Cok gecmis olsun canım meleğime benim de meleğimin reflu sorunu başladı tam huzurla yatırıyorum biranda yuzunu eksitiyor tutunmaya başlıyor ve midesinde gürültü Boğazı'nda haşır husur sesler var ;( uykusundan uyanıyor ağlıyor o ağladıkta ben de ağlıyorum kohusaliktan etkilenmedim sanıyordum ama düşününce bazen altını değişirken bile bebekten özür dileyip ağlıyorum... Bugünler geçecek insallah ama gercekten minicik bir meleği acı çekerken görmek tahammül edilebilir degil.Sen reflu icin neler yapıyorsun kızım hep yatarak emmek istiyor ya da doktorunuz beler önerdi?? Yarın 1. Ay kontrolumuz var bakalım bize ne önerecek sana da yazarım.Kızım zar zor uyudu şimdi emzirmek için uyandırıyorum uyanmıyor.
1 aylık oldu aşısı var saat 10 da.
Maksatta ki sıkıntı bitmeden şimdide midesinde sorun çıktı.
Ağzında da pamukcuk var o da geçmedi 1aydır.
Yine şükrediyorum bunlar geçici şeyler.
Lakin küçücük bir can acıdan kıvranması canımı çok sıkıyor.
Iyice ağrasif oldum bende aileme karşı ama elimde değil ki
Özür diliyorum hatamın farkına varınca sağolsunlar anlayışla karşılıyorlar beni.
Biz de nurse harvey e başladık gaz ağlamaları kesildi sabah aksam bir cay kasığı veriyorum çörek otu ve zeytinyağını ilk kez duydum ama bebek cok minik doktora danışmaya fayda var çörek otu me kadar ezilse de katı sayılır midesine zarar vermez insallah fayda gördugun bir yont olursa bana da yazar mısın???KiZlar benim bebegim asiri gazli
O yuzdencok agliyr.kv le esim corek otunu ezip icine zeytinyagini da koyuyolar oyle bebege veriyorlar,ben vermeyin diyorum benidinleyen yok,
İyi geliyormus gazsabcisina.boyle bisey duydunuzmu .
bende aventın emzık ve bıberonunu kullanıyorum canım tek göğsüm felaket dıgerıde ıdre eder ondan emzırıyorum ama dıgerınden cok zorlanıyorum bazen sağıyorum onuda ıkı gundur bıberonla verıyorum verırkende aceba emmeyı reddermı dıye korkuyorum
selam kızlar size bişey sorucam ya cts günü kırkımız çıkacak ama nasıl çıkaracağımızı kırkımızı nasıl uçuracağımızı bilmiyorumsizler nasıl yaptınız??? nasıl yapacaksınız????
kırk uçurmak ne canım ya batıl inanç onlar. alırım gusül abdestimi bebeğimi de güzelce dualarla yıkarım. uçuramam hiç birşey. kendi kendine çıkar kırkı :). benim kanamam bitti dün bugün gusül abdestimi alacağım. 40. günde alırım boy abdesti.gusül abdesti alınca lohusalıkta gider kırkıda çıkar endişe etme
bebeğin burnu kapalı olabilir ona dikkat et. benimkide aynısını yaptığında burunoyla açıyoruz burnunu sakinleşiyor. burnu kapalı olan bebek ememez nefes alamakta zorlandığı içinde sinirlenerek böyle tepkiler verebilir.
Benim oğlan aşırı uyarilip uyuyamadiginda huysuzlaniyor. Sanki emmek istiyor gibi göğsüme saldırıyor. Sst diyerek koridorda hızlı hızlı yürüyorum. Sakinlesip uyuyor.
Yatması da tuhaf. Yatağında uyuyunca çok homurdaniyor sık sık kalkıyor. Ana kucağında kesinlikle uyumuyor. Annemin icadı yeni yatağı koltuk. Bayilip gidiyor çocuk. Anlamadım gitti. Annem bu çocuklar rezil uykuyu sever derdi de inanmazdim
Hayırlı olsun şimdiden gülüm. Biz sadece banyo yaptırdık, dua ettik banyo sırasında da sonrasında da. Ben de gusul abdesti aldım. Ikimiz de aklandık paklandik
benımde sekerım vardı ınsulun kullanmadım ama hastanede 2 gun boyunca olctuler bazen yüksek çıkıyordu ama benım hıc 150 yı gecmedı canım doğum yaparken 230 a cıkmıtı ustelık açtım oda stresden
Herkese iyi geceler
Bugün kontrolumuz vardi sonunda gönlüme gore bir Dr bulabildim.
Benim oğlusum hastaneyi ayağa kaldirdi ağlamaktan sormayin.Dr muayene etti parmagini agzina sokup damagina bi hareketler yapip aclik aglamasi değil bu maalesef bebeğimiz biraz sinirli dedi.piyango vurmuş size ilk cocukmus kotu olmus ikinciyide yapmszsiniz siz dedi dr bile acidi bize.gazi var biraz ama bu kadar aglanacak kadar degil yinede nurse harwey. kullanalim dedi .
Dedim bende rezene papatya iciyorum.tabi ic seninde sakinlesmen lazim hatta esinede icir dedi :) ve bize sabir diledi sağolsun.
Bu arada emzik içinde bütün markaları dene elbet birini alacaktır dedi bakalim inşallah.
Oncelikle geçmiş olsun canım. Priori'nin de capaklanma sorunu vardı. Doktora gidecekti ama ne yaptı bilmiyorum, gelince yazar inşallah.
Eşinin tavrına üzüldüm. Biz dün ilk defa yalnız kaldık. Dersi biter bitmez geldi, karnını bile doyurmadan bebeği aldı; beni de yatmaya yolladi sağolsun. Oğlan da güzel uyudu, bana dinlenme fırsatı verdi. Inşallah eşin de kendine gelir biran önce.
Oğlan biraz daha büyük olsa şenliklere giderdim de şimdi ihtiyaçları çok, eğlenemeyiz
Bu gün bir ayimiz doluyor asimizi olduk boyumuz 55cm kilo 4.370 doğum kilosu 3.060 di hayırlısıyla uykumuzda düzene girse çok güzel olacak
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
:13:İ
Dogru. Azicik daha buyuk olmasi lazimgun icinde cok ilgili esim, elinden gelse emzirecek. Ama yine de bana dinlenme firsati kalmiyor evi derle topla yemek yap derken. Gece de calisiyor olusunu bahane edip kaytariyor. Onceden ben lavabodayken kizim aglayinca sustururdu. Simdi kalkmiyo bile ben susturana kadar da of pofluyo bi de sabahlari "uykumu alamadim, hic uyuyamadim" demeleri yok mu... velhasil balayi bitti, ozumuze donduk.
Canim gecmis olsun. Oyle durumda hemen sicak suyla dus alip sutunu sagman lazim. Sutun coksa emzirdukten sonra da kalanlari sagmalisin. Eskiden boyle sutu cok kadinlar bu duruma yakalanmamak icin sut annelik yaparmis :) İnsallah ilac kullanmana gerek kalmaz.
Valla ben calismaya basladigimda bebegim 9-10 aylik olacak csnim. Bi muddet izne ayrilcam. Bakalim nolcak. Bu aralar tez icin yoğun calismasina mi vereyim diyorum ama esim zaten yardimci bi tip degildir, kendimi umutlandirmis olmayim :)Hayırlı olsun canım Allah anali&babalı buyutmeyi nasip etsin. Geçmis olsun tedavisi kolay canım sıkma canını.
Anladım canim. Zor bir durum. Mecbursan geceli gündüzlu bebeğe tek bakarsin ama bu davranışlar ilişkiyi soğutur. Iyi tahAmmül ediyorsun canım. Sen ise başladığında nasıl yapacaksiniz?
Tunaydin bu malta içeceğinın
Üstünde günde iki defa ve üç gün boyunca için diyor sizler kaç gün boyunca içiyorsunuz
Canim 1 tanesini bi gun boyunca geldim gittim yudumladim. Ben de tam bilmiyorum, 1 tane alip denemistim.Bu gün bir ayimiz doluyor asimizi olduk boyumuz 55cm kilo 4.370 doğum kilosu 3.060 di hayırlısıyla uykumuzda düzene girse çok güzel olacak
Aldiriyor canim. Bira gobegi yapiyosunkızlar hayırlı cumalar saglıklı bol sütlü günler dilerim :)
bizim oglanda 2 gundur garıp bu huy var memeye saldırma ama hemde nası bugun uykudan uyandı emdi 15 20 dk sonra anakucagına koydum oyalandı kendı kendıne sonra tam uykusu geldı ellerını emmeye basladı agladı sızlandı vermedım meme aldım koluma zaten 2 dk sonra uykuya daldı sımdı bu bebe ac mı arsızmıdeliricem valla
birde malt ıcecegı kılo aldırıyormu ben humana kullanıyorum ama malt ıcecgıde alayım dıyorum
İnsallah insalllah :) nasil bi masaj ki, ben uyduruktan yaptim. Goz yasinin ciktigi yere hafif bastirarak dairesel hareketlerle kendimce masaj uyguladim.Cnm benim bebeğim reddetmedi..fazla iştahı ondan da olabilir belki.. Hastaneden çıkmadan önce ilk bir ay alışkanlık yapmaz demişti hemşireler..
Ben hiç bişey yapmadım cnm.. Batıl inanç diye düşünüyorum.. Kanamam bitince banyomu yaptım abdestimi aldım... Ohhhh mis bitti gitti..
Canım brunoyu burnuna damlatıp bırakıyor musun.. Burun aspiratörü aldım hem nazal hem de pompalı.. Ama çekmiyor.. Işe yaramadı.. Burun temizliğimiz zor oluyor..
Tatlım anneciğine katılıyorum..Bizim de babamız alıştırdı ..koltuğun üstünde yüzüstü yatırıyoruz tabi yanından ayrılmıyoruz asla.. Derin uyuyor ..ve çok rahat..
Canım diyete devam ediyor musun peki ?
Canım bizim ki de sinirli ama o kadar değil.. Kendi doktoru muayene ettiğinde hiç sesi çıkmıyor ama başka bir doktora muayene ettirdik ortalığı yıktı..adam kuzumun adını öfkeli koyduAllah yardımcınız olsun..
Maşallah size kuzum... Destek çok önemli.. Inşallah bruja nın eşi de daha hassas davranır.. Geçici bir durum diye umut ediyorum..
Canım ben kuzumun gözünü kaynatılmış ılık su ile sildim 2 kere çapaklanmıştı..3. Olmadı çok şükür.. Bir de tv de bir çocuk doktoru anlatırken dinlemiştim masaj yapılıyor göz pınarına onu uyguladım doktora gerek kalmadı çok şükür..
Hayirli olsun bebegin :) saglikla buyutunHerkese merhaba bende kıyıdan köşeden derken 30 nısan dogum yaparak nısan annelerıne dahıl oldum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sagol canim, doktordan yeni geldim antibiyotik ates dusurucu verdi. Iki gogusunude iyice emzir diyo ama zaten birini emince doyuyor, biraz daha dikkat edecegim artik.Dediklerini uygulayacagim cnm sagol.
biz 6.gün banyo yaptırdık 7. gün göbeğimiz düştü. ablamda senin gibi banyo yaptırmadı göbeği düşsün diye 20. günde düştü. ben biraz gelenekçiyim. 6. günü bir güzel tuzladık balladık bebişimi.batticon tentürdiyot kullandık biz günde bir kez sürdük üzerine gazlı bez koyduk sonra. 7. günde sorunsuz bir şekilde düştü.
Bu gün bir ayimiz doluyor asimizi olduk boyumuz 55cm kilo 4.370 doğum kilosu 3.060 di hayırlısıyla uykumuzda düzene girse çok güzel olacak
Herkese merhaba bende kıyıdan köşeden derken 30 nısan dogum yaparak nısan annelerıne dahıl oldum
Valla ben calismaya basladigimda bebegim 9-10 aylik olacak csnim. Bi muddet izne ayrilcam. Bakalim nolcak. Bu aralar tez icin yoğun calismasina mi vereyim diyorum ama esim zaten yardimci bi tip degildir, kendimi umutlandirmis olmayim :)
Canim 1 tanesini bi gun boyunca geldim gittim yudumladim. Ben de tam bilmiyorum, 1 tane alip denemistim.
Masallah oglusuna, cok iyi kilo almis. Sadece anne sutu mu? Biz 3,550 dogduk, 4.400 olmusuz 35. Gunde. Allah saglik versin bebeklerimise, msmaya ramen ciroz olcak galiba kuzum
Aldiriyor canim. Bira gobegi yapiyosun
Geçmiş olsun canım ağzındaki pamukçuk için karbonat karistirdigin suyla ağız içini silmeyi deneyebilirsin.Kızım zar zor uyudu şimdi emzirmek için uyandırıyorum uyanmıyor.
Özür diliyorum hatamın farkına varınca sağolsunlar anlayışla karşılıyorlar beni.
Gunaydinlar. Kizimin sol gozu surekli sulaniyor ve yumusak capak oluyor surekli
Canim oncelikle hsyirli olsun. Sana da cok gecmis olsun. Sutun azsa sana siddetle emziren anneler icin malt icecekleri var, tavsiye ederim. Onceki gun icmistim denemek icin, dun farki gordum cidden. Hep alsamlari mama veriyodum kizima 60-90 cc kddar. Dun gerek olmadi hic. Onun disinda bisuru gida var ama hangisi yarar bunyene bagli. En onemlisi dengeli beslen, ogun atlama, bol sivi tuket ve muhakkak dinlen. Uyumssan da uzan ve gevse :) ayrica stres yapma, stres yaptikca napsrsan yap sut sorunu yasarsinbebegin henuz cok yeni. Sutun artacak merak etme. Mama vermekten de cekinme, kendini yetersiz hissetme. Hepsi gececek
Evet. Decavit verdiler bana da. Ben de kompleks b vitamini almayi dusunuyodum. Solgarin var emziren anneler icin gerek kalmadi. Bunda var :)
Canim oncelikle cok gecmis olsun. Biri bitmefen oburu basliyo di miama dedigin gibi hepsi gecici seyler, Allah dermansiz dert vermesin. İnsam geriliyo, cok iyi snliyorum. Butun sorumluluk sende oldugu icin, nefes almaya vsktin olmuyo. Etrafindakilere de sorumlulugun birazindan ver ki yukun hafuflesin, gerginligine iyi gelir. Ben de esime tersim bu aralar. Gece hic uyanmiyo artik. Hatta rahatsiz olursa oflayip sirtini donuyo ki sinir oluyorum. Konustuk ama degisen bisey yok. Grriliyoruz hakli olarak.
Hava guzel mi? Gidilir niye gidilmesin. Biz universitede konser alanina yakin cimlerin uzerine kurulurduk. Cekirdek kola partisi yapardik. Konser bize fon olurdu sohbet muhabbet esnasinda. Simdi canim cekti o gunleri:) haysl ettim de hava guzelse bebekle gudilir
Bitmiyo mu kanamahayallerim yikildi
Sultancim ablqnin bebisi ne kadarlik simdi?
Gobegi gec dusen cisli olur cisten gec kesilir diyorlar var mi asli cevrende duydun mu veya?
normal doğum yapan arkadaşlar! dikişleriniz ne zaman iyileşti? ben 24 nisanda doğum yaptım. eskisi kadar olmasa da dikişlerim hala acıyor. düşmedi de.. bir de bu kanamalar ne zaman bitecek ben çok sıkıldım.
Canım tam gününü hatırlamıyorum ama 10 günden sonra düşmüştü.hala dikişlerin olduğu yerde hafif bir şişlik var ama ağrı yapmıyor.çok oturduğumda bazen acıyor.ben doğum yapalı 23 gün oldu.kanamam devam ediyor.hastaneden 30-40 gün sürer demişlerdi.
canım demir de de oluyor aynısı kızarık ucu var gibi pamuk ve su ile temizliyorum bazende mustelanın suyunu almıstım onunla siliyorum gecıyor zaten gun sonunda sımdı baya azaldı hatta olmuyor desem yeridir ama iyi bisey sürün yaglı oldugunu ve yaradıgını soyluyorlar
bizde kuruma var malesef bacaklarda yuzde bugun banyodan sonra bebe yagıı surucem deri degıstırıyor resmen soyuluyor krem sürüyorum ama yetmıyor umarım tez zamanda gecer senınkıde
Kızım zar zor uyudu şimdi emzirmek için uyandırıyorum uyanmıyor.
Günaydın, hayırlı cumalarkeyifler yerinde bebisler huzurlu inşallah
Okulda bahar şenlikleri var, canım gitmek istiyor ama bebekle konsere gidilmez ki
Aklandik paklandik dedik bu sabah yeniden kanamaya başladı. Hamilelikte ne rahatti
Geçmiş olsun canım. Doğumdan sonra nasıl, normale döndü inşallah.
Evet canım. Çığlık atarak kalkıyordu. Ağzında sürekli mide içeriği olduğundan devamlı bir yutkunma da vardı.
Gaviscon verdi doktor ama çok mecbur kalmaz isen kullanma dedi. Doğal yöntemlerle aştık çok şükür. Oncelikle ne olursa olsun 2 saatten önce emzirme. Ben suan 3_5 saate çıkardım. Emzirirken mümkün olduğunda dik tut kızını, yatay konumda olmasın. Emzirirken mümkünse ara ver gazını çıkart sonra devam et. Beslenme bittiğinde 20 dk kucağında dik tut. Ben göğsüme alıyorum. Arkasını yavaşça elimle sivazliyorum. Bu süre içinde 2 defa daha gegiriyor. Sonra da reflu yastigina yan yatiriyorum. Yatakta boğazını temizler gibi ses çıkarır, yüzü kızarır sırtını yay gibi gererse kaldırıp gazını çıkartıyorum. Sonrasında rahat uyuyor.
Sakinlemeniz lazımdoktorun çok tatlı imis
Benim oglumun da ozellikle elleri ve ayaklari soyuluyor dr normal oldugunu 3-4 defa deri degistirecegini soyledi
Bir de yenindogan icin yag yerine losyon oneriyorlar cnm