutluyummm bebeğimin kalp atışlarini duydum :KK55: mutluluktan uçarim beeen :21::KK46:Allahim herkese nasip etsiiiin.. Amin:KK200:. Arkadaşlardan biri vitamin ilacimiz vardi onu sorucaz demiştik gunde bir kere kullaniliyormuş oğrendim bugün drtan. Ay çoook tatliydiii yaaa kalbini bile gorduuuuummm:anneadayı:[/QUOTE]
Cok Sevindim canim.darisi basimiza.Allah bu mutlulugunu bizede tarttirsin.

Merhaba aralık anneleri size sorun şu hamile olduğunuzu öğrendikten sonra beslenmenizi degistirdiniz mi neler yaptınız ve yapıyorsunuz bu yönde? Bugün bi meslektasimla sohbet ettik o bana bol bol yemen ve yememem şeyleri söyledi sohbet boyunca :)

[QUO"Aksamlar, post: 44451458 707234"]Tatlim.normal o kesen buyuyor bebek tam.yerleşiyor ondan ağriyor rahat ol :KK66:[/QUOTE]
Ayy cok saolasin canim ya bende agridikca tedirgin oluorum henuz doktora da gitmedigim icin. Ole diosaniz rahatliyabilirim artik.

Merhaba aralık anneleri size sorun şu hamile olduğunuzu öğrendikten sonra beslenmenizi degistirdiniz mi neler yaptınız ve yapıyorsunuz bu yönde? Bugün bi meslektasimla sohbet ettik o bana bol bol yemen ve yememem şeyleri söyledi sohbet boyunca :)
Canim bizimlede paylasir misin? Aksine son zamanlarda cok istahsizim. Sabah hasladigim yumustayi hala yemedim :-/

İlk zamanlar mide bulantisindan hicbisi yiyemiyoruz ki.. Doktorum ilk 3 ay ne yiyebiliuorsan onu ye demisti ama uc aydan sonra haftada bir balik, iki parca kirmizi et, ceviz badem fistik ici sut peynir yogurt bunlari mutlaka planli sekilde ye dedi. Ben de duzeldikce saglikli yemekler yemeye calsiiyorum ama gunum
Gunume tutmuyor :( sen neler ogrendin beslenmemizle ilgili bizle de paylasirmisin :)

Canim bizimlede paylasir misin? Aksine son zamanlarda cok istahsizim. Sabah hasladigim yumustayi hala yemedim :-/
Tabiki aklıma geldikçe ekleme de yaparım. Öncelikle dondurulmuş ürünleri Hayatımdan cikardim. Eşime de yapmıyorum:) herşey taze olacak et süt sebze... Süt Çatalca tarafından geliyor taze taze her hafta 3 kg kadar alıyorum yoğurdu kendim yapıyorum bunu hamile olmadan öncede yapardım :) hem daha lezzetli hemde sağlıklı oluyor. Eti bildiğim güvendiği kasaptan alıyorum ve kullanacağım kadar taze alıyorum fazla alıp deepfreze atmak yok:) mevsim meyveleri ve sebzelerini tuketiyorum sabahları maydonoz roka beyaz peynir gibi şeyler yiyorum dere otunu çok severdim hamilelikleri birlikte içim kaldirmiyor kokusunu diyemiyorum eğer yiyebilirseniz en yüksek c vitamini onda bol bol tüketmek lazım bu aylarda onun dışında tavuk Hayatımdan çıkardım ama bildiğiniz bir yer varsa köyde dışarda yayılan tavuk getiriyorlarsa sakıncası yok. Yumurta gene Çatalca tarafından geliyor köy yumurtası tadi bile farklı çok kahve günde 4-5 fincan icsem doyamazdim tamamen bıraktım sigara zaten bıraktım:) işlenmiş gıdaları kesinlikle almayın dönerler köfteler hazır kıyma hazit mantı sonuçta o da dönük oluyor. Hazır çorba yerine kesinlikle kendimiz çorba yapalım et suyu tabletleri yok onun yerine kasaptan rica edin et alırken kemik alın onu başlayıp suyunu kullanabilirsiniz. He bide her akşam portakal nar limon suyu karışımı iciyorum (tabi bunu resmen aseriyorum o kadar çok canım çekiyor ki:)) aklıma gelen farklı bisey olursa gene yazarım sizin soracaginiz birsey olursa beklerim gıdaların dilinden anliyorum. Az çok;)

Günaydın güzel anneler biraz geç oldu ama bizde çalışıyoruz :) geçen hafta pazartesi doktordaydım. İlk defa bebeğimi gördüm ve kalp atışını duydum. Boyle bir mutluluk yaşadığım için şükürler olsun. Darısı tüm isteyenlere inşallah en kısa zamanda nasip olur. Doktor kan ve idrar testleri istedi onları devlet hastanesinde yaptırdım ve yine devletten randevu aldım. İyi bi doktor olduğunu söyleyen çok oldu. Pazartesi günü gideceğim inşallah. Bakalım o doktor nasılmış.

Tabiki bu aylarda yediklerimiz bebek için değil kendimiz için bizim öncelikle sağlıklı olmamız gerekiyor. Planlı yemek lazım kesinlikle hepsini aynı anda yada çok aşırı tüketmek bizede rahatsızlık verir. Mide bulantisi için taze zencefil demliyorum o akıntı arttırıcı özelliği olmadığı için bebeğe zararı olmaz kesin olmamakla birlikte biz genede iki fincandan fazla icmeyelim. Ben mide bulantısıni onunla bastırmaya çalışıyorum iştahsızlık oluyor ama bazende gece olmadık zamanda biseyler yemek istiyorum.

Canım ben sabah akşam ceviz yiyorum.Süt içiyorum.Pekmez hergün bir kaşık.haftada 2 kez balık yemeğe özen gösteriyorum.(balığı sevmediğim halde)Hergün yumurta yiyorum.Başka aklıma gelen yok.

Tabiki aklıma geldikçe ekleme de yaparım. Öncelikle dondurulmuş ürünleri Hayatımdan cikardim. Eşime de yapmıyorum:) herşey taze olacak et süt sebze... Süt Çatalca tarafından geliyor taze taze her hafta 3 kg kadar alıyorum yoğurdu kendim yapıyorum bunu hamile olmadan öncede yapardım :) hem daha lezzetli hemde sağlıklı oluyor. Eti bildiğim güvendiği kasaptan alıyorum ve kullanacağım kadar taze alıyorum fazla alıp deepfreze atmak yok:) mevsim meyveleri ve sebzelerini tuketiyorum sabahları maydonoz roka beyaz peynir gibi şeyler yiyorum dere otunu çok severdim hamilelikleri birlikte içim kaldirmiyor kokusunu diyemiyorum eğer yiyebilirseniz en yüksek c vitamini onda bol bol tüketmek lazım bu aylarda onun dışında tavuk Hayatımdan çıkardım ama bildiğiniz bir yer varsa köyde dışarda yayılan tavuk getiriyorlarsa sakıncası yok. Yumurta gene Çatalca tarafından geliyor köy yumurtası tadi bile farklı çok kahve günde 4-5 fincan icsem doyamazdim tamamen bıraktım sigara zaten bıraktım:) işlenmiş gıdaları kesinlikle almayın dönerler köfteler hazır kıyma hazit mantı sonuçta o da dönük oluyor. Hazır çorba yerine kesinlikle kendimiz çorba yapalım et suyu tabletleri yok onun yerine kasaptan rica edin et alırken kemik alın onu başlayıp suyunu kullanabilirsiniz. He bide her akşam portakal nar limon suyu karışımı iciyorum (tabi bunu resmen aseriyorum o kadar çok canım çekiyor ki:)) aklıma gelen farklı bisey olursa gene yazarım sizin soracaginiz birsey olursa beklerim gıdaların dilinden anliyorum. Az çok:KK66:

Canım Maydonoz pek önerilmiyor diye duydum.Bir araştır istersen..

Canım biz bebek kararı aldıktan sonra direk gidip kan testi yaptirdim degerlerim nasil herhangi bir demir vitamin eksikligi varmi diye sonra kadin doguma gittim yumurtaliklatimi kontrol ettirdim. Folik asite basladim.beslenme alışkanlığimizi tamamen değiştirdik elimden geldiğince hala dikkat etmeye çalışıyorum bol bol Protein ve vitamin tüketmeye çalışıyorum karbonhidrat ve yapay gıdalardan uzak duruyorum :KK68:

Çok sevindim canım bizde pazartesi gideceğiz kalp atışı için.
Bulantın var mı?
Teşekkürler :) 3gün önce sabah bulantim oldu az. Ama o gun yağli yemekleri dahi gormek istemiyordum sadece poğaça yedim sut içtim. Ama dr dedi bundan sonra sabah bulantilari ola bilir dedi. Ay çok guzel bur şeydi Allahim kucağimiza da almağa nasip etsin inşAllah :*

Back