İyi akşamlar arkadaşlar,dün doktora gittim(devlete) ,benim doktorum özelde ama tahlil fln istedi,tahliller biraz tuzlu gelince devlette yapiiim dedim,dün gittim,doktorum 1,5 saat gelmedi.. O sürede bi bayan geldi doktoru bekleyen 3 gebeyi (ben dahil) başka bi odaya aldı,hastanede gebelikle ilgili eğitim veriliyormuş,onunla ilgili bilgi verdi ve kısaca bahsetti bende size aktarayım belki faydası olur ...Gebeliklerde ilk 3 ay düşük riskinin genellikle mantar ve enfeksiyonlardan kaynaklandığından bahsetti,bunun için çok fazla (günlük 2 lt )su içmemiz gerektiğini,iç çamaşırlarımızın kesinlikle pamuk olması gerektiğini,pet,peçete,pamuk kullanmamız gerektiğini ve vajinayı asla yıkamamız (iç kısım)gerektiğinden bahsetti... Bu dönemde demir,protein,kalsiyum ağırlıklı beslenmemizin öneminden bahsetti ve dedi ki,bebek sizden bütün vitaminleri alıyor zaten,bebek sizden aldığı zaman siz eksik beslenirsenirseniz siz güçsüz düşersiniz,kemik erimesi,demir eksikliği vb hastalıklar ortaya çıkar dedi :) özet halinde sundu eğitim içeriğini bende özet halinde aktardım,umarım faydası olur