2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Slm kizlar.40 dediler duzelir dediler benim bebegim 41. Gun cildirdi.dun sabahtan beri uyumuyor gazdan minik kusum.aglamaktan sesi kisukdi cani cikti yavrumun.uyutuyoruz aci bir ciglikla uyaniyo.ne yapcagimizi sasirdik.
Reflu ile ilgili yazdiklarinizin aynisi benim bebegimdede var.bende dediklerinizi uygulamaya calisayim.sadece dik nasil emzircem onu anlayamadim.
Derdine derman olamiyinca mahvoluyo insan.rabbim dermansiz dert vermesin kimseye:KK8:

Geçmiş olsun canım. Düzene girer inşallah. Bana 40 yaradı. Gözü açık uyuması ve tavuk gibi gidaklamasi ( değişik bir gülüşü var:KK70::KK70::KK70:) sayilmazsa:p

Ben o küçükken ayakta emziriyordum. Şimdi kolumu basinin altına destekleyerek kaldırıyorum. Ortalama 1 karış yukarıda oluyor bedeninden.

taze anneler çoğumuzun ufak tefek sorunlarınız olmuş
çok geçmiş olsun.biz iyiyiz çok şükür
artık uykusuzluğu normal karşılıyorum.
gündüzleri kedi uykusu 10dk.30dk uyuyoruz sonra çakmak çakmak.
bu gün 25.günümüz ve ben evde çok sıkıldım.eşim dışarısı için kırkını bekliceksin
diyo.napalım herşey bebişlerimiz için

Canım ben çok çıktım. Eşine şöyle birşey olmaz. Gidin hava alın biraz. Rahatlarsin.

Herkeslere merhaba
Dikislerden bahsedilmiş benim 25.gün düştü
Ama 1dikiste kizariklik var sanirim acildi yarin kontrolüm var bakalim ne diyecek.kanamam 32.gün bitti en son kahveden sariya donen bir akinti ile sonlandi.birde simdi regl olabilirmisim kirkbasi diye bisey varmis annemin yalancisiyim normal regl olyormussun eğer sütun korursa bidaha olmuyormussun emzirirken .göreceğiz artik.
Göz capaklanmasina durumu damlattim ertesi sabah geçmişti ki Dr masaj yap dedi annemde sütunu damlatt demişti ben anneme inanmadim masajla gecmeyince direk ggözüne bi damla akittim gecti vallahi.
Su pamucak olayini benimde yapmam gerekama korkuyorum
Bugün saat tutarak emzirmeye basladim 2 saatten önce kesinlikle vermedim her iki mememide emzirdikten sonra artik düzene girmesi lazim hatta bence 3saat olmali ama asama asama gidicez artik gayet güzel emiyo çünkü .
Hepimize gazsiz sinirsiz huzurlu ve uykulu geceler diliyorum .bugün cuma eskiden ne güzel gece okani seyrederdik esimle simdi hala yapiomu onu bile bilmiyorum.

benim de bugün 15. günüm kanamam azaldı. eskisi kadar değil. ara ara yoğun kanamalar oluyor o da genelde tuvaletteyken.. o meme gibi şeyler bende de var. :KK31:

benim dikişlerden bir tanesi tutmamış. iki hafta daha bekleyeceğiz tutmazsa yeniden dikecekler. moralim çok bozuldu. zaten acemi birine yaptırmışlardı dikişi.
alt kısmımın rengi de koyulaşmış. vajinam dağılmış halde. eski haline gelir mi bilmiyorum. :KK43:
Tutar ins cnm ya
Benim de koyulasmis
Genital bolge temizligi yaptin mi veya yaptirdin mi?Nasil olacak bir de o var

Gözün aydın canım, hayırlı olsun. Allah anali&babalı buyutmeyi nasip etsin.

Ilk haftalar bahsettiğin sıkıntılar oluyor canım. Inşallah yardım edenin vardır. Her geçen gün bebeğini daha iyi tanıyacaksın ve ona bakması kolaylaşacak canım. Priori'nin dediği gibi fırsat buldukça dışarı çık. Rahatlarsin.

Anladım canım. Inşallah düzenimiz oturur gülüm. Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyecekler. Onlar ailenin gülü. Isterim ki eve mutluluk heyecan getirsinler. Sıkıntı stres değil. Rabbim herkesin evine huzur&mutluluk versin.

Amin:KK16:

Slm kizlar.40 dediler duzelir dediler benim bebegim 41. Gun cildirdi.dun sabahtan beri uyumuyor gazdan minik kusum.aglamaktan sesi kisukdi cani cikti yavrumun.uyutuyoruz aci bir ciglikla uyaniyo.ne yapcagimizi sasirdik.
Reflu ile ilgili yazdiklarinizin aynisi benim bebegimdede var.bende dediklerinizi uygulamaya calisayim.sadece dik nasil emzircem onu anlayamadim.
Derdine derman olamiyinca mahvoluyo insan.rabbim dermansiz dert vermesin kimseye:KK8:

Canım seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama öyle rakamlara takılma.. Daha sana 3 aylık olsun ,6 aylık olsun yok efendim yaşını bekle diyenler olacak.. Her bebek farklıdır.. Belki senin kuzun 50 günlükken kurtulacak sıkıntılarından...

Kizlar carsamba gunu 40landik ama bebim gene kanamam oldu.normalmi sizce.ara ara gene olmaya devam ediyo.

Olabiliyormuş canım..

Geçmiş olsun canım. Düzene girer inşallah. Bana 40 yaradı. Gözü açık uyuması ve tavuk gibi gidaklamasi ( değişik bir gülüşü var:KK70::KK70::KK70:) sayilmazsa:p

Ben o küçükken ayakta emziriyordum. Şimdi kolumu basinin altına destekleyerek kaldırıyorum. Ortalama 1 karış yukarıda oluyor bedeninden.

Canım ben çok çıktım. Eşine şöyle birşey olmaz. Gidin hava alın biraz. Rahatlarsin.

Bizimki Martı gibi ses çıkarıyor :KK9:

taze anneler çoğumuzun ufak tefek sorunlarınız olmuş
çok geçmiş olsun.biz iyiyiz çok şükür
artık uykusuzluğu normal karşılıyorum.
gündüzleri kedi uykusu 10dk.30dk uyuyoruz sonra çakmak çakmak.
bu gün 25.günümüz ve ben evde çok sıkıldım.eşim dışarısı için kırkını bekliceksin
diyo.napalım herşey bebişlerimiz için

Kuzum birşey olmaz ben eve çıktıktan 4 gün sonra kontrole gittik. Çıkışta avm de aldık soluğu ..bebeğimizle yemek yedik alışveriş yapıp eve döndük.. Tabi gündüz..avm boştu...:KK53:

Gözün aydın canım maşallah. Inşallah uykuları da düzene girer üzmez artık seni.

Gözün aydın canım maşallah. Allah anali&babalı buyutmeyi nasip etsin inşallah.

Anladım canim. Yapısı o demek ki. Yoksa bizler de tez& makale yaptık. Is işyerinde kalır eve taşınmaz. Ne diyeyim, rabbim sana güç kuvvet versin. Dolunay'i op yerime. Sutunun bollasnasina çok sevindim bu arada, yarasın prensesine:KK70:
Evet canim yapisi o. Operim, sen de Keremi op annesi:) sutlerin bol oldugu gunler dilerim :KK66:
Geçmiş olsun canım ağzındaki pamukçuk için karbonat karistirdigin suyla ağız içini silmeyi deneyebilirsin.

Merhaba canım çapaklanma için bebişin gözüne sütünden damlatmanı tavsiye ederim.
Damlattim canim, kaynamis ilik suyla da sildim. Serum fuzyo da damlattim. simdilik devam ediyo. Gunde kac sefer damlatmak lazim, ne kadar zamana gecer. Dun temizlik vardi, camlar kapilar acik. Cereyanda usuttum cocugumu. Hava guzeldi ama dokundu uyzuma esinti:KK43:
Merhaba arkadaslar ben de nisan annesi oldum mayis beklerken.24unde oglum sezeryan ile dogdu.bebek bakmanin bu kadar zor olacagini dusunmemistim cok bunaliyorum emzirme konusu beni mahvetti.once oglum yakalayamadi sonra kilo verdi cok korktum.simdi emsin diye zombi gibi geziyorum resmen.doydu mu doymadi mi diye dusunmekten kafayi yicem.uykusu duzensiz bazen 3 saat bazen 1 saat.uyusa da uyuyamaz oldum surekli nefes alip verisini dinliyorum.durduk yere agliyorum.kendimi taniyamiyorum.gececek mi bu gunler, ne zaman rahat bir nefes alabilecegim cok merak ediyorum...

Canim oncelikle hayirli olsun. Butun ihtiyaclari bakimindan bize bagimli olmalarinin verdigi sorumluluk bizi geriyo. Uzerine bir de asiri korumaci davraniyiruz, sonra uykular haram. Guvenip bieilerine emanet edemiyosun, yaninda uyusa bile kontrol etme ihtiyaci duyuyosun. Sonuc depresyon. Sana anlayisli davrancak, seni rahatlatcak birileri olaun yaninda. Onlardan destek alip kendine zaman ayirmalisin.

Maşallah canım evet cnm gözyaşının çıktığı yere ama dairesel hareket değil de 10kere hafifçe bastır.. Gün içerisinde birkaç kere tekrarla.. Geçer kuzum inşallah.. :KK19:

Canım Sağlıkla büyüt bebeğini... Geçecek kuzum düzelecek merak etme... Yardım eden birileri varsa yanında yarım saat evden çık.. Hava al.. Ya da balkonun varsa al çayını çık otur biraz.. Iyi geliyor..:KK19:
Tamamdir canim sagol :KK66:

Amin:KK16:

Canım seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama öyle rakamlara takılma.. Daha sana 3 aylık olsun ,6 aylık olsun yok efendim yaşını bekle diyenler olacak.. Her bebek farklıdır.. Belki senin kuzun 50 günlükken kurtulacak sıkıntılarından...

Olabiliyormuş canım..

Bizimki Martı gibi ses çıkarıyor :KK9:

Kuzum birşey olmaz ben eve çıktıktan 4 gün sonra kontrole gittik. Çıkışta avm de aldık soluğu ..bebeğimizle yemek yedik alışveriş yapıp eve döndük.. Tabi gündüz..avm boştu...:KK53:

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Evet canim yapisi o. Operim, sen de Keremi op annesi:) sutlerin bol oldugu gunler dilerim :KK66:

Damlattim canim, kaynamis ilik suyla da sildim. Serum fuzyo da damlattim. simdilik devam ediyo. Gunde kac sefer damlatmak lazim, ne kadar zamana gecer. Dun temizlik vardi, camlar kapilar acik. Cereyanda usuttum cocugumu. Hava guzeldi ama dokundu uyzuma esinti:KK43:

Canim oncelikle hayirli olsun. Butun ihtiyaclari bakimindan bize bagimli olmalarinin verdigi sorumluluk bizi geriyo. Uzerine bir de asiri korumaci davraniyiruz, sonra uykular haram. Guvenip bieilerine emanet edemiyosun, yaninda uyusa bile kontrol etme ihtiyaci duyuyosun. Sonuc depresyon. Sana anlayisli davrancak, seni rahatlatcak birileri olaun yaninda. Onlardan destek alip kendine zaman ayirmalisin.

Amin:KK70::KK70::thumbup:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sağol canım.
Bendd aksatmadan yapayım zaten bu aralar pek uyumuyor hep ağlamaklı bi şekilde aglasada yapılması lazım dediğin gibi.
Dut şurubu nun iyi olduğunu duydum.
Senin bir fikrin var mı?

♥ İdil Deniz ♥

Evet karadut şurubu da iyi geliyormuş ....Aslında doğal olan en iyi ama ben riske atamadım çok ağlıyordu yemiyordu ...Mikostatin iyi geldi düzenli kullanınca...Ama şu karbonatlı bezle silme işini benim geçmesine rağmen iki günde bir yapmam lazım çok korkuyorum yeniden olur diye :KK53::18:

Benim de 15.gunum dusmedi henuz
Gerginlik hissediyorum dikislerde emzirirken de uzun sur oturdugumda aciyor

Kizlar sizin dikisleriniz nasil?
Benimki meme gibi bademcik gibi birsey dr ve dogum ebeleri epizyo dikisi boyle dediler ama bana garip geliyor hala

Kanamam da az ped koyuyorum hala ama gunluk ped veya pecete bile konulabilir.
Sizin kanama miktariniz ne kadar?

Canım bende de hafif şişlik var ama rahatsız etmiyor artık.dediğin gibi çok oturunca acıyor bazen.benim kanamam devam ediyor.normal ped kullanıyorum.daha ne kadar sürer bilmiyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Minik melekleriniz artık sizinle :) Darısı basımıza..Mayıs annesiyim bende,bekleyenlerdenim daha :)

Birşey sormak istedim,bebeği son hafta dönen oldu mu?
Benim minik hep normal duruyordu baş gelişti..Çarşamba kontrole gittiğimde makat gelişli oldugunu öğrendim..
Sanırım ptesi gecesi döndü cok zorlamıştı beni acı vericiydi,salı günüde hareketleri agrı ve acı vericiydi hep geliyor herhalde sanmıştım..
Şimdi de dimdik durmaktan baska seceneğim yok :)

Makat gelişli olup normal doğurmayı secen ya da sezeryanla doğum yapan var mı?
Doktor 14üne kadar bekleyelim dedi,doğum sancılarıyla bile gitsem o an dönüp dönmemesine göre yönlendirilecekmişim..
Ama beklemeliyim bilemiyorum??:26:

Tutar ins cnm ya
Benim de koyulasmis
Genital bolge temizligi yaptin mi veya yaptirdin mi?Nasil olacak bir de o var

Kizlar ben yarin doktora gideceğim için bacaklarimi ağda yaptirmaya gittim.agdacim kanaman bittiyse özel bolgenide yapayim dedi. Ben acir DİE düşünmüştüm ama hic acimadi birde zaten bu ay garip bir şekilde az tuglenme oldu ve dikislerimin olduğu bölgede zaten tuglenme yoktu hic zor olmadi .tabi hijyenine guvendigim bir yerdi.

iyi akşamlar herkese... bugün bebeğim ben konuşurken gülücükler atmaya başladı:) ağladım sevinçten ya maşallah bebeğime...
sizler nasılsınız? inş bebekleriniz de bi sıkıntı yoktur. bugün kvdemler geldi 3 gün kalacaklar. eşim üç gece yok. iyi olur inş bol bol dinlenir uyurum artık!

Minik melekleriniz artık sizinle :) Darısı basımıza..Mayıs annesiyim bende,bekleyenlerdenim daha :)

Birşey sormak istedim,bebeği son hafta dönen oldu mu?
Benim minik hep normal duruyordu baş gelişti..Çarşamba kontrole gittiğimde makat gelişli oldugunu öğrendim..
Sanırım ptesi gecesi döndü cok zorlamıştı beni acı vericiydi,salı günüde hareketleri agrı ve acı vericiydi hep geliyor herhalde sanmıştım..
Şimdi de dimdik durmaktan baska seceneğim yok :)

Makat gelişli olup normal doğurmayı secen ya da sezeryanla doğum yapan var mı?
Doktor 14üne kadar bekleyelim dedi,doğum sancılarıyla bile gitsem o an dönüp dönmemesine göre yönlendirilecekmişim..
Ama beklemeliyim bilemiyorum??:26:

Canım bebek dogum sırasında bile dönebilir. Ben yerinde olsam beklemeyi tercih ederim eğer bebekte ya da sende sağlık sıkıntıları yoksa suyunun azalması, plasenta yaşlanması, tansiyon, şeker vs gibi.
Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin kolaylık versin.

iyi akşamlar kızlar geçmşe şöyle bi baktım da pamukçuk konuşulmuş bizdede vardı. ilk önce süt kalıntısı zannettm akşama bi baktım dilinde ertesi gün bütün ağzına dudaklarına yayılmış yavrumun. sağlık ocağındaki doktor karbonatlı suyla temizleyn dedi kendi doktorumuz biz önermyoruz ağız mukozasna zarar veriyor dedi. mikostatin verdi. mikostatini yapmaya başladım ama geçmedi karbonatlı suyla temizleyip sonra damlayı yaptım 2 günde bitti çok şükür. çok zor bşey derdini anlatamıyo dilini dışarı çıkarıp duruyor allah başka dert vermesin.

Canım bebek dogum sırasında bile dönebilir. Ben yerinde olsam beklemeyi tercih ederim eğer bebekte ya da sende sağlık sıkıntıları yoksa suyunun azalması, plasenta yaşlanması, tansiyon, şeker vs gibi.
Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin kolaylık versin.

Cok sukur suan sikinti yok sadece hareketleri agri ve aci verici oluyor boyle,kaburgamda cok baski var..
Cok dogru diyorsun bende oyle dusunuyorum ama sikintiya duserse de zaman kaybi yasayacagimiz birsey olabilir diye de tedirginim..

X