2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Amin canim cumlemizinkini.....evet ucuncu numara Allah nasip ederse son gulumuz olacak.....

Oh ne güzel, benim daha ilk gebelik canım, tecrübesizlik, merak, heyecan, korku, mutluluk hepsini yaşıyorum işte, karışık duygular içindeyim, umarım her şey güzel olur hepimiz için....

uyuyanlara iyi geceler iyi uykular ben bu gece nöbetçiyim burada. Yapacak işlerim var .

yalnız kaynanalık konusunda ben pek kendime güvenmiyorum pençelerim çıkabilir hele bir o günler gelsin :)

Selam canlar bugn kanamam azaldi sadece wc de bulasıyo iyi olcak gibi hissediyorum dr cok uzdu dün beni cok umut süz konustu acaba kan gibi aktimi diyorum ama yogun bi kanamam olmadi bilmiyorm artik rabbimin takdiri bir hafta dikkat edicem allaha emanet olun

Herkese iyi geceler arkadaşlar, ben yatıyorum, yarın sabah çok erkenciyim ben yatsam iyi olacak kendinize ve bebişlere iyi bakın

Oh ne güzel, benim daha ilk gebelik canım, tecrübesizlik, merak, heyecan, korku, mutluluk hepsini yaşıyorum işte, karışık duygular içindeyim, umarım her şey güzel olur hepimiz için....
Herseyin hayirlisi canim sagsalim kucagimiza alalimda.....
inanirmisin her hamilelik farkli yeni baska turlu tecrube....
ben ilk hamileligimde cok cahildim 20 yasindaydim hicbirsey bilmezdim.....
bazen diyorum ilki gibi tecrubesiz korkusuz olsaydim.....
suan belki her saniye mi korkuyla yasamazdim.....
acaba bos gebelik mi acaba kanamam olacakmi acaba yine onceki gebeliklerimdeki gibi risk yasayacakmiyim......

Allah hepimize saglikli gebelikler dogumlar nasip etsin.....
her hamileligin farli duygulari var.....

Gecmis olsun canim senin kanamanmi oldu....
dr ne dedi????

Cnm bende de oldu dün bugün azaldi ama dr hic bisey yapmadi ok umutszdu kendim gibi birini arıydum ne yapcami şaşırdım
Gecmis olsun canim senin kanamanmi oldu....
dr ne dedi????
evet cnmkanamam oldu ama dr hic bisey yapmadi sadece düşmezse bi hafta sonra gel dedi

Selamun Aleykum anne adaylari
siteye baktim ama yanlis yerde aramisim 2014 temmuz anneleri burdaymis
InsaAllah 6 temmuz ikinci cocugumuzu kucagimiza alacagiz..
2bucuk yasinda bir oglum var,kardes sart dedik sükür 6ay cabanin ardindan Rabbim cok bekletmedi..
bu gün dr daydik,kalp atislarini gördük MasaAllah
bu arada 7+4 olduk

hayırlı olsun canım aramıza hoş geldin inşallah sağ salim kucağına alırsın bebeğini....

Cnm bende de oldu dün bugün azaldi ama dr hic bisey yapmadi ok umutszdu kendim gibi birini arıydum ne yapcami şaşırdım
evet cnmkanamam oldu ama dr hic bisey yapmadi sadece düşmezse bi hafta sonra gel dedi
Cok gecmis olsun inss birsey olmaz....
peki kalp atislarini dinledinmi????
en iyisi dinlen yerinden bile kalkma bol bol dua et Allaha emanet...

Hayirli olsun canim....

kalp atislarini sirada bekleyenlerin basina....
sag salim kucagimizada alalimda..

canım ne olur üzme kendini bence geç döllenme sonuçta kese var bebekte var gelişimi iyi kalp atışını illaki 6.haftada duyulcak diye bi şart yok sonuçta.. 15gün daha bekle tabi bu arada doktor kontrollerine git..15günden fazla da eğer gerçekten kalp atışı olmazsa mecburen canım yoksa seni zehirler..kuzenimden biliyorum kalp atışlını beklicez derken bebek anneyi zehırlemıs ve 3gün yogunbakınmda yattı kuzenim..öncelik senın sağlısğın sonra bebegin sağlıı bu dediğimi unutma lütfen..
kızlar muayenenize eşiniz girebiliyor mu ?

hepsinde girdi yanımda ,hepsindede alttan bakıldı hemde... ilk zaman çekindi şimdi eşimde alıştı benden önce giriyor doktorun odasına :)
hayırlısı ile kucağımıza alırız inş

kızlar bu arada benim gibi kilolu hamile kalan var mı
beeen varııımm 76 kgyum
oyy masallah..5.5kg

bende 4.75kg doğmuşum sıpam bana çekmesin yoksa nasıl normal doğum yapabilirim :18: eğer mümkünse normal doğum yapmak istiyorumda
geçmiş olsun canım Allah şifa versin bebişine ve sana
aşırı derecede sancın olursa mutlaka doktorunu aramalısın..değerin yükselmesi gerekirken düşmüş insallah herşey yolundadır
aynen canım..koyvermek en iyisi bazen

bu cümleyi bugün eşim söyledi arkasındanda hadi yaylaya taşınalım orda bişicik olmaz sana dedi

canım sen ve bütün yeni geneln arkadaşlarım hoşgeldiniz,bebişlerinizi Rabbim tamamına erdirsin insallah

Kızlar bende temmuz annesi olacağım insallah ama benim karnimda agrilar oluyor böyle adet sancisi gibi benim gibi olan var mi hiç
Aynen hala var ve feci...

Kanama yok da korkuyorum bebege bişey olur diye birde benim 1048 hcg çıktı acaba keseyi ne zaman görürüm? ilk gebeligim cok heyecanlıyım cok tşkler cvabin icin
1500 olunca alttan gorunuyor...sata gore 4+5 ve bugun gordum 1888 deger ile..hyrli olsun
canım kese 6 haftalıkken görünüyor sen haftaya git kalp atışlarını da duy
4+5 im gorundu bnm...
Doktor simdi gorunmez alttan ultrasonla bakalım dedi perşembe günü ama alttan istemedim bir sakincasi olur diye olur mu acaba
Hyr tabii ki...tum dr lar ilk aylar alttan muayenin daha dogru ve onemli oldugunu soyluyorlar...sadece bebek degil genel bir muayene oluyor...olasi bir risk varsa ancak bu yolla anlasilabilir...korkucak bisi yok..:))
Cuma günü gidicem keseyi görmeye canım...

Hyrlisi olsun...ben bugun gordum

herkeze hayırlı akşamlar

geçen hafta dr gitmiştik kesemizi görmüştük cuma günü sabah kontrolümüz var kalp atışı için gidicez dr aradım bugün geliyimmi dedim olmaz cuma gel dedi

bugün ben yine hastanedeydim üniv.hastanesinde...

silbaştan tahlillerin yapıldı..

bundan sonra kontrollerim ; kadın doğum + genetik + perinatolog olacak paralel şekilde devam ettim ve edeceğim..

13 ocak a bebeğime karyotip yapılacak(bebeğimin kesesinden amniyosentez sıvısı alınacak) lütfen dualarınızı eksik etmeyin bebeğimde herhangi bi problem çıkmasın

20-28.haftalarda yani şubat ayında mutlaka obstetrik RDUS yapılacak ,doktorum bunu özellikle vurguladı (ama ben bunun ne olduğunu bile bilmiyorum)

riskli gebelik grubunda olduğum için erken doğum riskim var (7.ayda gibi gelecek yavrum insallah 9.aya kadar dayanabilir bebeğim)

şuan ciddi anlamda çok üzgünüm ,dün çok ağlamıştım artık ağlamak ve üzülmek istemiyorum çünkü bebeğimi strese sokuyorum o zaman

hakkımda hayırlısı olsun ne diyim.................

Son düzenleme:
kizlar bu gün druma muaneden önce kalp atislarini görmemiz gerekiyo degilmi dedim,dediki 7. haftada basliyo kalp atislari ama gec döllenme falan eklenirse sure uzayabiliyo dedi,yani bu gün görmesekde sorun olmaz dedi...
yani daha 6. haftda falan görülmemesi normal..ilk gebeligimdede 7. haftadan sonra görülmüstü kalp atislari..ve kahverengi lekelenme olmustu oglumda 1 kere olmustu 7. haftamda ama cok sükür sapasaglam 40+1 de aldim pasami kucagima..
bizim gelinde lekelenme yasiyodu ama sükür bisey olmadi..üzmeyin kendinizi,InsaAllah sagsalim alcaz hepimiz kucaklarimiza yavrucaklari

kızlar herkeze nacizane birkaç tavsiyem olacak

nasılsa hamileyim diyerek bol bol ekmek hamurişi veya gereksiz ne varsa canınız çekmediği sürece yemeğin ne bebeğe faydası var ne size, yağ yapmaktan ve doğumdan sonra bu kiloları nasıl vericem diye kara kara düşünmekten başka hiçbir faydası yok

az ve sık öğünler yiyin, öğünlerde bol vitamine yönelin, salata malzemeleri folik asitten zengindir, et ürünleri protein, süt ürünleri kalsiyum, bakliyatlar bol ve çeşitli vitamin aralığına sahiptir, ayrıca balık haftada bir omega için gerekli, bunlar hem size bol kilo yapmaz hemde gerekli vitaminleri almanızı sağlar, makarna pilav ekmek hamurişi kızartma tarzı şeylerin faydası yok zararı çok ( yağ depolar vücutta )

bende çatlak olmaz demeyin olabilir, asla ve asla ihmal etmeyin, mutlaka hiç bir krem kullanmıyorsanız bile bebek yağı ile karnınızı üst baldırlarınızı kalça ve göğüslerinizi yağlayın. cildinizi nemli tutacağı için cildiniz esnedikçe çatlak oluşumunu önler. bu size şimdi gereksiz gelebilir o kadar olsun bebek doğurucaz demeyin size tavsiyem bazen forumdaki doğum sonrası çatlaklarla uğraşan hanımların konularına bakın, ne kadar haklı olduğumu ve tedbir almanız gerektiğini anlarsınız.

çok kilo almak sağlıklı yada kilolu bebek doğurulacağı anlamını taşımaz. Esas olan sağlıklı beslenmek bebeğinize gerekli tüm vitaminleri sağlayabilmektir.

Umarım faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…