2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

annelik nasıl birşeydir böyle ya, nasıl bir koruma içgüdüsü Allahım sen hepimize bebeklerimizi bağışla, olmayanlara da nasip et inşallah
Aminnn gerçekten Allah tüm isteyenlere bu güzel duyguyu yaşatsın. sürekli temkinli olmaya çalışıyoruz hepimiz nolur nolmaz diye, herşeyden korkuyoruz pipirikleniyoruz fazlasıyla.. bazende insan diyo eskiden bunların hiçbirini bilmiyomuş büyüklerimiz ama hepimiz sapasağlam olmuşuz :KK54::nazar::nazar::nazar:

Canım bizdede ilişki yasağı var bazılarında yok düşük tehlikesi olduğu için mi acaba yasak

Kanamam olmustu 6. Haftada hastanede kaldım düşük tehlikesi icin. Kesenin çevresinde kanama alanları devam ettiğinden ilişki yasak dedi doktor. Senindemi düşük tehliken var canım

hmm o zaman cevize ağırlık vericez.. beyin gelişiminde önemli sanırım bebişlerimiz zeka küpü olsunlar dimi ama :KK76:
ben bir de şu batıl inançlara takılıyorum bu ara. yok hamileyken o ellenmez bu tutulmaz ciğer ellenmez falan duydunuz mu böyle şeyler??
Ay duydum geçen kuzen söyledi, aaay sakın ciğer elleme die, çilekelledikten sonrada elini bir yere sürmeyecekmişssn..
Sanki batıl yaaa.. Eğer böyle bir şey varsada çok şaşırırım :KK64::KK64:

:KK43: Isyerinden izin aldim tipi var eve erken gideyim derken gene dustum ya o ksdar dikkst etmeme ragmen sen 11 yil bekle tutsun tup bebegin kar yuzunden karnimdaki bebegine allah korusun sahip cikamazsam ya offff dua ediyorum ALlah rizasi icin birileri daha dua etsin bana bebegime bisi olmasin ya:anneadayı::KK46::nazar:
Kız sen niye dikkat etmiyosun kendine yola allah allah:KK20::KK67:
çok kızdım bu kaçıncı düşüşün

Canım adı ne ilacın
Metpamid in içeriği beni rahatasız etti hiç kullanmadim.premisis devlet karşılamadı hem vitamin hem bulantı önleyici ..Birde dramamin tablet.seruma da bundan katmislardi çok ii geldi.dr unuza sorun alın harika ya çok iyiyim bulantıdan eser kalmadı ve yemek yiyorum.ilkkez bugün 2 lt şu içtim :D

Kanamam olmustu 6. Haftada hastanede kaldım düşük tehlikesi icin. Kesenin çevresinde kanama alanları devam ettiğinden ilişki yasak dedi doktor. Senindemi düşük tehliken var canım
Canim bana ilk baştan beri ilişki 3 ay yasak demişti kanamam oldu sonra doktor değiştim oda aynısını söyledi progestan kullanıyorum sabah akşam

Kızlar bişey sorcam. Doktor perşembe ve cuma günü rapor verdi bana. Biraz önce patronu aradım bana raporun resmini gönder muhasebeye bildireyim dedi. Niye bildircek anlamadım kesinti falan yapmaz dimi

Kızlar bişey sorcam. Doktor perşembe ve cuma günü rapor verdi bana. Biraz önce patronu aradım bana raporun resmini gönder muhasebeye bildireyim dedi. Niye bildircek anlamadım kesinti falan yapmaz dimi
3 günden az raporlarda bildirim yapma zorunluluğu yok genel olarak butun işverenler muhasebeye bildirmek zorunda ama işlem görmez

3 günden az raporlarda bildirim yapma zorunluluğu yok genel olarak butun işverenler muhasebeye bildirmek zorunda ama işlem görmez
Muhasebeye bildirmek zorunda olduğu için istedi o zaman doğru anladım dimi ? Bende bu 3 gün olayını biyerde okumuştum o yüzden 2 gün istedim

Metpamid in içeriği beni rahatasız etti hiç kullanmadim.premisis devlet karşılamadı hem vitamin hem bulantı önleyici ..Birde dramamin tablet.seruma da bundan katmislardi çok ii geldi.dr unuza sorun alın harika ya çok iyiyim bulantıdan eser kalmadı ve yemek yiyorum.ilkkez bugün 2 lt şu içtim :D
Özendim haline

Annem beni ve katdeşimi doğururken çok kötü olmuş, ebeler hazırlıklı olun eşiniz kötü diye uyarmışlar babamı. Baba tarafımda da durumlar kötü, halam doğumda bebeği çıkaramadığı için vakumla almak durumunda kalmışlar, bu sırada bebek kafadan darbe almış ve özür durumu var. Kardeşimin muaynesindede çatısının çok dar olduğunu söylemişti ayrıca doktoru. Birde anne tarafımda da baba tarafımda da bebekler hep 4 kilo civarı doğuyor.
İkiside korkunç bana göre hatta epidurel bile olamam ben direk genel anestezi :) epidurele de burda meşhur bir doktor var tanıdık bel fıtığı sebebi diyor. Herkes farklı yorumluyor sanırım doktorumuz ne derse ona kanacağız.
Senin de ilk bebeğin mi?
Yok canim 2. si olacak. Ilki normal dogum. Insallah buda oyle olur. :)

Serum dan sonra 2 gün falan çok iyiyim ya bugün yine sabah tan başladı kusma bulantı benim gibi olanlar var mı ?

İyi akşamlar arkadaşlar,dün doktora gittim(devlete) ,benim doktorum özelde ama tahlil fln istedi,tahliller biraz tuzlu gelince devlette yapiiim dedim,dün gittim,doktorum 1,5 saat gelmedi.. O sürede bi bayan geldi doktoru bekleyen 3 gebeyi (ben dahil) başka bi odaya aldı,hastanede gebelikle ilgili eğitim veriliyormuş,onunla ilgili bilgi verdi ve kısaca bahsetti bende size aktarayım belki faydası olur ...Gebeliklerde ilk 3 ay düşük riskinin genellikle mantar ve enfeksiyonlardan kaynaklandığından bahsetti,bunun için çok fazla (günlük 2 lt )su içmemiz gerektiğini,iç çamaşırlarımızın kesinlikle pamuk olması gerektiğini,pet,peçete,pamuk kullanmamız gerektiğini ve vajinayı asla yıkamamız (iç kısım)gerektiğinden bahsetti... Bu dönemde demir,protein,kalsiyum ağırlıklı beslenmemizin öneminden bahsetti ve dedi ki,bebek sizden bütün vitaminleri alıyor zaten,bebek sizden aldığı zaman siz eksik beslenirsenirseniz siz güçsüz düşersiniz,kemik erimesi,demir eksikliği vb hastalıklar ortaya çıkar dedi :) özet halinde sundu eğitim içeriğini bende özet halinde aktardım,umarım faydası olur :KK25:

İyi akşamlar arkadaşlar,dün doktora gittim(devlete) ,benim doktorum özelde ama tahlil fln istedi,tahliller biraz tuzlu gelince devlette yapiiim dedim,dün gittim,doktorum 1,5 saat gelmedi.. O sürede bi bayan geldi doktoru bekleyen 3 gebeyi (ben dahil) başka bi odaya aldı,hastanede gebelikle ilgili eğitim veriliyormuş,onunla ilgili bilgi verdi ve kısaca bahsetti bende size aktarayım belki faydası olur ...Gebeliklerde ilk 3 ay düşük riskinin genellikle mantar ve enfeksiyonlardan kaynaklandığından bahsetti,bunun için çok fazla (günlük 2 lt )su içmemiz gerektiğini,iç çamaşırlarımızın kesinlikle pamuk olması gerektiğini,pet,peçete,pamuk kullanmamız gerektiğini ve vajinayı asla yıkamamız (iç kısım)gerektiğinden bahsetti... Bu dönemde demir,protein,kalsiyum ağırlıklı beslenmemizin öneminden bahsetti ve dedi ki,bebek sizden bütün vitaminleri alıyor zaten,bebek sizden aldığı zaman siz eksik beslenirsenirseniz siz güçsüz düşersiniz,kemik erimesi,demir eksikliği vb hastalıklar ortaya çıkar dedi :) özet halinde sundu eğitim içeriğini bende özet halinde aktardım,umarım faydası olur :KK25:
Çok tesekkur ederiz.. Su icemiyorum bir litreden fazla bundan sonra içeceğin daha çok zorlayacagim kendimi. Tekrar teşekkürler :-*

Back