2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar bende nasip olursa ağustos annesi olacağım çok hızlı yazıyorsunuz çoğunlukla okuyamıyorum yetişemiyorum size, umarım hepimiz sağlıkla güzel güzel alırız çocuklarımız kucağımıza... normal doğum da sezaryen doğumda olsa size bir tavsiye sakın kötü doğum hikayesi dinlemeyin eğer biri size olumsuz şeyler anlatmaya başlarsa onu susturun ve bence onunla bir daha doğuma kadar görüşmeyin... bebeğinize ve beyninize olumlu mesajlar pozitif enerji yollayın iyi olacak diye düşünün... ilk doğumdan önce doktorlar hakkında çok ön yargılı davranıyordun kendi tanışdığım doktorlar sezaryen yanlısı davrandığı için güvenim kalmamıştı sonra bize derslerde anlatılan ve ülkemizde pek yaygın olmayan doğal doğum mevzusunu araştırmaya ve bununla alakalı bir çok şey düşünmeye başladım bazı sebeplerden ötürü kontrollerimi yaptırdığım doktorda doğum yapmadım şehir dışında olduğum için... ama tam istediğim gibi olmamakla birlikte gayet güzel bir doğum oldu. kızımı 10:30 da başlayan suni sancı 12:00 de kesip kendi sancımla devam ederek normal doğumla kucağım aldım bir kere bile bağımadım tamamen kendim sürekli ayakta dolaşarak 16:10 da kucağıma aldım inanılmaz güzrl bir duyguydu o muhteşem şeyi gördüğüm anı tarif edemem tek problem kızmı benden alıp götürmeleri oldu. nasip olursa bu doğumda anne bebek dostu bir doktorla irtibat halinde olmak istiyorum ve ten tene temasla çocuğumdan ayrılmadan doğum yapmak istiyorum ... tek içimde kalan bu oldu ha birde kızım son anda kakasını yaptığı için küçücük bir epizyo/kesi atmak zorunda kaldılar ona üzlürüm acaba olmasa olurmuydu diye!? UZUN OLDU KUSRA BAKMAYIN... HAYIRLI AKŞAMLAR...

Ben araştırdım bikaç arkadaşa sordum iki gün sigorta eksik yatıyomuş maaş da iki gün eksik veriyomuş. İki gün sigortada raporlu görünüyomuşsun
Canim bankada calisken raporlu gunleri eksin oduyorlardi ama biz onlar sonra ptt den aliyorduk. o gunlerin odemesi farkli yapiliyordu.

Bir de aranızda ilk çocuğunu normal doğum ile dünyaya getiren ve cesaret verebilecek, iç açıcı normal doğum hikayeleri olan varsa paylaşabilir mi? Çoook teşekkürler şimdiden
canim bende normal dogum yaptim. diger kisilere baktikca cok rahat dogum yaptigimi soyleyebilirim ki rahim kapakcilarim tersti ve oglumun kafasida buyuktu . saat 10 gibi dogumhaneye aldilar kendi sancim gelmedi icin once suni sanci verdiler ve suyumu patlattilar. kendi sancilarimi hic cekmedim suni sanci ile dogum yaptim ama sabah saat 10 da baslayan dogum maceram 16.16 da sonlanmisti.
3780 gramlik oglum dunyaya saglikli geldi. dogum sonrasi karmasikti duygularim ne olup bittigini anlamadim. doktorum hemen oglumu kucagima verdi. hemsilerede birakin oglunu sevsin biraz dedi. optum guzelce sonrada mecburen aldilar benden ama doktorum hemen alip dogumhanenin disinda bebeklerin bakildigi yerde camdan oglumu babasina gostermis. esim cok duygulanmisti. ilk defa aile oldugumuzu o zaman anladik belkide.

Arkadaşlar ikili test yaptirsn var mi aramizda? Ya da gün alan? 11-14 haftalarda diyor benim iki hafta sonra zamanki besliyor. Bu surenin basinda mi tercih ediyor doktor sonunda mi? Bi de nasil yapiliyor bilgisi olan?
canim farketmiyor. o haftalarin basinda da gitsen sonunda da ortasinda da gitsen olur. ultrasyon ile bebegin ense kalinligini olcuyorlar. sonra senden kan aliyorlar kandaki bhcg degeri ve yas kriterlerini degerlendirerek cocugunun down sendromlu olma riskini belirliyorlar. annenin yasi ne kadar fazla ise riski o kadar artiyor.

Birde bi arkadaşın paylaşimini okuyunca korktum.mantar konusunda yani hem az su içiyorum hemde pamuk lu çamaşır giymeye dikkat etmiyorum doğrusu ki banyo yaparken filan iyice yikardim duş jelli filan birde ama artık onu yapmıyorum .mantar için ne yapmalıyım ya :KK43:pinpiriklendiiimm simdi.mantar mi değilmi bilmiyorum da ama yeni internet de okurken keşfettim yani illa ilaç filan mi kullanmam gerek nasıl geçer bu .
akıntımı var canım

canim farketmiyor. o haftalarin basinda da gitsen sonunda da ortasinda da gitsen olur. ultrasyon ile bebegin ense kalinligini olcuyorlar. sonra senden kan aliyorlar kandaki bhcg degeri ve yas kriterlerini degerlendirerek cocugunun down sendromlu olma riskini belirliyorlar. annenin yasi ne kadar fazla ise riski o kadar artiyor.
anladım teşekkür ederim çok. şeker yüklemesiyle karıştırdım herhalde öyle hayal ettim zor bişey olarak. değilmiş . tekrar teşekkürederim

belki de aliağada yaptırırım. tıp merkezinde. çünkü o tarihlerde orada oluccm tatil nedeniyle. inş güzel yaparlr

Evet canim ya hani tutmayinca bi kere uzuluyoruz ama boyle her gun stresliyiz gerginiz probkem bende de yok sna uste onu sa sorun ediyorum gerkesin midesi bulanuyo benim niye bulanmiyo herkesin goguslrri agriyo vrnim niye agrimiyo diye

Masallah Allah tamamina erdirsin saglikla kucagimiza alalim insallah dediklerine katiliyorum canim negatif sonuc alinca yikiyoruz ama bi kere boyle 18 aralikta ogrendim ben sonucumu keseyi de gormedim ya dusun halimi e bizimkiler cok kiymetli gebelikler esimde cok karisiuo gunde 50 kere watsup tan yaziyo bebisler nasil diye ay ben nerden biliyim iyilerdir herhalde babalari ellerinden opuyorlar diyorum ne diyim:KK48: o da beni etkiliyo oje bile surdurtmuyo kimyasal diye neyse nasip kusmet olursa agustosa kadarburdayiz canyodasi olucaz artik birbirimize:anneadayı::nazar::KK46::KK46:

benimde ciddi mide bulantim yok 2 3 gunde bi kusma oluyo bazen olmuyoda cok zorlamiyo beni seninkide ne guzel hep boyle rahat gecer hamileligin ilk bulusma cok heyecanli oluyo:KK46: ilk defa yasiyoruz o duyguyu oylede guzelki minik kalbinin attiginida gormustum pit pit anlatilmaz yasanir derler ya dogru ben 8. haftamda gorebilmistim keseyide bebegimide insallah sorunsuz bi hamilelik geciririz bu cuma yine konrtolum var bende ikinci kesede olusmus ama icinde yolk sac da yok embryoda cuma onun icin gidicez bakalim ne durumda insallah da problem olmaz benim esimde ayni senin ki gibi bebiskom bugun nasilmis yaramazlik yapmismi diyip duruyo bi gorsen ama iste adamcagizlarin hayaliydi iple cekiyoduk bugunleri :KK60: insallah bebeklerimizin cinsiyetlerini cicilerini paylastigimiz konustugumuz gunlerde olur hep beraber gun sayariz dedigin gibi :KK19:

belki de aliağada yaptırırım. tıp merkezinde. çünkü o tarihlerde orada oluccm tatil nedeniyle. inş güzel yaparlr
canim onemli olan ense kalinliginin normal dogru olculmesi . ben o testi devlette yaptirmistim. ultrasyonda olcen yanlis olcmus. apar topar beni ayrintili ultrasyona gonderdiler. oradaki doktor bebeginiz normal sizin olcumu yanlis almislar demisti.

Kizlar doktorum bana mepamed verdi 10 mg ama bi faydasini gormedim 2 gundur kullaniyorum farkli ilac kullanip faydasini goren varmi oluyorum kusmaktan artik

Bir de aranızda ilk çocuğunu normal doğum ile dünyaya getiren ve cesaret verebilecek, iç açıcı normal doğum hikayeleri olan varsa paylaşabilir mi? Çoook teşekkürler şimdiden

ben normal epidural yaptım çok da rahattı yatıp doğurmayı bekliyorsunuz hiç korkma çok rahat oluyor

Valla pek iyi haberler almadm ne yazikki ;( bebegin kafatasinda anomali tespit etti doktor bir hafta sonra tekrar gidicem ayni sekilde devam ediyorsa mecbur alinacak :KK43: anliicaginiz uzere coktum ;( insllah siz saglikla alirsibiz kucaginiza benim umudum kalmadi cunku;(

sakın hemen aldırma bana yok down sendromlu alalım yok kızamıkçık geçiriyorsunuz kör olur alalım elli şey söylediler dr değiştirin tek dr sözüyle hareket etmeyin çok olumsuz şeyler söylediler ama oğlum çok sağlıklı doğdu hatta üstün zekalı

bende ilk hamileliğimde yaşamıştım mantarı süt kesiği gibi bir beyaz akıntı.doktor 37. hafta çatı kontrolünde farketti. şunu biliyorum fazla hijyen düşkünlüğümden olmuştu.

Evet beyaz birşey yani normal akıntı değil .önceden beri ara ara olurdu ben bilmiyordum mantar filan olduğunu normaldir diye düşünürdüm .
benim süt kesiği gibiydi akıntım.doktor mantar olduğunu söylemişti.koku yada farklı bir renk yoktu. ama çabuk tedavi olmuştu.sorun yaşamadım o yüzden çok tedirgin olma arkadaşım.

selam kızlar:KK25: maşallah ne kadar çok konuşmuşsunuz :nazar::) nasıl durumlar sizde??:anneadayı:
bende pek bulantı yok ama her şey inanılmaz kokuyor..:KK51:
az önce yatağa gittim eşime doğru dönüyorum tuhaf bi koku geliyor.. adam tertemiz aslında.. burnuma gelen koku pis bir koku değil ama beni çok rahatsız ediyor.. uyuyamadım bende buraya geldim..:-) ne olcak böyle ya yatakları mı ayıracağız??:-)

Kizlar doktorum bana mepamed verdi 10 mg ama bi faydasini gormedim 2 gundur kullaniyorum farkli ilac kullanip faydasini goren varmi oluyorum kusmaktan artik
dramamin ve premesis druna danış kullan metpamid Son çareymis içerik okuyun ilaç alınca ..Ben kurtuldum bulantı kusmadan

Back